Bohemians B – Povltavská 4:0 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905 B
4:0 (1:0)
Povltavská fotbalová akademie
Středa 29.05.2024, 18:00 • Ďolíček, Praha 10–Vršovice • Česká fotbalová liga (A) • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemnou středu u sledování České fotbalové ligy! Dnešní večer bude v Ďolíčku zasvěcen předehrávce mezi bohemáckým béčkem a Povltavskou FA.
     
    BOHEMIANS PRAHA 1905 B (13. místo)
    28 Z, 8–8–12, 40:48 (-8), 32 bodů

    Domácí sice květen odstartovali skvělými výhrami nad silným B-týmem Slavie a pátou Hostouní, v posledních dvou týdnech to ovšem v jejich táboře skřípe. Nejprve na svém hřišti po gólu v nastavení odevzdali body Admiře a minulý víkend se vraceli s prázdnou z půdy dlouhodobě posledního Králova Dvora.

    Prohra 1:3, kterou svou první brankou v sezóně korigoval kapitán Darek Farkaš, svěřence kouče Slezáka odsunula až třinácté místo. Pokud by se jim dnes nicméně podařilo prolomit aktuální nelichotivou formu a zvítězit, mohli by se obratem vyšvihnout zpět do klidného středu tabulky. Dokážou to?

    Poslední výsledky Bohemky B
    24. 5.: Králův Dvůr – Bohemians B 3:1
    19. 5.: Bohemians B – Admira Praha 2:3
    10. 5.: Hostouň – Bohemians B 1:2

    Nejlepší střelci Bohemky B
    Radek LEHOVEC – 26 Z, 8 branek
    Denis POMAHAČ – 26 Z, 6 branek
    Damašek, Bělaška, Bartek, Necid – 3 branky
     
    POVLTAVSKÁ FA (3. místo)
    28 Z, 15–4–9, 50:46 (+4), 49 bodů

    Mladé pušky Bohemians ovšem dnes nečeká vůbec nic jednoduchého. Celek ze Štěchovic totiž po vedením trenéra Zbyňka Busty, který dlouhá léta působil i zde v Ďolíčku, prožívá velmi povedený finiš jara a propracoval se až na třetí místo. Momentálně je před ním jen béčko sešívaných a ambiciózní skvadra z Domažlic.

    Povltavští své dosud poslední utkání odehráli v pátek, přičemž výhrou 2:0 nad Duklou "B" protáhli svou vítěznou sérii na čtyři duely. Krom Adama Lance se v zápase prosadil také tahnoun Martin Novák, jenž tak svůj střelecký účet v sezóně rozšířil už na čtrnáct zásahů. Uvidíme dnes večer ve Vršovicích další?

    Poslední výsledky PFA
    24. 5.: Povltavská FA – Dukla Praha B 2:0
    18. 5.: Karlovy Vary – Povltavská FA 1:2
    12. 5.: Povltavská FA – Plzeň B 2:1

    Nejlepší střelci PFA
    Martin NOVÁK – 27 Z, 14 branek
    Denis BUDÍNSKÝ – 22 Z, 5 branek
    Pět hráčů – 3 branky
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    O tom, kdo vyhraje první vzájemné střetnutí dnešních soupeřů v tomto ročníku, bylo rozhodnuto rychle. Bohemka totiž tehdy v první čtvrthodině udeřila hned dvakrát zásluhou Bartka a Mužíka, přičemž z opačného tábora zvládl zareagovat jen Budínský. Klokani si tak z Povltaví odvezli plný počet bodů – 2:1.

    12. 11.: Povltavská FA – Bohemians B 1:2 (1:2)

    Branky: 38. Budínský – 5. Bartek, 13. Mužík.

    Žluté karty: 76. Mareš (POV), 80. L. Novák (POV), 87. M. Novák (POV).

    Povltavská fotbalová akademie: Šimáček – Lanc, Vala, Starý, Budínský, Mareš, Drobílek, L. Novák, M. Novák (C), Šumilov, Liška.
    Připraveni: Benada – Jíra, Lehner, Dvořák, Nerad, Bartoš.
    Hlavní trenér: Zbyněk Busta.

    Bohemians Praha 1905 B: Soukup – Kadlec, Farkaš (C), Lehovec, Pomahač (60. Doležal), Mužík (72. Nekvasil), Kozák, Janovský, Koutský, Jindřišek, Bartek.
    Připraveni: Pchelovodov – Müller, Petrouš, Damašek, Skořepa.
    Hlavní trenér: Dalibor Slezák.
    Předehrávka posledního kola odstartuje v 18:00.
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Hlavním rozhodčím dnešního utkání byl jmenován Vojtěch Severýn, který ve své kariéře krom několika desítek bitev v ČFL a ve druhé lize odřídil také jeden zápas v nejvyšší soutěži. Na stranách mu budou asistovat Jan Švorc s Jiřím Polenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians Praha 1905 B: Šiman – Müller, Dostál, Farkaš (C), Lehovec, Pomahač, Liška, A. Kadlec, Jindřišek, Bartek, Hůlka.
    Náhradníci: Pchelovodov – Petrouš, Havránek, Janovský, Damašek, Skořepa, Pluhař.
    Trenér: Dalibor Slezák.

    Povltavská fotbalová akademie: Benada – Starý, Zákostelský, Jakobovský (C), Lanc, Drobílek, Mareš, Hejda, L. Novák, M. Novák, Bicenc.
    Náhradníci: Šimáček – Smetana, Dvořák, Budínský, Gruntorád, Schwan.
    Trenér: Zbyněk Busta.

    Rozhodčí: Severýn – Švorc, Polena.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný středeční večer, tentokrát už přímo z Ďolíčku! Níže pro vás máme připraveny dnešní kompletní sestavy obou klubů.
     
    Rezervu klokanů dnes doplní několik tváří, které stabilně nastupují za A-mužstvo. Sezónu si prodlouží například Martin Dostál, Adam Kadlec, legendární Josef Jindřišek či kapitán prvoligového celku Lukáš Hůlka.
     
    Oba celky se zpožděním nastupují na hrací plochu, domácí v tradiční zelenobílé a hosté v červené.
     
    Úvodní výkop obstarají Povltavští, jdeme na to!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté zkusili hned zkraje utkání zaútočit přes levé křídlo, kde jim ovšem zahradilo cestu defenzivní duo Kadlec–Hůlka. Domácí získali vhazování na své plovině.
     
    2
    Bohemka se usadila na míči. Dostál se nákopem pokusil vysunout do vápna Lehovce, jeho vzdušný pas ale původně zamýšleného adresáta nenašel.
     
    3
    Krkolomný souboj mezi Farkašem a Drobílkem na hraně vápna Bohemians se obešel bez zásahu sudího. Hosté se snaží poprvé proniknout před Šimana.
     
    4
    Hraje se nahoru dolu. Obránci PFA si poradili s krátkým centrem Jindřiška a znovu převzali balón.
     
    5
    Někdo z hráčů v červeném, nejspíš šlo o Bicence, zkusil štěstí zpoza vápna. Slabší pokus pouze proskákal kolem zadní tyče a Šimana nepotrápil.
     
    6
    Na druhém konci to teď bylo o poznání slibnější, Bartek ranou na přední stranu svatyně donutil Benadu zakročit a rukou vysunout míč za bránu! Klokani si tak vyzkouší rohový kop.
     
    8
    Další velká domácí šance! Pomahač chtěl krátkou křižnou přihrávkou na malé vápno připravit jednoduchou teč do takřka prázdné brány pro nabíhajícího Lišku, ale vracející se protihráč se včas postavil do dráhy míče!
     
    8
    Bohemians B právě vstřelili branku!
    Povltavští nevydrželi zelenobílému náporu vzdorovat příliš dlouho a už na konci osmé minuty ztrácí! Lehovec dostal na křídle hodně prostoru a vzduchem vyslal pěkný centr na vzdálenější tyč, kde jej kapitán A-týmu Bohemians LUKÁŠ HŮLKA protečoval přesně za naprosto bezmocného Benadu – 1:0!
    8. Lukáš HŮLKA - 1:0
     
    10
    Domácí kontrolují hru i nadále, hosté působí opařeně a nedaří se jim se pořádně dostat k míči.
     
    11
    Tentokrát ale Bohemka ve svých ofenzivních snahách neuspěla. Lanc bude vhazovat míč zpět do hry, a borci v červeném tak mají šanci po delší době zaútočit.
     
    12
    Dostál se na straně zbavil Starého a chtěl vsadit na dalekonosný projektil, kterému ale chyběla dostatečná razance. Míč k Benadovi nedoklouzal.
     
    13
    Střela teď nesedla ani Müllerovi, který z hodně ostrého úhlu poslal balón výrazně vedle povltavské svatyně. Benada tak bude za malou chvíli rozehrávat.
     
    14
    Hosté se prodrali dopředu. O slovo si řekl Martin Novák, jehož zakončení ale nebylo ani trochu přesné a málem zasáhlo projíždějící tramvaj ve Vršovické ulici.
     
    16
    Dostál ubránil míč před dotěrným protihráčem a následně jej zahrál do bezpečí na Šimana. Bohemians hledají způsob, jak se prokousat ze své poloviny.
     
    17
    Souboj dvou hráčů s trojkou na zádech opět skončil triumfem Dostála, který Starého pozemní centr vytěsnil za bránu. Šiman se tak musí připravit na roh.
     
    18
    Naprosto suverénně si teď ve své šestnáctce počínal Müller, který u přední tyče vystihl od praporku letící balón a bez váhání jej odhlavičkoval do bezpečí.
     
    19
    Pomahačův zákrok na pronikajícího Drobílka byl dle sudího v pořádku, hra pokračuje dál. Povltavští navzdory ztrátě míče pokračují v aktivitě a pressují.
     
    20
    Lanc na křídle zpomalil Lehovce a nedovolil mu doběhnout Jindřiškovu zvednutou přihrávku, která tak pomalu doskákala až za Benadovu svatyni.
     
    21
    Hůlka chtěl nabídnout míč na křídlo Kadlecovi, přihrávku ovšem nenamířil rovna dvakrát přesně.
     
    22
    Balón si nyní u středového kruhu vyměňují hostující stopeři, Zákostelský a Jakobovský. Hráči v červeném se snaží najít nějakou skulinu v domácí obraně.
     
    24
    Pozor, k vyrovnání teď v Ďolíčku moc nechybělo! Šiman vyrazil nepříjemnou střelu z pravé strany přímo do dráhy kanonýra Nováka, kterého ale dotěrný Dostál nepustil k dorážce! Akademici se musí spokojit s rohovým kopem.
     
    25
    Lehovec v útoku fauloval Lance, rozhodčí bez váhání zastavil hru a nařídil volný kop pro PFA.
     
    26
    Dění ale ve Vršovicích stojí, zdravotník se totiž věnuje Zákostelskému. Ten si zřejmě daleko od dění nějakým způsobem poranil rameno, a s bolestivou grimasou na tváři se pomalu odebírá do zámezí.
     
    27
    Zákostelský naskakuje zpátky, pravou ruku si ovšem stále drží u těla. Uvidíme, zdali zdravotní komplikace hostujícímu borci dovolí pokračovat.
     
    28
    Lanc zastavil Lehovcův náběh přes stranu jen za cenu vhazování u vápna, Benada musí zpozornět.
     
    30
    V Ďolíčku momentálně sledujeme relativně vyrovnaný souboj. Na hřišti vynikají hlavně obrany, už delší dobu jsme neviděli žádnou hezčí akci.
     
    31
    Tak to jsem zakřikl, tohle byla velká paráda z dílny hostujícího Hejdy! Povltavský forvard si udržel bránícího protihráče od těla, ve vápně nasadil jesle Hůlkovi a své pěkné sólo zakončil jen těsně vedle Šimanovy brány!
     
    32
    Farkaš zřejmě stáhl k zemi Starého. Povltavská střídačka se okamžitě ozvala a zákrok reklamovala, klidný rozhodčí ovšem nechává dění běžet dál.
     
    34
    Bohemians v útoku. Uvidíme další rohový kop v jejich podání, k praporku se přesouvá Martin Dostál.
     
    35
    Sérii nebezpečných odrazů před svou svatyní ukončil Benada, který vystihl neposedný míč a schoval ho do svého náručí. Následně jej rozehrál vpřed.
     
    36
    První poločas se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Kadlec si pohlídal vysunutého Drobílka na křídle, ani další útok Povltavských tak nepřinesl vyrovnání.
     
    37
    Tohle mohl být naprosto krásný gól, stačilo jen pár centimetrů! Trestuhodně nestřežený Dostál naběhl na dlouhý centr na levou tyč a hned z první nasměroval míč těsně nad Benadovu bránu! Opravdu velká škoda pro Bohemku!
     
    38
    Dostál se tentokrát ocitl v roli nahrávače, přičemž ani Liškova hlavička se mezi tři tyče nevešla.
     
    39
    Müller se nalepil na Martina Nováka, odzbrojit ho ale nedokázal. Hosté kombinují u postranní čáry a snaží se si otevřít cestu před Šimanovu bránu.
     
    40
    Jakobovský se v domácím vápně napřahoval ke střele, Dostál mu ale míč vyfoukl z kopačky a odkopl jej do zámezí. Šiman si tak mohl oddechnout.
     
    42
    Starý vyslal míč dopředu přes levé křídlo. Sprinterský souboj mezi Martinem Novákem a Müllerem vyhrál druhý jmenovaný, jenž balón uklidil k Šimanovi.
     
    43
    V postavení mimo hru se nyní ocitl zřejmě Pomahač, Benada rozehrává z pozice těsně za vápnem.
     
    44
    Farkaš se v samotném závěru dějství pokusil rozšířit náskok klokanů, celkem hezká střela ovšem pouze prosvištěla kousek nad břevnem.
     
    45
    Zdá se, že v první půli se nastavovat nebude.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:01.
     
    Úvodní dějství je za námi, skromně zaplněná hlavní tribuna v Ďolíčku sledovala vesměs vyrovnané měření sil. Bohemians jsou sice na trávníku nebezpečnějším týmem a do kabiny se vrací s těsným náskokem, Povltavští ale nezůstávají moc pozadu a párkrát se jim podařilo domácí defenzívu pořádně potrápit. Zatím jim to ovšem vázne v koncovce, Šiman moc práce neměl. Inu, uvidíme, co nám nabídne poločas číslo dva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas je v plném proudu. Klokani se nejprve stáhli na svou polovinu a zahráli míč k Šimanovi, který jej nakopl pomalu až k hostujícímu vápnu.
     
    47
    Hůlka na hranici vápna zblokoval centr Starého. Hosté se ovšem udrželi v útoku a následnou aktivitou donutili Šimana míč vyrazit za bránu, následuje roh.
     
    48
    Bohemians se po krátké pasáži v obraně vydali do brejku, který ale nepřinesl zakončení. Bartek se totiž před šestnáctkou nedostal přes Mareše.
     
    49
    Liška byl v obrovské šanci na středu vápna! Ke krásně narýsovaném pozemnímu centru z pravé strany se ale jako první dostal připravený Benada, který jej schoval do svého náručí!
     
    50
    Najednou přichází obrovská komplikace pro hosty! Adam Lanc (POV) totiž na křídle zbytečně a tvrdě sestřelil Pomahače a viděl červenou kartu, přičemž cestou ze hřiště si ještě vyslechl pár slov od evidentně naštvaného Jindřiška!
     
    52
    Hosté znovu čelili nepříjemnému centru z křídla, který ale ani tentokrát nenašel vysunutého Lišku! Druhý gól v Ďolíčku visí ve vzduchu.
     
    53
    Bustův tým chystá první střídání, zřejmě v reakci na červenou kartu. Do hry půjde Daniel Dvořák.
     
    54
    Povltavští se po startu oslabení relativně rychle zkonsolidovali a nyní se jim daří držet hru daleko od Benadovy svatyně, do útoku se zatím nevhrají.
     
    55
    Střídání v týmu Povltavská fotbalová akademie:
    ze hřiště odchází Marek Hejda, přichází Daniel Dvořák.
     
    56
    Lehovec si při plnění obranných povinností pomohl rukou, akademici získávají standardku v nadějné pozici. Tohle by pro Šimana mohlo být nepříjemné.
     
    57
    A taky že bylo! Exekuce nařízeného kopu se ujal Filip Drobílek, jehož krásná střela padala přesně do bližšího vinglu a donutila Šimana odpovědět přímo tygřím skokem! Pěkná šance!
     
    58
    Bohemians se navzdory početní převaze ocitli pod tlakem, Povltavští jsou ve varu a chtějí co nejdříve srovnat. Za malou chvíli budou kopat roh.
     
    60
    Sudí znovu vytáhl kartu, tentokrát žluté barvy. Drobílka u středové lajny fauloval Radek Lehovec (BOB).
     
    61
    Právě Lehovec teď ale připravil domácím další velkou šanci! Na pravé straně za sebou nechal střídajícího Dvořáka a pasem do vápna připravil teč pro Lišku, Benada byl ale ve střehu!
     
    62
    Sledujeme výrazně aktivnější podívanou než v prvním poločase. Martin Novák chtěl Šimana potrápit z hranice vápna, jeho střela ale byla zblokována.
     
    63
    Střídání v týmu Povltavská fotbalová akademie:
    ze hřiště odchází Ondřej Bicenc, přichází Denis Budínský.
     
    64
    Hůlka prokázal své bohaté prvoligové zkušenosti a pod tlakem zkušeně zahrál míč do vysunutého Budínského. Balón se odrazil za bránu, Šiman odkopává.
     
    65
    Pomahač během protiútoku Bohemky zaběhl až na zadní čáru a pokusil se rychlým pasem najít někoho ve vápně, míč ale pokutovým územím jen prolétl.
     
    66
    Budínský byl faulován na středové čáře. Povltavští pak volný kop zahráli ukvapeně, Drobílek neměl vůbec šanci si přetažený pas na křídlo zpracovat.
     
    68
    Hůlka vyhrál hlavičkový souboj před svou svatyní. K odraženému míči se ale vrátili hostující borci, gólman klokanů tak musí i nadále zůstat ve střehu.
     
    69
    David Bartek za malou chvíli půjde ze hry, připravuje se David Havránek. Zelenobílá jedenáctka na trávníku mezitím zakládá útok na své polovině.
     
    70
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905 B:
    ze hřiště odchází David Bartek, přichází David Havránek.
     
    72
    Nejen, že se Povltavští navzdory oslabení drží ve hře, ale v posledních momentech jsou v Ďolíčku dokonce lepším týmem. Domácí působí trochu opařeně.
     
    73
    Benada nyní Dostálův centr z křídla vysunul jen těsně za nabíhajícího Pomahače. Kdyby byl zelenobílý borec o trochu pomalejší, mohl z toho být gól.
     
    74
    Odpískán ofsajd proti hráčům v červených dresech, Šiman míč odkopává na střed hřiště.
     
    76
    Bohemians B právě vstřelili branku!
    V Ďolíčku dost možná máme rozhodnuto, tohle musí být pro vzdorující hosty pořádná rána! Rozhodčí po faulu na Havránka ponechal domácím výhodu a umožnil DARKU FARKAŠOVI naběhnout na pravou stranu šestnáctky, odkud překonal Benadu zakončením k tyči – 2:0!
    76. Darek FARKAŠ - 2:0
     
    77
    Klokani obratem vytáhli z kapsy nebezpečný brejk! Jindřiškovi sice ve vápně Lehovcův centr moc nesedl, míč se poté ale odrazil k naprosto nehlídanému Pomahačovi a ten z nebezpečné pozice zakončil nad břevno!
     
    78
    Hra Povltavských se po inkasovaném zásahu rozpadla, domácí kontrolují hru a chtějí přidat další gól.
     
    79
    Hůlka si pohlídal nákop na Nováka a bez váhání míč odehrál do bezpečí. Na balón se tak vrací Bohemians, kteří rozvážně hledají skulinu v hostující obraně.
     
    81
    Bohemians B právě vstřelili branku!
    Zkraje jednaosmdesáté minuty přichází další gól a je jasné, že všechny body dnes večer zůstanou ve Vršovicích! Lehovec se uvolnil na pravém křídle a po zemi nasměroval míč od šestnáctky, kde jej DENIS POMAHAČ u přední tyče velmi lehce tečoval mimo dosah Benady – 3:0!
    81. Denis POMAHAČ - 3:0
     
    81
    Střídání v týmu Povltavská fotbalová akademie:
    ze hřiště odchází Štěpán Starý, přichází Marek Smetana,
    ze hřiště odchází Lukáš Novák, přichází Adam Gruntorád.
     
    82
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905 B:
    ze hřiště odchází Denis Pomahač, přichází Antonín Pluhař.
     
    83
    Tři góly klokanům evidentně nestačí. Z bezprostřední blízkosti nyní Benadu potrápil Lehovec, jehož střela se ovšem do statistik počítat nebude – ofsajd.
     
    84
    Vršovičtí si aktivitou vypracovali další rohový kop, ještě před jeho odehráním ale budou střídat.
     
    85
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905 B:
    ze hřiště odchází Jakub Müller, přichází Radek Janovský,
    ze hřiště odchází Tomáš Liška, přichází Ondřej Damašek.
     
    87
    Bohemians B právě vstřelili branku!
    Tohle už zavání debaklem, s trefami ligové rezervy se v závěru roztrhl pytel! Zásah s pořadovým číslem čtyři přidává mladý zadák ADAM KADLEC, který v šestnáctce skvěle naskočil na roh od praporku a hlavou jej nasměroval do zadního dolního rohu povltavské brány – 4:0!
    87. A. KADLEC - 4:0
     
    88
    Pozor, mohlo být sníženo! K čestnému zásahu teď měl hodně blízko střídající žolík Budínský, jehož nenápadná střela proplula jen těsně vedle vzdálenější tyče! Šiman teď měl štěstí!
     
    89
    Do akce nyní musel Benada, k vysokému centru dostal o chlup dříve než nabíhající protihráč.
     
    90
    Závěr se zřejmě obejde bez nastavení.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Máme hotovo, tři body dnes zůstávají na zelenobílé straně Vršovic! Povltavští sice béčku Bohemians, které bylo doplněno o několik hráčů A-týmu, dlouho vzdorovali a i po vyloučení Lance v 50. minutě byli aktivní, ke konci jim ale došly síly a nakonec si z půdy klokanů odváží výsledek 0:4. Diváci na hlavní tribuně v Ďolíčku viděli góly Hůlky, Farkaše, Pomahače a Kadlece.
     
    Bohemka se po vítězství v předehrávce posouvají na průběžné deváté místo a o víkendu předčasně uzavřou sezónu v malém derby s Vltavínem, zatímco akademiky v poslední bitvě ročníku čeká Motorlet.
     
    Dnešní utkání sledovalo 285 diváků.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (19:54:27)

    Vojtěch Martinek

    Branky: 8. Hůlka, 76. Farkaš, 81. Pomahač, 87. A. Kadlec

    Karty:   60. Lehovec (BOB)   50. Lanc (POV)


    Bohemians Praha 1905 B: Šiman – Müller (85. Janovský), Dostál, Farkaš (C), Lehovec, Pomahač (82. Pluhař), Liška (85. Damašek), A. Kadlec, Jindřišek, Bartek (70. Havránek), Hůlka.
    Náhradníci: Pchelovodov – Petrouš, Skořepa.

    Trenér: Dalibor Slezák.

    Povltavská fotbalová akademie: Benada – Starý (81. Smetana), Zákostelský, Jakobovský (C), Lanc, Drobílek, Mareš, Hejda (55. Dvořák), L. Novák (81. Gruntorád), M. Novák, Bicenc (63. Budínský).
    Náhradníci: Šimáček – Schwan.

    Trenér: Zbyněk Busta.

    Rozhodčí: Severýn – Švorc, Polena.

    Diváci: 285
    bahis siteleri