Č. Budějovice – Táborsko 2:1 (kon.) | Vyškov – Karviná 0:1 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
2:1 (0:1)
FC SILON Táborsko
Čtvrtek 30.05.2024, 18:00 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • Baráž o postup do FORTUNA:LIGY • 1. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítám tu všechny fotbalové příznivce! Sezóna FORTUNA:LIGY je téměř u konce, ale na programu je ještě baráž. Ta nabídne také jihočeské derby mezi patnáctým týmem tabulky nejvyšší soutěže z Českých Budějovic a třetím celkem F:NL Táborskem. Favorita je třeba hledat v Dynamu, od zavedení tohoto systému se ještě nestalo, že by uspěl druholigista.
     
    FC SILON Táborsko:
    Táborsko obsadilo v o víkendu skončeném ročníku F:NL třetí příčku, když nasbíralo 49 bodů ze 30 odehraných zápasů. Ve 13 případech vyhrálo, 10x remizovalo a 7x prohrálo. Svěřenci kouče Romana Nádvorníka vstřelili 41 gólů a inkasovali jich 26. To, mimochodem znamenalo, že disponovali nejlepší defenzivou v soutěži. V útoku se Jihočeši spoléhali na bosenského střelce Bojana Dordiće, který se trefil desetkrát. Brankářskou jedničkou je Martin Pastornický, který zasáhl do 29 z 30 utkání.

    Na baráž se Táborsko naladilo vítězstvím 2:0 na hřišti sestupující Kroměříže. Tým hraje své zápasy v Táboře na stadionu v Kvapilově ulici.

    Posledních 5 zápasů Táborska:
    Olomouc B – Táborsko 1:0
    Táborsko – Opava 2:1
    Vlašim – Táborsko 2:1
    Dukla – Táborsko 0:0
    Kroměříž – Táborsko 0:2
     
    SK Dynamo Č. Budějovice:
    Dynamo skončilo v tabulce FORTUNA:LIGY patnácté a jeho hráči si jistě moc oddechli, že sezóna neskončila přímým sestupem. V závěrečném kole nadstavby totiž Českobudějovičtí padli v Karviné 0:1 a museli děkovat Jablonci, který doma nevypustil souboj se Zlínem a zvítězil 1:0. Pokud by totiž ševci na severu Čech vyhráli, hráli by baráž na úkor Dynama oni. Problémem mužstva byla především prostupná defenziva. 70 obdržených gólů bylo nejvíce v lize. Tým v průběhu sezóny také hned dvakrát měnil trenéry. Ročník začalo rovnocenné duo Marek NiklTomáš Zápotočný. V průběhu podzimní části ale skončil nejprve prvně jmenovaný a jejího konce se nakonec nedočkal ani Zápotočný. Tým převzali nejprve dočasně Jiří Lerch s asistentem Jiřím Kladrubským, kteří nakonec zůstali až do konce sezóny. A určitý progres přinesli, i díky jejich práci může jihočeský tým hájit účast mezi elitou alespoň v baráži.

    Nejlepším střelcem Dynama je se sedmi góly záložník Jan Suchan, který měl velmi slušné jaro. Šesti zásahy a čtyřmi asistencemi týmu pomohl zkušený útočník Zdeněk Ondrášek. 10 kanadských bodů (4+6) nasbíral i Wale Musa Alli. Z brankářů byl vytěžovanější Dávid Šípoš, který nastoupil do 25 utkání. 10 jich odchytal Martin Janáček. Nutno říci, že ani jeden z nich se nevyhnul výkyvům a zbytečným chybám.
     
    Stadion, kterým disponuje Táborsko, nesplňuje parametry na nejvyšší soutěž. Pokud by tedy postoupilo, muselo by hrát paradoxně právě na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích.
     
    Řekli před baráží:

    Jiří Lerch (trenér Dynama):
    Vyhecované to asi bude. Táborsko je nepříjemné, se vší úctou k němu, když ten dvojzápas ovšem nezvládneme, v lize nemáme co dělat. Pokud k tomu ale přistoupíme jako k ligovému utkání, věřím, že to zvládneme. (zdroj web dynamocb.cz)

    Roman Nádvorník (trenér Táborska): Věřím, že se na zápas takticky dobře nachystáme. Potřebujeme udělat do odvety nadějný výsledek. Znovu opakuji, že síla a prvoligová herní praxe Dynama jsou velké, soupeř je výše než my, přesto jsem názoru, že s ním můžeme kvalitně utkat. Velkou roli bude hrát také psychika. Řada našich hráčů před tak velkou kulisou, která je čeká, nikdy nehrála. Věřím, že jim ale bouřlivá kulisa může spíše pomoci. (zdroj web fctaborsko.cz)
     
    Úvodní sestavy:

    SK Dynamo Č. Budějovice: Šípoš – Skalák, Poulolo, Králik, Trummer – Hellebrand, Čermák, Suchan – Šigut, Alli, Ondrášek (C).
    Náhradníci: Janáček – Havel, Brandner, Hubínek, Tranziska, Madleňák, Nikl.
    Trenér: Jiří Lerch

    FC SILON Táborsko: Pastornický – Plachý, Koné, P. Novák (C), Tusjak – Varačka, Bláha, Kateřiňák, Sojka, Djordjić – Šašinka.
    Náhradníci: Kerl – Mach, Zeman, Skopec, Schindler, Kopáček, Nsunzu.
    Trenér: Roman Nádvorník

    Rozhodčí: Pechanec – Nádvorník, Kříž.
     
    Hlavním rozhodčím duelu je Ondřej Pechanec, kterému budou promáhat asistenti Ivo Nádvorník s Jiřím Křížem. Pozici čtvrtého sudího zastane Dominik Starý. Na baráži je přítomen také VAR. Ten dostali na starost Miroslav Zelinka s asistentem Petrem Caletkou.
     
    Aktéři zápasu už nastoupili na hrací plochu Střeleckého ostrova.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Ondřej Pechanec zahájil utkání, které rozehrálo v modrém hrající Táborsko.
     
    2
    Hellebrand fauloval hostujícího nejlepšího střelce Bojana Djordjiće. Táborsko tak bude rozehrávat.
     
    2
    Hostující brankář Martin Pastornický čekal na míč na hranici šestnáctky. Za balónem pospíchal i Zdeněk Ondrášek. Brankář hostí zasahoval těsně před ním a ještě u toho dostal ránu do prstů u ruky, kterou si pak proklepával.
     
    3
    Zajímavou akci Dynama zakončoval ranou z pravé strany šestnáctky Samuel Šigut. Pastornický byl na zemi včas a nadvakrát míč zkrotil.
    3. Zakončení Šiguta zkrotil Pastornický.
     
    5
    Jiřího Skaláka trefil skluzem Jiří Kateřiňák. Standardní situaci zahrává Dynamo.
     
    6
    Jan Suchan centroval na vzdálenější tyč. Tam se dostal k hlavičce Jiří Skalák, jenž ale nenasměroval míč mezi hostující tyče.
     
    6
    Matouš Varačka se pokusil rozběhnout na pravém křídle operujícího Alexandra Sojku. Ten se ale neprosadil a Dynamo bude vhazovat.
     
    7
    Hostující brankář Pastornický může při centrech či vysokých míčích zažívat nepříjemné chvíle. V první půli mu totiž svítí do očí slunce.
     
    8
    Aut Trummera prodlužoval do pokutového území Zdeněk Ondrášek. Našel ale jen připravenou obranu a následně přišel faul Marcela Čermáka na Sojku.
     
    10
    Ondrášek byl na půlce faulován Pavlem Novákem. Domácí tak mohou pokračovat.
     
    11
    Ondřej Pechanec přerušuje utkání kvůli odpálení zábavní pyrotechniky. Na hřiště se dostal kouř, který možná ztěžuje hráčům dýchání. Případně jsou ovlivněny kamery, které využívá VAR.
     
    12
    Přestávka to byla krátká. Hned po ní se dostal do šance Jan Suchan. Ten převzal přihrávku od Samuela Šiguta, hodil si balón do šestnáctky a mírně zleva tvrdě pálil na přední tyč. Pastornický předvedl výborný zákrok!
     
    13
    Následoval roh Suchana, se kterým si obrana Táborska poradila.
     
    15
    Bojan Djordjić se dostal na levém křídle k propadnutému míči. Odhodlal se i k zakončení, do kterého mu obětavě skočil Skalák. Ten srazil balón do autu.
     
    17
    Jiří Skalák podpořil ofenzivu na pravém křídle. Pokusil se balón nacentrovat před bránu nabíhajícímu Zdeňkovi Ondráškovi, který však tuhle nabídku přeběhl.
     
    18
    Dynamo je podle očekávání v úvodu aktivnější. Táborsko se snaží především dobře bránit.
     
    19
    To se hostům dosud daří. Nyní zablokovali střelecký pokus Patrika Hellebranda zpoza šestnáctky.
     
    19
    Domácí se pokusili otočit hru doprava na Samuela Šiguta. Ten ale těžký míč nezpracoval a vhazovat bude celek Táborska.
     
    21
    Luboš Tusjak předčil v souboji Šiguta a mohl zaútočit na levé straně. Míč mu však unikl za postranní čáru.
     
    22
    Vincent Trummer se dostal k míči poblíž pokutového území. Míč si naváděl na pravačku, poté ho ještě posouval na Suchana, ale o toho se už postaral bránící hráč.
     
    23
    Velká šance hostí! Jiří Kateřiňák nakopl míč do levého křídla, kde byl rozběhnutý Bojan Djordjić. Ten se uvolnil přes Skaláka a tvrdou ranou křížem protáhl Dávida Šípoše v bráně Dynama. Vyražený balón si ještě našel Alexandr Sojka, jehož střelu srazil na roh stoper Králik.
    23. Djordjić prověřil Šípoše. Dorážku Sojky zablokoval Králik.
     
    23
    Následný rohový kop Táborska boxoval Šípoš.
     
    25
    Také hosté už poslali varování obraně soupeře. Dynamo se nemůže soustředit jen na ofenzivu.
     
    26
    Kolmice ze středu pole nenašla nabíhajícího Šiguta. Brankář Pastornický si však nevšiml, že balón tečoval spoluhráč a nechal ho doputovat za brankovou čáru. Budějovičtí tak budou zahrávat roh.
     
    27
    Po rohovém kopu Jana Suchana se dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti Samuel Šigut. Ten se nacházel zády k bráně, ale dokázal míč nasměrovat mezi tyče. Hosty zachránil Pastornický, jenž zasahoval pravou rukou na brankové čáře! Následně odhlavičkoval do bezpečí Koné.
    27. Šigut zakončoval po rohu. Pastornický zachraňoval na čáře.
     
    29
    Na vlastní polovině byl faulován Ondřej Bláha. Rozehrávka pro hosty.
     
    31
    Domácí opět nebyli daleko od vedoucího gólu! Samuel Šigut poslal z pravé strany centr na zadní tyč, kde byl úplně osamocený Zdeněk Ondrášek. Ten však nedokázal hlavou trknout míč do odkryté brány. Špatně si to načasoval a prostě balón špatně trefil.
     
    32
    Domácí měli už zhruba tři až čtyři šance, které volaly po vstřelení gólu. Táborsko zatím odpovědělo jen ostrým zakončením Djordjiće.
     
    34
    Hosté se snaží uklidnit hru a podržet míč na svých kopačkách... To se ale nepovedlo. Balón vybojoval Suchan a toho následně takticky fauloval Bojan Djordjić.
     
    35
    Standardní situace Jana Suchana. Jeho centr odvrátil Šašinka před šestnáctku, kde si míč našel Musa Alli. Ten se šikovně uvolnil, následná střela však nebyla přesná a směřovala vedle levé tyče z pohledu Pastornického.
     
    36
    Nepovedenou střelou ze střední vzdálenosti se prezentoval Jiří Kateřiňák. Kope se od brány Dávida Šípoše.
     
    37
    Matouš Varačka se snažil obehrát Trummera. Rakouský obránce ho nepustil k centru, ovšem hosté získali rohový kop.
     
    38
    Po rohovém kopu Sojky nedosáhl na zadní tyči míč Djordjić a hrací předmět pak doskákal až do autu.
     
    38
    Musa Alli si nedokázal zpracovat míč a ještě podkopl Kateřiňáka. Rozehrávka pro Táborsko.
     
    39
    Z nějakých 18 metrů to po zemi zkoušel Patrik Hellebrand. Míč prošel vedle pravé tyče Pastornického brány.
     
    41
    Z dálky to zkoušel Florent Poulolo. Střelu tečoval bránící hráč a srazil míč na roh.
     
    42
    Roh Jana Suchana nevedl k nějaké větší příležitosti pro domácí tým. Táborsko stále drží nerozhodný stav.
     
    43
    Ondrášek vyhrál hlavu pro Musu Alliho. Ten ale věděl, že je v ofsajdu a tak nejevil zájem o zapojení do hry.
     
    44
    Jakub Šašinka se dostal přes Martina Králika do šestnáctky a tam po kontaktu se stoperem Dynama upadl. Rozhodčí Pechanec nařizuje proti domácím pokutový kop!
    44. Penaltová situace.
     
    45
    Ještě se čeká na případný zásah VARu. Otázkou je, zda k nedovolenému zákroku nedošlo už před šestnáctkou, kde souboj začal.
     
    45+1
    Pokutový kop je potvrzen! Rozhodčí nebyl povolán k monitoru.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostal domácí vedoucí Ivo Táborský, jenž nařízenou penaltu nemůže rozdýchat.
     
    45+2
    Táborsko právě vstřelilo branku!
    BOJAN DJORDJIĆ zahrál pokutový kop s velkým přehledem! Počkal si na pohyb Šípoše, který skočil doprava a kopl balón do protipohybu gólmana Dynama.
    45+2. Bojan DJORDJIĆ - 0:1
     
    45+3
    První půle má být nastavena o tři minuty.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase vede Táborsko v Českých Budějovicích asi trochu překvapivě 1:0. Domácí začali aktivněji a měli několik příležitostí na vstřelení gólu. Hosty však několikrát podržel brankář Pastornický. Ten pokryl u bližší tyče střelu Suchana a pak se blýskl především při zakončení Šiguta po rohu z bezprostřední blízkosti, které dokázal zastavit pravou rukou na brankové čáře. Hodně blízko byl také Ondrášek, jenž hlavou nedokázal usměrnit do sítě Šigutovu nabídku. Hosté mezi tím kontrovali jen ostrou ranou Djordjiće, kterou vyrazil gólman Šípoš. V závěru poločasu však přišel pro Dynamo šok v podobě penaltového zákroku stopera Králika na Šašinku. Nařízený pokutový kop pak s přehledem proměnil Bojan Djordjić.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas rozehráli domácí. Ani jeden z týmů zatím nestřídal.
     
    47
    Penalta také pro domácí! Zdeněk Ondrášek si nabíhal na přihrávku Šiguta, ale sestřelil ho Pavel Novák.
    47. Penaltová situace.
     
    49
    Také zde je rozhodnutí ze hřiště potvrzeno. Penalta.
     
    49
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    JAN SUCHAN se rovněž nemýlil! Penaltu kopl pod břevno a do středu brány, zatímco Pastornický skákal k pravé tyči – 1:1.
    49. Jan SUCHAN - 1:1
     
    51
    Pro domácí je to už rozhodně veselejší. Vyrovnání přišlo hned v úvodu druhého poločasu.
     
    51
    Pavel Novák si tentokrát počínal při bránění čistě a dobře. V souboji se dostal přes Šiguta a vyhrál také následnou hlavu.
     
    53
    Novák prohnal malou domů brankáře Pastornického. Míč totiž dobíhal Musa Alli a gólman Táborska si musel pořádně máknout, aby tam byl dříve!
     
    53
    Pohotovou ranou z 20 metrů to zkoušel Jan Suchan. Míč plachtil k pravé tyči, Pastornický tam doskočil včas.
     
    55
    Táborsko je zatažené na vlastní polovině. Hostům vyhovuje i nerozhodný stav. Před odvetou v Táboře by bylo všechno otevřené.
     
    56
    Petr Plachý se dopustil nedovoleného zákroku na Hellebranda. Dynamo zůstane na balónu.
     
    57
    Luboš Tusjak se ocitl v problémech, když ho u brankové čáry dojížděla dvojice Šigut – Skalák. Právě Skalák získal pro domácí míč.
     
    58
    Na druhé straně si musel Trummer poradit s presujícím Varačkou. Domácí obránce to řešil malou domů na Šípoše, který mu míč poměrně riskantně přes napadajícího protihráče vrátil.
     
    59
    Kolmou přihrávku na Musu Alliho tečoval Koné. Balón se pak obloučkem snesl až k brankáři Pastornickému.
     
    60
    Na zpětnou přihrávku spoluhráče si nabíhal Petr Plachý. Výborně se však vrátil Alli, který před hráčem Táborska uzmul hrací předmět.
     
    61
    Jakub Šašinka šel do běžeckého souboje s Králikem. Toho ještě zdvojil Poulolo a situaci pomohl spoluhráči vyřešit.
     
    62
    Za postranní čáru si odskočil Bojan Djordjić, který si tam nechává obstřikovat koleno. Hosté jistě doufají, že to nebude nic vážného.
     
    63
    Zdeněk Ondrášek spadl v šestnáctce po souboji s Mamadouem Koném. Rozhodčí Pechanec ukazuje, že to na penaltu nebylo.
     
    65
    Dnešní utkání sleduje 5 892 diváků. To je na poměry Dynama slušná návštěva.
     
    65
    Vincent Trummer se vydal do individuální akce, kterou hosté zastavili až na hranici šestnáctky. V podstatě tedy na poslední chvíli.
     
    66
    Luboš Tusjak využil propadnutí Poulola a na levé straně pelášil dopředu. Jiří Skalák ho stáhl na zem rukama a dostal žlutou kartu.
     
    67
    Následovala standardní situace Alexandra Sojky, po které hlavičkoval nekrytý Jakub Šašinka. Ten míč usměrnil vedle levé tyče!
    67. Šance Šašinky po standardce.
     
    67
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Marcel Čermák, přichází Michal Hubínek,
    ze hřiště odchází Zdeněk Ondrášek, přichází Jakob Tranziska.
     
    68
    Samuel Šigut nekličkoval efektivně. Luboš Tusjak do něho vlétl skluzem a odklidil míč do autu.
     
    69
    Hostující Alexandr Sojka podkopl Jana Suchana a dostává žlutou kartu.
     
    70
    Jakob Tranziska získal pro domácí rohový kop.
     
    70
    Roh Suchana nepřinesl nic zajímavějšího. Kope se od brány Pastornického.
     
    71
    Jiří Skalák zastavil míč, který směřoval k Djordjićovi, rukou. Hosté reklamují, že Skalák už má žlutou kartu a měl by dostat druhou. Tu však sudí nevytáhl.
     
    72
    Luboš Tusjak se nalevo zbavil Hellebranda. Jeho následný centr srazil na roh Suchan.
     
    72
    Táborsko rozehrálo nakrátko. Kateřiňák pak trefil Suchana a získal další rohový kop.
     
    73
    Opět roh nakrátko. Kateřiňák zakombinoval se Sojkou, ale jeho centr byl sražen. Dopředu pak pospíchal Šigut, jenž měl před sebou pouze Plachého, ale neprosadil se.
     
    74
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Jiří Skalák, přichází Matouš Nikl.
     
    74
    Musa Alli zasekl míč na levé straně pokutového území. Jeho přihrávka však byla sražena do rukou brankáře Pastornického.
     
    75
    Domácí zahajují další akci od brankáře Šípoše.
     
    76
    Hostující protiútok měl krátký život. Matouš Varačka ztratil míč v souboji s Králikem.
     
    76
    Mamadou Koné odkopl míč přes půlící čáru a tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů. Táborsko brání v deseti na vlastní polovině.
     
    78
    Nutno říci, že Táborsko brání dobře. Domácí si po penaltě, kterou kopali hned v úvodu poločasu, už žádnou další příležitost nevytvořili.
     
    78
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Alexandr Sojka, přichází Jakub Kopáček.
     
    79
    Pyrotechnika v domácím kotli. Domácí rozehrávat rohový kop na bránu, za kterou právě jejich Ultras sídlí.
     
    80
    Odražený míč po rohu si našel Wale Musa Alli, který zamířil zpoza šestnáctky nad bránu.
     
    81
    Tusjak nakopl míč jen do zámezí. Domácí vhazují.
     
    82
    Alli udržel míč před rohovým praporkem na hrací ploše a zapojil Vincenta Tummera. Jeho centr ale odvrátila obrana Táborska.
     
    83
    Jiří Kateřiňák se pokusil vylekat brankáře Šípoše, který si šel pro vysoký míč. Strážce brány Dynama však svou úlohu zvládl.
     
    84
    Vincent Trummer nedostal míč do šestnáctky přes bránícího Koného. Navíc se bude kopat od brány hostujícího celku.
     
    85
    Mamadou Koné ještě řeší zdravotní problémy. Zřejmě ho chytil stehenní sval.
     
    85
    Nyní je už hostující stoper zpátky na hřišti.
     
    85
    Florent Poulolo vyzkoušel střelecké štěstí z dálky. Míč se stal poměrně snadnou kořistí pro Martina Pastornického.
     
    86
    Žluté karty za vzájemný souboj dostali Vincent Trummer a Jiří Kateřiňák.
     
    87
    Samuel Šigut si to z pravé strany drze namířil směrem k šestnáctce. Luboš Tusjak mu vložil do cesty tělo a po intervenci pomezního je pískán nedovolený zákrok. Standardní situace.
     
    88
    Tu rozehrál Hellebrand. Hostující obrana jeho centr přizvedla mimo dosah nabíhajících hráčů.
     
    88
    Po centru z levé strany hlavičkoval Jakob Tranziska. Ten přizvedl balón nad bránu.
     
    89
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Bojan Djordjić, přichází Vladimír Zeman.
     
    90
    Nákop Králika do pravého křídla našel Matouše Nikla. Ten balón z jedničky posouval směrem na rozběhnutého Samuela Šiguta, ovšem blíže k němu měl Pastornický.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut. Musa Alli získal pro domácí další rohový kop.
     
    90+1
    Rozehrávka nakrátko. Poté přetáhl centr Patrik Hellebrand.
     
    90+2
    Zmatky u hostujícího střídání. Hostující vedoucí signalizoval odchod Jakuba Šašinky, místo kterého měl přijít na hřiště Jan Mach. Tuto změnu však v poslední chvíli zrušil kouč Nádvorník.
     
    90+2
    Ondřej Bláha fauloval Suchana.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Jakub Kopáček, přichází Jan Mach.
     
    90+4
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí skórují na konci 4. minutě nastavení! Po rohovém kopu Jana Suchana zapracoval výborně Martin Králik. Ten balón prodloužil na zadní tyč, kde vyplaval volný MATOUŠ NIKL, jenž hrací předmět pohodlně doklepl do volné brány.
    90+4. Matouš NIKL - 2:1
     
    90+6
    Ještě jeden rohový kop Dynama...
     
    90+7
    Suchanův roh odvrátil Plachý. Míč pak vyvezl alespoň na půlku Vladimír Zeman.
     
    90+7
    Domácí jsou při chuti! Alli prostrkával za obranu na Samuela Šiguta. Tomu znemožnil zakončení skluzující hráč a navíc byl domávnut ofsajd!
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Českých Budějovic otočili ve druhém poločase barážové utkání s Táborskem a nakonec vítězí 2:1!

    V první půli mělo účast v nejvyšší soutěži hájící Dynamo několik šancí, v nichž ale hráči nechali vyniknout brankáře Pastornického a nebo mířili vedle. Krátce před přestávkou tak přišel šok. Králik fauloval Šašinku a nařízenou penaltu proměnil Bojan Djordjić. Krátce po změně stran však dostali možnost zahrávat pokutový kop také domácí a nemýlil se ani Jan Suchan. V dalším průběhu utkání měli českobudějovičtí fotbalisté sice více ze hry, ale do šancí se už přes urputně bránící Táborsko příliš nedostávali. Nakonec se na ně usmálo štěstí až v nastavení. Po rohovém kopu Suchana prodloužil Králik míč na zadní tyč a tam se prosadil střídající Matouš Nikl. Ten tak Dynamu zajistil těsný náskok do odvety, která se hraje v neděli v Táboře.
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 7:1. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 7:17. (20:03:32)

    Martin Augustin

    Branky: 49. Suchan (pen.), 90+4. Nikl (Králik) – 45+2. Djordjić (pen.)

    Karty:   45+1. Táborský (vedoucí) (CEB), 66. Skalák (CEB), 86. Trummer (CEB) – 69. Sojka (TAB), 86. Kateřiňák (TAB)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 7:1. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 7:17.
    SK Dynamo Č. Budějovice: Šípoš – Skalák (74. Nikl), Poulolo, Králik, Trummer – Hellebrand, Čermák (67. Hubínek), Suchan – Šigut, Alli, Ondrášek (C) (67. Tranziska).
    Náhradníci: Janáček – Havel, Brandner, Madleňák.

    Trenér: Jiří Lerch

    FC SILON Táborsko: Pastornický – Plachý, Koné, P. Novák (C), Tusjak – Varačka, Bláha, Kateřiňák, Sojka (78. Kopáček, 90+3. Mach), Djordjić (89. Zeman) – Šašinka.
    Náhradníci: Kerl – Skopec, Schindler, Nsunzu.

    Trenér: Roman Nádvorník

    Rozhodčí: Pechanec – Nádvorník, Kříž

    Diváci: 5 892
    Neděle 02.06.2024
    Táborsko - Č. Budějovice 1:1

    Branky: 62. Plachý – 18. Suchan (Alli)

    Karty:   8. P. Novák (TAB), 47. Šašinka (TAB), 90+5. Kateřiňák (TAB) – 6. Nikl (CEB), 34. Hellebrand (CEB), 72. Hubínek (CEB), 90+1. Alli (CEB)

    bahis siteleri