NHL
Florida – NY Rangers 2:1 (kon.)
konec
Florida Panthers
2:1 (1:0, 0:0, 1:1) Stav série: 4:2
New York Rangers
Neděle 02.06.2024, 02:20 • Amerant Bank Arena, Sunrise • NHL • Finále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    New York Rangers

    Vítězové Prezidentovy trofeje pro nejlepší tým základní části jsou ve vrcholícím play-off jediným týmem, který dokázal z některé ze sérií postoupit bez porážky. V prvním kole Rangers přejeli 4:0 na zápasy Washington, zatímco k postupu do konferenčního finále potřebovali sehrát s Carolinou šest partií. Zkušený kouč Peter Laviolette má k dispozici Blakea Wheelera i Filipa Chytila, kteří velkou část sezóny promarodili. V probíhající sérii s Floridou se mezi zraněné naopak zařadil stabilní člen čtvrtého útoku, americký křídelník Jimmy Vesey.

    Nejproduktivnější hráči v play-off:
    • V. Trocheck – 19 bodů (8+11)
    • M. Zibanejad – 16 bodů (3+13)
    • A. Lafrenière – 14 bodů (8+16).
     
    Florida Panthers

    Mužstvo ze Sunrise je jeden vyhraný zápas od toho, aby si po roce opět zahrálo finále Stanley Cupu. Do letošního play-off postoupili Panthers ze třetího místa Východní konference, kde za prvními Rangers zaostali o čtyři body. V prvním kole Florida suverénně ovládla prestižní konfrontaci s největším rivalem. Tampu vyřadila 4:1 na zápasy. Ve druhém kole prohrála první zápas s Bostonem. Z dalších pěti ale čtyři zvládla a zajistila si místo v konferenčním finále, v němž má hlavní trenér Paul Maurice kompletně zdravý kádr.

    Nejproduktivnější hráči v play-off:
    • M. Tkachuk – 19 bodů (5+14)
    • C. Verhaeghe – 17 bodů (9+8)
    • A. Barkov – 17 bodů (6+11).
     
    Vývoj série

    Floridě se nepovedlo navázat na výhru 3:0 z prvního zápasu. V odvetě v Madison Square Garden i při domácí premiéře v Amerant Bank Areně nezvládla prodloužení a začala tahat za kratší konec. Do nastaveného času pak šel i čtvrtý zápas. Florida ho díky vítěznému gólu Reinharta tentokrát zvládla a získanou pohodu si přenesla i do zápasu číslo pět, který opět skončil nejtěsnějším možným rozdílem ve prospěch Panthers.
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Bobrovskij (Stolarz) – Forsling, Ekblad, Mikkola, Montour, Ekman-Larsson, Kulikov – Verhaeghe, Barkov, Reinhart (C) – M. Tkachuk, Bennett, Rodrigues – Luostarinen, Lundell, Tarasenko – Lorentz, Stenlund, Okposo.
    Trenér: Paul Maurice

    New York Rangers: Šesťorkin (Quick) – R. Lindgren, Fox, K. Miller, Schneider, E. Gustafsson, Trouba (C) – Kreider, Zibanejad, Wheeler – Panarin, Trocheck, Lafrenière – Goodrow, Chytil, Kakko – Cuylle, Brodzinski, Roslovic.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Rooney, St. Laurent – Berg, Daisy.
     
    Oba týmy nastoupily na led a po zaznění hymny USA už jim nebude nic bránit v zahájení šestého zápasu této série.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Erik Gustafsson byl autorem první střely na Bobrovského branku. Ruský gólman tento pokus zpoza levého kruhu levou nohou vykopl.
     
    00:42
    Podruhé během zahajovací minuty odletěl puk mimo hrací plochu. Rozhodčí v tomto případě nesouhlasili s diváky, podle kterých šlo ze strany Rangers o zdržování hry.
     
    01:25
    Newyorčané se usadili v útočném pásmu. Opustit jej museli po střele Lindgrena, se kterou Bobrovskij neměl vážnější potíže.
     
    01:46
    Poprvé je na ledě i Filip Chytil. Český útočník nastupuje na centru třetí formace, která se přičinila o lapenou střelu Lindgrena.
     
    02:05
    Chytilovo nahození z otočky k brance Sergeje Bobrovského nedoletělo. Hostující tým se naopak musel vrátit pro puk do středního pásma.
     
    02:37
    Lundell vyvezl puk na útočnou polovinu Floridy, která poprvé zahrozila prostřednictvím Rodriguesovy střely od pravého mantinelu. K dorážce se metr před Šesťorkinem nezhotovil číhající Tkachuk.
     
    03:05
    Brodzinski nepříjemně tečoval spoluhráčovu střelu od modré čáry. Bobrovskij první krušnou chvilku ustál bez gólové újmy.
     
    03:56
    Vincent Trocheck vyfasoval menší trest za hákování v útočném pásmu. Došlo k němu při napadání Ekblada.
     
    04:17
    Barkov nezvedl puk, když ho po narážečce s Tkachukem skvěle našel Reinhart. Finského kapitána na poslední chvíli vyrušil Kreider.
     
    04:42
    Tkachuk se zmocnil odraženého puku na ose kluziště. Šesťorkin vysokou střelu rukou vyrazil a Rangers se pak úspěšně vysvobodili.
     
    05:08
    Bennett si pečlivě narovnal puk na forhendu, jenže střelu mu překazila hned první překážka v osobě klečícího Trouby.
     
    05:31
    Lundell si přejel do levé části útočného pásma, ale ruský gólman v hostujících službách byl na jeho střelu k bližší tyči nachystaný. Ekman-Larsson poté trefil Goodrowa.
     
    05:56
    Rodrigues nepustil do souboje Zibanejada a navedl si puk na střed. Šesťorkin byl i v tomto případě jistý a svým zákrokem vyrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    05:56
    Hosté v plném počtu.
     
    06:41
    Trocheck se snažil odčinit nedávné vyloučení, jenže Millerovu prudkou střelu zápěstím ztečoval nad úroveň tvrzeného skla za Bobrovského klecí.
     
    06:52
    V souvislosti se zablokovanou střelou Goodrowa byl u puku jako první Kaapo Kakko. Střílel ze slotu, ale Bobrovskij si i s touto zapeklitou situací poradil.
     
    07:31
    Z boje u červené čáry vzešlo nahození Gustafssona až do ochranné sítě. Wennberg a Barkov se staví na buly ve středovém kruhu.
     
    08:36
    A znovu je puk v ochranné síti. Poslala ho tam hokejka Montoura, která v situaci jeden na jednoho vychýlila střelu Cuyllea.
     
    09:09
    Sam Bennett střílel z levého křídla jen propagačním způsobem. Panarin se zbavil puku vyhozením k Bobrovskému.
     
    10:05
    Lundell se netrefil do puku ve snaze o zakončení z levého kruhu, kam mu doručil přihrávku Tarasenko.
     
    10:35
    Schneider se dostal pod tlak napadajícího Verhaegheho. Pro Rangers to neznamenalo větší trabl, puk do bezpečí odvezl Wennberg.
     
    11:00
    Verhaeghe to vyzkoušel přes Schneidera. Po zákroku Šesťorkina zůstal puk hratelný. Dva domácí hráči ho ale přejeli a Kreider vše vyřešil vyhozením do rohu.
     
    11:29
    V ponechané výhodě za faul Okposa se obrana Floridy nebezpečně otevřela. Šanci Cuyllea Bobrovskij vyrazil do pravého kruhu a pak měl velké štěstí, že dorážka Roslovica nezapadla do jeho brány.
     
    11:30
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Kyle Okposo – 2 min., nedovolené bránění.
     
    12:00
    Trocheck vyhrál buly a Rangers se ihned usadili v útočném pásmu. Dlouho tahali puk po obvodu. K nepřesné střele se odvážil až Adam Fox.
     
    12:22
    Po nabití od Foxe Panarin svůj gólový půst neukončil. Akce Rangers definitivně skončila na hokejce Barkova, jež zachytila křížný pas Trochecka.
     
    12:56
    Hosté v této sérii využili jedinou ze čtrnácti přesilovek. Další gól je zatím v nedohlednu, Gustafsson musí zakládat novou akci od vlastní branky.
     
    13:15
    Lundell nesměle vyrazil v oslabení do útoku. V tandemu měl Ekblada, nicméně hosté jeho horizontální přihrávku ztečovali mimo hru.
     
    13:30
    Domácí v plném počtu.
     
    13:40
    Bobrovského levá ruka měla práci s bekhendovou střelou Chytila. O pár sekund později domácí obraně ulevil Sam Bennett.
     
    14:20
    Verhaeghe objel branku, ale pak dal až moc razantní přihrávku na Barkova, kterému kotouč přeskočil přes hokejku na čepel Kreidera.
     
    14:50
    Sergej Bobrovskij měl dvojnásobně zacloněný výhled, ale Foxova střela z pravé strany si cestu do jeho brankoviště stejně nenašla.
     
    15:30
    Schneiderova střela neprošla přes Luostarinena. Ten se na druhé straně natlačil před Schneidera, ale Šesťorkin mu v klíčový okamžik kotouč vypíchl.
     
    16:21
    Do této chvíle se hrálo velmi čistě a bez velkých hitů. Částečně to nyní změnil Kulikov, jenž si počkal na nováčka Cuyllea.
     
    17:06
    Lorentz vystihl rozehrávku Rangers a z poloviny hřiště započal akci Rodriguese, jenž si sice pokryl puk před Goodrowem a Roslovicem, ale z levého kruhu si na dobře postaveného Šesťorkina nepřišel.
     
    17:07
    Bennett nezkrotil přihrávku z pravého křídla. Od protějšího mantinelu se puk odrazil k Forslingovi a ten ho příklepem nasměroval do Šesťorkinovy náruče.
     
    17:30
    Verhaeghe u pravého mantinelu neposunul puk k Barkovovi. Rangers neprodleně zahájili protiofenzivu, ale Kreiderovi kvůli Ekbladovi utekl puk k Bobrovskému.
     
    18:16
    Luostarinen obdržel od krajana Lundella šikovnou přihrávku do jízdy, nicméně razantní střele příklepem ve finále scházela přesnost.
     
    18:33
    Luostarinen tečoval nahození Ekmana-Larssona do výstroje Šesťorkina. Na druhé straně se představil Kakko, ale propagační střela z pravého křídla se stala snadným soustem pro Bobrovského.
     
    19:11
    5/5
    Florida právě vstřelila branku!
    V poslední minutě první třetiny přestává platit bezbrankové skóre! SAM BENNETT na hranici ofsajdu překročil útočnou modrou a po rychlé výměně puku s Evanem Rodriguesem poslal monstrózní ránu golfákem do Šesťorkinovy šibenice! Asistence: Evan Rodrigues.
    Ekblad A., Mikkola N., Bennett S., Rodrigues E., Tkachuk M.
    Trouba J., Gustafsson E., Goodrow B., Kakko K., Chytil F.
    19:11 Sam BENNETT - 1:0
     
    19:34
    Trocheck zezadu klepl Reinhartovi do hokejky, když vedl puk podél brankové čáry. Toho využil Šesťorkin k přerušení hry.
     
    19:53
    Zibanejad pod tlakem nezvládl rozehrávku. Závěrečnou šanci v prvním dějství mohl mít Rodrigues, jenže to by mu při střele z pravého kruhu nesměl puk sjet z hokejky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V porovnání s jinými play-off zápasy patřila první třetina tohoto klání mezi ty poklidnější. Nehrálo se příliš tvrdě a moc nebylo ani gólových šancí. Oba týmy nevyužily po jedné přesilové hře a na gól jsme si museli počkat až do dvacáté minuty, kdy Šesťorkin neměl nárok na golfák Sama Bennetta. Rangers tedy prohrávají 0:1 a pokud v dalším průběhu skóre neotočí, bude jejich letošní sezóna u konce.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 13 – 8.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Tkachuk se zjevil úplně volný v mezikruží jen díky přihrávce rukou, která tomu předcházela. Panthers jsou vykázáni do středního pásma.
     
    20:42
    Pád Zibanejada před modrou čarou trochu zaváněl podrážením. Rozhodčí faul neviděli a Rangers musí začínat útok od nuly.
     
    21:16
    Chytil nabíral rychlost ve středním pásmu. Domácí obránce mu puk příkladně vypíchl a hru pak přerušila další přihrávka rukou v podání Floridy.
     
    21:41
    Cuylleho pokus z levé strany k brance Floridy nedoletěl. Foxova střela od modré už ano, ale Bobrovskému puk přistál někde u břicha.
     
    21:50
    Při Lindgrenově střele zpoza levého kruhu Bobrovskému překáželi ve výhledu dva projíždějící hráči. I tak si puk našel a vyrazil ho zpátky do hry.
     
    22:48
    Rodrigues neměl s kým spolupracovat, neboť měl všechny spoluhráče za sebou. Zkusil tedy vystřelit přes Troubu a tím nadělal Šesťorkinovi trošku starostí.
     
    23:04
    Po dalším úspěšném zákroku už hostující gólman hru přerušil. Nedaleko od levého mantinelu to na něj zkoušel Gustav Forsling.
     
    23:41
    Lundell byl natlačen k zadnímu mantinelu. Stejný osud potkal i Luostarinena a Okposa, takže Rangers našli cestu ven z obranného pásma.
     
    24:22
    K´Andre Miller trefil Bobrovského do hrudníku. Z ruského gólmana puk nevypadl a na programu je buly po jeho pravé ruce.
     
    24:51
    Vicent Trocheck protečoval Panarinovu přihrávku hodně vedle branky. Tento brejk tři na dva určitě šlo vyřešit lepším způsobem.
     
    24:55
    V důsledku stříleného centru Adama Foxe zůstal puk ležet u brankoviště. Jako první se k němu dostal Bobrovskij a hra je opět přerušena.
     
    25:02
    Dmitrij Kulikov zahrál na icing. Goodrowovi se nepovedlo vyhrát buly za sebe na Filipa Chytila a kotouč odklouzal pod Bobrovského lapačku.
     
    25:10
    Další buly už dopadlo pro hosty lépe a Lindgrenův bekhend způsobil zmatek kolem brankoviště. Z druhé vlny měl v úmyslu dorážet Fox, ale vyrovnávající gól z toho nebyl.
     
    26:35
    Will Cuylle na vlastní pěst převážel puk do útočného pásma. Najel si však mezi několik červených dresů a ty ho čistě odzbrojily.
     
    27:15
    Lorenz si sám pro sebe nahodil puk do rohu, ovšem Stenlund byl po jeho zadovce vytlačen do míst, odkud nebyl pro Šesťorkina nebezpečný.
     
    28:04
    Ze souvislé kombinace Panthers nebylo zhola nic. Fox dobře vystoupil proti Forslingovi a vyrazil jeho nahození od modré čáry do středního pásma.
     
    28:30
    Zatímco Lundell ztroskotal na bloku obětavého Goodrowa, tak Forsling poslal dalekonosný pokus k přichystanému Šesťorkinovi. Následuje komerční pauza.
     
    28:50
    Skoro v polovině šestého zápasu série se Tkachuk s Bennetem marně snažili dotlačit za Šesťorkina původní štiplavou střelu od Rodriguese.
     
    29:28
    Gustafsson si rozmyslel střelu a ještě rozhodil puk na pravou stranu k Troubovi, jehož nesmělý pokus nepředstavoval vážnější ohrožení Bobrovského pracoviště.
     
    29:31
    Zibanejad vyhrál vhazování k Roslovicovi. Ten u modré přenechal puk Troubovi, jenže ani tento pokus hostujícího kapitána gólové parametry neměl.
     
    30:16
    Sergej Bobrovskij nebyl v permanenci po Lindgrenově zakončení. Puk se zatřepotal pouze v ochranné síti. Newyorčané zůstávají na patnácti střelách na branku.
     
    30:45
    V souvislosti s Lindgrenovou ztrátou u zadního mantinelu mířil Montour ze svého pohledu k levé tyči. Šesťorkin pohotově zasáhl rukou.
     
    31:22
    Oliver Ekman-Larsson se v levém kruhu z jedničky opřel do Reinhartovy přihrávky a pořádně vyprášil vytasený levý beton Igora Šesťorkina.
     
    32:07
    Roslovic zabrzdil před levým kruhem a z otočky zasáhl nohu Tarasenka. Tím byl krátký pobyt Rangers v útočné třetině u konce.
     
    32:45
    Z rozehrávky Rangers vyústil nevynucený icing. Hra se posouvá před branku Igora Šesťorkina.
     
    33:23
    Bobrovskij si vybruslil za branku pro nahození Lindgrena a svou rozehrávkou se podepsal pod akci Panthers, jež nebyla o moc smysluplnější.
     
    34:15
    Ekblad ještě zadržel puk v útočném pásmu. Lundell po jeho přihrávce branku minul, zatímco Forslingově střele z levého mantinelu vystavil stopku jistý Šesťorkin.
     
    34:39
    Šesťorkin si dal pozor na Forslingovu vychytralou střelu kopírující brankovou čáru. Wennberg na druhé straně nevypustil snahu dojet nechráněný puk a přes Forslinga se ještě natáhl ke střele, kterou musel řešit Bobrovskij.
     
    34:52
    Dvakrát po sobě zkoušel štěstí Miller. Po bloku Tarasenka pálil ještě jednou a to už zapojil do hry zatím bezchybného brankáře Floridy.
     
    35:29
    Miller chyboval v pozici posledního obránce. Bennett přes něj poslal do úniku Tkachuka a ten z blafáku zakončil do Šesťorkinova levého betonu!
     
    36:12
    Lafrenière se zastavil u pravého mantinelu a předložil puk pod sebe na úplně volného Troubu, jenž z lukrativní pozice ani netrefil bránu.
     
    36:43
    Lorentz se v situaci jeden na jednoho chystal udělat kličku Foxovi. Zezadu ho však překvapil Cuylle a domácí útočník se po promáchnutí poroučel k zemi.
     
    37:01
    Lindgren nepustil k brance Mountourův pokus z levé strany. Tarasenko si na vlastní polovině zahrával s ohněm, nepřipravená rozehrávka se málem stala kořistí Rangers.
     
    37:42
    Wennberg na sebe navázal pozornost tří bránících hráčů Floridy. Skrz Ekblada šikovně prošťouchl puk doleva, ale Kreider zakončoval jen do vnějšího oblouku brány.
     
    38:02
    Wennberg se podílel i na nepřesné střele Millera. Puk se po ní nebezpečně vracel do předbrankového prostoru. Domácích tam bylo víc Rodrigues ho úspěšně zahodil za červenou čáru.
     
    38:50
    Verhaegheho individuální akce skončila střelou vedle pravé tyče. O zastavení hostující protiakce se postaral Ekblad.
     
    39:45
    Panarin odhodil kotouč k červené čáře. Lafrenière ho nechával Trocheckovi, nicméně ten ho víceméně odevzdal domácím.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Florida byla ve druhé třetině pocitově lepším týmem. Rangers působili zvadlým dojmem a s ohledem na dění na ledě mohou být rádi, že stále prohrávají o jediný gól. Ofenzivní fáze Newyorčanů se ve třetí části bude muset markantně zlepšit. Všichni útočníci mají v této chvíli maximálně jednu střelu. Hodně za očekáváním zůstávají i hvězdy jako Panarin a Zibanejad.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 24 – 18 (13:9, 11:9).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Bennett po objetí Šesťorkinovy klece dával nabídku do brankoviště. V těchto místech se pohybovali i Tkachuk s Rodriguesem, ale puk se s jejich hokejkami nepotkal.
     
    41:03
    Lepší nástup Floridy do třetí třetiny vyústil v projektil Aarona Ekblada. Šesťorkin zdárně zasáhl a rozhodl se přerušit hru.
     
    41:40
    Tarasenko nezvedl puk nad Šesťorkinovu levou nohu, když bekhendem dorážel předešlou střelu Ekmana-Larssona. To byla velká šance, na kterou si v příštích minutách možná ještě vzpomeneme!
     
    42:30
    Defenziva Rangers si jen tak neodpočine. Kvůli zakázanému uvolnění se chystá další vhazování u Šesťorkina. Panthers budou mít k dispozici čerstvé síly.
     
    42:46
    Šesťorkin nabral puk na hokejku a vyhodil ho směrem k Chytilovi. Ten si kotouč sice nezpracoval, ale další icing Newyorčanů se pískat nebude.
     
    43:22
    Panarin dvakrát za sebou vyzval svého krajana Bobrovského. První táhlou střelu zápěstím gólman Floridy vyrazil. Napodruhé už puk udržel v lapačce.
     
    44:02
    Čtvrtá řada Panthers se usadila v útočné třetině prostřednictvím série soubojů u hrazení. Až Roslovic dostal puk do středního pásma a oba týmy okamžitě začaly střídat.
     
    44:45
    Zibanejad řešil přečíslení tři na dva zadovkou pro Wennberga, který při přebírání kotouče schytal tvrdý hit od Montoura. Faul to nebyl a Tarasenko už míří vstříc Šesťorkinovi.
     
    45:14
    Rodrigues nahodil puk přímo do těla čárového rozhodčího Berga, jenž zůstal chvíli na kolenou. Po chvilce se muž v pruhovaném zvedl a za potlesku publika přijal od Rodriguese omluvu.
     
    45:32
    Tvrdá rána od modré z produkce Kulikovovy hokejky se mezi tři tyče nevešla. Na druhé straně tento Rus zablokoval pokus Schneidera.
     
    46:13
    Kakkovu tvrdou střelu za sebe Bobrovskij nepustil. Zanedlouho se do protiútoku řítil Barkov, ale v důsledku skvělého návratu Panarina ho pořádně nezakončil.
     
    47:14
    Lafrenière hledal z rohu Kreidera, kterému se nepodařilo puk zpracovat. Následné nahození Trouby skončilo v ochranné síti.
     
    47:55
    Aaron Ekblad si pomohl obloučkem přes střední pásmo. Při pozvolné rozehrávce Rangers se hráči opět vydávají na střídačku.
     
    48:18
    Bennett projel kolem Lindgrena a zprava se pokoušel nabídnout puk do okolí brankoviště, ke kterému se Mikkola nepřiblížil včas.
     
    49:08
    5/5
    Florida právě vstřelila branku!
    Lundell zablokoval nesmělý pokus Panarina a nahozením o krajní mantinel založil smrtící protiútok. Luostarinen přinutil k chybě Millera a vrátil puk Lundellovi, z jehož centru se u zadní tyče poprvé v sérii prosadil VLADIMIR TARASENKO. Ruského útočníka nedokázal zachytit Schneider. Asistence: Anton Lundell, Eetu Luostarinen.
    Kulikov D., Ekman-Larsson O., Tarasenko V., Lundell A., Luostarinen E.
    Schneider B., Miller K., Panarin A., Kakko K., Chytil F.
    49:08 Vladimir TARASENKO - 2:0
     
    51:13
    Lafrenière vyjel před levý kruh a z otočky vyslal pozdrav k Bobrovského brankovišti, kde se puk zastavil na hokejce Bennetta.
     
    52:33
    Zatím to nevypadá, že by Rangers našli síly na zvrat. Kvůli zakázanému uvolnění je teď čeká vhazování po pravici Igora Šesťorkina.
     
    53:03
    Reinhart po ose překonal útočnou modrou čáru a zhotovil se ke střele zápěstím, jež zůstala v moci Šesťorkina. Pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    53:23
    Ze souboje ve středním pásmu se puk vznesl nad boční mantinely a stal se cenným úlovkem pro některého z přítomných fanoušků.
     
    53:38
    Sam Bennett nepochybně patří mezi nejlepší hráče tohoto klání. Teď to úplně nepotvrdil, ve snaze o obejití Gustafssona mu puk ujel do rohu.
     
    54:02
    Šesťorkin lapil neškodné nahození Mikkoly. Po přerušení se ještě srazil s Rodriguesem, přičemž na vině byl hlavně ruský gólman.
     
    54:42
    Panthers si pět minut před koncem příkladně hlídají střed hřiště. Za krajně nepříznivého stavu se hostům nedaří projít do palebných pozic.
     
    55:44
    Zase se Rangers masně snažili dostat do tlaku. Místo toho se museli věnovat aktivnímu Bennettovi, jenž to zleva zkoušel na bližší tyčku.
     
    55:50
    Bennett ještě udržel puk u zadního mantinelu a počkal si na příjezd Reinharta, který zblízka neprostřelil Foxe.
     
    56:32
    Erik Gustafsson pokazil přihrávku podél modré čáry a zcela zbytečně zahnal Artěmije Panarina zpět do středního pásma.
     
    56:54
    Přízemní centr Panarina se od nohy bránícího hráče odrazil před Chytila, jehož bekhend se nevešel do mezery mezi Bobrovského betonem a tyčkou.
     
    57:39
    Igor Šesťorkin je na střídačce, Rangers to zkouší v šesti a už zahajují ostřelování Bobrovského brankoviště.
     
    58:20
    6/5
    Rangers právě vstřelili branku!
    Vypadá to na drama do posledních sekund! Hostům vystřelil naději ARTĚMIJ PANARIN, který využil Trocheckovy přihrávky do pravého kruhu k parádní střele nad Bobrovského levé rameno. Asistence: Vincent Trocheck, Adam Fox.
    Fox A., Panarin A., Lafrenière A., Trocheck V., Kreider C., Zibanejad M.
    Ekblad A., Forsling G., Barkov A., Rodrigues E., Luostarinen E.
    58:20 Artěmij PANARIN - 2:1
     
    58:20
    Sto sekund před vypršením času si Rangers vybírají oddechový čas. Šesťorkin se dočasně vrací mezi tyče.
     
    58:40
    Při první příležitosti se Šesťorkin vydal na hráčskou lavici. Newyorčané už zase buší do domácí obrany v šesti lidech.
     
    58:59
    Zibanejad z pravého křídla Bobrovského nenachytal. Reinhartovi se poté povedlo odjet s kotoučem alespoň do středního pásma.
     
    59:25
    Panarin ztratil puk a Forsling ho obloučkem poslal do vzdálenějšího rohu, kde si Zibanejad musel pospíšit před Tkachukem.
     
    59:40
    Lafrenière neustál tvrdý náraz u útočné modré čáry. Montour zase vyhazuje za červenou čáru a to už vypadá pro Rangers hodně bledě.
     
    Konec zápasu.
     
    Florida bude druhý rok v řadě hrát finále Stanley Cupu! V šestém zápase série podala komplexní výkon. Vyčpěle působícím Rangers toho moc nedovolila a díky gólu Bennetta z času 19:10 si dlouho hlídala nejtěsnější vedení. Pak se ledy hnuly až ve třetí třetině, kdy se poprvé v sérii probudili ruští kanonýři. Tarasenkův gól na 2:0 byl nakonec tím vítězným, neboť hostům rovných sto sekund před koncem vykřesal naději Artěmij Panarin. Druhý gól v power-play už Newyorčané nedali a sen o zisku prvního Stanley Cupu od roku 1994 se jim rozplynul.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 34 – 24 | Přesilová hra: 0/1 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 23 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,8 %, odchytal 60:00
    Igor Šesťorkin (NYR) – 32 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,1 %, odchytal 57:44

    Česká a slovenská stopa
    Filip Chytil (NYR) – 0+0, -2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 11:16

    Tři hvězdy utkání
    1. Sergej Bobrovskij (FLA) 23 zákroků
    2. Sam Bennett (FLA) 1+0
    3. Vladimir Tarasenko (FLA) 1+0
    Panthers obhájili Prince of Wales Trophy určenou pro vítěze Východní konference
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:01:59)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 20. Bennett (Rodrigues), 50. Tarasenko (Lundell, Luostarinen) – 59. Panarin (Trocheck, Fox)


    Florida Panthers: Bobrovskij (Stolarz) – Forsling, Ekblad (A), Mikkola, Montour, Ekman-Larsson, Kulikov – Verhaeghe, Barkov, Reinhart (C) – M. Tkachuk (A), Bennett, Rodrigues – Luostarinen, Lundell, Tarasenko – Lorentz, Stenlund, Okposo.
    Trenér: Paul Maurice

    New York Rangers: Šesťorkin (Quick) – R. Lindgren, Fox (A), K. Miller, Schneider, E. Gustafsson, Trouba (C) – Kreider (A), Zibanejad, Wheeler – Panarin, Trocheck, Lafrenière – Goodrow, Chytil, Kakko – Cuylle, Brodzinski, Roslovic.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Rooney, St. Laurent – Berg, Daisy

    Diváci: 19 865
    Florida 4 2 NY Rangers
    #1 Čtvrtek 23.05.2024 • 02:15
    NY Rangers - Florida 0:3
    #2 Sobota 25.05.2024 • 02:00
    NY Rangers - Florida 2:1 po prodl.
    #3 Neděle 26.05.2024 • 21:00
    Florida - NY Rangers 4:5 po prodl.
    #4 Středa 29.05.2024 • 02:00
    Florida - NY Rangers 3:2 po prodl.
    #5 Pátek 31.05.2024 • 02:00
    NY Rangers - Florida 2:3
    #6 Neděle 02.06.2024 • 02:20
    Florida - NY Rangers 2:1
    bahis siteleri