HC Hořovice – ILHK Hr. Králové 2:3 (kon.) | ILHK Hr. Králové – HC Hořovice 6:5 (po pr.) | Kanci Uh. Brod – Brno 2:4 (kon.)
Roller Storm – IHC Prague Rats 2:3 (po pr.) | Brno – Kanci Uh. Brod 6:4 (kon.) | Devils Zlín – IHC Přerov 1:6 (kon.)
IHC Prague Rats – Roller Storm 6:5 (kon.) | IHC Přerov – Devils Zlín 4:6 (kon.) | IHC Přerov – Devils Zlín 0:1 (0:1 po s.n.)
konec
IHC Night Birds Přerov
4:6 (3:2, 1:4) Stav série: 1:1
IHC Devils Zlín
Sobota 15.06.2024, 18:00 • ZS Přerov • STILMAT extraliga inline hokeje • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Zlín vítězí ve druhém utkání čtvrtfinále play-off STILMAT extraligy nad Přerovem 6:4 a srovnává stav série na 1:1 na zápasy. Devils ve druhém poločase předvedli obrat z 2:3 na 5:3. Nejprve vyrovnal David Hrazdira, poté při vlastním oslabení poslal Devils do vedení Lukáš Chludil. Na toho následně ještě v přesilovkách navázali Adam Bachánek a Filip Šindelek, Přerov pouze snižoval zásluhou branky Karla Pláška v oslabení. O postupujícím do Final Four tak bude muset rozhodnout nadstavba a náhlá smrt. Stejně jako loni, ve čtvrtfinálové sérii se stejnými soupeři. (19:13:42)
     
    Konec zápasu.
     
    39:30
    Oddechový čas pro tým IHC Devils Zlín.
     
    38:40
    Devils právě vstřelili branku!
    Jenže Zlín krátce před návratem vyloučeného Tomáše Andrýska přidává šestou branku a tuto sérii tak bude muset zřejmě rozseknout náhlá smrt. FILIP ŠINDELEK vylákal Petra Žurka více z brány a poté zavěsil do pravého horního rohu domácí branky. Asistence: Jan Ramert.
     
    38:16
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    KAREL PLÁŠEK druhou trefou v utkání snižuje na rozdíl jediného gólu. Night Birds se tak prosazují při vlastním oslabení a ze zápasu ještě může být drama. Asistence: Daniel Ministr.
     
    38:12
    Mohlo být definitivně v tomto utkání hotovo. Lukáš Chludil a David Hrazdira jeli sami na Petra Žurka, přičemž si vyměňovali puk. Střelu druhého jmenováno však roztáhnutý Žurek skvěle zastavil pravým betonem.
     
    37:29
    Night Birds vyrazili v oslabení do přečíslení dvou proti jednomu, jenže Karel Plášek přihrávkou Daniela Indráka nenašel.
     
    37:17
    Vyloučení v týmu IHC Night Birds Přerov:
    Andrýsek – 1,5MIN, faul kolenem.
     
    36:55
    Devils mají podruhé v utkání ponechanou výhodu a podruhé vydatně šetří čas.
     
    35:59
    Richard Hrazdira se protáhl okolo bránícího Davida Svozila a zprava mířil mezi betony Petra Žurka. Domácí brankář si však jesle nasadit nenechal.
     
    34:47
    Lukáš Chludil ustál nápor bránícího soupeře na svých zádech a zprava se protlačil před Petra Žurka. Kotouč poslal nad horní tyčku přerovské branky.
     
    34:03
    Žabička Tomáše Hanáka nenašla ani jednoho ze dvou najetých hráčů Night Birds. Přerovská akce tak skončila ještě předtím, než by musel hostující brankář zasahovat.
     
    33:30
    Lukáš Chludil napřáhl zpoza levého kruhu, dělovkou ale místo u vzdálenější tyče přerovské branky minul.
     
    31:57
    Zvýšit náskok Devils mohl Richard Hrazdira, Petr Žurek domácí podržel zákrokem pravým betonem.
     
    31:13
    Karel Plášek chtěl tentokrát pálit bez přípravy po nahrávce od Daniela Indráka, jenže kotouč vůbec netrefil a ten projel mezi jeho nohama až k Petru Žurkovi.
     
    30:53
    Do přihrávky Daniela Ministra na volného Karla Pláška sáhl pozorný Michal Kořének a zákrokem přerušil hru.
     
    30:18
    Karel Plášek vypálil hodně tvrdě z pravého kruhu, nicméně hostující bránu zcela minul.
     
    30:06
    Vyloučení v týmu IHC Devils Zlín:
    Zavrtálek – 1,5MIN, nedovolené bránění.
     
    29:47
    Oddechový čas pro tým IHC Night Birds Přerov.
     
    29:47
    Devils právě vstřelili branku!
    Přesilovku čtyři na dva sice Zlín nevyužil, pokračující klasickou početní výhodu ale už ano a odskakuje na rozdíl dvou gólů. Ukázkovou přesilovkovou kombinaci zakončil do prázdné části domácí branky ADAM BACHÁNEK. Asistence: David Hrazdira a Lukáš Chludil.
     
    29:13
    Pokus zblízka od Lukáše Chludila dokázal Petr Žurek vyrážečkou vytěsnit mimo bránu.
     
    29:01
    Zlín bude hrát 43 sekund přesilovku čtyři na dva.
     
    29:01
    Vyloučení v týmu IHC Night Birds Přerov:
    Plášek – 1,5MIN, sekání.
     
    28:23
    Michal Hotěk v situaci dva na dva při vlastním oslabení hledal Karla Pláška, ten už se ale nacházel mimo pozici, odkud by mohl střílet na hostující branku.
     
    28:13
    Vyloučení v týmu IHC Night Birds Přerov:
    Andrýsek – 1,5MIN, hákování.
     
    26:51
    Jeden z hlavních rozhodčích signalizuje trest pro Přerov. Zlín má ponechanou výhodu a s kotoučem teď rozhodně nikam nespěchá.
     
    26:09
    Odpovědět se pokusil David Svozil, který z levé strany mířil na bližší tyč. Michal Kořének ukázal dobrý výběr místa a kotouč skryl na své hrudi.
     
    25:12
    Devils právě vstřelili branku!
    Zlín ve vlastním oslabení otáčí skóre. Adam Bachánek vystihl přerovskou kombinaci a nasměroval do samostatného úniku LUKÁŠE CHLUDILA. Ten dlouhou bekhendovou kličkou vyzrál na Petra Žurka, skóruje podruhé v zápase a poprvé v jeho průběhu posílá Devils do vedení. Asistence: Adam Bachánek.
     
    24:36
    Nyní střílel tvrdě z osy hřiště Daniel Indrák, Michal Kořének betonem vytěsnil kotouč do strany.
     
    24:15
    Daniel Indrák nabil na pravý kruh Karlu Pláškovi, jenž pálil z první. Michal Kořének se stihl přesunout a vkleče zakročil. Hra je přerušena, vhazovat se bude před brankou Zlína.
     
    23:59
    Vyloučení v týmu IHC Devils Zlín:
    Zavrtálek – 1,5MIN, sevření puku rukou.
     
    23:32
    Jan Ramert mohl dokonat hostující obrat, poblíž levé tyče přerovské branky nicméně přestřelil.
     
    23:14
    Daniel Indrák si udělal prostor před bránícím Lukášem Chludilem a ze střední vzdálenosti vystřelil zápěstím. Michal Kořének kotouč zkrotil na hrudi a přerušil hru.
     
    21:23
    Devils právě vstřelili branku!
    Potřetí v tomto duelu je vyrovnáno. Povedenou střelu zápěstím z pravé strany předvedl DAVID HRAZDIRA, který našel volné místo u bližší tyče přerovské branky. Petr Žurek měl zřejmě zakrytý výhled a na puk lapačkou nedosáhl. Asistence: Jan Ramert.
     
    21:13
    Tomáš Hanák chtěl vyslat do samostatného úniku bratra Jana, ale na toho byl kotouč příliš dlouhý a z přerovské akce tak nic zase tak nebezpečného pro Michala Kořénka nebylo.
     
    20:16
    Zlín se rychle dostal na útočnou polovinu a za přerovskou branku, tam si ale domácí obrana dokázala poradit a získala puk.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce. Na rozdíl od prvního zápasu čtvrtfinále play-off mezi Přerovem a Zlínem došlo na přetahovanou. Night Birds dvakrát vedli po gólech Karla Pláška a Daniela Ministra, za Devils nicméně dokázali srovnat Filip Šindelek z přesilovky a poté Lukáš Chludil. Zatím rozdílovou je tak trefa Jana Hanáka z 19. minuty, Přerov po 20 minutách druhého duelu série vede nad Zlínem těsně 3:2.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:40
    Před vlastní brankou upadl jeden z Přerovanů a Adam Hamrla měl tak volný prostor na střelu. Na Petra Žurka vyslal pořádnou "jedovku", domácí brankář si s ní ale dokázal poradit.
     
    18:34
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Minutu a půl před koncem prvního dějství jde Přerov potřetí v tomto duelu do vedení. Na přihrávku Michala Hoťka si najel JAN HANÁK a z osy dokázal kotouč usměrnit za záda Michala Kořénka. Asistence: Michal Hotěk.
     
    18:24
    Přerované drží kotouč na své obranné polovině.
     
    16:52
    Daniel Indrák dostal od Karla Pláška nabídku na pravý kruh na ránu z první, jenže ta mu vůbec nevyšla.
     
    16:14
    Daniel Ministr se zleva řítil na Michala Kořénka, jeho zakončení ale skončilo nad horní tyčí hostující branky.
     
    14:22
    Devils právě vstřelili branku!
    Zlín podruhé v zápase vyrovnává. Po levém křídle projel na útočnou polovinu LUKÁŠ CHLUDIL a jeho táhlý pokus přes clonu před brankou zapadl za klečícího Petra Žurka. Asistence: Jan Ramert.
     
    13:15
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Velkou možnost měl už Daniel Indrák, který z levé strany po přihrávce Karla Pláška nedokázal zblízka přehodit levý beton Michala Kořénka. Kotouč se ale vzápětí odrazil více do středu hřiště před bránu, kde čekal DANIEL MINISTR a ten už zlínského gólmana dokázal prostřelit. Asistence: Daniel Indrák a Karel Plášek.
     
    12:14
    Nyní Tomáš Pavlůsek dostal dlouhý a přesný pas za obranu a zleva se natlačil před branku. Mířil opět na přední tyč, kam Petr Žurek včas umístil svou vyrážečku.
     
    11:48
    Tomáš Pavlůsek to zkoušel z pravé strany na první tyč a trefil klečícího Petra Žurka do betonu.
     
    10:00
    Devils právě vstřelili branku!
    Zlín přesilovku po devíti sekundách využívá a přesně po deseti minutách první půle je vyrovnáno. Po spolupráci s Adamem Bachánkem dopravil kotouč do sítě u levé tyče FILIP ŠINDELEK. Petr Žurek se natahoval marně. Asistence: Adam Bachánek.
     
    09:51
    Vyloučení v týmu IHC Night Birds Přerov:
    Žurek – 1,5MIN, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu, odpyká Hradil.
     
    09:40
    Tomáš Andrýsek ujížděl sám na Michala Kořénka, kterého si roztáhl, ale Kořének přesto dokázal skvěle zasáhnout koncem levého betonu.
     
    08:17
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    KAREL PLÁŠEK skóruje popáté během dnešního dne. Zpoza branky jej našel Michal Hotěk a Plášek pohotově zakončil do středu zlínské branky, mimo dosah Michala Kořénka. Asistence: Michal Hotěk.
     
    07:49
    Nyní byl Jan Ramert podstatně blíže ke gólu. Petr Žurek už byl překonaný, puk nicméně vyplaval za ním a zamířil vedle přerovské branky.
     
    07:14
    Jan Ramert to v situaci dva na dva zkusil střelecky sám a minul přerovskou bránu.
     
    06:33
    Na levém kruhu měl dost místa na střelu David Hrazdira, kterou to zkoušel na bližší tyč. Na Petra Žurka si ale nepřišel, přerovský brankář puk vytěsnil do ochranné sítě.
     
    05:38
    V obrovské šanci se objevil domácí Radim Hradil. Na něj zívala u levé tyče z velké části odkrytá branka, bekhendovým zakončením ale jen nechal vyniknout roztáhnutého Michala Kořénka.
     
    04:47
    David Hrazdira střílel po zemi švihem z levé strany, Petr Žurek betony přitisknutými k sobě vyrazil puk před sebe.
     
    03:35
    Další slibná možnost Karla Pláška. Tentokrát se ocitl sám před brankou a chtěl přehodit pravý beton Michala Kořénka. V rozhodující chvíli však na kotouč nedosáhl.
     
    02:41
    Karel Plášek se ve středu hřiště zbavil dvou soupeřů a pak se zprava protáhl až před branku. Bekhendovým pokusem sice překonal Michala Kořénka, puk však následně zamířil přes brankoviště vedle zlínské brány.
     
    02:01
    Z pravé strany střílel na zadní tyč švihem Adam Bachánek, Petr Žurek kotouč vytěsnil mimo branku.
     
    01:39
    Zlín více drží puk ve své moci a operuje po celé šíři hřiště.
     
    01:06
    Tomáš Pavlůsek si najel na střelu z hranice pravého kruhu, kterou Petr Žurek zlikvidoval lapačkou.
     
    00:25
    Radim Hradil se pokusil vystřelit z osy hřiště, ale nevyšlo mu to a ještě ztratil hokejku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Přerov opět oblékne černočervené dresy, Zlín žlutomodré dresy.
     
    Úvodní sestavy:

    IHC Night Birds Přerov: Žurek (Šejba) – Hotěk, Svozil, T. Hanák (C) – Hradil, Indrák, J. Hanák, Ministr, Andrýsek, Plášek (A)
    Trenér: Daniel Indrák

    IHC Devils Zlín: Kořének – Bachánek, Zavrtálek, D. Hrazdira (C), Hamrla, Šindelek – Pavlůsek, Ramert, Chludil (A), R. Hrazdira
    Trenér: Karel Šindelek

    Rozhodčí: M. Šiška st., M. Šiška ml.
     
    V prvním utkání čtvrtfinále zvítězil Přerov doma nad Zlínem vysoko 6:1 a v sérii tak vede 1:0 na zápasy. Hattrickem se na triumfu Night Birds podílel útočník Karel Plášek, který se trefil celkem čtyřikrát. Devils téměř nedokázali najít recept na přerovského brankáře Petra Žurka. Jediným z hráčů ve žlutomodrém, kterému se jej v prvním duelu povedlo překonat, byl Adam Hamrla. Přerované tak mají postupový mečbol, Zlín bude na Hané odvracet konec sezony.
     
    Hezký den z Přerova, kde se uskuteční také druhý čtvrtfinálový zápas play-off STILMAT extraligy inline hokeje mezi týmy IHC Night Birds Přerov a IHC Devils Zlín.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 9. Plášek (Hotěk), 14. Ministr (Indrák, Plášek), 19. J. Hanák (Hotěk), 39. Plášek (Ministr) – 10. Šindelek (Bachánek), 15. Chludil (Ramert), 22. D. Hrazdira (Ramert), 26. Chludil (Bachánek), 30. Bachánek (D. Hrazdira, Chludil), 39. Šindelek (Ramert)


    IHC Night Birds Přerov: Žurek (Šejba) – Hotěk, Svozil, T. Hanák (C) – Hradil, Indrák, J. Hanák, Ministr, Andrýsek, Plášek (A)
    Trenér: Daniel Indrák

    IHC Devils Zlín: Kořének – Bachánek, Zavrtálek, D. Hrazdira (C), Hamrla, Šindelek – Pavlůsek, Ramert, Chludil (A), R. Hrazdira
    Trenér: Karel Šindelek

    Rozhodčí: M. Šiška st., M. Šiška ml.

    Diváci: 108
    IHC Přerov 1 2 Devils Zlín
    #1 Sobota 15.06.2024 • 16:00
    Devils Zlín - IHC Přerov 1:6
    #2 Sobota 15.06.2024 • 18:00
    IHC Přerov - Devils Zlín 4:6
    #3 Sobota 15.06.2024 • 19:25
    IHC Přerov - Devils Zlín 0:1 po s.n. (0:1)
    bahis siteleri