Rumunsko – Ukrajina 3:0 (kon.) | Belgie – Slovensko 0:1 (kon.) | Rakousko – Francie 0:1 (kon.)
konec
Belgie
0:1 (0:1)
Slovensko
Pondělí 17.06.2024, 18:00Mistrovství Evropy • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Slovensko se znovu představí v pátek, kdy narazí na Ukrajinu. Belgie pak v sobotu vyzve Rumunsko. (20:02:03)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:8.
     
    Je dobojováno! Dosud největší překvapení letošního šampionátu je na světě! Slovensko po srdnatém výkonu poráží Belgii 1:0. Už ve 3. minutě přitom hrozil Lukaku, ale Dúbravka svůj tým podržel. Po chybě belgické obrany naopak otevřel skóre Ivan Schranz. Ve 21. minutě po chybě Dúbravky přestřelil odkrytou branku Leandro Trossard. Pět minut před přestávkou po nádherné akci střílel z voleje Lukáš Haraslín, jehož dělovku Casteels vyrazil na roh. Na opačné straně se k nákopu probil Lukaku, jenže pro změnu vůbec nezakončil.

    Po změně stran měla Belgie jednoznačně více ze hry. V 55. minutě Lukaku střílel z úhlu, ale Dúbravka míč vyrazil na roh. V 56. minutě se poprvé prosadil Lukaku, jenže gól nemohl platit pro ofsajd. V 59. minutě střílel tvrdě Trossard, jenže znovu si vylámal zuby na Dúbravkovi. V 62. minutě pak Bakayoko překonal Dúbravku, ale na brankové čáře zachránil Slováky Dávid Hancko. V 86. minutě už Belgičané slavili vyrovnání, ale VAR jim radost překazil i podruhé! Openda si totiž při zpracování pomohl rukou a Lukaku tak podruhé přišel o gólovou radost.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Lobotka potáhl míč na polovinu Belgie, kde pro Slovensko nasbíral cenné sekundy k dobru.
     
    90+7
    Střílený centr Debasta z levé strany nemohl zasáhnout nikdo v červeném dresu. Míč propadl do zámezí.
     
    90+6
    Jenže nepřesný nákop za obranu nemohl dohnat Dodi Lukebakio. Martin Dúbravka si zakřičel na spoluhráče z obrany a nechal míč propadnout do zámezí.
     
    90+5
    Onana byl faulován na vlastní polovině. Belgie už musí vrhnout všechny síly do útoku.
     
    90+4
    Střídání v týmu Slovensko:
    ze hřiště odchází Ondrej Duda, přichází Adam Obert.
     
    90+3
    Opendovu zpětnou přihrávku si našel Kevin De Bruyne, který ustál v rychlosti souboj a dostal se do zakončení. Křížný pokus postrádal razanci a skončil v rukavicích Dúbravky.
     
    90+2
    Lukaku vyslal zajímavou přihrávku do vápna, kam spěchal Openda, jenže Martin Dúbravka prokázal vynikající čtení hry a došel si pro míč.
     
    90+1
    Johan Bakayoko se po odvráceném centru opřel do míče levačkou z hranice velkého vápna, jenže balón trefil vnějším nártem a poslal jej mimo branku.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 7 minut.
     
    90
    Openda je nabuzený! Dlouhým sprintem vybojoval proti Škriniarovi rohový kop.
     
    89
    Loïs Openda si při zpracování skutečně pomohl rukou, kterou míč jen líznul, a proto branka nemůže platit!
     
    88
    Tak pozor! Rozhodčí se jde podívat na video, kde se řeší ruka Opendy!
    86. Druhý neuznaný gól Belgie
     
    86
    Belgie právě vstřelila branku! Belgie se nakonec dočkala vytouženého vyrovnání! Střídající Loïs Openda se díky rychlosti zbavil Denise Vavra, z levé strany poslal míč do pokutového území a nehlídaný ROMELU LUKAKU pohotově poslal míč do protipohybu Martina Dúbravky! Slováky ale podruhé v utkání spasil VAR, který našel ruku Opendy!
     
    85
    Dodi Lukebakio se na šampionátu uvedl žlutou kartou, kterou si vykoledoval za faul na Dávida Hancka.
     
    84
    Střídání v týmu Belgie:
    ze hřiště odchází Jérémy Doku, přichází Dodi Lukebakio,
    ze hřiště odchází Yannick Carrasco, přichází Loïs Openda.
     
    83
    Suslov centroval z levé strany do vápna, kde číhal Tielemens, který míč získal pro Belgii. Favorizovanému celku se rychle krátí čas.
     
    82
    Onana chtěl přenést hru na pravé křídlo, ale jeho pobídku přečetl Ondrej Duda, který míč zastavil a ještě jej vyvezl na polovinu Belgie.
     
    81
    Střídání v týmu Slovensko:
    ze hřiště odchází Ivan Schranz, přichází Dávid Ďuriš.
     
    81
    Na centr od rohového praporku si v pokutovém území naskočil Onana, který hlavičkoval ze záklonu daleko od slovenské branky.
     
    80
    Po kombinaci Belgie kolem velkého vápna přišla střela, kterou defenziva Slovenska srazila na rohový kop. Belgičané burcují své fanoušky.
     
    79
    Castagne podpořil ofenzivu Belgie náběhem do vápna, jenže prudkým centrem trefil prvního stopera slovenské reprezentace.
     
    78
    Slovensko nyní zatlačilo Belgii před jejím velkým vápnem. Zeno Debast míč z tlaku odkopl jen do zámezí.
     
    77
    Po delší době se Slovensko dostalo do pokutového území, kde se o zakončení patičkou po přihrávce Ivana Schranze pokoušel Strelec. Jeho pokus belgická obrana srazila na roh.
     
    76
    Střídající Youri Tielemans hasil pohyb rozběhnutého Suslova skluzem za žlutou kartu.
     
    74
    Střídání v týmu Belgie:
    ze hřiště odchází Leandro Trossard, přichází Youri Tielemans.
     
    74
    Ondrej Duda sice ukázal několik zasekávaček, ale v poslední chvíli nedokázal přesně přihrát. Slovákům však faulem pomohl Zeno Debast.
     
    73
    Leandro Trossard se řítil za kolmicí mezi obránce Slovenska, jenže ke zpracování mu chyběl jediný krok. Dúbravka s rozehrávkou spěchat nebude.
     
    72
    Bakayoko na hranici velkého vápna poslal míč na levou stranu, kde byl Lukaku i Doku, jenže do souboje se vrátil skvěle hrající Stanislav Lobotka.
     
    71
    Faes riskoval při rozehrávce u rohového praporku a málem nabídl míč napadajícím Slovákům. Fotbalisté v bílém nyní otupili tlak Belgie.
     
    70
    Střídající Suslov se ihned zapojil do protiútoku, jenže na hranici velkého vápna neposunul míč na nikoho ze spoluhráčů.
     
    69
    Střídání v týmu Slovensko:
    ze hřiště odchází Róbert Boženík, přichází Dávid Strelec,
    ze hřiště odchází Lukáš Haraslín, přichází Tomáš Suslov.
     
    68
    Kevin De Bruyne zahrával přímý kop Belgie. Jeho centr se snesl na hranici velkého vápna, kde slovenské obraně pomohl ve vzduchu Róbert Boženík.
     
    67
    Bakayoko z pravé strany vrátil míč pod sebe, odkud pohotově vypálil Kevin De Bruyne, jehož pokus zablokoval dobře postavený Ondrej Duda.
     
    66
    Dávid Hancko je zpátky na trávníku a okamžitě posunul míč na polovinu soupeře, kde o míč přišel Boženik.
     
    65
    Dalším otřeseným mužem slovenské reprezentace je Lukáš Haraslín, který zůstává ležet na trávníku po střetu s Castagnem.
     
    64
    Dávid Hancko při předchozím obranném zákroku narazil hlavou do kolena spoluhráče a potřebuje ošetření.
    62. Fantastický obranný zákrok Hancka
     
    62
    Belgii dnes není souzeno vstřelit branku! Belgičané nyní zahodili vyloženou možnost. Doku po průniku předložil míč před branku, kde se do odraženého balónu opřel střídající Bakayoko, který překonal Dúbravku, jenže na brankové čáře jej zastoupil Dávid Hancko!
     
    62
    Lukaku a další obrovská šance! Nákop do vápna za sebe přizvedl Milan Škriniar do míst, kde byl Lukaku, který z voleje rozvlnil jen boční síť!
     
    61
    Doku si rychlým pohybem navedl míč do vápna a levačkou chtěl hledat spoluhráče na malém vápně. Na poslední chvíli zasáhl ve skluzu Denis Vavro.
     
    60
    Slovensko i po hodině hry drží nad favoritem dnešního souboje nejtěsnější možné vedení. Belgie však po změně stran výrazně zvýšila aktivitu.
    59. Trossardova rána
     
    59
    Šance Belgie se začínají kupit! Lukaku sklepl míč na rozběhnutého Trossarda, který po dobrém převzetí pohotově vypálil, ale Dúbravka podržel svůj tým!
     
    58
    Střídání v týmu Belgie:
    ze hřiště odchází Orel Mangala, přichází Johan Bakayoko.
    56. Neuznaný gól Belgie
     
    56
    Belgie právě vstřelila branku! Belgie se dočkala vytouženého vyrovnání! Po rohu do kombinace odcentroval do vápna Trossard, jehož centr k zadní tyči vrátil před branku Amadou Onana a ROMELU LUKAKU už měl snadnou práci! VAR ale odhalil ofsajd, v němž byl právě Lukaku.
     
    55
    Po trpělivé kombinaci Belgie dostal přihrávku do vápna Romelu Lukaku, jehož pohotovou ránu na přední tyč Dúbravka vyrazil na roh!
     
    54
    Juraj Kucka chtěl přenést hru na pravou stranu, kam zabíhal Pekarík, jenže přihrávka byla velmi nepřesná. Rozehrávat se bude od belgické branky.
     
    53
    Leandro Trossard se hnal za přihrávkou na pravou stranu, kde k němu přistoupil Dávid Hancko. Slovenský obránce soupeře odstavil a ještě pro svůj tým vybojoval vhazování.
     
    52
    Na střelu z úctyhodné vzdálenosti si troufl slovenský stoper Denis Vavro, který napřáhl z pětatřiceti metrů, jenže jeho skákavý pokus postrádal přesnost.
     
    51
    Faes měl problémy se zpracováním na vlastní polovině a napadající Boženík jej dostal pod tlak. Slováci získali vhazování poblíž rohového praporku.
     
    50
    Slováci se mohli dostat na polovinu soupeře, jenže Lukáš Haraslín už neudržel míč na trávníku. Belgie může pokračovat v ofenzivním snažení.
     
    49
    Belgie nyní uklidňuje rozehrávku na vlastní polovině v zadních řadách. Slováci v úvodu druhého poločasu presink nevysunují.
     
    48
    Carrasco táhl útok Belgie po levém křídle. Z hranice šestnáctky chtěl uvolnit spoluhráče, ale skvělý obranný zákrok si připsal Denis Vavro.
     
    47
    De Bruyne chtěl trefit mezírku mezi slovenskými stopery. Romelu Lukaku se však rozběhl o chvíli později než jeho strážce, který míč odehrál do bezpečí.
     
    46
    Belgie se hned v úvodu druhého poločasu vydala na polovinu Slovenska. Od úvodu je patrné, že se Doku přesunul na levou stranu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Slovensko je po úvodní pětačtyřicetiminutovce blízko k překvapivému triumfu proti Belgii. Už ve 3. minutě přitom hrozil Lukaku, ale Dúbravka svůj tým podržel. Po chybě belgické obrany naopak otevřel skóre Ivan Schranz. Ve 21. minutě po chybě Dúbravky přestřelil odkrytou branku Leandro Trossard. Pět minut před přestávkou po nádherné akci střílel z voleje Lukáš Haraslín, jehož dělovku Casteels vyrazil na roh. Na opačné straně se k nákopu probil Lukaku, jenže pro změnu vůbec nezakončil.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Haraslín přizvedl nákop na polovinu Belgie. Sám se poté dostal do vápna a získal pro svůj celek ještě jeden rohový kop.
     
    45+1
    Peter Pekarík váhal s vhazováním, nakonec uvedl míč do hry z nesprávného místa a daroval jej soupeři. Belgie má čas na jeden z posledních útoků první půlle.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    45
    Martin Dúbravka nakopl míč na polovinu soupeře. Defenziva Belgie míč sice získala pro sebe, jenže Koen Casteels nákopem netrefil hřiště.
     
    44
    Kevin De Bruyne přenesl hru na pravou stranu. Až do vápna se sice prokličkoval Doku, ale zpětným centrem trefil pozorného Lobotku.
    42. Lukaku v zajímavé situaci
     
    42
    Na opačné straně selhal kanonýr Lukaku! Belgická hvězda si naběhla na nákop mezi stopery, jenže v klíčové chvíli si Lukaku chtěl obhodit Dúbravku, ale předkopl si míč příliš daleko před sebe.
     
    41
    Po ubráněném rohovém kopu se Belgie hnala do protiútoku. Za záchranou brzdu zatáhl Schranz v souboji s Carrascem. Autor dosud jediné branky si vysloužil karetní trest.
    40. Haraslínův volej
     
    40
    Slovensko mohlo odskočit do vedení o dvě branky! Po nádherné akci vedené po pravé straně odcentroval Kucka do kroku Haraslína, jehož volej Casteels skvěle vyrazil!
     
    39
    Zeno Debast musel do rozehrávky zapojit také brankáře Casteelse. Belgie má obrovské problémy s hledáním skulinek ve slovenské defenzivě.
     
    38
    Ondrej Duda se ujal rozehrávky rohového kopu. Centr zkušeného záložníka přiletěl na přední tyč, kde se k zakončení nedostal Denis Vavro.
     
    37
    Hancko se zapojil do ofenzivy Slovenska a sraženým centrem získal pro svůj výběr rohový kop. Slovenský obránce se však znovu drží za koleno.
     
    36
    Po ošetření Dávida Hancka zahrávala Belgie rohový kop. Kevin De Bruyne odcentroval na hlavu Onany, jehož slabou hlavičku Dúbravka s přehledem udržel v rukavicích.
     
    34
    Jérémy Doku se dostal do pokutového území a ještě chtěl centrovat před branku. Jeho pobídku zablokoval Dávid Hancko, který si při obranném zákroku zřejmě poranil kotník.
     
    33
    Ivan Schranz dostal moře prostoru na pravé straně, jenže centrem na malé vápno našel jen Castagneho, kolem nějž nebyl nikdo ze Slováků.
     
    32
    Carrasco podpořil ofenzivu Belgie na levé straně, odkud odcentroval do vápna, ale trefil jen prostor, kde kraloval Denis Vavro.
     
    31
    Róbert Boženík se na hranici velkého vápna otočil s míčem u nohy, jenže přízemní střelou Casteelse nepřekonal. Belgický gólman byl připraven.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání a ve Frankfurtu zatím platí překvapivý výsledek. Slovensko ale proti Belgii předvádí zajímavý výkon.
     
    29
    Orel Mangala byl pozdě u přihrávky na polovině Slovenska a za faul na Haraslína vyfasoval úvodní žlutou kartu dnešního utkání.
     
    29
    Denis Vavro přečetl nákop na polovinu Slovenska a hlavou míč odehrál před Trossardem do zámezí. Slovenská obrana zatím podává výborný výkon.
     
    28
    Peter Pekarík na polovině hřiště dohrál Trossarda a může být rád, že nedostal úvodní žlutou kartu dnešního zápasu.
     
    26
    Rozehrávka Belgie je zatím plná drobných nepřesností. Po jedné takové musel Zeno Debast nakopnout míč vpřed, kde neměl nikoho ze spoluhráčů.
     
    25
    Skvěle si v souboji s Onanou ve středovém kruhu počínal Róbert Boženík, který ještě rozehrál na volného Ivana Schranze.
     
    24
    Leandro Trossard dlouho otálel s přihrávkou na polovině Slovenska. Nakonec už neměl prostor, kterým by míč procedil na spoluhráče v červeném.
     
    23
    Ke sraženému centru z pravé strany se na hranici velkého vápna dostal Róbert Boženík, který pohotově zakončil jen do blokujícího soupeře.
     
    22
    Po souboji s Onanou zůstává na trávníku s bolestivou grimasou Róbert Boženík. Také slovenský útočník bude schopen nadále pokračovat ve hře.
    21. Trossardova možnost po chybě Dúbravky
     
    21
    Mohlo být vyrovnáno! Po zaváhání Dúbravky získal míč Leandro Trossard, který okamžitě střílel, jenže míč poslal nad břevno!
     
    20
    Defenzivě Belgie se vydal pomoci také Doku, který v souboji s Haraslínem získal pro favorita dnešního souboje alespoň autové vhazování.
     
    19
    Slovensko zahrávalo rohový kop. Prudký centr směřoval na malé vápno, kde zasáhl Wout Faes. V opačném případě by hlavičkoval Škriniar.
     
    18
    Na pravé straně si se zpracováním nepotykal Castagne, který své zaváhání hasil faulem na Lukáše Haraslína.
     
    17
    Na trávníku zůstává po souboji ležet Amadou Onana, který absolvoval tvrdé přistání po souboji s Dudou. Podle všeho ale bude schopen pokračovat.
     
    16
    Aktivní Jérémy Doku si pro změnu z pravé strany navedl míč kolem Hancka do pokutového území, avšak následnou ránu levou nohou srazil do bezpečí hlavou Škriniar.
     
    15
    Dávid Hancko nakopl míč za obranu Belgie, kam sprintoval Lukáš Haraslín. Koen Casteels souhru bývalých spoluhráčů z pražské Sparty přečetl a míč odehrál.
     
    14
    Faes v souboji na polovině hrací plochy přistrčil slovenského útočníka Boženika přímo před očima sudího. Slovensko může uklidnit dění na trávníku.
     
    13
    Také Belgie zahrávala standardní situaci. Centrovaný míč směřoval na hlavu Onany, nicméně defenziva Slovenska při pozičním bránění odvedla skvělou práci.
     
    12
    Kevin De Bruyne chtěl bleskově přenést hru na pravé křídlo, kam sprintoval Jérémy Doku. Míč se před rychlonohým hráčem Belgie svezl do zámezí.
     
    11
    Slovensko mělo k dispozici rozehrávku přímého kopu. Za hlasitého zpěvu populárního "Macejka" přiletěl do vápna nadýchaný centr, k němuž se v ofsajdu dostal Škriniar.
     
    10
    Agilní Doku se kolem Dudy prosmýkl do pokutového území, nicméně sudí mu nakonec odpískal útočný faul. Doku však v úvodu utkání dělá slovenské obraně problémy.
     
    9
    Slováci jsou po vstřelení úvodní branky při chuti. Za přihrávkou na levou stranu sprintoval Lukáš Haraslín, jenže ve sprinterském souboji neuspěl.
    7. Ivan SCHRANZ - 0:1
     
    7
    Slovensko právě vstřelilo branku! Tak pozor! Slovensko se proti favorizovanému soupeři dostává do vedení! Po nepřesné rozehrávce sice belgický gólman první zakončení z Kuckovy kopačky vyrazil, jenže k odraženému míči se dostal IVAN SCHRANZ, který dorážkou otevřel skóre!
     
    6
    Znovu se do zajímavé pozice hnal Romelu Lukaku, který využil vyběhnutí Martina Dúbravky. K míči se dostal Trossard, který míč ještě vracel před branku, kam se stačil vrátit slovenský gólman.
     
    5
    Ivan Schranz sice dohnal vysoký nákop na pravou stranu, ale hlavou míč přizvedl jen do míst, kde kralovala defenziva Belgie.
     
    4
    Martin Dúbravka je v úvodních minutách dnešního souboje hodně vidět. Slovenský brankář se musel zapojit do rozehrávky. Na pravé stran operoval Schranz, který hru uklidnil přihrávkou na stopery.
     
    3
    Belgie se už ve třetí minutě dostala do první vyložené šance! Doku utekl od poloviny hřiště až k pokutovému území, předložil míč do vápna, kde byl Kevin De Bruyne, jehož pokus zastavil Lukaku, ale kanonýr Belgie Dúbravku nepropálil!
     
    2
    Lobotka zkušeně přenesl hru na pravou stranu, kde byl volný Peter Pekarík. Slováci se pokusili přejít vpřed středem, nicméně míč skončil u stoperů Belgie.
     
    1
    Slovensko obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Stopeři Slovenska v úvodu kombinovali na vlastní polovině. Chybnou přihrávkou ale daroval míč soupeři kapitán Škriniar.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před úvodním výkopem dnešního souboje zazní hymny obou zemí.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Slováci otevřou letošní šampionát v bílém, zatímco Belgie oblékne červené dresy.
     
    Úvodní sestavy:

    Belgie: Casteels – Castagne, Faes, Debast, Carrasco – Mangala, Onana – Trossard, De Bruyne (C), Doku – Lukaku.
    Náhradníci: Kaminski, Sels – Bakayoko, De Cuyper, De Ketelaere, Lukebakio, Openda, Theate, Tielemans, Vermeeren, Vertonghen, Vranckx, Witsel.

    Slovensko: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Škriniar (C), Hancko – Kucka, Lobotka, Duda – Schranz, Boženík, Haraslín.
    Náhradníci: Ravas, Rodák – Bénes, Bero, De Marco, Ďuriš, Gyömbér, Hrošovský, Kóša, Obert, Rigo, Sauer, Strelec, Suslov, Tupta.

    Rozhodčí: Meler – Eyisoy, Ersoy.
     
    Slovensko

    Slovensko nevstupuje do úvodního duelu na letošním evropském šampionátu v roli favorita. Přesto si ve skupině s Belgií, Ukrajinou a Rumunskem chce zahrát o postup do osmifinále. Na posledním evropském šampionátu Slováci získali tři body a ze skupiny nepostoupili.

    Slováci v kvalifikaci podali výborné výkony a s přehledem si zajistili postup do Německa. Ve skupině J získali dvacet dva bodů a postoupili z druhého místa za Portugalskem. Za sebou nechali Slováci Lucembursko, Island, Bosnu a Lichtenštejnsko. Jediné porážky si Slováci připsali s Portugalskem.

    V brance se očekává start Martina Dúbravky z Newcastlu United. V obraně pak nechybí hvězdný Milan Škriniar nebo Dávid Hancko. Záložní řadě by měl velet Stanislav Lobotka z Neapole. V ofenzivě sice hvězdné jméno schází, nicméně v kvalifikaci se dařilo Lukáši Haraslínovi ze Sparty.
     
    Nominace Slovenska

    Brankáři:
    Martin Dúbravka (Newcastle United), Marek Rodák (FC Fulham), Henrich Ravas (New England)

    Obránci:
    Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín), Norbert Gyömbér (US Salernitana 1919), Denis Vavro (FC Kodaň), Milan Škriniar (Paris Saint-Germain), Adam Obert (Cagliari Calcio), Dávid Hancko (Feyenoord Rotterdam), Vernon De Marco (Hatta Club), Sebastián Kóša (Spartak Trnava)

    Záložníci:
    Matúš Bero (VfL Bochum), Juraj Kucka (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Rigo (Baník Ostrava), Patrik Hrošovský (KRC Genk), Stanislav Lobotka (SSC Neapol), Ondrej Duda (Hellas Verona), László Bénes (Hamburger SV)

    Útočníci:
    Dávid Ďuriš (Ascoli Calcio), Tomáš Suslov (Hellas Verona), Ivan Schranz (Slavia Praha), Róbert Boženík (Boavista FC), David Strelec (ŠK Slovan Bratislava), Ľubomír Tupta (Slovan Liberec), Leo Sauer (Feyenoord Rotterdam), Lukáš Haraslín (AC Sparta Praha)
     
    Nominace Belgie:

    Brankáři:
    Matz Sels (Nottingham Forest), Koen Casteels (Wolfsburg), Thomas Kaminski (Luton).

    Obránci:
    Wout Faes (Leicester), Timothy Castagne (Fulham), Arthur Theate (Rennes), Jan Vertonghen (Anderlecht), Axel Witsel (Atlético Madrid), Zeno Debast (Anderlecht), Thomas Meunier (Trabzonspor), Maxim De Cuyper (Bruggy).

    Záložníci:
    Aster Vranckx (Wolfsburg), Youri Tielemans (Aston Villa), Orel Mangala (Lyon), Kevin De Bruyne (Manchester City), Arthur Vermeeren (Atlético Madrid), Amadou Onana (Everton).

    Útočníci:
    Romelu Lukaku (AS Řím), Charles De Ketelaere (Bergamo), Jérémy Doku (Manchester City), Lois Openda (Lipsko), Leandro Trossard (Arsenal), Johan Bakayoko (PSV Eindhoven), Dodi Lukebakio (FC Sevilla), Yannick Carrasco (aš-Šabab).
     
    Belgie

    Belgie čeká na evropských šampionátech na medailový úspěch už přes čtyřicet let. Poslední medaili získali Belgičané v roce 1980, kdy skončili stříbrní na turnaji, kde Belgie rozhodně nebyla favoritem. Ve finále se Západním Německem pak Belgie prohrála až brankou v 88. minutě.

    Kvalifikací prošli Belgičané s velkým přehledem. Ve skupině F získali dvacet bodů a nechali za sebou Rakousko, Švédsko, Ázerbájdžán a Estonsko. Během kvalifikace navíc Belgie neprohrála a soupeřům nasázela hned dvacet dva branek. V přípravě před samotným turnajem navíc Belgičané přehráli bez inkasované branky Černou Horu i Lucembursko.

    Po nezdaru na posledním světovém šampionátu Belgie přivezla do Německa ambiciózní kádr. Kaňkou je absence gólmana Courtoise, kterého se pokusí nahradit gólmani z Premier League – Matz Sels z Nottinghamu a Thomas Kaminski z Lutonu. Nechybí ani Koen Casteels z Wolfsburgu. V defenzivě pak nechybí zkušený Axel Witsel, který v reprezentaci odehrál už 130 zápasů. Největší sílu pak Belgie nabízí v ofenzivě. V záloze kraluje Kevin De Bruyne, v útoku se očekává řádění tandemu Lukaku – Doku.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání skupiny E evropského šampionátu mezi Belgií a Slovenskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 7. Schranz (Kucka)

    Karty:   29. Mangala (BEL), 76. Tielemans (BEL), 85. Lukebakio (BEL) – 41. Schranz (SVK)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:8.
    Belgie: Casteels – Castagne, Faes, Debast, Carrasco (84. Openda) – Mangala (58. Bakayoko), Onana – Trossard (74. Tielemans), De Bruyne (C), Doku (84. Lukebakio) – Lukaku.
    Náhradníci: Kaminski, Sels – De Cuyper, De Ketelaere, Theate, Vermeeren, Vertonghen, Vranckx, Witsel.

    Slovensko: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Škriniar (C), Hancko – Kucka, Lobotka, Duda (90+4. Obert) – Schranz (81. Ďuriš), Boženík (69. Strelec), Haraslín (69. Suslov).
    Náhradníci: Ravas, Rodák – Bénes, Bero, De Marco, Gyömbér, Hrošovský, Kóša, Rigo, Sauer, Tupta.

    Rozhodčí: Meler – Eyisoy, Ersoy

    Diváci: 45 181
    bahis siteleri