Brno – ILHK Hr. Králové 12:3 (kon.) | IHC Prague Rats – Devils Zlín 4:3 (3:2 po s.n.) | ILHK Hr. Králové – Devils Zlín 10:6 (kon.)
Brno – IHC Prague Rats 6:2 (kon.)
konec
Mission Roller Brno
12:3 (4:2, 8:1)
ILHK Hradec Králové
Sobota 22.06.2024, 10:00 • Zimní stadión Přerov • Final Four Stilmat extraligy mužů inline hokeje • Semifinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.
     
    V úvodním semifinále Final Four v Přerově se proti sobě postaví loňský finalista – Mission Roller Brno a vyzyvatel z Hradce Králové. Oba týmy přijíždějí na finálový turnaj s ambicemi a rádi by překazili obhajobu Prague Rats.

    Brno mělo slabší rozjezd v úvodních kolech Stilmat extraligy, ale postupně se tým z moravské metropole rozjel a nakonec i ovládl východní divizi před Přerovem a Zlínem. Ve čtvrtfinále Mission Roller vyřadil Uherský Brod po výsledcích 4:2 a 6:4.

    Hradec Králové před rokem na Final Four chyběl, když nezvládl přejít přes čtvrtfinále, ale letos o účast nepřišel, když se mu povedlo vyřadit Hořovice 3:2 a 6:5 v prodloužení.
     
    Úvodní sestavy:

    Mission Roller Brno: Chvátal (P. Hrachovina) – D. Sedláček, Strýček /C/, Rosendorf, Klaus, T. Sedláček, D. Hrachovina, Král, Kučeřík – Kazlepka, Ondráček, Obdržálek, Drobný
    Trenér: Strýček

    ILHK Hradec Králové: Lequin (Jančárek) – Malík, Hronek, T. Půlpán – A. Půlpán /C/, Voděracký, Brožek, F. Kuťák, Havránek, Šimek
    Trenér: P. Kuťák

    Rozhodčí: Šiška, Blaha.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:57
    Oba celky na úvod zápasu vyzkoušely pozornost soupeře, ale k větší šanci se nedostaly.
     
    02:40
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Do vedení jde tým Hradce Králové, který využil rozestoupené obrany Brna, aby si do volného prostoru pro puk najel FILIP KUŤÁK, který střelou ze střední vzdálenosti zavěsil pod víko! Asistence: Štěpán Havránek.
     
    04:43
    Brno právě vstřelilo branku!
    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Před branku Lequina si najel FILIP KRÁL, který byl v pravý čas na pravém místě, když puk v rohu vybojoval Dominik Hrachovina a naservíroval jej Královi do ideální pozice. Asistence: Dominik Hrachovina.
     
    06:12
    Dominik Hrachovina je při chuti. Stahovačkou naznačil soupeři a vypálil. Lequin musel vytáhnout beton, aby vyrazil tuto nebezpečnou střelu.
     
    07:09
    Po vyrovnání na 1:1 je Brno aktivnějším týmem. Nyní Lequin musel zasáhnout lapačkou proti střele z levého kruhu.
     
    08:03
    Vyloučení v týmu ILHK Hradec Králové:
    Filip Hronek – 1,5MIN, krosček.
     
    08:28
    Brno právě vstřelilo branku!
    Ač si Brno nevytvořilo žádný nápor, tak mu v početní výhodě k využití pomohla nešťastná situace před brankou soupeře, když PETR OBDRŽÁLEK přihrával na spoluhráče přes brankoviště a puk se po odrazu dostal do branky Hradce Králové. Asistence: Pavel Strýček.
     
    09:08
    A zase bylo před Lequiem horko. Brno vyráží do nebezpečných rychlých útoků, které dělají Hradci Králové velké potíže.
     
    09:31
    Srovnání měl na hokejce Tomáš Půlpán, který dostal přihrávku do ideální pozice, jenže trefuje pouze tyč!
     
    10:26
    Lequin si tentokrát doslova smlsnul na střele brněnského kapitána Strýčka z vrcholu kruhů. Brankář Hradce Králové ladně máchnul lapačkou a ukryl v ní kotouč.
     
    10:33
    Brno právě vstřelilo branku!
    Ale ihned po vhazování se po sražené střele Kučeříka dostal k volnému puku DAVID SEDLÁČEK, který jej procpal do branky a zvyšuje už na rozdíl dvou branek. Asistence: Radek Kučeřík.
     
    11:50
    Zatímco Mission Roller drží puk a má jej pod kontrolou, soupeř se zdá být průběhem úvodní části otrávený a nechutná mu hra soupeře.
     
    12:21
    Brno právě vstřelilo branku!
    Čtvrtá branka Mission Rolleru je tady. Prostor se otevřel PETRU OBDRŽÁLKOVI, který měl i čas, aby mohl přesně zamířit a trefil se přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Pavel Strýček, David Sedláček.
     
    12:21
    Hradec Králové si bere oddechový čas.
     
    12:59
    Lequin musel hasit další požár, když se jeho spoluhráčům nepovedlo přenechání puku na polovině hřiště. Do útoku spěchal Obdržálek, který tentokrát ztroskotal na ramenu brankáře Hradce Králové.
     
    13:51
    Filip Hronek zkoušel stříleným pasem hledat spoluhráče před brankou, ale trefil jen prvního blokujícího hráče Brna.
     
    14:48
    David Brožek měl puk před brankou, ale proti sobě obránce i brankáře týmu soupeře, kteří mu nepovolili snížit.
     
    15:50
    Mission Roller I nadále kontroluje tempo hry. Hradec Králové se téměř nedostane k puku, tudíž si nemůže tvořit ani příležitosti ke zdramatizování výsledku.
     
    17:19
    Filip Král se spoluhráčem nachomýtl znovu před brankou Hradce Králové, jenže tentokrát akci nevyřešili ideálně.
     
    18:15
    V blížícím se závěru se do hry dostal i soupeř, jenže první šanci chyběla přesnější střela a ve druhém případě byl připraven brankář Chvátal.
     
    18:31
    Hronek to chtěl znovu zkusit z větší dálky, jenže zase mu v cestě stál obětavý blok soupeře.
     
    19:12
    Hradecký kapitán Aleš Půlpán si počkal u tyčky, kde jej skvělým pasem našel Filip Hronek. Půlpán i přes faul soupeře dokázal zakončit, jenže Chvátal se stihl roztáhnout na brankovišti.
     
    19:14
    Vyloučení v týmu Mission Roller Brno:
    Radek Kučeřík – 1,5MIN, vysoká hůl.
     
    19:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Bleskově využitá přesilová hra a Hradec Králové se dostává na rozdíl dvou branek. FILIP KUŤÁK využil nabídnutého prostoru a když dostane takovou možnost, je z toho gól. Asistence: Filip Hronek, Tomáš Půlpán.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Dobrý vstup Hradce Králové do zápasu po brance Kuťáka nastartoval Mission Roller Brno, kterému se povedlo čtyřmi brankami otočit stav zápasu. ILHK se ale povedlo v závěru využít přesilovou hru, a tak ještě ani zdaleka není rozhodnuto.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:46
    Hradec Králové začíná aktivněji druhou polovinu a hledá cestu ke snížení.
     
    21:29
    Hronek hledal před brankou Kuťáka, kterému nesedl puk na hokejku ideálně, a tak půjdou do útoku Brněnští.
     
    21:52
    Brno právě vstřelilo branku!
    Z první akce ve druhé polovině ihned Brno vytěžilo pátou branku, což bude pro Hradec Králové frustrující. Nejprve zakončoval Obdržálek mezi kruhy, ale puk se ještě dostal k FILIPU KRÁLOVI, který neměl složitou situaci a potřeboval jen trefit puk nad ležícího Lequina. Asistence: Petr Obdržálek.
     
    22:45
    Vyloučení v týmu Mission Roller Brno:
    Dominik Hrachovina – 1,5MIN, hákování.
     
    23:15
    Kuťák vybruslil z rohu a servíroval puk Hronkovi, který okamžitou střelou ale nedokázal mířit přesně.
     
    23:51
    Po faulu Tomáše Půlpána je na ledě živo a konflikt se přesouvá i mezi střídačky. Uvidíme, kdo si půjde odpočinout na trestnou lavici, aby vychladl.
     
    23:53
    Vyloučení v týmu Mission Roller Brno:
    Pavel Strýček – 1,5MIN, hrubost.

    Vyloučení v týmu ILHK Hradec Králové:
    Aleš Půlpán – 1,5MIN, hrubost,
    Tomáš Půlpán – 1,5MIN, nedovolené bránění.
     
    24:59
    Brno právě vstřelilo branku!
    Z oslabení se Mission Roller dostal do početní výhody a zvyšuje na 6:2. Před brankou Lequina zůstalo až příliš mnoho volných hráčů Brna, až se puk dostal k volnému RADKU KUČEŘÍKOVI u tyče, který pohodlně skóroval. Asistence: Filip Král, Petr Obdržálek.
     
    26:39
    Kuťákovi neprošel drzý průnik proti přesile, a tak se otevřel prostor na druhé straně Královi. Akci Brna řeší až André Lequin a přerušuje hru.
     
    27:36
    Brno právě vstřelilo branku!
    A už je to o pět branek. Na levém kruhu se otevřel prostor pro JIŘÍHO DROBNÉHO, který chytře mířil ke vzdálenější tyči a pod lapačku brankáře Lequina. Asistence: Radek Kučeřík, Pavel Strýček.
     
    28:24
    Filip Hronek sice nezkrotil neposedný kotouč, což možná nadělalo brankáři Chvátalovi více potíží, než kdyby mohl v klidu zakončovat. Nakonec se puk vykutálel o pár centimetrů vedle tyče.
     
    29:05
    Vyloučení v týmu Mission Roller Brno:
    Filip Ondráček – 1,5MIN, hákování.
     
    29:19
    Pavel Strýček se v oslabení řítil sám na brankáře André Lequina, ale pod tlakem Tomáše Půlpána neměl klid na zakončení, a tak rozhodčí signalizuje trestné střílení!
     
    29:19
    K exekuci trestného střílení se postavil Petr Obdržálek, jenže zakončil jen do betonu brankáře Hradce Králové. Budeme pokračovat přesilovou hrou.
     
    29:59
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    FILIP KUŤÁK v přesilové hře kompletuje hattrick. Když se nepovedlo Aleši Půlpánovi trefit odkrytou branku, puk se dostal k Hronkovi, který jej připravil na střelu Kuťákovi, který byl znovu neomylný. Asistence: Filip Hronek, Aleš Půlpán.
     
    30:21
    Pavel Šimek nabral rychlost a sebral i odvahu, protože si to namířil s přímou střelou přímo na brankáře Chvátala, který likviduje jeho tvrdý pokus.
     
    30:45
    Hradec Králové se nevzdává ani za tohoto stavu a nadále bojuje na útočné polovině. Znovu se před Chvátala cpal Hronek, který ani nyní ale neudělal svému týmu radost.
     
    31:54
    Brno právě vstřelilo branku!
    Velká chyba v obraně Hradce Králové a rovnou dva hráči Brna byli sami před Lequinem. Situace dokonale využil Dominik Hrachovina s JIŘÍM DROBNÝM, kteří si vyměnili puk a Drobný zavěsil. Asistence: Dominik Hrachovina.
     
    32:33
    Tomáš Sedláček měl dost prostoru, když se znovu otevřela vrátka v obraně Hradce Králové, jenže nyní si vedl lépe André Lequin.
     
    33:01
    Vyloučení v týmu Mission Roller Brno:
    Radek Klaus – 1,5MIN, držení.
     
    34:05
    Hradec Králové to v početní výhodě zkouší v pěti a bez brankáře, kterého ze hry odvolal sám Filip Hronek signálem, když rozvážel puk na útočnou polovinu.
     
    34:34
    Na levém kruhu natahoval k obávané střele Filip Kuťák, jenže nyní neprostřelil clonu před brankou Brna.
     
    35:17
    ILHK pokračuje s pěti hráči i po skončení početní výhody. Až nyní se Chvátalovi povedlo přerušit hru, když ukryl ve výstroji nebezpečné nahození od Hronka.
     
    35:43
    Hustá zástavba před brněnskou branku dělá Hradci Králové potíže. Střelci ILHK nemají kudy...
     
    36:17
    Brno právě vstřelilo branku!
    Do odkryté branky se trefuje JIŘÍ DROBNÝ, který měl dostatek času a prostoru, aby puk procpal za brankovou čáru. Asistence: Filip Král, Domink Hrachovina.
     
    36:56
    Vyloučení v týmu Mission Roller Brno:
    František Kazlepka – 1,5MIN, nesportovní chování.

    Vyloučení v týmu ILHK Hradec Králové:
    David Brožek – 1,5MIN, hákování.
     
    37:18
    Filip Hronek fauloval a rozhodčí nařizuje trestné střílení!
     
    37:18
    Brněnský kapitán se postavil k exekuci trestného střílení, ale desátou branku do sítě Hradce Králové odmítl. Lequina si brilantně položil, jenže v rozhodujícím momentu trefil jeho hůl.
     
    38:22
    Brno právě vstřelilo branku!
    Po přečíslení dva na jednoho už ale desátá branka padla. RADEK KUČEŘÍK si narazil puk s Petrem Obdržálkem a jednoduše zavěsil.
     
    38:46
    Ještě to zkusil Pavel Šimek, ale ani nadvakrát puk do brněnské branky procpat nedokázal. Brno pomalu směřuje k finálovým branám.
     
    39:25
    Brno právě vstřelilo branku!
    Po pravém kruhu najížděl FILIP KRÁL k brance ILHK, naznačil rameny a pověsil puk snadno pod horní tyč. Bez asistence.
     
    39:59
    Brno právě vstřelilo branku!
    V úplném závěru ještě stihla padnout poslední branka. Při přečíslení se u levé tyče zjevil RADEK KLAUS, který přidává v gólově bohatém semifinále dvanáctý zásah Mission Rolleru. Asistence: Tomáš Sedláček, Filip Ondráček.
     
    Konec zápasu.
     
    Prvním finalistou je Mission Roller Brno, který má po roce možnost zopakovat si účast v posledním utkání sezony. Brněnští doslova přejeli Hradec Králové a zaslouženě postupují. Soupeři nasypali celkem dvanáct branek, který si tak zahraje jen o utkání o 3. místo. (11:27:24)

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 5. Král (Hrachovina), 9. Obdržálek (Strýček), 11. Sedláček (Kučeřík), 13. Obdržálek (Strýček, Sedláček), 22. Král (Obdržálek), 25. Kučeřík (Král, Obdržálek), 28. Drobný (Kučeřík, Strýček), 32. Drobný (Hrachovina), 37. Drobný (Král, Hrachovina), 39. Kučeřík (Obdržálek), 40. Král, 40. Klaus (Sedláček, Ondráček) – 3. Kuťák (Havránek), 20. Kuťák (Hronek, Půlpán T.), 30. Kuťák (Hronek, Půlpán A.)


    Mission Roller Brno: Chvátal (P. Hrachovina) – D. Sedláček, Strýček /C/, Rosendorf, Klaus, T. Sedláček, D. Hrachovina, Král, Kučeřík – Kazlepka, Ondráček, Obdržálek, Drobný
    Trenér: Strýček

    ILHK Hradec Králové: Lequin (Jančárek) – Malík, Hronek, T. Půlpán – A. Půlpán /C/, Voděracký, Brožek, F. Kuťák, Havránek, Šimek
    Trenér: P. Kuťák

    Rozhodčí: Šiška, Blaha
    bahis siteleri