Velká Británie – Česko 1:3 (kon.)
konec
Velká Británie
1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Česko
Úterý 25.06.2024, 15:45 • Raiffeisen Arena • Mistrovství světa žen
     
    Zápas je u konce. Ve třetí třetině jsme branku již neviděli. Češky podaly zodpovědný výkon, a po mírném tlaku od soupeřek na konci druhé periody je už k ničemu nepustily. Kromě jedné přesilové hry, kterou ale i v tomto případě skvěle ubránily. Po výsledku 3:1 si tak na turnaji připisují další vítězství. (17:15:30)
     
    Konec zápasu.
     
    44:58
    Češky se ještě pokusily o poslední útok, ale nevypracovaly si žádnou pořádnou pozici ke střele. Následně Britky vyhodily daleko od své branky.
     
    44:00
    Probíhá poslední minuta zápasu.
     
    43:28
    Britky zkusily nyní získat útočné pásmo nahozením, to se jim ale nepovedlo a tak pouze odevzdaly míček české obraně.
     
    42:47
    České hokejbalistky jsou již na palubovce v pěti, ubránily tak úspěšně i druhé oslabení.
     
    42:27
    Další parádní zákrok Teplé, který nyní zkrotila na hrudi tvrdou ránu jedné ze soupeřek ze střední dálky. Byla to i dost razantní rána. Vhazuje se tak před českou gólmankou.
     
    41:59
    Jedna z Britek se v přesilovce proháčkovala na kruh skrze levou stranu a následně technicky zakončovala. Teplá ale předvedla jistý zákrok lapačkou a hru přerušila.
     
    40:47
    Vyloučení v týmu Česko:
    Kateřina Ondrová – 2 min..
     
    40:25
    Další česká aktivita nyní potrápila brankářku Bolwellovou. Ta musela nakonec přerušit hru, a tak si bude vhazovat po její pravici.
     
    39:56
    Tereza Ištoková to zkusila z dálky střelou tahem z pravé strany. Bolwellová míček, který mířil k bližší tyči, vyrazila do rohu palubovky.
     
    39:01
    K srážce na kruhu pravém kruhu došlo mezi dvěma hráčkami, obě tak padly k zemi, ale rychle se posbíraly, a budou v pořádku pokračovat ve hře.
     
    38:32
    Až od půlky se napřáhla jedna z českých hráček. Její střela ale nepřekvapivě nebyla moc přesná a nešla na branku.
     
    37:50
    České hokejbalistky si svou aktivitou řekly alespoň o vhazování v útočném pásmu. To nakonec vyhrály a nyní v útočné části hřiště kombinují.
     
    36:52
    Nyní si dvě české obránkyně neporozuměly ve vlastní obranné třetině, ale naštěstí z toho nepramenilo žádné ohrožení, protože soupeřky nepresovaly a byly daleko.
     
    36:18
    Po delší době se dostaly Britky do zakončení, to ale rázně odmítla česká strážkyně svatyně Teplá. Hru pak přerušila a vhazovat se bude po její pravici.
     
    35:35
    Češky opět tráví většinu času v útočném pásmu. V poslední minutce se jim ale rovněž nedaří se dostat do zakončení.
     
    34:24
    Lucie Manhartová si udělala prostor v útočném pásmu a chtěla pálit, jenže míček netrefila a navíc se k ní přimotala soupeřka, která ji odzbrojila.

    Jiří Polášek

    Branky a nahrávky: 23. Kasnerová-Woodová (Batemanová, Jonesová) – 1. Škorpilová (Radová), 6. Landová (Kotlíková), 18. Kubínová (Martinů)


    Velká Británie: Bolwellová (Wooleyová) – Byromová, Milneová, Traillová, Walshová, Morrisonová, Danceová, Ingledewová i Kasnerová-Woodová, Taylorová, A. Jonesová, Reynoldsová, Trusswellová, J. Jonesová, Townsová, Harperová, Batemanová, Kingsburyová, Carsonová, Bennettová, Culshawová
    Česko: Teplá (Jiráčková) – Herzigová, Martinů, Kosinová, Ondrová, Kašparová, Kotyrová, Radová, Rejdlová, Červíková – Kantorová, Patočková, Procházková, Škorpíková, Kubínová, Pangerlová, Manhartová, Kotlíková, Landová, Pavlačková, Ištoková, Kaltounková
    Trenér: Michal Broulík
    bahis siteleri