Púchov – Trenčín 2:2 (kon.) | Prostějov – Ostrava B 2:3 (kon.) | Plzeň – Lafnitz 6:0 (kon.)
Zlín – Vyškov 1:1 (kon.) | Č. Budějovice – Žižkov 7:1 (kon.) | Dukla Praha – B. Bystrica 1:0 (kon.)
Líšeň – Jihlava 1:3 (kon.) | Považská Bystrica – Opava 2:2 (kon.) | Varnsdorf – Chrudim 1:4 (kon.)
Brno – Slovácko 1:0 (kon.) | Kisvárda FC – FC Košice 1:1 (kon.) | Vlašim – Teplice 0:2 (kon.)
Nyíregyháza – Michalovce 1:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 1:0 (kon.) | Slavia – Pardubice 1:1 (kon.)
Hr. Králové – Zagłębie S. 1:1 (kon.) | Sparta – AIK Stockholm 3:1 (kon.) | KFC Komárno – Újpest FC 1:1 (kon.)
Prešov – Pohronie 4:1 (kon.) | Tychy – Karviná 0:1 (kon.) | Olomouc B – Skalica 2:3 (kon.)
Komárov – Pardubice 3:1 (kon.) | Ostrava – Pogoň 1:2 (kon.) | Slovan Bratislava – Kluž 0:1 (kon.)
Malženice – Zlaté Moravce 0:2 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:1 (1:0)
Zagłębie Sosnowiec
Sobota 29.06.2024, 14:15 • Opatovice nad Labem • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, přeji hezký zbytek dne a někdy příště se budu těšit, na počtenou. (17:02:19)
     
    Votroci tak na úvod přípravy remizují se Zagłębie Sosnowiec 1:1. Po půlhodině hry poslal Hradec do vedení Koubek, jenž zužitkoval dobrou přihrávku Čmelíka. Východočeši byli lepším týmem téměř po celý zápas, další branky se jim však přidat nepodařilo a tak v závěru mohl srovnat Bartosz Snopczyński, jenž svým gólem stanovil i konečné skóre utkání – 1:1.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Votroci se v poslední minutě základní hrací doby drželi na míči. Dancák však chtěl přenést hru z levého křídla na pravé a jeho přihrávka nakonec končí v autu.
     
    89
    Hocek by měl utkání raději ukončit. Nyní Checiński fauloval na pravé straně Harazima, jemuž se zákrok nelíbil a vznikla z toho nakonec hromadná strkanice. Hlavnímu arbitrovi se ale nakonec povedlo velký průšvih zažehnat.
     
    88
    Sosnowiec dostal v závěru utkání příležitost ke standardce. Vysoký centr Mularczyka však stáhl do rukavic Vágner.
     
    87
    Uchnast zůstal po faulu Pilaře ležet na hrací ploše. Pilař mu chtěl pomoct na nohy, což se ale nesetkalo s pochopením u Checinskiho. Sudí musí klidnit oba kohouty.
     
    86
    Stoprocentní šance Votroků! Dancákův centr na zadní tyč vrátil Horák před bránu Harazim však byl pod tlakem jednoho z bránících hráčů, a tak prázdnou bránu přestřelil.
     
    85
    Hais byl faulován deset metrů před šestnáctkou polského celku a Votroci tak dostali k dispozici standardku. Horákův centr se však stal snadnou kořistí Kabaky.
     
    84
    Pudhorocký chtěl vyvézt balón od vlastní šestnáctky. Uchnast ho rukama chytil zezadu za dres a držel, co mohl. Sudí Hocek tak poprvé sahá pro žlutý kartonek.
     
    83
    Hradec se po obdržené brance snaží protlačit ke svatyni soupeře. Jeho snaha však vyústila jen di útočného faulu, který Hocek píská.
     
    82
    Utkání sleduje 463 platících diváků, což na tribuně v Opatovicích nad Labem vyvolalo nadšení a poprvé se ozývají domácí příznivci.
     
    81
    Tým Zagłębie S. právě vstřelil branku! Sosnowiec srovnává na 1:1! Votroci chybovali v rozehrávce na vlastní polovině hrací plochy. Polský celek podnikl rychlý kontr. Prudkou přihrávku na zadní tyč obdržel BARTOSZ SNOPCZYŃSKI, jenž pohodlně uklidil míč do sítě – 1:1.
     
    81
    Dancák se vyšším míčem na pravé křídlo snažil najít Pilaře, před kterým ale dobře zapracoval Staniak, který nohou balon zastavil.
     
    80
    Harazim zakopl míč do autu, protože Juliš zůstal ležet na hrací ploše. Po chvilce je útočník Východočechů připraven pokračovat.
     
    80
    Kodeš se vydává kupředu a na levé straně kombinuje s Julišem, jenž byl faulován, ale sudí dává výhodu. Pudhorockého tvrdá rána šla přímo na hruď Kabaky.
     
    79
    Klíma v osobním souboji složil na zem Snopczyńskiho a sudí Hocek píská další nedovolený zákrok. Sosnowiec ale ze standardky nic nevytěžil.
     
    78
    Nový brankář na hrací ploše, jenž nahradil Siutu, jde ihned do akci. Posílá vysoký výkop až na polovinu Votroků.
     
    77
    Střídání v týmu Zagłębie Sosnowiec:
    ze hřiště odchází Siuta, přichází Kabaka.
     
    77
    Vysoký balon šel na zadní tyč, kde se Checiński dostal přes Dancáka k hlavičce. Zakončení však nebylo příliš prudké a Vágner byl na svém místě včas.
     
    76
    Harazim se vrátil dozadu a u rohového praporku složil Szostka, na kterého si naskočil. Sosnowiec bude zahrávat takřka rohový kop.
     
    76
    Holovatskyi kombinuje ve spolupráci s Pilařem, jenž se z pravého křídla přesunul na levé. Jeho postup kupředu ale zastavil Staniak.
     
    75
    Kodeš rozjíždí další akci Hradce Králové, vysoký balon sklepl Harazim na Juliše, jenž ale nemá komu a musí hrát dozadu.
     
    74
    Horák si splnil defenzivní povinnosti, když hlavou odvrátil vysoký míč, který směřoval do šestnáctky Votroků. Hrát může Dancák.
     
    73
    Snopczyński se rychle hnal kupředu, jednoho soupeře obešel, ale pak mu do cesty šikovně vstoupil Holovatskyi, který mu balón sebral.
     
    72
    Oba celky se vrací na hrací plochu. Polský tým bude pokračovat rozehrávkou ze středového kruhu, kde došlo k Pudhorockého přestupku proti pravidlům.
     
    71
    Holovatskyi povalil ve středu hřiště Snopczyńskiho a sudí Hocek píská faul. Po dalším nedovoleném zákroku Pudhorockého na Mularczyka nařizuje hlavní sudí přestávku na občerstvení.
     
    70
    A další zajímavá situace na druhé straně. Dvakrát se po dobrém centru v malém vápně natahoval Daniel Horák, brankář Siuta však z obou situací vyšel vítězně.
     
    69
    Martosz se nyní šikovně prodral středem hřiště a jeho přízemní rána zpoza vápna nadělala Vágnerovi starosti. Nakonec ji ale gólman Votroků zkrotil.
     
    68
    Sudí musí do akce, Pudhorocký se ve středovém kruhu začal strkat s Uchnastem, Hocek tak musel obě znepřátelené strany trochu umravnit.
     
    68
    Pěkná akce Votroků. Pudhorocký dostal přihrávku do šestnáctky a nezazmatkoval. Zpětnou přihrávkou na hranici šestnáctky našel Harazima, jehož tvrdý přízemní projektil jen těsně proskákal kolem pravé tyče svatyně Siuty.
     
    67
    Nepřesná kombinace hráčů polského celku vedla k tomu, že Vágner může rozehrávat. Gólman Východočechů nakonec bere balon do rukavic a hází jej Klímovi.
     
    66
    Klíma nyní prováhal ideální čas k přihrávce a ztratil míč. Následně tak Juliš musel faulovat na středovém kruhu Uchnasta.
     
    65
    Polský celek se po úvodu druhého poločasu trochu vzpamatoval a nyní se občas dokáže dostat na míč. Dominantním týmem na hřišti ale zůstávají Votroci.
     
    64
    Paszczela nyní zahrával volný přímý kop z levé strany hrací plochy. Jeho vysoký centr ale nakonec letěl až za zadní tyč brány Vágnera.
     
    63
    Duda je jeden z hráčů, který zatím absolvoval celé utkání. Nyní skončil na zemi po souboji s Kodešem a zlobí se na Hocka, že nevytahuje kartu.
     
    62
    Pilař poslal dobrý centr na zadní tyč, kam si naběhl Juliš. Mladý útočník vyhrál hlavičkový souboj, ale své zakončení nasměroval jen nad horní tyč svatyně Siuty.
     
    61
    Hais se prodíral do další šance po pravém křídle. Nakonec byl na rohu velkého vápna faulován a Pilař bude rozehrávat zajímavou standardku.
     
    61
    Sosnowiec provedl změnu na pozici stopera a následně se dvěma vysokými míči dostal až do šestnáctky Votroků. Tam si pro balón vyskočil Vágner.
     
    60
    Střídání v týmu Zagłębie Sosnowiec:
    ze hřiště odchází Suchotskiy, přichází Kurtović.
     
    60
    Východočeši zůstávají nastěhovaní na polovině polského týmu, který očividně chystá střídání. Uvidíme, kdo dorazí na trávník.
     
    59
    Horák to tentokrát zkusil centrem na zadní tyč, kde se k hlavičce prodral Harazim. Jeho koníček však po odrazu od země ztratil razanci a Siuta si pro balon pohodlně vyskočil.
     
    59
    Hradečtí fotbalisté rozehráli tentokrát nakrátko. Centr Pilaře však znovu zablokovala poctivá defenziva slezského celku.
     
    58
    Klíma svou přihrávkou vysunul na pravé straně Dancáka. Ten zvládl prodloužit na Harazima, kterému do míče strčil nohu Szostek, jenž pro druhý poločas dostal kapitánskou pásku. Další roh pro Votroky.
     
    57
    Sosnowiec má k dispozici volný přímý kop z vlastní poloviny hřiště. Vysoký pas na nabíhajícího Snopczyńskiho se stává snadnou kořistí Matyáše Vágnera.
     
    56
    Horák si vzal na starost rozehrávku rohového kopu. Jeho míč šel na penaltu, Votroci se ale natlačili do malého vápna a balón tak šestnáctkou pouze proskákal.
     
    55
    Pilař si vyhověl ve středu hrací plochy s Dancákem a k ráně z rohu velkého vápna se odhodlal Harazim. Jeho projektil nebyl dobře umístěný, ale prudký rozhodně ano. Siuta vyráží jen na rohový kop.
     
    54
    Sosnowiec začne s rozehrávkou od vlastní svatyně. Siuta zůstal v bráně polského týmu a přihrává na Uchnasta.
     
    54
    Klíma se dlouhým vysokým balonem snažil po pravém křídle vysunout Pilaře. Ten byl ale v jasném ofsajdu a pomezní správně zvedá praporek.
     
    53
    Pawlusiński neměl na levé straně trávníku prostor, jeho přihrávka tak směřovala dozadu na stopery.
     
    52
    Na startu druhé půle je Hradce viditelně lepším celkem na hrací ploše. Hais s míčem znovu kličkoval šestnáctkou soupeře, jeho přihrávka na Juliše ale nebyla optimální volbou.
     
    51
    Omyl, na hřišti nakonec zůstal také Pudhorocký, jenž nyní předložil přihrávku Haisovi, který ale zblízka přestřelil branku polského celku.
     
    50
    Votroci získali rohový kop z pravé strany hřiště. Dancákův centr šel na přední tyč, před Haisem ale balón odvrátila defenziva soupeře.
     
    50
    Obě jedenáctky jsou po změně stran výrazně promíchané. Z Votroků zůstali na hřišti jen Vágner a Horák, v polském týmu bude počet změn přibližně podobný.
     
    49
    Kodeš poslal vysoký balon až na hranici velkého vápna, kde Horáka v hlavičkovém souboji přetlačil Checiński.
     
    48
    Klíma krásným vysokým míčem vysunul Harazima, ten obešel soupeře a přihrál do strany na Pilaře. Jeho centr před bránu znovu zablokovala defenziva slezského celku.
     
    47
    Nyní však Harazim získal na svou osobu faul a nad míčem na levém křídle už stojí Dancák s Pilařem. Standardku nakonec zahrával druhý jmenovaný, jeho přihrávka však na Haise neprošla.
     
    47
    Harazim využil své rychlosti a překonal na pravém křídle jednoho ze soupeřů. Následně centroval před bránu soupeře na Haise. Jeho pas zastavil jeden z obránců polského celku a Votroci se dožadovali penalty. Ruku však sudí Hocek nepíská.
     
    46
    Kodeš si v první kombinaci Votroků nevyhověl s Klímou, kterému poslal nechytatelnou přihrávku. Sosnowiec ale z autového vhazování nic nevytěžil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    K zahájení druhého poločasu je vše připraveno.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:16.
     
    V úvodu utkání vystrčili drápy hráči polského týmu. Ti hned dvakrát pečlivě prověřili pozornost Vágnera, který však pokusy Bilińskiho i Suchotskiho zvládl zlikvidovat. Hradec následně převzal iniciativu, ale do šancí se dostával jen sporadicky. Prozatím klíčový okamžik utkání přišel ve 32. minutě střetnutí. Čmelíkův přízemní centr napálil do sítě Matěj Koubek, pročež Votroci vstoupí do druhého dějství s nejtěsnějším náskokem.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Čech si ještě vyměnil na půlící čáře přihrávku s Kaštánkem, následně sudí Hocek končí svým hvizdem první poločas.
     
    45
    Vysokou přihrávku za obranu polského týmu nyní obdržel Mihálik. Sudí na pomezí však signalizuje ofsajd a obávám se, že dotaz jednoho z fanoušků, zda je na utkání přítomen VAR, bude zodpovězen negativně.
     
    44
    Spáčil nyní nedokázal odehrát vysoký míč do bezpečí a k zakončení se tak poměrně lacino dostal Zalewski. Jeho rána ale postrádala dynamiku, pro Vágnera šlo o snadný zákrok.
     
    44
    Čihák poslal rychlou přihrávkou kupředu Kaštánka, ten však prudký pas na hranici šestnáctky dostihnout nestihl a provinil se i drobným faulem.
     
    43
    Siuta už s rozehrávkou příliš nespěchá, nakonec posílá dlouhý balón až na půli soupeře. Mielczarkova průnikovka je ale snadnou kořistí pro Vágnera.
     
    42
    Obrana polského celku nyní po náběhu Horáka signalizovala ofsajd, hraje se ale dál. Na míči je Kaštánek, jenž nakonec zkusil vypálit, ale jeho rána zpoza vápna na zadní tyč byla příliš vysoká.
     
    41
    Skvělá práce Spáčila, jenž na straně vápna získal balon a obešel s ním jednoho soupeře. Následně to dobře myslel Mihálik, jenž kolmicí vysílal kupředu Pudhorockého. Ten však jeho úmysl nepřečetl a zůstal stát.
     
    40
    Na trávníku zatím hraje Mielczarek, jenž se ale nedokázal prodrat k centru přes Čmelíka. Dobrá zpráva – Čihák i Zalewski jsou zpět na hrací ploše.
     
    39
    Velice ostrý střet nyní podstoupili na levé straně hřiště Čihák se Zalewskim. Oba hráči se rychle dostali do péče fyzioterapeutů a masérů, zdá se, že po krátkém ošetření budou schopní pokračovat ve hře.
     
    38
    Mihálik nyní na hranici velkého vápna nedokázal přiťuknout míč na Vlkanovu. Balón je tak v zámezí a vhazovat budou hráči polského celku.
     
    37
    Kaštánek se ve středu hřiště dostal pod tlak Agbora a musel volit rychlou přihrávku zpět na Čiháka. Ten okamžitě vysílá na zteč Horáka vysokým míčem.
     
    36
    Siuta vykopává od vlastní brány, jeho vysoký pas na levou stranu hrací plochy končí v zámezí, vhazovat může Lukáš Čmelík.
     
    35
    Vlkanova, Spáčil a Horák se zapojili do kombinace na levém křídle. Jejich spolupráce sice kýžené ovoce nepřinesla, gólman Siuta však při rozehrávce zaváhal a málem ho za to potrestal Pudhorocký.
     
    34
    Čmelík nyní musel zabojovat směrem dozadu. Jeho střet s Mielczarkem vypadal spíš jako faul hradeckého hráče. Sudí však píská nedovolený zákrok jeho soupeři a Východočeši tak mohou rozehrávat.
     
    33
    Votroci se hned po vstřelené brance tlačili opět kupředu. Jejich kombinace teď ale nebyla přesná a Siuta může rozehrávat od vlastní brány.
     
    32
    Hradec Králové právě vstřelil branku! Votroci se dostávají do vedení! Míč na pravé křídlo obdržel Čmelík, jenž poslal krásnou přízemní přihrávku do vápna polského celku. Míč nerušeně prošel až na zadní tyč, kde ho MATĚJ KOUBEK s velkým přehledem uklidil do sítě. Hradec vede 1:0! Asistence: Lukáš Čmelík.
     
    32
    Koubek bojoval o vysoký míč se stoperem Niewulisem. Sudí postřehl faul obránce hostů, Votroci tak mohou rozehrávat standardní situaci z poloviny hřiště.
     
    31
    Pudhorockého hlavička nebyla dostatečně razantní na to, aby mohla najít Matěje Koubka, před kterým uklidil míč do bezpečí Mularczyk.
     
    30
    Půlhodina hry pryč a Votroci zatím marně dobývají obranou soupeře. Pudhorocký, jenž byl adresátem další přihrávky, byl zdvojen a k balonu se tak neprobojoval.
     
    29
    Niewulis hlavou odvrátil centr z pravé strany. O chvilku později přišel do vápna slezského celku další vysoký míč, se kterým si poradil brankář Siuta.
     
    28
    Agbor dostal vysokou přihrávku za obranu Votroků a už chtěl pádit na Vágnera. Zastavuje ho však zdvižený praporek – tenhle ofsajd byl hodně zřetelný.
     
    27
    Duda nyní poslal ostrý přízemní centr do vápna. Nebezpečí pro Votroky odvrátil Spáčil, jenž dobře přečetl to, že jeden ze soupeřů chce prudký míč pouštět mezi nohama do prostoru.
     
    26
    Hradečtí fotbalisté rozehrávají volný přímý kop z levé strany trávníku. Hru rychle přenesli doprava na Čecha, jehož přihrávka kupředu však postrádala přesnost.
     
    25
    Kvůli panujícímu horkému počasí teď sudí nařizuje přestávku na občerstvení. Trenér Horejš vyběhl na trávník a udílí svým svěřencům pokyny, totéž probíhá také na polské straně.
     
    25
    Votroci si v posledních minutách drží herní převahu, ze které si však zatím nedokázali vypracovat větší příležitost. Vysoký míč Vlkanovy nyní s poklidem sbírá Mielczarek.
     
    24
    Vlkanova posla centr z levé strany na přední tyč, kde však Mihálik neuspěl v osobním souboji a balón tak letí zase ke středovému kruhu.
     
    23
    Vlkanova se šikovně probíjel po levém křídle a díky své aktivitě byl nakonec faulován. Votroci mají k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    22
    Několik nepřesností ve středu hřiště. Poslední špatnou přihrávku měl na svědomí Horák, po jehož omylu šli soupeři rychle dopředu. Centr z pravého křídla však Mularczyk přetavil jen do velice nepřesné hlavičky.
     
    21
    Hradec se trochu unáhlil s rozehrávkou a protiútok polského týmu nakonec musel hasit až Čihák. Polský tým bude rozehrávat z vlastní poloviny hřiště, balón má u nohy Niewulis, jenž má na paži kapitánskou pásku.
     
    20
    Kaštánek vyhrál hlavičkový souboj s Agborem a následně byl faulován. Královéhradečtí fotbalisté budou na vlastní polovině trávníku vhazovat.
     
    19
    Hradec musí začít znovu od stoperů, Čihák využívá spolupráci s Čechem, jenž posouvá míč Pudhorockému. Kombinace ale končí nepřesností a Siuta bude rozehrávat od své brány.
     
    18
    Suchotskiy se dostal na levém křídle k centru do vápna, ten však zamířil pouze do náruče připraveného brankáře Vágnera.
     
    17
    Duda se ve středu hřiště dostal pod tlak Mihálika, balón však nakonec zvládl poslat ke svým stoperům, a tak může Sosnowiec kombinovat dál.
     
    16
    Vlkanova znovu kroutil míč na zadní tyč, kam se opět vydal Spáčil. Siuta se ale vytáhl do vzduchu a balón před stoperem Votroků stihl přizvednout. Následné zakončení Pudhorockého bylo velice nepřesné.
     
    15
    Mihálik vybojoval hrací předmět ve středu hrací plochy. Čihák prudkou přihrávkou našel na levé straně Horáka, po jehož sraženém centru budou mít Votroci další rohový kop.
     
    15
    Po drobném faulu ve středu hrací plochy rozehrávají standardky hráči celku ze Slezska. Jejich kombinace však nebyla přesná a balón se vrací k Siutovi.
     
    14
    Zatím můžeme konstatovat, že po počátečním tlaku polského celku převzali iniciativu Votroci, kteří jsou nyní častěji na míči a tlačí se za vedoucí brankou. Větší šance si ale zatím připravil Sosnowiec.
     
    13
    Vlkanova spolupracuje se Čmelíkem, jehož centr do vápna však zvládl odvrátit Piatek, jenž je díky svému účesu nezaměnitelným hráčem na hrací ploše.
     
    12
    Horák kroutil od pravého praporku balón do brány. Na přední tyči si ho hlavou našel Mihálik, jehož prudká hlavička postrádala jediný klíčový atribut – přesnost.
     
    12
    Pudhorocký na pravé straně neprotlačil míč přes Suchotského, do akce se ale zapojil také Čmelík a Votroci tak získávají další rohový kop.
     
    12
    Čihák nyní zkusil vysoký balón za obranu polského celku, kam si šikovně nabíhal Horák. Defenziva soupeře však dokázala poslat merunu do zámezí.
     
    11
    Mularczyk aktivně napadal Pudhorockého, který tak musel vrátit balón stoperům. Přes Čiháka se hrací předmět dostává nalevo ke Spáčilovi.
     
    10
    S kapitánskou páskou na paži hrající Mihálik vybojoval ve středu hřiště míč. Následně však u lajny přetlačil Zalewski Spáčila a balón tak má Sosnowiec.
     
    9
    Svěřenci Davida Horejše zkusili rozehrávku nakrátko. Následně se však vystavili do ofsajdu a gólman Siuta tak může vykopávat od své svatyně.
     
    9
    Na křídle teď proběhla dobrá spolupráce Čmelíka s Pudhorockým, ze které Votroci vytěžili další rohový kop.
     
    8
    Hradečtí přenesli hru na levou stranu trávníku. Adam Vlkanova byl při pokusu o kličku faulován, Votroci tak zůstanou na balónu.
     
    8
    Balón má František Čech na pravé straně hrací plochy. Jeho kombinace s Kaštánkem vynáší Votrokům autové vhazování.
     
    7
    Agbor dostal míč na levé křídlo, jeho centr zvládl Čihák odvrátit, jenže jen na kopačku Suchotskiho, jehož přízemní rána na zadní tyč měla kvalitní parametry. Vágner však byl na zemi včas a míč chytá.
     
    6
    Nyní je na tribuně v Opatovicích nad Labem poměrně veselo. Pudhorocký sice ztratil balón, jenže soupeři byli jeho nečekanou ztrátou zaskočení a hrací předmět neukořistili. Nejvíc zmaten byl ale hlavní sudí, který sebou plácl na trávník.
     
    5
    K rohovému praporku se postavil Adam Vlkanova, jenž směřoval centr na zadní tyč, kde se šikovně schoval Spáčil. Poslední bránící hráč se však zvládl vyšroubovat do výšky a balón poslal do bezpečí.
     
    4
    Centr Adama Vlkanovy do šestnáctky polského celku přizvedl jeden z obránců a hradečtí fotbalisté tak budou zahrávat rohový kop.
     
    3
    Hradečtí uklidňují hru po první hrozbě protivníka. Mielczarek navíc na pravé straně fauloval Pudhorockého a Votroci tak mají standardní situaci.
     
    2
    První velkou šanci utkání měl na svědomí Sosnowiec. Jeho hráči zakombinovali na levém křídle a Biliński se ve vápně dostal do dobré střelecké pozice. Vágner však stihl skvěle vyběhnout a jeho pokus chytil.
     
    1
    Úvodního výkopu se ujali domácí, kteří se snažili projít rychle kupředu po pravém křídle. Čmelíkovi však soupeř dokázal míč odebrat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky nastupují za aplausu tribuny na hrací plochu. Votroci budou hrát v žlutých dresech, hráči polského celku oblékli červené barvy.
     
    Také hosté zmizeli v šatnách, kam je trochu vyhnalo kropení trávníku. Schyluje se tedy k samotnému zahájení utkání.
     
    Votroci mizí v hlavní tribuně, hráči polského celku ještě setrvávají na trávníku. Hlasatel utkání mezitím představuje sestavy obou celků. Vy si je můžete prohlédnout níže.
     
    Oba týmy jsou ještě na hrací ploše a finišují se svými rozcvičkami. Lze tedy předpokládat, že úvodní výkop skutečně neproběhne dříve než za nějakých deset minut, tedy v avizovaných 14:15.
     
    Na hlavní tribuně stadionu v Opatovicích nad Labem už se ve stínu schovává velice pěkná divácká kulisa. Několik fanoušků volí protilehlou stranu hřiště, kde se před ostrým sluncem zkusí skrčit za vysokými keři.
     
    Votroci vzhledem k náročné části přípravy, kterou tým aktuálně prochází, zvolili variantu hrát každý poločas se dvěma téměř zcela rozdílnými jedenáctkami. Něco podobného lze očekávat také u polského týmu, nicméně tuto informaci zatím nemůžeme potvrdit oficiálně.
     
    I z níže zmíněného logicky vyplývá drobná technická záležitost. Hosté na zápas dorazili krátce před úvodním výkopem a začátek zápasu se tak posouvá o čtvrt hodiny na 14:15, aby se hosté po náročné cestě stihli řádně rozcvičit. Do zahájení zápasu nám tak stále zbývá nějakých dvacet minut.
     
    Ještě jednou přeji krásné odpoledne všem fotbalovým příznivcům z Opatovic nad Labem. Na východě Čech panuje horké letní počasí. Obloha je téměř bez mráčku a do fotbalistů tak paří ostré slunce. Nelze tedy hovořit o tom, že by počasí pro fotbal bylo zcela ideální.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: 1. pol.: Vágner – Čech, Čihák, Spáčil, Čmelík, Kaštánek, Mihálik, Horák, Pudhorocký, Koubek, Vlkanova.

    2. pol.: Vágner – Klíma, Kodeš, Holovatskyi, Harazim, Dancák, Pudhorocký, Horák, Juliš, Hais, Pilař.
    Trenér: David Horejš.

    Zagłębie Sosnowiec: Siuta – Mielczarek, Suchotskiy, Niewulis, Piatek, Zalewski, Duda, Mularczyk, Bartosz, Agbor, Biliński.
    Náhradníci: Kabaka – Kurtović, Staniak, Checiński, Pawlusinski, Szostek, Uchnast, Paszczela, Martosz, Snopczyński.
    Trenér: Marek Saganowski.

    Rozhodčí: Hocek – Beneš, Ježek.
     
    Ohlasy před utkáním

    Adrián Rolko (asistent trenéra Hradce Králové): „Určitě to bude specifický zápas, protože kluci hráli poslední utkání zhruba před měsícem. Navíc do něj půjdeme z plného tréninku a každý hráč bude muset předvést, že i v takové zátěži dokáže podat kvalitní výkon.“

    Petr Kodeš (záložník Hradce Králové): „Je to vždy něco trochu jiného, když hrajete se zahraničním soupeřem. České týmy už vesměs dobře známe, máme nějakou představu o tom, jaký fotbal hrají. S tímhle polským protivníkem jsme se ještě neutkali, takže to určitě bude poněkud odlišné, než kdybychom hráli s českým týmem.“
     
    Změny v kádrech

    FC Hradec Králové

    Votroci hlásí před startem sezóny čtyři odchody z kádru. Pod Lízátky nebudou pokračovat Jakub Rada, Milan Knobloch ani Michal Leibl, jenž zamířil do olomoucké Sigmy. Na západ Čech odešel Daniel Vašulín, který bude nově oblékat dres plzeňské Viktorie.
    Hradečtí zároveň oznámili několik posil. Mezi staronové tváře týmu se řadí Filip Čihák a Adam Vlkanova. Mezi tyče získali Východočeši Matyáše Vágnera a ofenzivu přišli vyztužit Ondřej Mihálik a Matěj Náprstek.


    Zagłębie Sosnowiec

    Kabinou polského týmu se aktuálně prohání uragán. Posuďte sami, Sosnowiec oznámil již dvanáct odchodů z kádru. Ve Slezsku nebudou pokračovat Marek Fábry, Dean Guezen, Marcel Ziemann, Maksymilian Rozwandowicz, Michał Janota, Patryk Caliński, Konrad Wrzesiński, Sebastian Bonecki, Dominik Jończy, Artem Poliarus, Nikodem Zielonka ani Gabriel Kirejczyk.
    Logicky tak dochází také k posilování kádru. Novými akvizicemi jsou Bartosz Boruń, Patryk Mularczyk, Andrzej Niewulis, Mateusz Duda, Bartosz Snopczyński, Emmanuel Agbor, Szymon Zalewski, Aleksander Piątek, Bartosz Chęciński, Roko Kurtović a Miłosz Pawlusiński.
     
    Zagłębie Sosnowiec

    Sosnowiec už má první přípravný duel za sebou. Minulou sobotu rozstřílel CKS Czeladź, jenž hraje v Polsku okresní soutěž, poměrem 7:0. Jednu branku slezského celku zapsala jeho ikona – Kamil Biliński, jenž s klubem nedávno podepsal nový kontrakt na sezónu 2024/25. Dva přesné zásahy přidal také Bartosz Snopczyński.

    Předcházející ročník se celku ze Slezska nevydařil. V polské druhé nejvyšší soutěži skončil na posledním 18. místě a sestoupil tak do 2. ligy. V březnu se v přátelském střetnutí poměřil také s Karvinou, které podlehl nejtěsnějším rozdílem – 0:1, když jedinou branku utkání zapsal v 90. minutě Adeleke Akinyemi.
     
    FC Hradec Králové

    Votroci zahájili přípravu na novou sezónu 19. června, kdy nejprve absolvovali rozsáhlé testování. Následně už se začali chystat na start ročníku 2024/25. Utkání s polským soupeřem je pro ně vůbec prvním zápasem od porážky v duelu o Evropu, který na konci května prohráli v Mladé Boleslavi. Pod Lízátky však mohou být s předcházející sezónou spokojení, Hradec skončil v tabulce na konečném 7. místě a zaznamenal tak druhé nejlepší umístění od sezóny 1963/64.

    Pod taktovkou Davida Horejše chtějí Východočeši navázat na úspěšné tažení jarní částí předcházejícího ročníku. Krátce připomeňme, že od 16. prosince loňského kalendářního roku prohráli Hradečtí pouhá tři utkání – se Spartou, Slavií a Mladou Boleslaví.
     
    Krásný dobrý den přeji všem fotbalovým příznivcům z Opatovic nad Labem. FC Hradec Králové dnes odpoledne sehraje svůj první přípravný zápas před startem ročníku 2024/25. Na východě Čech přivítá polského soupeře – Zagłębie Sosnowiec.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:15.

    Petr Šatalík

    Branky: 32. Koubek (Čmelík) – 81. Snopczyński

    Karty:   84. Uchnast (SOS)


    FC Hradec Králové: 1. pol.: Vágner – Čech, Čihák, Spáčil, Čmelík, Kaštánek, Mihálik, Horák, Pudhorocký, Koubek, Vlkanova.

    2. pol.: Vágner – Klíma, Kodeš, Holovatskyi, Harazim, Dancák, Pudhorocký, Horák, Juliš, Hais, Pilař.

    Trenér: David Horejš.

    Zagłębie Sosnowiec: Siuta – Mielczarek, Suchotskiy, Niewulis, Piatek, Zalewski, Duda, Mularczyk, Zawojski, Agbor, Biliński.
    Náhradníci: Kabaka – Kurtović, Staniak, Checiński, Pawlusinski, Szostek, Uchnast, Paszczela, Martosz, Snopczyński.

    Trenér: Marek Saganowski.

    Rozhodčí: Hocek – Beneš, Ježek.

    Diváci: 463.
    bahis siteleri