konec
1. etapa: Florencie - Rimini

Víťaz: Romain Bardet(Team DSM-firmenich PostNL)

sk Sobota 29.06.2024, 12:40Tour de France
     
    TOP 5 v cieli 1. etapy Tour de France 2024:
    1. Romain Bardet (Team dsm-firmenich PostNL)
    2. Frank Van den Broek (Team dsm-firmenich PostNL)
    3. Wout van Aert (Visma-Lease a Bike) +5”
    4. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates)
    5. Maxim van Gils (Lotto-dstny)
     
    cieľ
    Zároveň treba podotknúť, že 33-ročný Bardet sa v tomto roku lúči s Tour de France, takže je to naozaj skvelý začiatok so žltým dresom pre domáceho hrdinu!
     
    cieľ
    Dvojica tímových kolegov to napokon zvládla v neuveriteľne dramatickom závere a nakoniec domáci miláčik Romain Bardet sa stal víťazom úvodnej etapy na Tour de France 2024 pred tvrdo pracujúcim domestikom Frankom Van den Broekom, zároveň sa stáva držiteľom žltého dresu!
     
    1 km
    V poslednom kilometri má dvojica Van den Broek a Bardet náskok iba 10 sekúnd!
     
    3 km
    Pelotón teraz výrazne zabral a znížil stratu už len na 20 sekúnd!
     
    8 km
    Je to veľmi dramatický súboj s časom pre Van den Broeka a Bardeta, keďže strata pelotónu sa zmenšila na 40 sekúnd!
     
    11 km
    Tak už len 53 sekúnd náskoku pre dvojicu Van den Broek a Bardet, takže momentálne to vyzerá nádejnejšie pre pelotón!
     
    24 km
    Healy sa už zaradil späť do pelotónu, ktorý stráca na vedúcu dvojicu 1 minútu a 40 sekúnd, tak uvidíme, či sa to podarí tímovým kolegom z DSM-firmenich dotiahnuť do úspešného konca!
     
    26 km
    Náskok Van den Broeka a Bardeta sa na vrchole posledného stúpania vôbec nezmenšil, naopak je veľmi komfortný a spomínanú dvojicu už čaká len zjazd do cieľa v Rimini!
     
    30,5
    Tak ešte približne štyri kilometre delí dvojicu Van den Broeka a Bardeta od vrcholu posledného stúpania a vyzerá to stále viac nádejnejšie s prípadným víťazstvom domáceho pretekára!
     
    37 km
    V tejto chvíli sa vedúca dvojica tímových kolegov Van den Broek a Bardet nachádza v zjazde pred posledným stúpaním dnešnej etapy 3. kategórie Cote de San Marino, v ktorom sa môže rozhodnúť o víťazstve a žltom drese pre francúzskeho miláčika!
     
    40 km
    Madouas už neudržal tempo Van den Broeka a Bardeta, takže táto dvojica tímových kolegov zostáva na čele pretekov s celkom nádejným náskokom jednej minúty a tridsiatich sekúnd na pelotón!
     
    42 km
    V tejto chvíli už odpadol z čela pretekov Abrahamsen a vpredu sa tak nachádza už len trojica Bardet s tímovým kolegom Van den Broekom a Madouas!
     
    50 km
    Zaujímavé veci sa nám dejú, pretože vpredu zostáva už len trojica Jonas Abrahamsen, Valentin Madouas a Frank van den Broek, zatiaľ čo z pelotónu sa odpútal domáci miláčik Romain Bardet z tímu DSM-firmenich a PostNL pokúsi sa zabojovať o etapový triumf!
     
    51 km
    Víťazstva a žltého dresu sa dnes určite nedočká holandský pretekár Mathieu van der Poel, ktorý odpadol z pelotónu s ďalšími jazdcami a táto skupina na čelo pretekov stráca už takmer päť minút!
     
    57 km
    Strata Cavendishovej skupiny na čelo pretekov sa už blíži k symbolickým 20 minútam a to má ešte pred sebou tri náročné stúpania!
     
    70 km
    Jonas Abrahamsen ukázal najlepšie nohy v tomto stúpaní a získal tak najvyšší počet 5 bodov, zároveň využil odpadnutie Izagirreho a vo virtuálnom poradí je držiteľom bodkovaného dresu!
     
    87,5
    Oficiálne evidujeme prvé odstúpenie na tohtoročnej Tour de France a je ním taliansky pretekár Michel Gazzoli z Astany, ktorý už nepomôže Cavendishovi v dnešnej náročnej etape!
     
    102 km
    Náskok vedúcej skupiny na pelotón sú tri minúty približne v polovici dnešnej etapy, naopak Cavendish stráca celkovo už trinásť minút!
     
    111 km
    Strata Cavendishovej skupiny na čele pretekov sa prehupla už cez desať minút, ale aj ďalší traja pretekári Lenny Martinez, Jasper Philipsen a Arnaud Demare neudržali tempo pelotónu a tiež sú v problémoch.
     
    142 km
    Cavendish má žalúdočné problémy, a preto je jeho dnešný výkon výrazne poznačený nepríjemnými zdravotnými ťažkosťami a na skupinu na čele stráca približne osem minút, zatiaľ čo pelotón iba 4 minúty a 30 sekúnd!
     
    153 km
    Cavendish má pri sebe hneď štyroch kolegov z Astany, ale napriek tomu stráca na pelotón už takmer dve minúty a celkovo už približne 7 minút a 30 sekúnd na vedúcu skupinu, takže to vyzerá na dosť vážny problém pre Brita!
     
    159 km
    Vyzerá to na problémy pre britskú 39-ročnú legendu Marka Cavendisha, ktorý je samozrejme špecialista na rovinaté dojazdy, a preto už v prvom náročnom stúpaní stráca na pelotón.
     
    169 km
    Vingegaard sa však vrátil do pelotónu úplne bez problémov, keďže tempo hlavného balíka opäť trochu upadlo a náskok vedúcej skupiny sa už navýšil takmer k dvom minútam.
     
    171 km
    Prvé technické problémy hlási dánsky víťaz posledných dvoch ročníkov Jonas Vingegaard, ktorý potreboval vymeniť bicykel, a preto sa teraz nachádza s menšou stratou za pelotónom, ale snaží sa veľmi rýchlo vrátiť do hlavného balíka.

    Filip Kosnáč

    bahis siteleri