Anglie – Slovensko 2:1 (po pr.) | Španělsko – Gruzie 4:1 (kon.)
konec
Španělsko
4:1 (1:1)
Gruzie
Neděle 30.06.2024, 21:00 • Cologne Stadium (RheinEnergieStadion), Kolín nad Rýnem • Mistrovství Evropy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Vítám tu všechny milovníky toho nejlepšího fotbalu! V neděli pokračuje osmifinálový program ME v Německu. Na stadionu v Kolíně nad Rýnem se utkají Španělsko a Gruzie. Papírově by se mělo jednat o jedno z nejjednoznačnějších osmifinále, Španělé jsou velkým favoritem. Houževnatí Gruzínci si však na konci skupinové fáze vybojovali postup senzačním triumfem nad Portugalskem. Z velkých jmen se tak jistě nesesypou.
     
    Gruzie:
    Gruzínci jsou na svém prvním velkém turnaji a hned dokázali postoupit ze skupinové fáze. Svěřenci někdejšího francouzského reprezentanta Williho Sagnola začali šampionát porážkou 1:3 s Tureckem, ale z dalších dvou duelů získali čtyři body. Nejprve remizovali 1:1 s Českem, byť soupeř střílel hned dvanáctkrát mezi tyče, ovšem Gruzii podržel skvělými zákroky brankář španělské Valencie Giorgi Mamardašvili. O postupu pak rozhodli senzačním triumfem 2:0 nad Portugalskem, který zařídili svými góly největší hvězda týmu Chviča Kvaracchelija z italské Neapole a proměněnou penaltou Georges Mikautadze. Ten se trefil v každém duelu a se třemi zásahy je tak lídrem tabulky kanonýrů turnaje. Dál Gruzie postoupila jako jeden z celků na třetích místech v tabulkách skupin.

    Mezi další důležité hráče patří kapitán a stoper Slovanu Bratislava Guram Kašia, který ve 36letech výborně diriguje defenzivu. Další obránce Laša Dvali je hráčem kyperského APOELU, ofenzivní záložník Giorgi Čakvetadze zase nastupuje v anglické Championship za Watford.
     
    Španělsko:
    Omlazený španělský tým je pod vedením kouče Luise de la Fuenteho velmi chválen za svěží herní projev. Španělé už nehrají klasickou tiki taku. Míč samozřejmě držet umějí, ale také působí mnohem rychleji a přímočařeji. Na EURU zatím drží stoprocentní bilanci. Na úvod přehráli jasně 3:0 Chorvaty. Poté zdolali 1:0 Itálii a nutno podotknout, že obraz hry byl jednoznačnější než výsledek a nakonec i s deseti změnami v základní sestavě udolali jedním gólem také Albánii. Právě koncovka je asi jedinou větší slabinou, gólů mohli Španělé nastřílet více.

    Kouč de la Fuente se nebojí dát příležitost mladým hráčům. Na pravém křídle mu například běhá stále teprve 16letý unikát Lamine Yamal, ten odehrál první dva zápasy v základu a do třetího, kdy trenér startovní jedenáctku šetřil, nastoupil na posledních 20 minut. Velkou roli ve středu zálohy dostává jeho spoluhráč z Barcelony – 21letý Pedri. Hodně vidět byl také stejně starý křídelník Nico Williams z Athleticu Bilbao. Nejlepším hráčem turnaje v základních skupinách byl podle webu šampionátu středopolař PSG Fabián Ruiz. Pozici brankářské jedničky zastává už osvědčený Unai Simón z Bilbaa. Kapitánem týmu je útočník madridského Atlética Álvaro Morata.
     
    Oba celky se utkaly v kvalifikaci o tento šampionát a tam byly výsledky zcela jasné. Španělsko totiž deklasovalo Gruzínce na jejich půdě 7:1, když se hattrickem blýskl Álvaro Morata. Doma to mělo trošku těžší. Gruzie totiž držela v poločase nerozhodný stav 1:1, ovšem favorit nakonec zvítězil 3:1.
    Příjezd Gruzínců, které čeká největší zápas v jejich fotbalových dějinách.
     
    Úvodní sestavy:

    Španělsko: Simón – Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella – Pedri, Rodri, Ruiz – Yamal, Morata (C), Williams.
    Náhradníci: Raya, Remiro – Fernández, Vivian, Merino, Joselu, Olmo, Torres, Grimaldo, Baena, Zubimendi, Oyarzabal, Navas, López, Pérez.

    Gruzie: Mamardašvili – Kakabadze, Gvelesiani, Kašia (C), Dvali, Ločošvili – Čakvetadze, Kiteišvili, Kočorašvili – Mikautadze, Kvaracchelia.
    Náhradníci: Loria, Gugešašvili – Kverkvelia, Zivzivadze, Davitašvili, Kvilitaja, Gočoleišvili, Kvekveskiri, Altunašvili, Šengelia, Citaišvili, Lobžanidze, Tabidze, Sigua.

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni (FRA).
    Fanoušci Gruzie ovládli před utkáním ulice v Kolíně.
     
    Aktéři zápasu už nastoupili na hrací plochu. Zazní národní hymny obou zemí.
     
    Hymny dozněly. Vše se chystá k zahajovacímu výkopu. Vítěz tohoto utkání půjde ve čtvrtfinále na domácí Německo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop provedli fotbalisté Španělska. Ti nevolili nákop, ale postupnou kombinaci.
     
    1
    Španělé kombinovali na levé straně. Nico Williams nakonec posílal před bránu ostrý centr, který gruzínská obrana odvrátila.
     
    2
    Fabián Ruiz to zkoušel ze střední vzdálenosti. Zablokovaný míč se málem odrazil k nohám Álvara Moraty, který by byl už ve velké šanci.
     
    3
    Španělé začínají očekávaným náporem. Gruzie hraje s respektem.
     
    4
    Ofsajd byl odpískán Pedrimu. Rozehrávat budou Gruzínci.
     
    5
    První náznak šance Španělska. Dani Carvajal poslal z pravé strany před bránu přízemní centr, který našel Pedriho. Ten balón usměrnil po zemi na bránu, ale chyběla razance a Giorgi Mamardašvili úvodní zákrok zvládl.
    5. Pedri zakončoval po nabídce Carvajala.
     
    6
    Španělé hrají rychle a otáčejí hru z jedné strany na druhou. Nyní zleva centroval Nico Williams. Našel hlavu protihráče.
     
    7
    Otar Kakabadze startoval dopředu na pravé straně. Marc Cucurella však před něj stačil dát tělo a nechal se přistrčit. Pískán útočný faul.
     
    8
    Nico Williams zapojil na levé straně Cucurellu. Jeho centr byl sražen na roh.
     
    9
    Yamal s Williamsem rozehráli nakrátko. Druhý jmenovaný pak centroval do prostoru, kde byl Álvaro Morata, ovšem obrana soupeře to ve vzduchu zvládla.
     
    10
    Sledujeme velkou území převahu Španělska. Gruzínci vycházejí z hlubokého bloku.
     
    10
    Fabián Ruiz dostal přihrávku od Cucurelly a sraženým centrem z levé strany šestnáctky získal další roh pro Španěly.
     
    11
    Po Williamsově rohu se dostal na přední tyči k hlavičce Dani Carvajal. Mamardašvili předvedl reflexivní zákrok a jeho spoluhráč odpálil balón do zámezí před Moratou!
    11. Carvajalovu hlavičku vyrazil gruzínský gólman.
     
    12
    To je drtivý nápor Španělska! Další dva rohy, u kterých se vystřídali Williams s Yamalem. Gruzínci odolávají s vypětím všech sil.
     
    13
    Pedri pouštěl Yamalovu přihrávku na Fabiána Ruize. Do jeho rány zpoza šestnáctky skočil Gvelesiani.
     
    14
    Další roh Španělska. Po něm přišel útočný faul Le Normanda, který naskočil do Kočorašviliho.
     
    16
    Nevím, jak dlouho mohou Gruzínci takový nápor soupeře vydržet. To musí být velký nápor na psychickou i fyzickou stránku.
     
    16
    Roh Španělska. Lamine Yamal našel svým centrem Aymerica Laporteho, který hlavičkoval vedle pravé tyče z pohledu Gruzínců.
     
    17
    Rohové kopy – 6:0
     
    18
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné! Gruzínci v 18. minutě snad poprvé v zápase překročili s míčem půlící čáru a je z toho vedoucí gól! Po zisku balónu přišlo otočení hry doprava. Tam si podél lajný naběhl Otar Kakabadze. Ten poslal před bránu centr do míst, kam si nabíhal Chviča Kvaracchelia. Toho bránil ROBIN LE NORMAND a právě španělský stoper si nešťastně srazil hrací předmět do vlastní sítě.
    18. Robin Le Normand - 0:1
     
    20
    Výrazně ožili gruzínští fanoušci v hledišti, pro které je vedení v osmifinále ME velkým zážitkem.
     
    22
    Odpovědět zkoušel z hranice šestnáctky Fabián Ruiz. Přízemní střelu zachytil v pádu Mamardašvili.
     
    23
    Španělé se snaží vzpamatovat a už se zase usídlili s míčem na útočné polovině.
     
    24
    Gruzínci vyráželi dopředu po zisku míče. Kvaracchelia ho pod tlakem udržel a pak zapojil nalevo nabíhajícího Ločošviliho. Toho fauloval Álvaro Morata.
     
    25
    Byť se Gruzínci většinu času brání, je zajímavé sledovat, jak po zisku míče vyrážejí sprintem dopředu třeba čtyři jejich hráči.
     
    26
    Z dálky to zkusil Rodri, který trefil Kašiu. Následně se snažil dostihnout míč Morata, který ale napadal Gvelesianiho po startu z ofsajdové pozice.
     
    27
    Držení míče – 76 % : 24 %
     
    27
    Pedri pálil zpoza pokutového území tvrdě, ale také nad břevno gruzínské svatyně.
     
    28
    Série narážeček Španělům nepřinesla úspěch. Yamal po přihrávce Moraty podklouzl.
     
    29
    Aymeric Laporte vyzkoušel střelecké štěstí snad ze 30 metrů. Mířil vysoko nad břevno.
     
    30
    Pedri byl odstaven od míče Kočorašvilim a ten založil protiútok Gruzie. Na levém křídle ho táhl Chviča Kvaracchelia, který neudělal kličku Le Normandovi. Místo toho zkusil najít Giorgiho Čakvetadzeho, jenž balón převzal na paty.
     
    31
    Další protiútok Gruzie vedl Georges Mikautadze. Tomu nabíhal zleva Kvaracchelia. Mikautadze to ale zkusil sám, z pravé strany vběhl do šestnáctky a tam si zkoušel vykoledovat penaltu. Bylo to příliš okaté. Hraje se dál.
     
    32
    Z pravého křídla se dostal ke střele Lamine Yamal. Ten trefil Gurama Kašiu.
     
    34
    Gruzínci vyrážejí do protiakcí stále častěji. Po výpadu Chviči Kvaracchelii na levém křídle budou zahrávat první roh.
     
    34
    Centr Kvaracchelii od rohového praporku směřoval na zadní tyč, kde se nedostal k zakončení nikdo ze spoluhráčů.
     
    35
    Z dvaceti metrů vypálil Marc Cucurella. Mířil ke vzdálenější tyči, ale Mamardašvili balón vyrazil. Navíc do strany, takže Španělé nemohli dorážet.
    35. Pokus Cucurelly.
     
    36
    Po rohovém kopu se skácel na trávník Aymeric Laporte. Rozhazoval rukama, chtěl by penaltu, ale na tu to opravdu nebylo.
     
    38
    Španělští hráči už začínají působit podrážděně. Takový průběh zápasu nečekali.
     
    38
    Álvaro Morata přenesl hru na levou stranu šestnáctky. Tam si míč zalepil Nico Williams, který si ho přehodil na pravačku a ranou na zadní tyč donutil Mamardašviliho k dalšímu dobrému zákroku!
     
    39
    Španělé dali gól! Do brány zapadla střela Rodriho zpoza šestnáctky. V ofsajdové pozici ale stál Álvaro Morata a VAR bude řešit, zda španělský útočník nestínil ve výhledu brankáři Mamardašvilimu...
    39. Po střele Rodriho se zkoumalo ofsajdové postavení Moraty.
     
    39
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Gól je uznán a Španělsko tak vyrovnává! Nico Williams si na levé straně seběhl na pas za obranu. Následně předal míč pod sebe RODRIMU, který vystřelil z hranice pokutového území po zemi k levé tyči z pohledu marně se natahujícího Mamardašviliho – 1:1.
    39. RODRI - 1:1
     
    41
    Střídání v týmu Gruzie:
    ze hřiště odchází Otar Kiteišvili, přichází Sandro Altunašvili.
     
    41
    Gruzínci museli střídat ze zdravotních důvodů. Pokračovat už nemůže Otar Kiteišvili, kterého nahradil Sandro Altunašvili.
     
    44
    Álvaro Morata zajel do Ločošviliho, který byl u míče dříve. Kapitán Španělska dostal žlutou kartu.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+2
    Hráči Španělska ještě obléhají pokutové území soupeře.
     
    45+2
    Dani Carvajal se nabídl na pravé straně Yamalovi. Centr pravého beka Realu Madrid byl sražen na roh. Poslední šance Španělska v prvním poločase...
     
    45+3
    Po gruzínském obranném zákroku následoval ještě jeden roh. Také centr Williamse však obrana pokryla.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase hraje Španělsko s Gruzií nerozhodně 1:1. Favorit zápasu měl od začátku drtivý tlak, ovšem v 18. minutě udeřili ze své vůbec první kloudné akce v zápase Gruzínci. Ti po zisku míče hráli balón na pravé křídlo, kam si naběhl Otar Kakabadze. Ten odcentroval a před nabíhajícím Kvaraccheliou si srazil balón do vlastní sítě Robin Le Normand. Španělé si museli počkat na vyrovnání do 39. minuty, kdy se z hranice šestnáctky trefil Rodri. Situaci ještě prověřoval VAR, protože před bránou stál v ofsajdovém postavení Morata. Brankáři Gruzie však podle všeho nepřekážel.
     
    Statistiky po 1. poločase:
    Držení míče – 73 % : 27 %
    Střely na bránu – 6:0
    Střely mimo – 3:1
    Rohy – 9:1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Morata hned připravil pozici pro zakončení Fabiánovi Ruizovi. Ten z hranice šestnáctky minul pravou tyč.
     
    48
    Na pravé křídlo se zatoulal Álvaro Morata. Ten přetáhl centr, míč ještě u levé postranní čáry dostihl Cucurella.
     
    48
    Neuvěřitelný pokus Chviči Kvaracchelii! Největší hvězda Gruzínců převzala míč na vlastní polovině, doběhla na půlící čáru a poté zkusila překvapit brankáře Unaie Simóna. Nebyl to klasický lob. Balón směřoval vedle vracejícího se gólmana Španělska a zapadl možná metr a půl vedle pravé tyče! To by byl neskutečný gól, kdyby to vyšlo.
    48. Kvaracchelia to zkusil z půlky a moc nechybělo.
     
    50
    Lamine Yamal byl faulován Kašiou a je z toho přímý kop z půlkruhu před pokutovým územím!
     
    51
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Mamardašvili nejprve u pravé tyče skvěle vyrazil přímý kop Lamina Yamala. Balón se ale dostal zpátky ke Španělům. Hra se otočila zleva doprava, kde byl opět Yamal. Stále 16letý mladíček poslal do pokutového území skvělý centr, který hlavou využil FABIÁN RUIZ. Na jeho hlavičku si gólman Gruzie sáhl, nedokázal ji však vytěsnit mimo bránu – 2:1.
    51. Fabián RUIZ - 2:1
     
    52
    Střídání v týmu Španělsko:
    ze hřiště odchází Pedri, přichází Dani Olmo.
     
    53
    Lamine Yamal nyní pálil z dobré pozice na hranici šestnáctky vedle bližší tyče.
     
    55
    Další střela Španělů. Álvaro Morata zamířil z hranice šestnáctky po zemi vedle pravé tyče.
     
    56
    Chviča Kvaracchelia to bere na sebe. Nyní to vzal mezi tři Španěly, což bylo moc.
     
    57
    Sandro Altunašvili trefil skluzem po odehrání míče Cucurellu. Obešlo se to bez žluté karty, byť to bylo hodně ostré.
     
    58
    Španělé už mohou být o poznání klidnější. Musejí být ale obezřetní směrem dozadu.
     
    59
    La Roja drží míč na kopačkách. Nyní získal Yamal rohový kop.
     
    60
    Rozehrávka nakrátko. Míč se pak dostal až k Danimu Olmovi před šestnáctku, který střílel do protihráče.
     
    61
    Španělští fotbalisté chtějí držet míč a kontrolovat hru. Za námi je hodina utkání a svěřenci Luise de la Fuenteho zvládli po změně stran dokončit obrat.
     
    62
    Georges Mikautadze vyvážel míč dopředu, ale byl tam osamocen proti pětici protihráčů. To muselo skončit ztrátou.
     
    63
    Gruzínci se snažili rozehrát konstruktivně. Jenže přišel námaz Laminovi Yamalovi, který střílel z pozice kousek za penaltovým puntíkem a tak o metr minul pravou tyč!
    63. Lamine Yamal (ESP)
     
    63
    Střídání v týmu Gruzie:
    ze hřiště odchází Giorgi Čakvetadze, přichází Zuriko Davitašvili,
    ze hřiště odchází Luka Ločošvili, přichází Giorgi Citaišvili.
     
    65
    Nico Williams šel do akce na levém křídle a vybojoval pro Španělsko další roh.
     
    65
    Rozehrávka nakrátko a sražený centr Yamala. Další roh...
     
    66
    Střídání v týmu Španělsko:
    ze hřiště odchází Marc Cucurella, přichází Alejandro Grimaldo,
    ze hřiště odchází Álvaro Morata, přichází Mikel Oyarzabal.
     
    67
    Střely celkem – 26:3
     
    68
    Giorgi Citaišvili dostal velmi dobrou přihrávku na levé křídlo a byl tam sám. Jeho rána ale končí daleko vedle bližší tyče. To se dalo vyřešit lépe.
     
    70
    Fabián Ruiz je střelecky aktivní. Tentokrát se do toho opřel zdálky a mířil vysoko nad.
     
    71
    Držení míče – 76 % : 24 %
     
    71
    Zuriko Davitašvili fauloval zezadu Daniho Olma a prohlédl si žlutou kartu.
     
    73
    Španělé se už tolik neženou do pokutového území. Míč spíše drží. Ofenzivní hráči Gruzie už toho musejí mít dost.
     
    74
    Lamine Yamal získal u pravé postranní čáry míč. Následně se dostal dál po narážečce s Carvajalem a v šestnáctce si pak vyměnil balón s Olmem. Jeho nástřel si pak srazil do brány jeden z Gruzínců, ovšem jednalo se o těsný ofsajd, v němž se Yamal ocitl po poslední nahrávce od Olma.
    74. Gruzínci si po Yamalově nástřelu srazili míč do vlastní sítě. Byl tam ale ofsajd.
     
    75
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Troufám si tvrdit, že je rozhodnuto! Gruzínci šli do útoku ve větším počtu hráčů, ovšem Španělé u své šestnáctky vybojovali míč. Následoval rychlý přechod dopředu. Fabián Ruiz našel přesným pasem do levého křídla rozběhnutého NICA WILLIAMSE. Ten v pokutovém území snadno obehrál Gvelesianiho a pravačkou zamířil nechytatelně pod břevno – 3:1.
    75. Nico WILLIAMS - 3:1
     
    77
    Nyní Nico Williams vyzval Daniho Olma, jehož přízemní střelu chytil Mamardašvili.
     
    79
    Střídání v týmu Gruzie:
    ze hřiště odchází Georges Mikautadze, přichází Budu Zivzivadze,
    ze hřiště odchází Giorgi Gvelesiani, přichází Nika Kvekveskiri.
     
    80
    Lamine Yamal si v pokutovém území narazil míč s Oyarzabalem a napravo se ocitl sám před Mamardašvilim. Brankář Valencie mu snížil střelecký úhel a břichem vyrazil balón na roh!
     
    81
    Střídání v týmu Španělsko:
    ze hřiště odchází Dani Carvajal, přichází Jesús Navas,
    ze hřiště odchází Fabián Ruiz, přichází Mikel Merino.
     
    82
    Opět Yamal, který si chce dát svůj první gól na EURU. Dobře se uvolnil, z pravé strany však střílel vedle bližší tyče.
     
    83
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Gruzínci už nemají sílu vzdorovat španělské kvalitě! Mikel Oyarzabal našel před pokutovým územím DANIHO OLMA, který levačkou trefil k pravé tyči z pohledu Mamardašviliho. Ten se za balónem jen vyklonil, ale nakonec se ani nepokusil skočit.
    83. Dani OLMO - 4:1
     
    86
    Španělé se už mohou těšit na čtvrtfinále s domácím Německem, což bude rozhodně vzrušující a ostře sledovaný zápas.
     
    87
    Španělé postupovali v pěti na dva obránce, ale byli až příliš bohorovní.
     
    87
    Projít až do šance ještě zkusil Chviča Kvaracchelia. Moc nechybělo. Protihráč mu na poslední chvíli vypíchl balón na roh.
     
    88
    Nakonec dva rohy v krátkém sledu. Po tom druhém odvrátil balón na přední tyči stojící Mikel Oyarzabal.
     
    89
    Španělští hráči teď zapojují do hry i brankáře Simóna a užívají si závěr utkání.
     
    90
    Nico Williams si ještě na levém křídle naváděl na pravačku. Jeho rána byla zablokována.
     
    90
    Lamine Yamal si naváděl míč z pravé strany na střed. Místo střely pak posunul na Daniho Olma. Ten pálil zpoza pokutového území do středu brány a tam byl Mamardašvili. Nejzaměstnanější brankář turnaje.
     
    90+1
    Utkání bude nastaveno o tři minuty.
     
    90+3
    Ve snaze dostat se v pokutovém území k zakončení podklouzl Nico Williams. Ten se zvedal déle z trávníku, ale snad bude v pořádku. Vzhledem k jeho formě by o něj Španělé rozhodně nechtěli přijít.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Gruzínský příběh na tomto EURU končí v osmifinále. Bojovní svěřenci Francouze Williho Sagnola dokonce od 18. minuty vedli, když si po jejich první návštěvě na útočné polovině dal vlastní gól Robin Le Normand, který si srazil do vlastní sítě míč po centru Otara Kakabadzeho. Španělsko ale bylo výrazně aktivnější a ještě do poločasu srovnalo, když do brány zapadla rána Rodriho z hranice pokutového území.

    Pár minut po změně stran otočil skóre Fabián Ruiz, který hlavou zužitkoval centr historicky nejmladšího hráče ve vyřazovacích bojích na ME Lamina Yamala. Gruzínské naděje pak v 75. minutě definitivně zmrazil Nico Williams. V pohodě hrající La Roja pak přidala ještě jednu trefu, o kterou se postaral střídající Dani Olmo.

    Gruzie se nemá na prvním velkém turnaji za co stydět. Španělsko se může těšit na čtvrtfinále proti domácímu Německu.
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 13:0. Střely mimo: 12:3. Rohy: 13:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:5. (23:00:11)
    Španělé si zahrají 5. července atraktivní čtvrtfinále s Německem.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Martin Augustin

    Branky: 39. Rodri (Williams), 51. Ruiz (Yamal), 75. Williams (Ruiz), 83. Olmo (Oyarzabal) – 18. Le Normand (Kakabadze) (vla.)

    Karty:   44. Morata (ESP) – 71. Davitašvili (GRU)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 13:0. Střely mimo: 12:3. Rohy: 13:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:5.
    Španělsko: Simón – Carvajal (81. Navas), Le Normand, Laporte, Cucurella (66. Grimaldo) – Pedri (52. Olmo), Rodri, Ruiz (81. Merino) – Yamal, Morata (C) (66. Oyarzabal), Williams.
    Náhradníci: Raya, Remiro – Fernández, Vivian, Joselu, Torres, Baena, Zubimendi, López, Pérez.

    Trenér: Luis de la Fuente

    Gruzie: Mamardašvili – Kakabadze, Gvelesiani (79. Kvekveskiri), Kašia (C), Dvali, Ločošvili (63. Citaišvili) – Čakvetadze (63. Davitašvili), Kiteišvili (41. Altunašvili), Kočorašvili – Mikautadze (79. Zivzivadze), Kvaracchelia.
    Náhradníci: Loria, Gugešašvili – Kverkvelia, Kvilitaja, Gočoleišvili, Šengelia, Lobžanidze, Tabidze, Sigua.

    Trenér: Willi Sagnol

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni (FRA)

    Diváci: 42 233
    bahis siteleri