Anglie – Slovensko 2:1 (po pr.) | Španělsko – Gruzie 4:1 (kon.)
konec
Španělsko
4:1 (1:1)
Gruzie
Neděle 30.06.2024, 21:00 • Cologne Stadium (RheinEnergieStadion), Kolín nad Rýnem • Mistrovství Evropy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
    83. Dani OLMO - 4:1
     
    83
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Gruzínci už nemají sílu vzdorovat španělské kvalitě! Mikel Oyarzabal našel před pokutovým územím DANIHO OLMA, který levačkou trefil k pravé tyči z pohledu Mamardašviliho. Ten se za balónem jen vyklonil, ale nakonec se ani nepokusil skočit.
    75. Nico WILLIAMS - 3:1
     
    75
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Troufám si tvrdit, že je rozhodnuto! Gruzínci šli do útoku ve větším počtu hráčů, ovšem Španělé u své šestnáctky vybojovali míč. Následoval rychlý přechod dopředu. Fabián Ruiz našel přesným pasem do levého křídla rozběhnutého NICA WILLIAMSE. Ten v pokutovém území snadno obehrál Gvelesianiho a pravačkou zamířil nechytatelně pod břevno – 3:1.
    51. Fabián RUIZ - 2:1
     
    51
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Mamardašvili nejprve u pravé tyče skvěle vyrazil přímý kop Lamina Yamala. Balón se ale dostal zpátky ke Španělům. Hra se otočila zleva doprava, kde byl opět Yamal. Stále 16letý mladíček poslal do pokutového území skvělý centr, který hlavou využil FABIÁN RUIZ. Na jeho hlavičku si gólman Gruzie sáhl, nedokázal ji však vytěsnit mimo bránu – 2:1.
    39. RODRI - 1:1
     
    39
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Gól je uznán a Španělsko tak vyrovnává! Nico Williams si na levé straně seběhl na pas za obranu. Následně předal míč pod sebe RODRIMU, který vystřelil z hranice pokutového území po zemi k levé tyči z pohledu marně se natahujícího Mamardašviliho – 1:1.
    18. Robin Le Normand - 0:1
     
    18
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné! Gruzínci v 18. minutě snad poprvé v zápase překročili s míčem půlící čáru a je z toho vedoucí gól! Po zisku balónu přišlo otočení hry doprava. Tam si podél lajný naběhl Otar Kakabadze. Ten poslal před bránu centr do míst, kam si nabíhal Chviča Kvaracchelia. Toho bránil ROBIN LE NORMAND a právě španělský stoper si nešťastně srazil hrací předmět do vlastní sítě.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Martin Augustin

    Branky: 39. Rodri (Williams), 51. Ruiz (Yamal), 75. Williams (Ruiz), 83. Olmo (Oyarzabal) – 18. Le Normand (Kakabadze) (vla.)

    Karty:   44. Morata (ESP) – 71. Davitašvili (GRU)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 13:0. Střely mimo: 12:3. Rohy: 13:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:5.
    Španělsko: Simón – Carvajal (81. Navas), Le Normand, Laporte, Cucurella (66. Grimaldo) – Pedri (52. Olmo), Rodri, Ruiz (81. Merino) – Yamal, Morata (C) (66. Oyarzabal), Williams.
    Náhradníci: Raya, Remiro – Fernández, Vivian, Joselu, Torres, Baena, Zubimendi, López, Pérez.

    Trenér: Luis de la Fuente

    Gruzie: Mamardašvili – Kakabadze, Gvelesiani (79. Kvekveskiri), Kašia (C), Dvali, Ločošvili (63. Citaišvili) – Čakvetadze (63. Davitašvili), Kiteišvili (41. Altunašvili), Kočorašvili – Mikautadze (79. Zivzivadze), Kvaracchelia.
    Náhradníci: Loria, Gugešašvili – Kverkvelia, Kvilitaja, Gočoleišvili, Šengelia, Lobžanidze, Tabidze, Sigua.

    Trenér: Willi Sagnol

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni (FRA)

    Diváci: 42 233
    bahis siteleri