Francie – Belgie 1:0 (kon.) | Portugalsko – Slovinsko 0:0 (3:0 po pen.)
konec
Francie
1:0 (0:0)
Belgie
Pondělí 01.07.2024, 18:00 • Düsseldorf Arena, Düsseldorf • Mistrovství Evropy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Randal Kolo Muani přenesl hru přes střed hřiště na útočnou polovinu, kde byl sražen Mangalou. Belgický středopolař dostává žlutou kartu, především už je ale rozhodnuto o francouzském postupu!
     
    76
    Žlutou si následně vysloužil i belgický trenér Domenico Tedesco.
     
    76
    Vertonghen se po souboji s Kolem Muanim po soupeři ohnal nohou, za což si vyloužil žlutou kartu.
     
    24
    Adrien Rabiot ve středu hřiště fauloval Jéremyho Dokua, za což si prohlíží žlutou kartu a stává se už třetím žlutě napomenutým Francouzem. To je jistě značná komplikace pro trenéra Deschampse. Rabiot se navíc vykartoval z případného čtvrtfinále.
     
    23
    Onana přenesl hru k levé postranní čáře, kde si Doku potáhl míč k rohu pokutového území, následně byl podražen Griezmannem a kromě žluté karty pro francouzského útočníka je tu i první belgická standardní situace.
     
    14
    Griezmann jej rozehrál od praporku nakrátko, následná střela Mbappého po rychlé souhře byla nadražena Onanou vysoko nad belgickou branku. Rozhodčí však teč neviděli a za následné protesty si Aurélien Tchouméni vysloužil žlutou kartu.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 85. Vertonghen (vla.)

    Karty:   14. Tchouaméni (FRA), 23. Griezmann (FRA), 24. Rabiot (FRA) – 76. Vertonghen (BEL), 76. Tedesco (BEL), 90+3. Mangala (BEL)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 16:0. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:10.
    Francie: Maignan – Koundé, Upamecano, Saliba, Hernández – Kanté, Tchouaméni, Rabiot – Griezmann – Thuram (62. Kolo Muani), Mbappé (C).
    Náhradníci: Aréola, Samba – Clauss, Konaté, Pavard, Mendy, Camavinga, Zaïre-Emery, Fofana, Barcola, K. Coman, Dembélé, Giroud.

    Trenér: Didier Deschamps

    Belgie: Casteels – Castagne (88. De Ketelaere), Faes, Vertonghen, Theate – De Bruyne (C), Onana, Carrasco (88. Lukebakio) – Openda (63. Mangala), Lukaku, Doku.
    Náhradníci: Kaminski, Sels – Debast, De Cuyper, Tielemans, Vermeeren, Vranckx, Witsel, Bakayoko, Trossard.

    Trenér: Domenico Tedesco

    Rozhodčí: Nyberg – Beigi, Söderkvist (vš. Švédsko)
    bahis siteleri