3. etapa: Plaisance - Turín B. Girmay (ERI) Intermarché - Wanty (kon.)
konec
3. etapa: Plaisance - Turín

B. Girmay (ERI) Intermarché - Wanty

Pondělí 01.07.2024, 11:35 • Piacenza - Turín (230,8 km) • Tour de France
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:35.
    Profil etapy
    Mapa etapy
     
    Třetí etapa nabídne takřka rovinatou etapu, která křižuje Pádskou nížinu z východu na zápas. Celková délka je necelých 231 kilometrů a předpokládá se, že závěr obstará bitva elitních sprinterů.
    Nastoupá se sice celkem 1 100 metrů, ale nepůjde o žádné náročné kopce. Budou to spíš krátké výšlapy, z nichž tři jsou hodnoceny jako prémie čtvrté kategorie.
    Skvělých spurterů je na Tour velké množství a i když chybí například Jonathan Milan nebo Tim Merlier, tak bude o zábavu jistě postaráno.
    Na pásce by se mohl radovat například Jasper Philipsen, Dylan Groenewegen nebo Arnaud De Lie. Nelze ale ze hry vyřazovat předem ani jména jako Bennett, Démare, Pedersen, Jakobsen nebo Cavendish, který se dost protrápil úvodními dvěma etapami.
    Následující etapa vezme závodníky poprvé do hor, takže jezdci na celkové pořadí na trase do Turína budou určitě šetřit své síly, ze kterých už mírně ukrajovali díky nástupům v prvních dvou dějstvích.
     
    Celkové pořadí po 2. etapě

    1. Tadej Pogačar (SLO) UAE Team Emirates 9:53:30
    2. Remco Evenepoel (BEL) Soudal Quick-Step
    3. Jonas Vingegaard (DEN) Team Visma | Lease a Bike
    4. Richard Carapaz (ECU) EF Education – EasyPost vš. stejný čas
    5. Romain Bardet (FRA) Team dsm-firmenich PostNL +0:06
    6. Maxim Van Gils (BEL) Lotto Dstny +0:21
    7. Egan Bernal (COL) INEOS Grenadiers
    8. Pello Bilbao (ESP) Bahrain – Victorious
    9. Thomas Pidcock (GBR) INEOS Grenadiers
    10. Giulio Ciccone (ITA) Lidl – Trek vš. stejný čas
    ...
    161. Jan Hirt (CZE) Soudal Quick-Step +48:15
     
    Pořadí bodovací soutěže po 2. etapě

    1. Jonas Abrahamsen (NOR) Uno-X Mobility 67 bodů
    2. Kévin Vauqelin (FRA) Arkéa – B&B Hotels 60
    3. Quentin Pacher (FRA) Groupama – FDJ 35
    4. Frank van den Broek (NED) Team dsm-firmenich PostNL 33
    5. Harold Tejada (COL) Astana Qazaqstan Team 33
     
    Pořadí vrchařské soutěže po 2. etapě

    1. Jonas Abrahamsen (NOR) Uno-X Mobility 23 bodů
    2. Valentin Madouas (FRA) Groupama – FDJ 11
    3. Frank van den Broek (NED) Team dsm-firmenich PostNL 9
    4. Ion Izagirre (ESP) Cofidis 8
    5. Romain Bardet (FRA) Team dsm-firmenich PostNL 3
     
    Pořadí jezdců do 25 let po 2. etapě

    1. Remco Evenepoel (BEL) Soudal Quick-Step 9:53:30
    2. Maxim Van Gils (BEL) Lotto Dstny +0:21
    3. Thomas Pidcock (GBR) INEOS Grenadiers
    4. Carlos Rodríguez (ESP) INEOS Grenadiers
    5. Matteo Jorgenson (USA) Team Visma | Lease a Bike vš. stejný čas
     
    Celé pole už se pohybuje v neutrální zóně. Dnes se čeká celkem klidná etapa, která se pořádně rozjede v posledních cca 50 kilometrech. Úniku se příliš velká šance nedává, ale někdo to určitě zkusí.
     
    Start
    Etapa je oficiálně odstartována!
     
    228 km
    Pro fanoušky atraktivní cyklistiky nezačíná etapa příliš nadějně. Zájem o únik je prozatím nulový a jezdci jedou v poklidném tempu rozprostřeni po celé šíři vozovky.
     
    223 km
    Tak nakonec tu máme dva odvážlivce. Jmenovitě Jonas Abrahamsen z norského Uno-X s týmovým kolegou Johannesem Kulsetem. To dává naprostý smysl, jelikož Abrahamsen je lídrem bodovací a vrchařské soutěže.
    Právě sprinterská prémie není příliš daleko, nějakých 90 kilometrů. Velmi pravděpodobně by si tak na pár dnů mohl zelený trikot pojistit, jelikož se zítra vjíždí do hor.
    Do soutěže vrchařů může přidat jednotlivé bodíky za kopce čtvrté kategorie.
    Peloton absolutně nereaguje a nechává severské duo odjet.
     
    219 km
    Dvojice uprchlíků si rychle vytvořila náskok minutu a půl, ale jelikož se k nim nikdo nepřidal, tak se rozhodli počkat na peloton a brzy budou polapeni.
     
    216 km
    Peloton je tedy znovu kompletní a extrémně pomalé tempo už nebavilo jezdce Alpecinu – Deceuninck, kteří se přesunuli na špici a přeci jen trochu zrychlují.
     
    201 km
    Na čele nyní operuje kromě Sylvana Dilliera (Alpecin – Deceuninck) také několik jezdců z jiných stájí včetně Tima Declercqa z Lidl – Trek.
     
    189 km
    Závodnící projíždějí městem Casteggio a teploměr ukazuje 27 stupňů. Rozhodně tedy několik stupňů nad ideálem.
    Peloton se zároveň pomalu blíží první vrchařské prémii, kde bude zajímavé sledovat počínání již zmíněného Jonase Abrahamsena. Ten by zde mohl zaútočit nejen kvůli bodíku pro zvýšení náskoku v boji o puntíkatý dres, ale zejména směrem k následné sprinterské prémii, kde může získat 20 bodů.
    Právě těchto 25 kilometr obsahujících první kopec a sprint, je dnes nejspíš centrem pozornosti sestavy Uno-X.
     
    177 km
    Pokračuje poklidný průběh etapy.
    Dosavadní zajímavostí tohoto ročníku staré dámy je určitě triumf dvou Francouzů v prvních dvou dnech, což se stalo poprvé od roku 1961. Paradoxně v ročník, kdy se úvod jede mimo francouzské území.
    Dnes se pravděpodobně sbírka etapových vavřínů v podání cyklistů ze země galského kohouta nerozšíří. I když, co takový Arnaud Démare?
     
    175 km
    Nucená výměna kola v podání Kobeho Goossense (Intermarché – Wanty). Belgičan se pohodlně vrací zpět do pelotonu, jemuž vévodí jeho krajan Tim Declercq.
     
    168 km
    Pomalu se blížíme k městečku Tortona, ve kterém v roce 1960 zemřel na malárii rodák z tohoto regionu, tedy Piedmontu, legendární Fausto Coppi. Samotný vrchol je po něm pojmenován a nese název Côte de Tortone – Fausto Coppi.
    Profil stoupání
     
    161 km
    Celé pole už najíždí do stoupání.
     
    159 km
    Jediný bodík zde podle očekávání sebral pár metrů před pelotonem Jonas Abrahamsen! Dlouho to vypadalo, že s ním nikdo nemá zájem bojovat, ale nakonec s úsměvem nastoupil závodník Alpecinu – Deceuninck, konkrétně Jonas Rickaert, který donutil Abrahamsena zasprintovat, ale nakonec mu bod o pár centimetrů nechal.
    Oba ještě za prémií pobaveně komunikují.
     
    159 km
    Vrchařská prémie 4. kategorie (Côte de Tortone – Fausto Coppi)

    1. Jonas Abrahamsen (NOR) Uno-X Mobility 1 bod
     
    154 km
    Dalším bodem dnešní etapy je za cca 18 kilometrů město Alessandria, kde čeká na jezdce sprinterská prémie. Abrahamsen za kopcem nepokračoval v nástupu, takže můžeme čekat hromadný spurt a generálku na cílovou bitvu.
    Uvidíme, kdo všechno projeví o body zájem a kdo například nebude plýtvat silami před finišem.
     
    147 km
    10 kilometrů před prémií se to na čele hemží dresy Alpecin – Decuninck, tedy týmu Jaspera Philipsena. Vidět jsou také závodníci dsm-firmenich jedoucí pro Fabia Jakobsena.
     
    139 km
    Alessandria je na dohled a atmosféra na špici balíku houstne.
    Určitě teď o něco stoupne průměrná rychlost, která je zatím pouhých 38,1 km/h.
    Účastnit sprintu se bude samozřejmě také lídr bodovačky Abrahamsen. Ten si tak může poměřit síly s elitnímu spurtéry. Pokud tedy nepojede pro nejrychlejšího muže své stáje, Alexandera Kristoffa.
     
    136 km
    Vítězem prémie se stává Mads Pedersen z Lidl – Trek a získává tak 20 bodů! Druhou pozici získal Jasper Philipsen, kterému rozjeli kolegové sprint až příliš brzy, což sám nečekal a trochu se zapomněl. Nakonec však zabral a bere důležitých 17 bodů. Třetí byl Coquard.
     
    136 km
    Sprinterská prémie (Alessandria)

    1. Mads Pedersen (DEN) Lidl – Trek 20 bodů
    2. Jasper Philipsen (BEL) Alpecin – Deceuninck17
    3. Bryan Coquard (FRA) Cofidis 15
    4. Arnaud Démare (FRA) Arkéa – B&B Hotels 13
    5. Fernando Gaviria (COL) Movistar Team 11
    ...
     
    127 km
    Pedersen se posouvá na průběžnou třetí pozici v bodovací soutěži. Za Abrahamsenem zaostává o 35 bodů. Nor bral na prémii 9 bodů za sedmou pozici.
     
    124 km
    Situace v pelotonu se opět uklidňuje a směřuje se jihozápadně k vrchařské prémii Côte de Barbaresco, která přijde přibližně za 50 kilometrů.
    Kolo musí měnit Søren Wærenskjold z Uno-X.
     
    116 km
    Startovní pole nyní absolvuje falešnou rovinu v podobě vozovky zdvižené přibližně o procento či dvě. Nic hrozného, ale pokud někdo rozhodně není ve své kůži a přišlo by zrychlení, tak by to určitě cítil.
    Declercqovi na čele pomáhá s tempem závodník JaycoAlUla.
     
    109 km
    Oranžová barva australské stáje Jayco AlUla jde vepředu vidět čím dál víc. S blížícím se cílem bude kulminovat jejich práce pro Dylana Groenewegena, jednoho z favoritů dnešní etapy. Jednatřicetiletý Nizozemec vypadal včera i předevčírem v porovnání s některými jinými sprintery velmi dobře a s kopci si poradil bez problémů.
    K dispozici má navíc borce jako Mezgec, Durbridge, Reinders nebo Matthews.
     
    100 km
    Do cíle zbývá rovných 100 kilometrů a peloton jede stále pohromadě. Tento stav trvá po celou dobu etapy kromě pár kilometrů v úvodu, kdy poodjelo norské duo z Uno-X.
    Za 25 kilometrů přijde dnešní druhá vrchařská prémie z celkových tří. Všechny jsou čtvrté, tedy nejnižší kategorie.
     
    90 km
    Do závěrečného spurtu se dnes může zapojit klidně až 15 elitních sprinterů, kteří pomýšlí na ta nejvyšší umístění v turínském finiši.
    Nejčastěji jsou skloňována tato jména: Philipsen (Alpecin – Deceuninck), Pedersen (Lidl – Trek), Groenewegen (Jayco AlUla), De Lie (Lotto Dstny), Bennett (Decathlon AG2R). Dále nesmíme ale zapomínat ani na Jakobsena (dsm-firmenich), Démare (Arkea), Cavendish (Astana), Girmay (Intermarché – Wanty), Bauhaus (Bahrain – Victorious), Coquard (Cofidis), Ackermann (Israel – Premier Tech) nebo Kristoff (Uno-X).
    Je to tedy vskutku bohatá sestava sprinterských es, která by se měla poprvé utkat v hromadném spurtu. Možná v tomto složení také naposledy, jelikož v horách se dají očekávat odstoupení, která se často dotknout právě těchto rychlíků.
     
    88 km
    Mark Cavendish řeší další problém se svým kolem a musí zastavit u svého týmového vozu. Za pomoci svých kolegů tak bude muset opět dojíždět nabranou ztrátu.
     
    84 km
    Belgická stáj Intermarché – Wanty ještě nikdy nezískala etapu na Tour de France. Šéf Aike Visbeek na začátku sezony prohlásil, že má tento tým nejnižší rozpočet v rámci WorldTour.
    Dnes by kromě zmíněného Girmaye mohl útočit v cíli také rychlík Gerben Thijssen. Oba to však budou mít velmi těžké a můžou jen překvapit.
     
    81 km
    Peloton směřuje k obci Barbaresco, kde bude za sedm kilometrů k mání další bod od vrchařské soutěže. Dá se očekávat opětovný útok Nora Abrahamsena.
    Profil stoupání
     
    76 km
    Závodníci stočili směr prudce doleva na úzkou cestu a tím začíná bodované stoupání!
     
    74 km
    Jonas Abrahamsen chtěl získat jediný bod, který byl k mání. Překvapivě ale vystartoval Matteo Sobrero z Red Bull – BORA – hansgrohe a bere při svém debutu vítězství na prémii.
     
    74 km
    Vrchařská prémie 4. kategorie (Côte de Barbaresco)

    1. Matteo Sobrero (ITA) Red Bull – BORA – hansgrohe 1 bod
     
    72 km
    Uvidíme, zda to Abrahamsen zkusí znovu na poslední vrchařské prémie. Je to zajímavý obrázek, kdy muž v zeleném dresu vedoucího muže bodovací soutěže touží navyšovat svůj náskok i v té vrchařské.
    Zítra o puntíkatý dres nejspíš přijde, ale pokud dnes nevyhraje závěrečný spurt Mads Pedersen, tak zelený trikot by Nor z Uno-X mohl ještě pár dnů udržet.
     
    68 km
    Už jen 18 kilometrů chybí k poslednímu bodovanému stoupání dnešního rovinatého dne a poté už půjde veškerá pozornost směrem k cíli! Začne tvrdý boj o pozice.
    Jak už jsem dnes několikrát psal, týmů s ambicemi dovézt svého rychlíka jako prvního na pásku je dnes mnoho. Bude tak těžké dostat dopředu celý svůj vláček a každý muž k ruce navíc bude pro všechny spurtery extrémně důležitý.
     
    61 km
    Nečekaný útok předvedl Fabien Grellier v barvách TotalEnergies! Rychle si vypracoval náskok 35 vteřin. Jeho šance jsou v takovéto etapě takřka na nule, ale rozhodně přináší vzruch do zatím poklidného dění.
     
    57 km
    TotalEnergies patří mezi ty méně úspěšné stáje, které se závodu pravidelně účastní. Od ročníků 2011 a 2012, kdy v dresu předchůdce pod názvem Europcar, řádilo duo Voeckler a Rolland, se povedlo získat etapový vavřín pouze v sezóně 2017. Tehdy za Direct Énergie vyhrál osmou etapu Lilian Calmejane.
    Grellier už má k dobru 49 vteřin.
    Profil stoupání
     
    51 km
    Francouz na čele už polyká první stovky metrů stoupání a jede si pro bodík a vítězství na prémii. O soutěž vrchařů mu vůbec nejde, ale chce ukázat barvy týmu a vybojovat číslo pro nejaktivnějšího jezdce do zítřejší očekávané etapy.
     
    49 km
    Vrchařská prémíe 4. kategorie (Côte de Sommariva Perno)

    1. Fabien Grellier (FRA) TotalEnergies 1 bod
     
    47 km
    Nyní se bude mírně klesat směrem do hlavního města automobilového průmyslu Itálie. Cíl v Turíně přijde za 47 kilometrů a můžeme čekat, že se začne tvrdě bojovat o pozice.
     
    44 km
    Grellierovo dobrodružství před pelotonem se chýlí ke konci. Rozestup padá na 20 sekund a už je na dohled valícímu se balíku.
     
    41 km
    V této fázi závodu může hrát svou roli vítr. Právě na to upozorňuje rádiová komunikace v UAE Team Emirates. Otevřená pláň by mohla nabídnou možnosti k roztrhání pelotonu, ale zatím to na nic takového nevypadá. Naopak si někteří odskakují vykonat potřebu.
     
    40 km
    V čele hlavní skupiny je zástupce Alpecin – Deceuninck, za ním barvy Lidl – Trek a následně dva jezdci Jayco AlUla. Za nimi je vzorně seřazen celek UAE Team Emirates s Tadejem Pogačarem.
     
    34 km
    Grellier do toho stále z posledních sil šlape a oddaluje s náskokem osmi vteřin moment, kdy bude lapen pelotonem. Již nyní už má ale určitě jistou cenu pro nejaktivnějšího jezdce.
     
    31 km
    Uprchlík ještě navyšuje svou výhodu na 15 sekund a projede tak osamocen i městem Carmagnola.
     
    28 km
    K dopadení Grelliera dochází nakonec ještě. v Carmagnole.
    Závodníci už se nachází v turínské provincii a balík vede jezdec Jayco AlUla.
     
    25 km
    Než začne opravdu intenzivní bitva o etapový vavřín, pojďme se podívat na cílové kilometry v Turíně. Obrovské tempo a takřka „kvalifikační sprint“ se očekává už na dlouhé třídě Corso Unione Sovietica, kde stráví týmové vláčky několik závěrečných kilometrů a až necelý kilometr před cílem přijdou dvě kolmé levotočivé zatáčky. Kdo do nich a hlavně z nich vyjede v ideální pozici, má vítězství na dosah. Následuje 700 metrů dlouhá rovinka na Corso Galileo Ferraris, kde se rozhodne!
    Cíl etapy
     
    23 km
    Cena pro největšího bojovníka dne je potvrzena ve prospěch Fabiana Grelliera a jezdec TotalEnergies tak vystoupá na pódium a převezme speciální číslo pro zítřejší horskou zkoušku.
     
    21 km
    Sestava kolem Pogačara dostává do sluchátek pokyn držet se na levé straně vozovky a vzorně to plní. Dva kruhové objezdy jim ale nehrály do karet a výhodnější na projetí byly po pravé straně. Musí tak dohánět mírnou ztrátu na špici, ale brzy budou zpět.
    Dopředu se hrne také Visma s Vingegaardem a samozřejmě spurterské stáje.
     
    18 km
    Dobrou pozici na čele mají závodníci Alpecin – Deceuninck, Arkéa – B&B Hotels a samozřejmě týmy největších hvězd pro celkové pořadí – UAE Team Emirates a Team Visma | Lease a Bike.
     
    15 km
    Výrazné červeno-žluté dresy Uno-X se už také tlačí dopředu. To bude práce pro Kristoffa, i když mají muže v zeleném v Abrahamsenovi, to ale pouze díky účasti v úniku.
     
    13 km
    Opravdu jen minimum týmů tu nemá elitního sprintera nebo jezdce na top příčky celkového pořadí. Všichni samozřejmě chtějí dovézt do centra Turína své hvězdy co nejvíc vepředu a v bezpečí. To se ale nemůže podařit všem.
    Na silnici se po pádu ocitá Pedersen! Není to však jeden z favoritů etapy Mads, ale jeho jmenovec Casper ze Soudal Quick-Step.
     
    9,5 km
    Jezdci Astany dostávají za úkol dostat se před sestavy UAE a Vismy, které nemají ambice v samotném cíli. Přichází jeden kruhový objezd za druhým a pole je zatím zvládá bez větších potíží.
    Casper Pedersen je s odřeným loktem zpět v sedle a pokračuje.
     
    8,8 km
    Visma a UAE nadále okupují bok po boku levou stranu silnice. Středem se prodral vláček Lidl – Trek jedoucí pro Madse Pedersena.
     
    6,5 km
    Na opačné straně než Visma a UAE nyní zabrala pozice další stáj hájící celkové pořadí, a to INEOS.
    Dobře se drží také růžové barvy EF Education – EasyPost vezoucí Carapaze. Ti nemají dnes nejspíš ambice do finiše, i když například takový Bettiol umí kousat.
     
    5,9 km
    Dvorní rozjížděč Jaspera Philipsena padá! Mathieu van der Poel sice vypadá v pořádku, což je hlavní, ale belgickému favoritovi v cíli nebude k dispozici! To je obrovská ztráta pro Alpecin – Deceuninck.
     
    4,1km
    Muž v zeleném Jonas Abrahamsen evidentně a podle předpokladů pracuje pro Alexandera Kristoffa. Týmy lídrů na celkové pořadí už v turínských uličkách zmizely z úplného čela a na třídě Corso Unione Sovietica se jede vysoké tempo sprinterských vláčků.
     
    2,5 km
    Skvělá pozice na čele pro sestavu LottoDstny! Ti jedou pro debutanta a čerstvého belgického mistra Arnauda De Lieho! Ten je na nějaké čtvrté pozici.
     
    2,1 km
    Tvrdý hromadný pád na pravé straně vozovky! Toto muselo poznamenat několik ambiciózních týmů, možná přímo i nějaké sprintery. Čelo se opticky výrazně zmenšilo.
     
    900 m
    Dvě levotočivé zatáčky a skvěle je na tom Intermarché – Wanty!
     
    500 m
    Decathlon AG2R předjel snadno Intermarché, ale skvěle je na tom také Lidl – Trek s Pedersenem!
     
    Cíl
    Stáj Intermarché – Wanty získává své historicky první vítězství na Tour de France! Nejrychlejší byl dnes Biniam Girmay!
    Jeho tým sice na začátku cílové rovinky nepředvedl ideální nájezd, ale Eritrejec si u pravého mantinelu našel mezeru a může slavit.
     
    Cíl
    Druhý dojel překvapivě v barvách Movistaru Fernando Gaviria a třetí mladík v dresu belgického mistra Arnaud De Lie!
    Až pod stupni vítězů končí Mads Pedersen, Groenewegen, Bauhaus a Jakobsen.
     
    Do žlutého dresu jde díky pořadí v cíli Richard Carapaz! Stále však má společně s Pogačarem, Evenepoelem a Vingegaardem stejný čas.
     
    v
    Výsledky 3. etapy

    1. Biniam Girmay (ERI) Intermarché – Wanty 5:26:48
    2. Fernando Gaviria (COL) Movistar Team
    3. Arnaud De Lie (BEL) Lotto Dstny
    4. Mads Pedersen (DEN) Lidl – Trek
    5. Dylan Groenewegen (NED) Team Jayxo AlUla
    6. Phil Bauhaus (GER) Bahrain – Victorious
    7. Fabio Jakobsen (NED) Team dsm-firmenich PostNL
    8. Davide Ballerini (ITA) Astana Qazaqstan Team
    9. Sam Bennett (IRL) Decathlon AG2R La Monidale Team
    10. Bryan Coquard (FRA) Cofidis
    ...
    172. Jan Hirt (CZE) Soudal Quick-Step vš. stejný čas
     
    Třetí etapa byla šitá na míru sprinterům, což se také jejím průběhem potvrdilo. Na začátku sice zkusila nastoupit norská dvojice, ale rychle se vrátila zpět. Peloton jel poté pohromadě až do bodu cca 60 kilometrů před cílem a veškerá aktivita se omezila na boj o sprinterskou prémii a sběr jednotlivých bodíků na kopcích čtvrté kategorie.
    Právě 60 kilometrů před cílem zkusil nastoupit Gellier, který byl chycen balíkem o 30 kilometrů později, a všichni už se mohli soustředit na cíl v Turíně.
    Souboj vláčků vyústil dva kilometr před cílem v pád velkého množství závodníků, na což doplatil např. Mark Cavendish.
    Souboj o vítězství v etapě vyhrál skvělým finišem podél mantinelu Eritrejec Biniam Girmay a zařídil tak stáji Intermarché – Wanty historicky první vítězství na staré dámě! Druhou pozici bral Fernando Gaviria před Arnaudem De Liem.
    Žlutý dres zítra premiérově oblékne Ekvádorec Richard Carapaz, kterému lepší umístění v cíli, i když ve stejném času, pomohlo přeskočit v pořadí Pogačara.
    Jan Hirt finišoval mezi posledními na 172. pozici.
     
    Celkové pořadí po 3. etapě

    1. Richard Carapaz (ECU) EF Education – EasyPost 15:21:41
    2. Tadej Pogačar (SLO) UAE Team Emirates
    3. Remco Evenepoel (BEL) Soudal Quick-Step
    4. Jonas Vingegaard (DEN) Team Visma | Lease a Bike
    5. Romain Bardet (FRA) Team dsm-firmenich PostNL +0:06
    6. Pello Bilbao (ESP) Bahrain – Victorious +0:21
    7. Guillaume Martin (FRA) Cofidis
    8. Egan Bernal (COL) INEOS Grenadiers
    9. Jai Hindley (AUS) Red Bull – BORA – hansgrohe
    10. Alexandr Vlasov Red Bull – BORA – hansgrohe vš. stejný čas
    ...
    162. Jan Hirt (CZE) Soudal Quick-Step +48:15
     
    Pořadí bodovací soutěže po 3. etapě

    1. Jonas Abrahamsen (NOR) Uno-X Mobility 76 bodů
    2. Biniam Girmay (ERI) Intermarché – Wanty 66
    3. Kévin Vauqelin (FRA) Arkéa – B&B Hotels 60
    4. Mads Pedersen (DEN) Lidl – Trek 59
    5. Fernando Gaviria (ECU) Movistar Team 41
     
    Pořadí vrchařské soutěže po 3. etapě

    1. Jonas Abrahamsen (NOR) Uno-X Mobility 24 bodů
    2. Valentin Madouas (FRA) Groupama – FDJ 11
    3. Frank van den Broek (NED) Team dsm-firmenich PostNL 9
    4. Ion Izagirre (ESP) Cofidis 8
    5. Romain Bardet (FRA) Team dsm-firmenich PostNL 3
     
    Pořadí jezdců do 25 let po 3. etapě

    1. Remco Evenepoel (BEL) Soudal Quick-Step 15:20:18
    2. Carlos Rodríguez (ESP) INEOS Grenadiers +0:21
    3. Matteo Jorgenson (USA) Team Visma | Lease a Bike stejný čas
    4. Santiago Buitrago (ECU) Bahrain – Victorious +1:11
    5. Ben Healy (IRL)EF Education – EasyPost +2:44 (17:28:10)

    Michal Hromas

    bahis siteleri