Anglie – Švýcarsko 0:0 (18:00) | Nizozemsko – Turecko 0:0 (21:00)
před zápasem
Nizozemsko
0:0 (-:-)
Turecko
Sobota 06.07.2024, 21:00Mistrovství Evropy • Čtvrtfinále
Vsaďte si
     
    Turecko usiluje o třetí postup do semifinále velkého turnaje po MS 2002 a ME 2008. Nizozemci mají nepoměrně více úspěchů – jsou mistry Evropy z roku 1988, trojnásobnými vicemistry světa a do semifinále velkých turnajů postoupili celkově desetkrát. Na posledních turnajích se jim ovšem nedařilo. Čtvrtfinále ME hráli naposledy před 16 lety, kdy podlehli Rusku 1:3. Následovalo vyřazení ve skupině, v kvalifikaci a naposledy od českého výběru v osmifinále. (10:01:48)
     
    Turecko v přípravě na mistrovství Evropy ze čtyř zápasů získalo jen jedinou remízu a jeho čtvrtfinálová účast je asi největším překvapením turnaje. Postup ze skupiny F vydřelo díky sedmdesátiminutové přesilovce a vítězném gólu na 2:1 v nastavení proti Česku, předtím porazilo Gruzii 3:1 a po špatném výkonu podlehlo Portugalsku 0:3. Osmifinále vyšlo tureckým reprezentantům skvěle, výhru nad přemožitelem oranjes Rakouskem 2:1 řídil dvěma góly Demiral. Ten se však zároveň „vlčími“ gesty při oslavách diskvalifikoval pro další dva zápasy a bude ve čtvrtfinále citelně chybět.
     
    Nizozemsko v základní skupině turnaje klopýtalo. Na úvod tulipány otočily duel proti Polsku na 2:1 vítězným gólem Weghorsta z 83. minuty. Následovala poměrně nudná bezbranková remíza s Francií a porážka 2:3 s Rakouskem. Ze třetího místa ve skupině D si však Nizozemci v osmifinále hladce porazili s vítězem nejvyrovnanější skupiny E Rumunskem 3:0.
    Cody Gakpo se trefil v každém utkání, v němž padla branka, a se 3 góly se dělí s dalšími třemi hráči o vedení v tabulce střelců mistrovství. Z nich už v turnaji pokračuje pouze Musiala a tak má útočník Liverpoolu slušně našlápnuto v boji o trůn krále střelců.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
     
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Karel Jedlička

    Branky:


    Nizozemsko:
    Turecko:
    bahis siteleri