Kolumbie – Panama 0:0 (00:00) | Uruguay – Brazílie 0:0 (03:00)
před zápasem
Uruguay
0:0 (-:-)
Brazílie
Neděle 07.07.2024, 03:00 • Allegiant Stadium, Paradise, Nevada • Copa América • Čtvrtfinále
Vsaďte si
     
    Vzájemné zápasy

    Oba národní týmy spolu již v minulosti svedly mnoho bitev. Naposledy se potkaly v rámci kvalifikace o MS a byla z toho výhra Uruguaye v poměru 2:0. Hvězdou zápasu byl forvard Liverpoolu Darwin Núñez, který v utkání zaznamenal gól a asistenci.
    Z posledních pěti vzájemných duelů pak máme bilanci jedné výhry Uruguaye a čtyř výher Brazílie. (15:32:35)
     
    Brazílie

    Další z velkých favoritů turnaje překvapivě nevyhrál svoji základní skupinu, kde se Brazílie musela sklonit před Kolumbií, i tak ale její výkony na postup ze druhého místa skupiny D stačily. Kanárkům k tomu stačilo 5 bodů za dvě remízy a jednu výhru s celkovým skóre 5:2. Svěřenci lodivoda Dorivala Silvestre Juniora tak budou jistě chtít v play-off svoje výkony ještě vylepšit a ideálně si dojít pro titul. Na posledním Copa América se Brazilci museli spokojit s druhým místem po porážce 1:0 ve finále s odvěkým rivalem Argentinou.
    Vstup do turnaje byl ale pro Kanárky poněkud rozpačitý, když zapsali remízu 0:0 s outsiderem skupiny Kostarikou. I přes výraznou herní převahu se Brazílii gól vstřelit nepodařilo. Chuť si tak napravili až ve druhém vystoupení na turnaji, když porazili vysoko 4:1 Paraguay. O své výhře rozhodli Kanárci již v 1. poločase, po kterém vedli 3:0. O branky se postarali Vinícius Júnior, který se trefil hned dvakrát, a také Savio. Po změně stran Paraguay snížila, konečnou podobu skóre ale dal z penalty Lucas Paquetá, který tak napravil své selhání z pvní půle.
    Poslední klání ve skupině přihrálo Brazílii do cesty Kolumbii a byla z toho remíza 1:1, která stačila k postupu oběma týmům. Skóre otevřel ve 12. minutě krásným gólem z přímého kopu Raphinha, v nastaveném čase 1. poločasu ale srovnal Daniel Munoz a další gól již diváci neviděli.
     
    Uruguay

    Svěřenci argentinského stratéga Marcela Bielsy zatím prožívají povedený turnaj, když jasně s 9 body ovládli skupinu C s 9 body a celkovým skóre 9:1. Patnáctinásobní šampioni Copa América čekají na další triumf již od roku 2011 a letos by tak chtěli čekání na titul prolomit. Poslední jihoamerický šampionát skončil pro La Celeste ve čtvrtfinále, kde jim stopku vystavila po pokutových kopech Kolumbie.
    Do aktuálního turnaje vstoupila Uruguay výhrou 3:1 nad Panamou, když potvrdila svojí herní převahu a o góly se postupně postarali Maximiliano Araujo a po změně stran Darwin Núñez a Matias Vina. Ve druhém vystoupení ve skupině čekala Bolívie a tu Uruguay zdolala jasně 5:0 a postarala se tak zatím o nejvyšší výhru na letošním Copa América. V 1. poločase otevřeli gólový účet Facundo Pellistri a Darwin Núñez, na které navázali po změně stran Maximiliano Araujo, Federico Valverde a v závěru Rodrigo Bentancur. Poslední utkání ve skupině nabídlo duel s domácím výběrem USA, ze kterého odešli fotbalisté Uruguaye znovu jako vítězové. Jedinou branku zápasu vstřelil v 66. minutě Mathias Olivera a na tabuli tak svítilo konečné skóre 0:1, které znamenalo pro hostitelskou zemi konec již po základních skupinách.
     
    Hezké časné nedělní ráno všem příznivcům fotbalu! Je před námi čtvrtfinále Copa América a společně se podíváme na zápas Uruguaye s Brazílií. Utkání bude hostit Allegiant Stadium v Paradise v Nevadě a výkop je naplánován na 03:00, tak se pohodlně usaďte a já Vás provedu tímto přenosem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
     

    Jakub Holínka

    Branky:


    Uruguay:
    Trenér: Marcelo Bielsa

    Brazílie:
    Trenér: Dorival Silvestre Junior
    bahis siteleri