Chrudim – Zlínsko 1:7 (kon.) | Bohemians 1905 – Trenčín 4:0 (kon.) | Hr. Králové – Táborsko 0:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
0:0 (0:0)
FC SILON Táborsko
Neděle 14.07.2024, 17:00 • Malšovická aréna, Hradec Králové • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 991 diváků. (19:10:17)
     
    Na hřišti ještě probíhají doplňující cvičení po fyzické stránce, stejně tak jako přátelská rozprava Adama Zadražila s gólmany Táborska. Vždyť Zadražil v Táborsku fotbalově vyrůstal. Stadion se však až na výjimky vyprázdnil, což je signál pro to, abych se s vámi rozloučil. Východočeši zahájí ostrou sezonu v neděli 21. července od 20:00 s Teplicemi.

    Mějte krásný zbytek víkendu, užijte si sledování finále Eura, ať už fandíte komukoli a někdy příště se budu u fotbalu z Hradce opět těšit napočtenou!
     
    Hradečtí v závěru sice tlačili, jenže nejen v závěrečném pětiminutovém nastavení bezgólový stav nezlomili. Druhý poločas byl oproti tomu prvnímu unylejší a s menším počtem šancí. Skvělou premiéru mohl mít po čtvrthodině pobytu na hřišti Matěj Náprstek, ve zřejmě největší šanci celého utkání ale nechal vyniknout solidně chytajícího Pastornického. Co se brankářů týče, šanci dostal na poslední půlhodinu hry i Patrik Vízek, nemusel však fakticky řešit nějakou výraznější šanci. Celou přípravu tak Votroci končí s bilancí dvou remíz a jedné výhry.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ten ale oslabí taktické střídání Táborska. Místo Kateřiňáka nastoupí na závěrečné minuty Matyáš Coňk.
     
    90+4
    Ani další průnik do šestnáctky neskončil výraznější šancí. Hosté jenom odkopli míč na protější polovinu, znovu ale budou čelit tlaku.
     
    90+3
    Táborsko bylo sevřené v hlubokém bloku, jedna nepřesná nahrávka krosem ale stačila k rychlému výpadu. Ten sice začal nadějně, na druhou stranu ale rychle skončil.
     
    90+2
    I tak ale nápor Votroků pokračuje. Bude to další rohový kop, akorát z druhé strany hřiště.
     
    90+1
    Krejčí neměl komu hodit míč na vhazování, naštěstí byl ale rozhodčí uvědomělejší oproti svému rakouskému kolegovi a trest v podobě žluté karty hradeckého hráče nestihl.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje pět minut.
     
    89
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Mach, přichází Schindler.
     
    89
    Čmelík se rozhodl pro individuální řešení akce zhruba na 30 metrech od soupeřovy branky. Místo přihrávky zvolil tvrdou střelu, která v první chvíli vypadala všelijak, ale nakonec letěla jenom kousek nad břevno Kerlovy kasy!
     
    88
    Obrana Táborska zcela zapomněla na levou stranu, kde se nacházel zcela osamocený Krejčí. Ten tak měl dost času na přihrávku, navíc do ideálního prostoru před branku. Jenže nikdo z jeho spoluhráčů prostor nezavíral a hosté celou situaci ustáli!
     
    87
    Novák dal hodně těžkou malou domů Kerlovi, který byl už pod tlakem. Proto jenom odkopl na levou stranu do zámezí, aby z celé situace nevznikla větší pohroma.
     
    86
    Další nepřesnost v kombinaci otupuje závěrečný nápor Hradce. Tentokrát to byl Čmelík, který sice sehrával na přední tyč pro Haise, ale přihrávce chyběla větší razance.
     
    85
    Ani z rohu se nic zásadnějšího neurodilo. Sice to chvíli vypadalo nadějně, když Náprstek zavíral zadní tyč, jenže nedostal přesný balon.
     
    84
    A na ní naváže hned rohový kop, neboť napoprvé to táborská obrana zvládla.
     
    83
    Tvrdý zákrok skluzem na Čmelíka předvedl Petr Heppner, jenž si tak již po necelých dvou minutách na hřišti vysloužil žlutou kartu. Hradec tak bude zahrávat další standardní situaci.
     
    81
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Tusjak, přichází Heppner,
    ze hřiště odchází Koné, přichází Skopec,
    ze hřiště odchází Pastornický, přichází Kerl.
     
    81
    Nepříjemný moment pro Čecha, jenž po souboji s Kopáčkem zůstal ležet na půlící čáře. Nejprve to vypadalo na problém s dolní končetinou, nakonec se ale ukázalo, že byla Čechovi nepříjemně došlápnuta ruka.
     
    79
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Čech, přichází Klíma,
    ze hřiště odchází Spáčil, přichází Holovackij.
     
    78
    Šplíchal se po svém nástupu agilně tlačil do hlavičky na malé vápno, jenže byl výborně předstoupen Spáčilem, který zamezil tomu, aby hostující hráč dokázal zakončit.
     
    76
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Dordič, přichází Šplíchal.
     
    75
    Přenesení hry na levou stranu se nabídlo ideálně pro Krejčího, který z první předával míč spoluhráčům do šestnáctky. Tam však nikdo nebyl, proto bude Pastornický rozehrávat od vlastní kasy.
     
    73
    Hradec si vybojoval další přímý kop a obrana Táborska odvrátila centr Krejčího jenom na hranici šestnáctky. Tam stál Dancák připraven pálit z první, šlo to ale doprostřed branky, kde se Pastornický nacházel.
     
    70
    Čmelík na pravé straně zvládl přejít přes Tusjaka a centrovat do vápna, kde se nabízel Juliš na atypické zakončení nůžkami. Jenže balon netrefil, s přesným zakončením neuspěl ani Krejčí, jenž chtěl pálit na zadní tyč.
     
    69
    Táborsko zahrávalo přímý kop po dalším faulu domácích barev, centr na hlavu Kopáčka byl ale výrazně přetažený a střídající hráč jej hrál až za brankovou čárou.
     
    67
    Střídání v obou týmech, přičemž Hradec jej měl výrazně rozsáhlejší. To vše se navíc stihlo během občerstvovací pauzy. Domácí protočili rovnou pět hráčů, k čemuž se přidal jeden gólman.
     
    67
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Nečas, přichází Plachý.
     
    65
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Vízek, přichází Zadražil,
    ze hřiště odchází Harazim, přichází Čmelík,
    ze hřiště odchází Kodeš, přichází Kaštánek,
    ze hřiště odchází Horák, přichází Krejčí,
    ze hřiště odchází Vlkanova, přichází Šašinka,
    ze hřiště odchází Juliš, přichází Hais.
     
    62
    Z rohu nijak Hradečtí nezahrozili, navíc zaváhali při kombinaci na vlastní polovině a dali možnost hostům vytvořit si střeleckou pozici. Ani Nečasovi se ale zpracování příliš nepovedlo a celá akce tak vyzněla do prázdna.
     
    61
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Bláha, přichází Kopáček.
     
    60
    Náprstek mohl mít skvělou premiéru! Obrana Táborska naprosto propadla při bránění středu pole a mladý útočník proběhl přes dva obránce, kteří nejevili zájem o jakékoliv zastavení jeho pohybu. Dostal se tak až sám před Pastornického na malém vápně, přičemž hostující gólman vytáhl skvělý zákrok značící roh!
     
    57
    Juliš nebyl znovu daleko od vedoucí trefy! Naskytl se mu prostor na pravé straně a po přihrávce pálil na bližší tyč, jenže Pastornický byl připraven.
     
    56
    První žlutá karta na sebe nechala poměrně dlouho čekat. Dostal jí Matouš Varačka za taktický faul při návratu do obrany, když se Táborsku roh příliš nepovedl.
     
    54
    Ten ale vyboxoval Pastornický a Hradečtí se tak museli prakticky hned záhy bránit. Dopadlo to taktéž rohovým kopem, ovšem pro Táborsko.
     
    53
    Spáčil ustál souboj s Nečasem a posunul míč doleva k Dancákovi, jenž ihned servíroval do šestnáctky. Domácí tak vybojovali alespoň rohový kop.
     
    52
    Ale bylo to již o něco nebezpečnější! Zhruba 10 metrů od branky zůstal nepokrytý Mach a svou hlavičku nasměroval těsně vedle pravé tyče!
     
    51
    Kodeš došlápl přímo před zraky rozhodčího Bláhu a hosté tak mají další přímý kop k dispozici. Tentokrát o něco dále oproti předchozímu.
     
    50
    Nečas si obhodil Dancáka na pravé straně a pokračoval dáke. Narazil však na Čiháka, který čistým skluzem bez problémů posunul balon do zámezí.
     
    49
    Jenže Kateřiňák napálil centr jenom do Kodeše, který byl předsunutým hráčem před chumlem ostatních. Potenciální nebezpečí tak bylo zažehnáno hned v zárodku.
     
    48
    Poté následovala rychlá rozehrávka a Čech musel faulovat pronikajícího Dordiče. Táborsko tak má velmi zajímavou standardní situaci.
     
    47
    Náprstek se hned dostal k míči a přiťuknul pro Vlkanovu, který chtěl zaskočit Pastornického střelou na bližší tyč. Hostující brankář se ale nenechal překvapit a sebral balon do rukavic.
     
    46
    Do druhé půle vstupuje Hradec s jednou změnou. Hrotový útočník Matěj Koubek zůstane na lavičce, místo něj vyběhne na hřiště Matěj Náprstek, pro nějž je to premiéra v áčku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas branku sice nenabídl, příležitostí na to ale bylo požehnaně z obou stran. Aktivnější byl po většinu doby Hradec, který v nejlepší pasáži okolo půlhodiny hry měl dvě tutové šance, ani jednu z nich ale neproměnil. Táborsko se prezentovalo sympatickou hrou, a když už bylo vepředu, tak mělo několik zajímavých situací. Hned v desáté minutě zachránila Zadražila tyč po Machově individuální akci.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Jenže Koné míč neudržel, respektive navíc fauloval Kodeše. Už to tak zřejmě vypadá, že první poločas nenabídne žádnou trefu.
     
    45+2
    Kateřiňák neustál souboj s Julišem, bylo to však vlivem nepřiměřené síly, kterou Juliš vyvinul. Pastornický tak bude rozehrávat poblíž postranní čáry.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty. Na přípravu tak velmi poctivé číslo.
     
    45
    Vlkanova využil zaváhání Kateřiňáka, jenž na pravé straně propadl a mohl táhnout brejk, místo něj však volil přihrávku na Koubka. Tomu se nepovedlo pod tlakem zpracování a znovu se tak otáčela hra.
     
    43
    Na druhé straně mohlo zahrozit Táborsko vybojovaným rohem, ale Mach v záklonu zakončoval vysoko nad, zhruba do šesté řady zvrchu.
     
    41
    Juliš je v prvním poločase hodně vidět, tentokrát dostal na pravé straně více prostoru a znovu se dostal až do šestnáctky, kde podstoupil další souboj s Tusjakem. Při něm upadl a Votroci opět žádali penaltu, jenže ani tentokrát jim nebylo vyhověno.
     
    40
    Pastornický při odkopu podklouzl, přesto poslal dlouhý míč až na útočnou půlku. Jenže Táborsku se tam nepovedlo podržet hru a čelilo další ofenzivě táhnuté středem, která nakonec neskončila ani střelou.
     
    38
    Vhazování rozehrané nakrátko pro Vlkanovu nepřineslo úspěch, Varačka tělem domácího hráče za sebe nepustil a vytlačil jej za lajnu.
     
    37
    Právě Nsunzu pravděpodobně při obranném zákroku utrpěl zranění, které si vyžádalo ošetření přímo na place. Vypadá to, že střídání ale nebude oproti prvním předpokladům třeba.
     
    35
    Znovu další velká příležitost, znovu bez gólu! Vše začalo už výbornou přihrávkou po lajně, kterou sice Nsunzu zablokoval, Hradec ale mohl vhazovat blízko Pastornického brance. Následná přihrávka od Horáka prošla až k zadní tyči, kde číhal Juliš, ve skluzu ale kasu minul!
     
    32
    Rozjelo se to na obě strany a Votroci byli znovu blízko gólu! Sražená nahrávka na zadní tyč padla Julišovi k nohám a od překvapeného záložníka se balon jenom odrazil. Avšak přímo k Harazimovi, který zakončoval na přední tyč, proti čemuž ale skvěle zasáhl Pastornický!
     
    30
    Jenže zahrozilo i Táborsko! Zrychlení po pravé straně vyneslo přihrávku na nedobře pokrytého Macha, jenž z malého vápna zakončoval. Reflexivním zákrokem ale skvěle situaci zachránil Zadražil!
     
    29
    A znovu Juliš! Proti třem obráncům si snadno poradil a s lehkostí provedl míč do vápna. Jeho pokus byl sice sražen, z druhého sledu se ale do míče opřel Kodeš. Razantní střelu však zastavila spojnice!
     
    27
    Po pauze se pokračovalo zajímavou příležitostí. Dlouhý nákop dopředu na Juliše, jenž přesprintoval Tusjaka a zasekávačkou podobnou té z první minuty se jej pokusil odstavit z cesty. Domácího záložníka však zradil i terén, který není po vydatných sobotních deštích zcela ve stoprocentním stavu. Tudíž sice podklouzli oba hráči, hradecký plejer ale nemohl v akci již pokračovat.
     
    24
    Dle očekávání nařizuje sudí Orel krátkou pauzu na občerstvení, kterou tak využívají nejen hráči, ale i někteří diváci.
     
    23
    Z hloubi pole přišel skvělý míč na Koubka s Julišem, kteří před sebou navíc měli jenom jediného obránce. Jenže vázla komunikace, ani jeden si dostatečně neřekl, že pas přebírá a nedošlo tak ani k zakončení.
     
    22
    Bláha sice narušil kombinaci Hradce na jeho vlastní polovině, jenže také úmyslně zahrál rukou. Proto se tak píská přestupek a domácí mohou ve hře pokračovat.
     
    20
    Roh směřoval na malé vápno, kde číhal skrytý Kodeš, to už ale do hry vstoupil Pastornický a vyboxoval mimo šestnáctku. Snaha o vrácení hry před gólmana táborského týmu skončila neúspěchem, balon opustil zámezí a hosté tak mohou rozehrávat.
     
    18
    Zrychlení hry na pravé lajně vyneslo opět finální přihrávku pro Juliše, jemuž se ale nezadařila a sbíhajícího Koubka balon přeletěl. Útok ale pokračoval, přišla tvrdá střela Dancáka z druhé vlny a Hradec čeká po bloku Bláhy první rohový kop.
     
    17
    Nsunzu se pak na půlce dopustil ostřejšího zákroku, kdy je rozhodčím Orelem upozorňován, že příště už by se dalo bavit i o žluté kartě.
     
    16
    Dancák prodloužil přihrávku za sebe na Horáka, jenž chtěl hned předávat na Koubka. K němu se však přes Nsunzua míč nedostal.
     
    15
    A šlo se na druhou stranu. Horák rychle rozehrál vhazování a přišel další míč do vápna, kde byl ale první nahoře Novák a odpravil jej do bezpečí.
     
    14
    Dva nákopy napříč vápnem a krátká přihrávka vzduchem na Macha, který se nacházel na malém vápně. Čiháka sice přeskočil, zároveň ale hlavičkoval bokem od brány.
     
    12
    Hostům se po delší době povedlo usadit na útočné polovině a souvisle kombinovat. Harazim toto chtěl narušit a proti Tusjakovi vystoupil skluzem, načež se sražený míč ocitl vedle nás na skromně zaplněné media tribuně.
     
    10
    Přestože je Hradec jednoznačně lepším týmem, mohl od 10. minuty klidně prohrávat! Skvělou práci odvedl na křídle Mach, jenž si přešlápl, vysunul se lehce do středu pole a přes obránce pálil Zadražilovi na přední tyč. Gólman Votroků by střelu rozhodně neměl, nakonec může za stále bezbrankový stav vděčit brankové konstrukci!
     
    9
    Spáčil důrazně dohrál Nečase u lajny a rozhodčí Orel v první chvíli nepískal, čímž se rýsovala velmi zajímavá situace. Avšak s prodlením signalizoval faul a popudil zejména severní tribunu jednoho z nejmodernějších stánků v Česku.
     
    7
    Spáčil si pohrál mezi dvěma obránci s míčem a nechal tak vyniknout své technické dovednosti. Tím potěšil pár stovek diváků v Malšovické aréně, jenž se na to, že se jedná o přípravný zápas ve slunečném nedělním odpoledni, zaplnila poměrně solidně.
     
    5
    Na křídle výborně zapracoval Horák, získal balon a hned jej servíroval do šestnáctky. Tam se nabízel Juliš, Pastornický však skvěle vystoupil proti centru a sebral do rukavic.
     
    4
    Juliš dostal přihrávku zády k brance a na malém prostoru se chtěl otočit, jenže byl včas zdvojen a hosté šli do otevřené obrany. Zkoušeli to po levé straně, střela Dordiče z dálky ale skončila Čechovým blokem.
     
    3
    Táborsko se zatím nedokázalo dostat souvislou hrou na útočnou polovinu. Prezentuje se především nákopy na útočné trio, avšak ani jeden nebyl zatím tak přesný, jak by měl.
     
    1
    S mírným zpožděním začíná hradecká generálka na novou sezonu. A hned první sekundy byly výživné! Juliš si na fleku ve vápně odstavil z cesty Tusjaka, načež poté centroval na malé vápno Dancákovi, jenž šel do vzduchu a zezadu byl přistrčen jedním z hostí. Votroci chtěli tedy penaltu, rozhodčí Orel ale výmluvným gestem nechává hru pokračovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Zadražil – Vlkanova, Čihák, Dancák, Spáčil, Juliš, Harazim, Kodeš (C), Horák, Koubek, Čech
    Náhradníci: Vízek, Vágner – Krejčí, Čmelík, Klíma, Holovackij, Hais, Kaštánek, Náprstek, Šašinka
    Trenér: David Horejš

    FC SILON Táborsko: Pastornický – Novák (C), Tusjak, Bláha, Mach, Varačka, Nečas, Kateřiňák, Dordič, Koné, Nsunzu
    Náhradníci: Kerl – Coňk, Plachý, Šplíchal, Skopec, Heppner, Schindler, Kopáček, Foltyn
    Trenér: Roman Nádvorník

    Rozhodčí: Orel – Slavíček, Beneš.
     
    Votroci odehráli v přípravné fázi dva duely. Jeden v nedalekých Opatovicích nad Labem, druhý pak na tradičním kempu v Písku. Na konci června z toho byla nejprve remíza 1:1 proti teď již třetiligovému Sosnovci, tedy městu ležícím na předměstí polských Katowic, na sváteční sobotu porazili právě na jihu Čech rezervu Sparty 2:0.

    Táborsko mělo přípravu s o něco vyšším počtem utkání, duel pod lízátky bude pro ně celkově pátý, a také poslední. Čtyři zápasy má s bilancí 2-2, Nejprve podlehlo pražské Dukle, pak ale porazilo týmy ze své ligy. V posledním červnovém týdnu 2:1 Chrudim, o červencovém svátečním víkendu pak 3:2 Vlašim. Druhá poražka přišla proti Domažlicím, tradiční adept na postup zvítězil 2:1.
     
    Krásné nedělní odpoledne z východočeské metropole! Fotbalová liga v novém hávu se blíží a Hradec čeká poslední duel před ostrým startem sezony, kterým bude domácí zápas s Teplicemi. Pomyslnou předehrou finále evropského šampionátu v Berlíně tak bude střetnutí s Táborskem, neúspěšným barážovým účastníkem v honbě za postupem do nejvyšší soutěže.

    Utkání začíná v Malšovické aréně od 17:00, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Kalas

    Branky:

    Karty:   56. Varačka (TAB), 83. Heppner (TAB)


    FC Hradec Králové: Zadražil (65. Vízek) – Vlkanova (65. Šašinka), Čihák, Dancák, Spáčil (79. Holovackij), Juliš (65. Hais), Harazim (65. Čmelík), Kodeš (C) (65. Kaštánek), Horák (65. Krejčí), Koubek (46. Náprstek), Čech (79. Klíma)
    Náhradníci: Vízek, Vágner – Krejčí, Čmelík, Klíma, Holovackij, Hais, Kaštánek, Náprstek, Šašinka

    Trenér: David Horejš

    FC SILON Táborsko: Pastornický (81. Kerl) – Novák (C), Tusjak (81. Heppner), Bláha (61. Kopáček), Mach, Varačka, Nečas (67. Plachý), Kateřiňák, Dordič (76. Šplíchal), Koné (81. Skopec), Nsunzu
    Náhradníci: Kerl – Coňk, Plachý, Šplíchal, Skopec, Heppner, Schindler, Kopáček, Foltyn

    Trenér: Roman Nádvorník

    Rozhodčí: Orel – Slavíček, Beneš

    Diváci: 1 991