Chrudim – Zlínsko 1:7 (kon.) | Bohemians 1905 – Trenčín 4:0 (kon.) | Hr. Králové – Táborsko 0:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
0:0 (0:0)
FC SILON Táborsko
Neděle 14.07.2024, 17:00 • Malšovická aréna, Hradec Králové • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Ten ale oslabí taktické střídání Táborska. Místo Kateřiňáka nastoupí na závěrečné minuty Matyáš Coňk.
     
    89
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Mach, přichází Schindler.
     
    89
    Čmelík se rozhodl pro individuální řešení akce zhruba na 30 metrech od soupeřovy branky. Místo přihrávky zvolil tvrdou střelu, která v první chvíli vypadala všelijak, ale nakonec letěla jenom kousek nad břevno Kerlovy kasy!
     
    88
    Obrana Táborska zcela zapomněla na levou stranu, kde se nacházel zcela osamocený Krejčí. Ten tak měl dost času na přihrávku, navíc do ideálního prostoru před branku. Jenže nikdo z jeho spoluhráčů prostor nezavíral a hosté celou situaci ustáli!
     
    83
    Tvrdý zákrok skluzem na Čmelíka předvedl Petr Heppner, jenž si tak již po necelých dvou minutách na hřišti vysloužil žlutou kartu. Hradec tak bude zahrávat další standardní situaci.
     
    81
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Tusjak, přichází Heppner,
    ze hřiště odchází Koné, přichází Skopec,
    ze hřiště odchází Pastornický, přichází Kerl.
     
    79
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Čech, přichází Klíma,
    ze hřiště odchází Spáčil, přichází Holovackij.
     
    76
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Dordič, přichází Šplíchal.
     
    67
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Nečas, přichází Plachý.
     
    65
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Vízek, přichází Zadražil,
    ze hřiště odchází Harazim, přichází Čmelík,
    ze hřiště odchází Kodeš, přichází Kaštánek,
    ze hřiště odchází Horák, přichází Krejčí,
    ze hřiště odchází Vlkanova, přichází Šašinka,
    ze hřiště odchází Juliš, přichází Hais.
     
    61
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Bláha, přichází Kopáček.
     
    60
    Náprstek mohl mít skvělou premiéru! Obrana Táborska naprosto propadla při bránění středu pole a mladý útočník proběhl přes dva obránce, kteří nejevili zájem o jakékoliv zastavení jeho pohybu. Dostal se tak až sám před Pastornického na malém vápně, přičemž hostující gólman vytáhl skvělý zákrok značící roh!
     
    57
    Juliš nebyl znovu daleko od vedoucí trefy! Naskytl se mu prostor na pravé straně a po přihrávce pálil na bližší tyč, jenže Pastornický byl připraven.
     
    56
    První žlutá karta na sebe nechala poměrně dlouho čekat. Dostal jí Matouš Varačka za taktický faul při návratu do obrany, když se Táborsku roh příliš nepovedl.
     
    52
    Ale bylo to již o něco nebezpečnější! Zhruba 10 metrů od branky zůstal nepokrytý Mach a svou hlavičku nasměroval těsně vedle pravé tyče!
     
    46
    Do druhé půle vstupuje Hradec s jednou změnou. Hrotový útočník Matěj Koubek zůstane na lavičce, místo něj vyběhne na hřiště Matěj Náprstek, pro nějž je to premiéra v áčku.
     
    35
    Znovu další velká příležitost, znovu bez gólu! Vše začalo už výbornou přihrávkou po lajně, kterou sice Nsunzu zablokoval, Hradec ale mohl vhazovat blízko Pastornického brance. Následná přihrávka od Horáka prošla až k zadní tyči, kde číhal Juliš, ve skluzu ale kasu minul!
     
    32
    Rozjelo se to na obě strany a Votroci byli znovu blízko gólu! Sražená nahrávka na zadní tyč padla Julišovi k nohám a od překvapeného záložníka se balon jenom odrazil. Avšak přímo k Harazimovi, který zakončoval na přední tyč, proti čemuž ale skvěle zasáhl Pastornický!
     
    30
    Jenže zahrozilo i Táborsko! Zrychlení po pravé straně vyneslo přihrávku na nedobře pokrytého Macha, jenž z malého vápna zakončoval. Reflexivním zákrokem ale skvěle situaci zachránil Zadražil!
     
    29
    A znovu Juliš! Proti třem obráncům si snadno poradil a s lehkostí provedl míč do vápna. Jeho pokus byl sice sražen, z druhého sledu se ale do míče opřel Kodeš. Razantní střelu však zastavila spojnice!
     
    10
    Přestože je Hradec jednoznačně lepším týmem, mohl od 10. minuty klidně prohrávat! Skvělou práci odvedl na křídle Mach, jenž si přešlápl, vysunul se lehce do středu pole a přes obránce pálil Zadražilovi na přední tyč. Gólman Votroků by střelu rozhodně neměl, nakonec může za stále bezbrankový stav vděčit brankové konstrukci!
     
    1
    S mírným zpožděním začíná hradecká generálka na novou sezonu. A hned první sekundy byly výživné! Juliš si na fleku ve vápně odstavil z cesty Tusjaka, načež poté centroval na malé vápno Dancákovi, jenž šel do vzduchu a zezadu byl přistrčen jedním z hostí. Votroci chtěli tedy penaltu, rozhodčí Orel ale výmluvným gestem nechává hru pokračovat.

    Tomáš Kalas

    Branky:

    Karty:   56. Varačka (TAB), 83. Heppner (TAB)


    FC Hradec Králové: Zadražil (65. Vízek) – Vlkanova (65. Šašinka), Čihák, Dancák, Spáčil (79. Holovackij), Juliš (65. Hais), Harazim (65. Čmelík), Kodeš (C) (65. Kaštánek), Horák (65. Krejčí), Koubek (46. Náprstek), Čech (79. Klíma)
    Náhradníci: Vízek, Vágner – Krejčí, Čmelík, Klíma, Holovackij, Hais, Kaštánek, Náprstek, Šašinka

    Trenér: David Horejš

    FC SILON Táborsko: Pastornický (81. Kerl) – Novák (C), Tusjak (81. Heppner), Bláha (61. Kopáček), Mach, Varačka, Nečas (67. Plachý), Kateřiňák, Dordič (76. Šplíchal), Koné (81. Skopec), Nsunzu
    Náhradníci: Kerl – Coňk, Plachý, Šplíchal, Skopec, Heppner, Schindler, Kopáček, Foltyn

    Trenér: Roman Nádvorník

    Rozhodčí: Orel – Slavíček, Beneš

    Diváci: 1 991