Česko – Kostarika 2:1 (kon.)
konec
Česko
2:1 (1:0)
Kostarika
Neděle 21.07.2024, 02:30 • Australia Park • Mistrovství světa lékařů • Skupina A
     
    Je dobojováno! Po velmi náročném druhém poločase je Česko tím šťastnějším týmem, který si došel pro tři body! Kostarika se nepoložila a po druhé obdržené brance začala hrozit a po jedné situaci vybojovala pokutový kop, který proměnila. Závěr utkání byl hektický, bojovný, ale dobře to pro Česko dopadlo a připisujeme si do tabulky důležité tři body!

    Tabulka skupiny A:
    1. Česko 3 body (skóre 2:1)
    2. Austrálie 1 bod (skóre 2:2)
    3. Brazílie 1 bod (skóre 2:2)
    4. Kostarika 0 bodů (skóre 1:2)

    Další utkání sehraje naše reprezentace 22.7. od 4:30 proti Brazílii. (04:17:12)
     
    80
    Konec zápasu.
     
    80
    Vypadá to dobře, sice to zavánělo zástavou, ale Česko to ubrání..
     
    79
    Napětí by se dalo krájet, Česko stále vede o jednu branku.. Čas je rázem nekonečný a minuta rozhodně nemá šedesát sekund.
     
    78
    Blíží se konec utkání, hlavní rozhodčí určitě něco přidá nad rámec základní hrací doby. Kostarika je velmi nebezpečná a Ondřej Kočí v čele se svou obranou musí být v neustálém pozoru.
     
    76
    Kostarika se nadechuje k závěrečnému náporu, naše reprezentace zuby nehty brání těsné vedení.
     
    74
    Čeká nás dramatická koncovka utkání. Česko drží míč a tlačí čas směrem k osmdesáté minutě.
     
    73
    Kostarika právě vstřelila branku! Celek ze Střední Ameriky pár minut před koncem utkání snižuje na rozdíl jedné branky! Druhou možnost už Kostarika využila. Střelec branky je LUIS VINDAS. – 2:1.
     
    72
    Ondřej Kočí penaltu zneškodnil, nicméně hlavní rozhodčí nechává celou situaci opakovat, neboť podle něj opustil brankovou čáru dřív, než je dovoleno..
     
    71
    Kostarika bude zahrávat pokutový kop! Centr z pravé strany mířil do šestnáctky naší obrany, kde při jednom ze soubojů hráč Kostariky upadl a hlavní rozhodčí neváhal s odpískáním penalty.
     
    70
    Několik soubojů na polovině Kostariky, znovu byl na konci celé situace Hála, který vystřelil z první. Jeho dělovka ale končí mimo tři tyče..
     
    68
    Česko vybojovalo rohový kop a sbírá cenné vteřiny na útočné polovině.
     
    66
    Kostarika zahrozila, několik osobních soubojů dokázala vyhrát a vypracovala si střeleckou příležitost, míč ale proletěl vedle tyče.
     
    63
    Necelých dvacet minut zbývá do konce utkání, Česko drží dvoubrankové vedení a snaží se kontrolovat výsledek.
     
    61
    Znovu dává o sobě vědět Hála, který se dostal do zakončení hlavou. Jeho pokus ale znovu míří mimo tři tyče a schovává tak hlavu v dlaních.
     
    59
    Petr Hladiš poslal dobrý míč do šestnáctky, Roman Hála zavíral zadní tyč, bohužel ale zakončoval v těžké pozici a míč končí těsně vedle.
     
    57
    Kostarika měla k dispozici nadějnou standartní situaci ze strany, naštěstí pro nás ale míč mířil přesně do míst, kde byl připravený obránce.
     
    54
    Sledujeme dobrý výkon české defenzívy, která stále nepouští soupeře do výrazného ohrožení branky.

    David Bochňák

    Branky: 25. Bořke, 49. ? (vla.) – 73. Vindas (pen.)


    Česko: Ondřej Kočí – Daniel Malý, David Chmela, Jakub Šedivý, Jan Němec, Ladislav Šindelář, Luboš Nachtnebl, Lukáš Trejtnar, Šimon Chlapovič, Václav Svoboda – David Kintr, Jiří Kysucan, Ladislav Bernat, Martin Bořke, Pavel Buchvald, Petr Hladiš, Roman Hála, Vladimír Teplan – Daniel Točík
    Trenér: Lukáš Trejtnar

    Kostarika: Garita – Mora, Guzmán, Aburto, Morales, Ramirez, Obando, Acosta – Molina, Aguilera, Herrera, Rivera, Gonzalez, Valverde, Bianchini, Campos, Barrantes – Zúñiga, Lira, Vindas, Orellana