Švýcarsko – Česko 3:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:4 (1:2, 2:1, 0:1)
Česko
Středa 24.07.2024, 18:00 • Eisstadion Davos • Reprezentace do 17 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. Mládežnické reprezentační celky pomalu, ale jistě zahajují novou sezónu a nejinak je tomu i u reprezentace hráčů do sedmnácti let. Ti sehrají své první zápasy nové sezóny ve Švýcarském Davosu, kde se třikrát střetnou se stejně starými hráči Švýcarska.
     
    Mladí čeští hokejisté v této věkové kategorii mají nového trenéra. Tím se stal někdejší vynikající obránce František Ptáček, pro kterého dnešní duel bude premiérou na lavičce české sedmnáctky.
     
    Hráči se sešli společně s realizačním týmem v sobotu 20. července v Písku, kde poctivě tři dny trénovali. V úterý se poté vydali na cestu do Davosu, kde je ve středu čeká první ze tří duelů proti Švýcarsku. Zbývající dva se odehrají ve čtvrtek 25. července a v pátek 26. července. Čeští mladíci tak mají v horkých letních dnech doslova nabitý hokejový program.
     
    Nominace české sedmnáctky

    Brankáři:
    Sebastian Charvát (Liberec), Martin Psohlavec (Karlovy Vary), František Poletín (Lahti, Finsko).

    Obránci:
    Jakub Vaněček, Lukáš Kachlíř (oba Liberec), Ondřej Ruml (Pardubice), Pavel Kůrka (HC Karlovy Vary), Ben Stefan Reisnecker (Sparta Praha), Jiří Kamas (Škoda Plzeň), Václav Nedorost (HV71 Jönköping, Švédsko).

    Útočníci:
    Šimon Bělohorský (Liberec), Petr Hanyš (Mladá Boleslav), Tobiáš Sekanina (Pardubice), Lukáš Slavík, Petr Tomek (oba Karlovy Vary), Dominik Řípa, Jan Hrček, Filip Vlk, Matěj Weiss (všichni Třinec), David Huk (Linköping, Švédsko), Filip Novák (Sparta Praha), Šimon Katolický (Tappara Tampere, Finsko), Adam Klaus (Lausanne, Švýcarsko).
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Zambelli (Kunz) – Vito, Akhmedov, Favre, Mukuna, Guzzi, Castiglioni, van Gessel, Hert – Sutter, Troxler (C), Berger – Dubé, Sauthier, Achermann – Marsden, Bouvard, Fueter – Kriesi, Grossniklaus, Reist
    Trenér: Patrick Schöb

    Česko: Charvát (Psohlavec) – Kachlíř, Vaněček, Ruml (C), Nedorost, Reisnecker, Kůrka, Kamas – Hečko, Tomek, Katolický – Slavík, Huk, Hanyš – Vlk, Sekanina, Klaus- Hrček, Řípa, Weiss – Kerbler
    Trenér: František Ptáček

    Rozhodčí: Fausel, Blasbalg – Nater, Bürgy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Hned do akce se dostali Švýcaři, na pravé straně střílel Daniele Guzzi, ale jeho švih končí mimo dosah českého brankáře Sebastiana Charváta.
     
    01:12
    Na druhé straně se pak akce nepovedla českým hokejistům a soupeř poté hned otáčí hru opačným směrem.
     
    01:50
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři se po rychlém přesunu do útočného pásma dostali do akce a zblízka pak dostal kotouč za záda Sebastiana Charváta SOL FUETER – 1:0. Asistence: Tomasz Marsden a Fabrice Bouvard.
    01:50 Sol FUETER - 1:0
     
    03:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    O chvilku později ale udeřil národní tým, mezi kruhy si najel ONDŘEJ RUML, který poté švihem prostřelil tváří v tvář domácího brankáře Yannise Zambelliho – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Martin Hečko.
    03:17 Ondřej RUML - 1:1
     
    04:59
    Češi ožili a znovu se natlačili před švýcarskou branku, ale zblízka Zambelliho nepřekonal švihem Ondřej Ruml.
     
    06:40
    Berger neuspěl před českým brankářem, hned na to na druhém konci kluziště střílel Petr Hanyš, ovšem švýcarský brankář předvedl dobrý zákrok a má puk v lapačce.
     
    08:10
    Vhazovalo se po levé ruce Sebastiana Charváta, odražený puk se pak dostal k Tobiáši Sekaninovi a ten ho vyhodil ven. Následně se pak rodila česká akce, ale tu zastavila obrana Švýcarska.
     
    08:41
    Jan Hrček se tlačil do zakončení před Zambellim, ten nastavil hůl a kotouč dostal do rohu obranného pásma. Znovu tak Švýcaři nepustili národní tým do přesnějšího zakončení.
     
    09:14
    Další svižná akce českého týmu, ale opět se z toho nic nestalo. Obrana Švýcarů tak může v pohodě vyvézt puk z obranné třetiny a pádí do akce.
     
    10:02
    Jsme za polovinou základní hrací doby a o teč na hraně pravého kruhu se pokoušel Maxime Sauthier, ale kotouč letěl mimo. O chvilku později zle dotíral před Charvátem stejný hráč, ale brankář české sedmnáctky zakročil v pravý čas.
     
    10:38
    Od vlastního brankáře po zisku puku začínají další akci hráči Švýcarska a obrana Česka už se řítí zpět před Sebastiana Charváta.
     
    11:46
    Dalekonosnou přihrávku dobře nezpracoval Martin Hečko, jinak by z toho asi byla dobrá šance pro národní tým.
     
    12:08
    Od vyrovnání jsou aktivnější čeští hráči, kteří se čím dál víc dostávají do švýcarského předbrankového prostoru. Ale tam to dobře čistí švýcarští beci.
     
    12:51
    Jako první si přesilovou hru vyzkoušejí Švýcaři, za držení je totiž vyloučen Martin Hečko, který už sedí na trestné lavici a bude si přát, aby tam setrval celé dvě minuty.
     
    13:33
    Češi zatím oslabení zvládají dobře, dostali se na kotouč, zatáhli ho až do pásma soupeře a poté ho zase odvezli ven. Šetří cenné vteřiny z této početní nevýhody.
     
    14:01
    Češi vyhazují kotouč až před Zambelliho a znovu ukrajují další čas z oslabení.
     
    14:51
    Bez obdržené branky zvládli čeští mladíci oslabení a už jsou v plném počtu.
     
    15:20
    Nepřesná rozehrávka národního týmu v pásmu Švýcarů, ti kotouč zachytili a hned se s ním vydali opačným směrem, ale obrana sedmnáctky zakročila a pomohla tak Charvátovi.
     
    15:51
    Za sekání odešel na lavici hanby Joel Hert a početní výhodu mají už také k dispozici čeští hráči.
     
    16:45
    Zatím se však českým hráčům nedaří dostat se do nějakého zámku, aby mohli ohrozit branku Švýcarů. Nicméně stále drží útočnou třetinu.
     
    17:15
    Až nyní musel zakročit Yannis Zambelli, který drží puk v lapačce a zastavuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    17:49
    Lukáš Slavík mezi kruhy chtěl získat puk, ale proti němu byli dva obránci Švýcarska a nakonec ho získali oni. Švýcaři se pak osvobozují a šetří čas.
     
    17:51
    Švýcarsko je v plném počtu.
     
    18:36
    Rozjeté české hráče zastavil obranný zákrok jednoho z domácích a ti znovu točí hru před branku Sebastiana Charváta.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    V samotném závěru se prosazují čeští hráči a otáčejí tak stav zápasu na svou stranu. Od modré střílel Pavel Kurka, poté Matěj Weiss přiklepl puk k bližší tyči, kde ho poté tečoval DOMINIK ŘÍPA a jeho pokus pak zaplul za záda Yannise Zambelliho – 1:2. Asistence: Matěj Weiss a Pavel Kůrka.
    19:35 Dominik ŘÍPA - 1:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a brzy v ní čeští mladíci inkasovali. Ovšem netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. Češi poté byli aktivnějším týmem a to přineslo ovoce v závěru úvodního dějství, když se u bližší tyče prosadil Řípa. Češi tak gólem do šatny vedou rozdílem jedné branky.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Hned na začátku druhé třetiny prověřili čeští mladíci brankáře Yannise Zambelliho, který sklapl betony a kotouč do nich ukryl. Následně pak nechává raději hru zastavit.
     
    20:30
    Na hraně pravého kruhu apřáhl ke střele Šimon Katolický a jeho rána provětrala levý beton Zambelliho!
    20:30 Rána Ondřeje Rumla
     
    21:50
    Další snaha národního týmu ohrozit Zambelliho branku, ale pokus Ondřeje Rumla končí mimo tři tyče.
     
    23:39
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A je opět vyrovnáno! Po hezky sehrané kombinaci dostal přihrávku na levou stranu SOL FUETER a jeho jedovka končí v síti – 2:2. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Fabrice Bouvard a Tomasz Marsden.
    23:39 Sol FUETER - 2:2
     
    24:45
    Arhip Akhmedov číhal na pravé straně, dostal se k němu puk, ale nakonec pak pouze promáchl. Rázem tak skončila akce Švýcarska.
     
    25:44
    Dominik Řípa z otočky zády k brankáři Zambellimu vystřelil, ale nedokázal dostat kotouč za jeho záda.
     
    26:49
    Zblízka se dostával ke střele Jan Hrček, ale puk nakonec minul jeho čepel. Nicméně čeští hráči se stále drží v pásmu svého soupeře.
     
    27:29
    Menší skrumáž před švýcarskou klecí, dva čeští hráči ale nedokázali doklepnout kotouč za Zambelliho.
     
    28:56
    Vhazovalo se před brankou Sebastiana Charváta, puk získali jeho spoluhráči a šli do další akce. Jenže Švýcaři ji opět zastavili.
     
    29:16
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Janis Grossniklaus – 2 min., hákování.
     
    29:16
    Češi mají šanci dostat se zpět k vedoucí brance, zahrají si další přesilovou hru při vyloučení Grossniklause.
     
    29:55
    Hned se dostali do akce před branku Yannise Zambelliho, ale zblízka ho nepřekonal střelou po zemi Jan Hrček. Soupeř se hned na to osvobozuje.
     
    30:25
    Václav Nedorost na pravé straně chtěl vystřelit, ale promáchl, je tak po další šanci národního týmu.
     
    31:16
    Švýcarsko je v plném počtu.
     
    31:38
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Raphael Achermann – 2 min., hákování.
     
    32:27
    Znovu se pokoušejí v další přesilové hře mladí Češi strhnout vedení na svou stranu, ale narazili na dobrou obrannou hru soupeře, který se poté hned osvobozuje vyhozením puku až před Charváta.
     
    33:30
    Češi vrátili hru zpět před Yannise Zambelliho, ale znovu se jim nedaří dostat soupeře pod tlak, ten se zase osvobozuje.
     
    33:38
    A nyní je už v plném počtu.
     
    34:36
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři opět vedou. V akci dva na jednoho uháněl před branku Sebastiana Charváta KIMI SUTTER, jenž poté svižnou ranou z pravého kruhu nedal českému brankáři žádnou šanci – 3:2. Bez asistence.
    34:36 Kimi SUTTER - 3:2
     
    36:09
    Češi propadli ve středním pásmu a hned na to čelili další švýcarské akci. Ale ta byla nakonec neúspěšná.
     
    37:25
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Vito Thoma – 2 min., držení.
     
    37:31
    Češi získali puk a z obranného pásma ho dostali na druhou stranu, pokus Lukáše Kachlíře pak končí na betonu Yannise Zabmelliho a ten hru zastavuje. Buly po jeho pravé ruce.
     
    38:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je znovu srovnáno, využitá přesilová hra a začíná se opět od nuly. Do předbrankového prostoru se natlačil PETR TOMEK, který procpal touš za záda Yannise Zambelliho – 3:3. Asistence: Šimon Katolický a Lukáš Kachlíř.
    38:14 Petr TOMEK - 3:3
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:30
    Ještě akce před švýcarskou klecí, ta ale byla neúspěšná a do poslední akce této části hry se ještě ženou Švýcaři.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce. V ní se dostali k vyrovnání Švýcaři a také duel otočili zpět na svou stranu. Jenže na konci se prosadil v přesilové hře Petr Tomek a vyrovnal. Do třetího dějství se tak půjde za nerozhodného stavu. Rozhodne se ještě v řádné hrací době nebo se půjde minimálně do nastavené hrací doby?
     
    Další třetina začne přibližně v 19:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Vito Thoma se pořádně napřáhl a vystřelil na pravé straně, ale jeho rána byla zablokována pozornou obranou českého národního týmu.
     
    41:32
    Janis Grossniklaus zblízka atakoval brankáře Sebastiana Charváta, ten ale nastavil beton a ten po střele švýcarského hráče zaduněl.
     
    41:36
    Vyloučení v týmu Česko:
    Václav Nedorost – 2 min., podrážení.
     
    42:01
    Sol Feuter u brankoviště vyslal nepříjemnou střelu na Sebastiana Charváta, ale nakonec nebyla tak nebezpečná, jak se mohlo zdát.
     
    42:45
    Na druhé straně pak po střele Dominika Řípy z levého kruhu zvoní protější tyč! To vše se stalo ve vlastním oslabení.
    42:45 Řípa orazítkoval tyč švýcarské branky
     
    43:36
    Češi jsou v plném počtu.
     
    44:18
    Češi se opět dostali do menšího tlaku před brankou Švýcarů, ale na Yannise Zambelliho nevyslali žádnou střelu.
     
    45:33
    Ondřej Ruml dotíral mezi kruhy, ale nakonec soupeři puk nedokázal vypíchnout. Hned poté jdou do akce zase domácí hráči.
     
    46:16
    Vyloučení v týmu Česko:
    Lukáš Kachlíř – 2 min., podrážení.
     
    48:16
    Česko je v plném počtu.
     
    48:34
    Vyloučení v týmu Česko:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    49:02
    Další oslabení Češi zvládají, vyhazují puky co nejdále od branky Charváta a šetří cenné vteřiny.
     
    49:40
    Po zisku puku ho obrana národního týmu vyhodila až před Zambelliho a Češi střídají rychle unavenou čtveřici hráčů.
     
    50:34
    Další oslabení český tým zvládl a už je na ledě v plném počtu.
     
    50:54
    Švýcaři ještě těží z předchozích přesilových her a natlačili se před Sebastiana Charváta, který čelil další akci, ale tu zastavila pozorná obrana.
     
    51:01
    Jan Kerbler sklepl puk od modré čáry těsně před Zambellim, ale ten ho dobře viděl a následně schoval u sebe. Hra je přerušena, vhazovat se bude před jeho brankou.
     
    51:30
    Tobiáš Sekanina se zjevil tváří v tvář Zambellimu, před ním poté vystřelil, ale jeho pokus byl následně pak sražen mimo ohrožení švýcarské branky.
     
    53:00
    Zakázané uvolnění Švýcarů a hra se stěhuje před klec Zambelliho, buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    53:23
    Z levé strany vystřelil Martin Hečko a jeho pokus končí na betonu švýcarského brankáře, který jen zaduněl.
     
    54:31
    Do ofsajdové pasti se dostali čeští hráči, vše je posouzeno jako úmysl a hra tak jde před branku Charváta.
     
    55:26
    Pomalu se blíží finiš základní hrací doby a stále na ukazateli skóre svítí nerozhodný stav.
     
    56:41
    Dominik Řípa střílel z levé strany a jeho ránu poté bezpečně kryje Yannis Zambelli. Poté nechává hru plynout a posílá puk svým spoluhráčům.
     
    57:18
    Nyní to zase zkusili Švýcaři, i těm se ale nepovedlo ohrozit svatyni Sebastiana Charváta.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi v závěru třetí třetiny opět strhávají vedení na svou stranu. ONDŘEJ RUML na levé straně vystřelil a trefil tyč. Puk se pak dostal na druhou stranu a český obránce pak objel šikovně švýcarskou klec a za záda švýcarského brankáře dorazil vlastně svou vlastní střelu – 3:4. Asistence: Petr Tomek.
    58:29 Ondřej RUML - 3:4
     
    58:29
    Švýcarsko si bere oddechový čas.
     
    58:29
    A domácí jsou v šesti a bez brankáře!
     
    59:37
    Vyloučení v týmu Česko:
    Ben Stefan Reisnecker – 2 min., sekání.
     
    59:55
    Češi uháněli na prázdnou branku, nakonec ji ale trefit nedokázali. Hra se ještě otáčí před klec českého týmu, už se ale nic nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Češi nakonec minutu a půl před koncem třetí třetiny udeřili, když se trefil Ondřej Ruml a nakonec se ukázalo, že jeho trefa byla tou vítěznou. Češi tak odmítli nastavenou hrací dobu a první duel ze tří zvládli a vítězí.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:06:23)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 2. Fueter (Marsden, Bouvard), 24. Fueter (Bouvard, Marsden), 35. Sutter – 4. Ruml (Hečko), 20. Řípa (Weiss, Kůrka), 39. Tomek (Katolický, Kachlíř), 59. Ruml (Tomek)


    Švýcarsko: Zambelli (Kunz) – Vito, Akhmedov, Favre, Mukuna, Guzzi, Castiglioni, van Gessel, Hert – Sutter, Troxler (C), Berger – Dubé, Sauthier, Achermann – Marsden, Bouvard, Fueter – Kriesi, Grossniklaus, Reist
    Trenér: Patrick Schöb

    Česko: Charvát (Psohlavec) – Kachlíř, Vaněček, Ruml (C), Nedorost, Reisnecker, Kůrka, Kamas – Hečko, Tomek, Katolický – Slavík, Huk, Hanyš – Vlk, Sekanina, Klaus- Hrček, Řípa, Weiss – Kerbler
    Trenér: František Ptáček

    Rozhodčí: Fausel, Blasbalg – Nater, Bürgy