Slovinsko – Dánsko 19:27 (kon.) | Nizozemsko – Angola 34:31 (kon.) | Španělsko – Brazílie 18:29 (kon.)
Německo – J. Korea 22:23 (kon.) | Maďarsko – Francie 28:31 (kon.) | Norsko – Švédsko 28:32 (kon.)
konec
Španělsko
18:29 (10:15)
Brazílie
Čtvrtek 25.07.2024, 14:00 • South Paris Arena 6, Paříž (Francie) • Olympijské hry - ženy • 1 • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Debakl, který asi nikdo nečekal. Španělky byly minimálně mírnými favoritkami, takže porážka od Brazílie o 11 branek je tedy obrovským překvapením. Španělky se do hry ve druhém poločase vůbec nedokázaly vrátit, právě naopak, Brazílie byla lepším týmem i ve druhé půli. Brankářka Moreschiová chytala naprosto božsky, a tak se zrodil tento výsledek. Brazílie po úvodním zápasu disponuje dvěma body, Španělsko je na nule. (15:32:39)
     
    Konec zápasu. (18:29)
    60
    No a Bruna de Paulaová skóruje ještě jednou. Tak ten závěr ze stran Španělek se opravdu nezdařil. Paulaová dostala míč po zbytečné ztrátě a před brankářkou se octla sama. (18:29)
    60
    No a už je to opět o deset branek. Bruna de Paulaová přidala ještě parádní technický oblouček přes brankářku z pravého křídla. (18:28)
    58
    Jéssica Quintinová z hodně těžkého úhlu na pravém křídle stejně dokázala skórovat. Obstřelila brankářku ránou do levého dolního růžku u zadní tyče. (18:27)
     
    55
    Vyloučení pro tým Brazílie (Marcela Arounianová). (18:26)
    55
    Carmen Camposová sice v pádu, ale přesto úspěšně. Z hranice brankoviště pálila přímo do pravého vinglu. (18:26)
     
    55
    Španělský trenér si ještě bere poslední timeout. (17:26)
     
    54
    Gabriela Bitolová se nedokázala prosadit ze sedmičky. Mercedes Castellanosová ji dokázala parádně vychytat. (17:26)
    54
    Gól vstřelil tým Španělsko (Marta Lópezová). (17:26)
    53
    Gól vstřelil tým Brazílie (Giulia Guarieirová). (16:26)
    50
    Marta Lópezová se tentokrát pěkně prosadila z pravého křídla. Moreschiová trochu chybovala u zákroku, příliš otevřela prostor u bližší tyče. (16:25)
     
    49
    Vyloučení pro tým Španělsko (Lysa Tchaptchetová). (15:25)
    48
    Třetí brazilské sedmičky se ujala Gabriela Bitolová. Ta švihla jednou, následně míč stáhla a poslala ho znovu do pravého vinglu. (15:25)
    47
    Marta Lópezová dostala míč pěkně na křídlo. Zprava se pak utrhla do brejku, ale popošla si spíš na střed a zakončila. (15:24)
    46
    Mariane Fernandesová a její první branka v tomto zápase. Ne zrovna vysoká spojka se i tak dokázala vytáhnout nad obranu a poslat míč do branky. (14:24)
    43
    Na druhé straně ale taky parádní akce, kterou zapsala Jennifer Gutiérrezová Bermejová. Prošla celou obranou soupeře víceméně po přímce a zakončila do spodní střední části branky. (14:23)
    43
    Patrícia Matieliová se trefila znovu. Krásným individuálním průnikem zleva na střed se zbavila obrany a pak i brankářky. Je to o deset branek, kdo by to před utkáním čekal? (13:23)
    42
    Patrícia Matieliová v pasivitě sama protancovala k další brance. Od spojek se prodrala až před brankoviště a nakonec úspěšně zakončila. (13:22)
    41
    Další španělskou sedmičku si tentokrát vzala na starost Mireya Gonzálezová. Ta byla úspěšná, z druhého švihu poslala míč do spodní střední části branky. Byla to už šestá úspěšná sedmička. (13:21)
     
    40
    Španělský trenér reaguje dalším timeoutem. Je ale otázka, zda se s tímto dá ještě něco udělat. Brazilky hrají dnes opravdu dobře, a určitě z této hry nebudou polevovat. (12:21)
    40
    Kapitánka Brazílie Bruna de Paulaová posílá z rychlého útoku svůj tým poprvé již do vedení o devět branek. (12:21)
    39
    Moreschiová si připsala již desátý zákrok v zápase. Vychytala Prietovou. Na druhé straně se pak prosadila Patrícia Matieliová, která švihla z dálky, z nějakých jedenácti metrů, a dostala míč do branky. (12:20)
     
    38
    Vyloučení pro tým Brazílie (Giulia Guarieirová). (12:19)
    38
    Konečně se Španělky trochu vzchopily, Carmen Camposová to vzala středem, pěkně se prodrala přes soupeřky a následně míč zakončila na střed branky. Je to ale teprve druhá španělská branka v tomto poločase. (12:19)
    37
    Jhennifer Lopesová využívá přesilovou hru poté, co míč hodila do volné branky soupeře asi z poloviny palubovky. Tohle už opravdu zavání debaklem. (11:19)
     
    36
    Vyloučení pro tým Španělsko (Paula Arcosová). (11:18)
    35
    Brazílie si zahrála druhou sedmičku v zápase. Tu si vzala na starost Adriana Cardosová, která uspěla. Míč poslala z prvního nápřahu s přehledem do levého vinglu. (11:18)
     
    34
    Vyloučení pro tým Španělsko (Jennifer Gutiérrezová Bermejová). (11:17)
    34
    Marta Lópezová dohrála dobrou akci z pravého křídla obstřelem brankářky na vzdálenější tyč. To je ale asi to jediné, co zatím dnes Španělkám vychází. (11:17)
    33
    A Brazilky vyrazily do druhého poločasu opravdu nejlíp, jak mohly. Bruna de Paulaová se prosadila středem, obstřelila brankářku a zvýšila poprvé už na rozdíl sedmi branek. (10:17)
    31
    Larissa Fais Araújová otevírá střelecké skóre druhého poločasu. Míč poslala z levého křídla přímo pod víko. (10:16)
     
    31
    Začal druhý poločas. (10:15)
     
    První poločas je za námi. Viděli jsme skvělý souboj, který ovšem dopadl po poločase dost nečekaně. Španělky totiž byly mírným favoritem, jenže zejména v počátku duelu je Brazilky úplně přehrály, a vytvořily si až nečekaný pětigólový náskok. Ten se jim dařilo udržovat a nepouštět soupeřky blíž. Španělkám toho celkově kromě pár dohrávek do křídla a úspěšných sedmiček moc nešlo. Ještě před sebou máme ale dalších třicet minut.
     
    30
    První poločas skončil. (10:15)
    30
    Jestli dnes něco Španělkám jde, tak jsou to sedmičky. Carmen Camposová proměnila už čtvrtou sedmičku týmu. Tentokrát švihla hned z prvního nápřahu, brankářka neměla šanci. (10:15)
     
    29
    Vyloučení pro tým Brazílie (Marcela Arounianová). (9:15)
    29
    Patrícia Matieliová dostala parádní přihrávku do středu přímo před brankoviště a následně tak pálila do spodního levého růžku. Brazílie poprvé vede o šest gólů, a toto už začíná být pro Španělky docela kritické. (9:15)
    26
    Larissa Fais Araújová dostala míč skvěle na levé křídlo, následně ho pak poslala pěkně k protilehlé tyči. A znovu tak Brazílie vede o pět gólů. (9:14)
     
    26
    Brazílie si nyní vyžádala oddechový čas. (9:13)
     
    24
    Vyloučení pro tým Španělsko (Lara Gonzálezová). (9:13)
    24
    Snad poprvé v zápase oslovily Španělky i levé křídlo. Jennifer Gutiérrezová Bermejová byla úspěšná. (9:13)
    23
    Tamires Araujo Frossardová opět skóruje z pivota a vrací tak zase Brazilkám vedení o pět branek. (8:13)
     
    23
    Gabriela Moreschiová opět vychytala jednu ze svých soupeřek. Dnes neskutečně čaruje. (8:12)
    22
    Carmen Camposová si tentokrát vzala na starost sedmičku. A byla také úspěšná, míč poslala z prvního nápřahu do střední výšky u levé tyče. Brankářka si sice sáhla na míč, ale nedokázala ho zbrzdit. (8:12)
    21
    Tamires Araujo Frossardová dostala skvělou dohrávku do pivota, kdy trochu zaváhala španělská obrana, a ponechala ji tam úplně osamocenou. Ta už pak jednoduše zakončila mimo dosah gólmanky. (7:12)
    19
    Marta Lópezová zakončila skvělou dohrávku do pravého křídla obstřelem brankářky na vzdálenější tyčku. (7:11)
     
    19
    Vyloučení pro tým Brazílie (Giulia Guarieirová). (6:11)
    18
    Larissa Fais Araújová opět posílá svůj tým do pětibrankového náskoku. Dnes se trefila už po druhé. (6:11)
    17
    Mireya Gonzálezová si poradila s touto sedmičkou. Na kontě už tak má dvě trefy z této herní disciplíny. Míč poslala opět do stejného místa rychlým švihem z prvního nápřahu. (6:10)
     
    17
    Vyloučení pro tým Brazílie (Tamires Araujo Frossardová). (5:10)
    16
    Na druhé straně rychlá a přímočará kombinace, kdy z brankoviště zakončila Giulia Guarieirová krásným přehozem přes brankářku. (5:10)
    16
    Paula Arcosová si připisuje gól poté, co nejdřív sama ukradla míč, pak se s ním vydala do samostatného úniku a nakonec ho tedy poslala do středný výšky k pravé tyči. (5:9)
    14
    Giulia Guarieirová dostala přihrávku na spojku, seběhla si kousek k brankovišti a následně vymetla míčem střední výšku u levé tyče. (4:9)
    13
    Maitane Echeverriová má na kontě první zásah. Prosadila se po dohrávce na pravé křídlo a následném obstřelu brankářky na vzdálenější tyčku. (4:8)
    12
    Bruna de Paulaová se opět vytáhla nad španělskou obranu a parádním nápřahem dokázala míč usměrnit do spodní části branky. (3:8)
    12
    Mireya Gonzálezová proměnila sedmičku, která přišla po faulu na Kabu Gassamaovou. Míč poslala švihem okamžitě z prvního nápřahu do levé spodní části branky. (3:7)
    10
    Tamires Araujo Frossardová navyšuje náskok Brazílie už na pět branek. Nyní si Frossardová vyžádala přihrávku do pivota. Zůstala tam úplně sama, takže mohla jednoduše zakončit. (2:7)
     
    9
    Španělsko si bere oddechový čas, protože s tímto velice špatným vstupem do utkání musí okamžitě něco udělat. (2:6)
    9
    A Bruna de Paulaová skóruje znovu! Tentokrát dělovkou ze spojky. Tak tenhle začátek vůbec Španělkám nevychází. (2:6)
    8
    Bruna de Paulaová už na poslední přihrávku v signalizované pasivitě vyskočila nad tři soupeřovy obránkyně, a poslala parádní střelu, která byla trochu tečována mimo dosah brankářky. (2:5)
     
    6
    Jéssica Quintinová nevyužila první brazilskou sedmičku v zápase! Míč totiž poslala z druhého nápřahu pouze do břevna. (2:4)
    5
    Patrícia Matieliová opět parádně proskočila obranou soupeřek do brankoviště a bylo z toho další snadné zakončení. Tentokrát do spodku branky k levé tyči. (2:4)
    4
    První sedmičku v zápase si na svědomí vzala Alexandrina Cabralová. Ta nejdřív napřáhla, pak se vysunula na jednu nohu a míč parádně poslala do levého spodního růžku. (2:3)
    3
    Jhennifer Lopesová se ze spojky prodrala trochu blíž k brance. Míč pak poslala opět do pravého spodního růžku. (1:3)
    2
    Patrícia Matieliová se prodrala ve sprintu obranou soupeřek středem a jednoduše zakončila do pravého dolního růžku. (1:2)
    2
    Larissa Fais Araújová i přes faul dokázala z levého křídla vypálit a dostat míč za záda soupeřovy brankářky střelou do pravého dolního růžku. (1:1)
    1
    Mireya Gonzálezová otevřela skóre dnešního zápasu. Udělala si prostor před obranou na pravé straně a propálila co bylo potřeba. (1:0)
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    Úvodní sestavy:

    Španělsko: Wigginsová, Castellanosová – Lópezová, Arderíusová, Echeverriová, Gutiérrezová Bermejová, L. Gonzálezová (C), Arcosová, Tchaptchetová, Gassamaová, Cabralová, M. Gonzálezová, Camposová, Prietová.
    Trenér: Jose Ambrosio Martin Cedres

    Brazílie: Moreschiová, Arrudaová – de Paulaová (C), Fernandesová, Araújová, Quintinová, Cardosová, Guarieirová, Bitolová, Arounianová, Lopesová, Matieliová, Rosaová, Araujo Frossardová.
    Trenér: Cristiano da Rocha

    Rozhodčí: Mirza Kurtagic – Mattias Wetterwik (oba SWE).
     
    Vítám všechny fanoušky házené u třetího duelu ženského házenkářského turnaje na OH 2024. V něm poměří síly Španělsko a Brazílie. Španělky by měly platit za mírné favoritky, ačkoliv utkání to může být dost vyrovnané. Brazilky nikdy ne medaili z OH nedosáhly, Španělky se naopak jednou pyšnit mohou, a to konkrétně bronzovou. Co se týče přípravy, Španělsko sehrálo v posledních týdnech tři duely, ve kterých vždy zvítězilo, a to konkrétně 22:21 proti Angole, 29:23 proti Jižní Koreji a 24:19 znovu proti stejnému soupeři. Do turnaje se dostalo přes kvalifikaci, ve které bohužel porazilo Češky, a následně také Argentinu. Neporadilo si pouze s Nizozemskem. Brazilky měly jeden "přátelák" už v dubnu, kdy podlehly Polsku, v červenci se pak utkaly s Německem a Slovinskem, kdy vždy vyhrály, pak ale podlehly v dalším duelu právě znovu Němkám.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Jiří Polášek

    Španělsko
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    16 B M. Castellanosová 0/0 0 0
    1 B N. Wigginsová 0/0 0 0
    23 PS P. Arcosová 1/0 0 1
    8 SS S. Arderíusová 0/0 0 0
    86 LS A. Cabralová 1/1 0 0
    6 LS C. Camposová 4/2 0 0
    15 PK M. Echeverriová 1/0 0 0
    33 P K. Gassamaová 0/0 0 0
    22 LS L. Gonzálezová 0/0 0 1
    99 PS M. Gonzálezová 4/3 0 0
    17 LK J. Gutiérrezová 2/0 0 1
    2 PK M. Lópezová 5/0 0 0
    58 P M. Prietová 0/0 0 0
    24 P L. Tchaptchetová 0/0 0 1
    Celkem 18/6 0 0 4 0
    Brazílie
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    87 B R. Arrudaová 0/0 0 0
    1 B G. Moreschiová 0/0 0 0
    7 P T. Araujo Frossardová 3/0 0 1
    20 LK L. Araújová 4/0 0 0
    36 P M. Arounianová 0/0 0 2
    30 PS G. Bitolová 1/1 1 0
    21 PK A. Cardosová 1/1 0 0
    2 PS B. de Paulaová 7/0 0 0
    6 LS M. Fernandesová 1/0 0 0
    23 LS G. Guarieirová 3/0 0 2
    42 SS J. Lopesová 2/0 0 0
    49 SS P. Matieliová 6/0 0 0
    10 PK J. Quintinová 1/0 1 0
    77 P K. Rosaová 0/0 0 0
    Celkem 29/2 2 0 5 0
    Rozhodčí: Mirza Kurtagic – Mattias Wetterwik (oba SWE)