Švýcarsko – Česko 0:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Česko
Pátek 26.07.2024, 13:30 • Eisstadion Davos (SUI) • Reprezentace do 17 let
Partner:
     
    Čeští dorostenci splnili v Davosu čtyřgólovou normu, domácí Švýcary porážejí i potřetí a poprvé s čistým kontem (4:3, 4:1, 4:0), pomyslnou sérii tedy vyhráli 3:0 na zápasy. Dnes se poprvé neprosadil gólově nejlepší střelec Ruml, zastoupili ho Katolický, Řípa a především dvěma trefami třinecký Hrček. S vystoupením svých svěřenců tak může být trenér František Ptáček naprosto spokojen.

    Vyloučení 5:3
    Využití 0:1 (15:34:29)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Češi to zkoušeli ještě v posledních vteřinách, Hanyš tečoval zadovkou Kamasovu střelu po ledě, ale mezi tyče nezamířil.
     
    58:47
    Po rychlé souhře v útočném pásmu střílel nikým nehlídaný Hrček zpoza pravého kruhu do brankáře.
     
    57:28
    Přečíslení 3 na 2 zakončil po přihrávce zleva Livio Liniger do teploměru. Povyjetému Psohlavcovi kotouč vypadl, ale díky jeho teči doskákal těsně vedle české klece.
     
    57:03
    Huk posunul kotouč na modré čáře Rumlovi, jeho bekhendové nahození se od výstroje jednoho ze Švýcarů odráží na domácí střídačku.
    54:51 Dominik ŘÍPA - 0:4
     
    54:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hosté udeřili z nádherné akce přes celé hřiště. Grossniklausův výpad zakončený střílenou přihrávkou posunul Psohlavec širokou holí prozíravě za bránu, kde založil gólovou akci Nedorost přes Hečka a Klause. Ten se rozjel po pravém křídle, elegantně se vyhnul dvěma hráčům a jeho přihrávku usměrnil po blafáku do bekhendu do prázdné brány DOMINIK ŘÍPA. Asistence: Adam Klaus a Martin Hečko.
     
    54:39
    Grossniklaus z protiútoku bekhendem z pravého křídla nenašel spoluhráče před bránou.
     
    53:46
    Ondřej Ruml vypíchl zmatečnou švýcarskou přihrávku a po spíše náhodném odrazu puku sám zakončil bekhendovou kličkou, kotouč však uvízl pod Kunzovým betonem a ani českému kapitánovi, ani Kerblerovi, který přispěchal na místo činu, se ho už nepodařilo došťouchnout do brány.
     
    53:09
    Po vleklé bitvě o puk u hrazení před švýcarskou střídačkou domácí posouvají gumový hrací předmět do středního pásma.
     
    51:57
    Nedorost z útočného výpadu po levé straně servíroval kotouč bekhendem před brankoviště, tam byli však čeští hráči dobře pokryti.
     
    50:00
    Dnešní utkání sleduje 85 diváků.
     
    48:48
    Našim hráčům se nepodařilo vytlačit soupeře z pásma, za odraženým kotoučem se rozjel Grossniklaus, ale v rohu za bránou byl zpacifikován.
     
    47:27
    Do souboje za švýcarskou bránou přijel na výpomoc Katolický, kotouč se podařilo vybojovat, zpětná přihrávka však mezi beky klouže do středního pásma.
     
    46:58
    Jeden na jednoho se skvěle uvolnil Weiss a prudkou střelou do vzdálenější šibenice nechal vyniknout Kunze a jeho semafor.
     
    44:13
    Ofsajdem se provinili hosté.
    43:32 Jan HRČEK - 0:3
     
    43:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Kachlíř nabil křížnou přihrávkou Sekaninovi, do jeho střílené nabídky na zadní tyči vložil přesně hůl JAN HRČEK a zaznamenává svůj druhý dnešní zásah. Asistence: Tobiáš Sekanina a Lukáš Kachlíř.

    Karel Jedlička

    Branky a nahrávky: 3. Katolický (Tomek), 35. Hrček (Sekanina, Weiss), 44. Hrček (Sekanina, Kachlíř), 55. Řípa (Klaus, Hečko)


    Švýcarsko: Kunz (Ziegler) – Achmedov, Thoma, Mukuna, Favre, Castiglioni, Guzzi, Hert, van Gessel – Troxler /C/, Bouvard, Sutter – Achermann, Sauthier, Dubé – Bosshard, Grossniklaus, Kriesi – Ulrich, Liniger, Lutz
    Trenér: Schöb

    Česko: Charvát (31. Psohlavec) – Ruml /C/, Kachlíř, Vaněček, Nedorost, Kůrka, Kamas, Reisnecker – Katolický, Tomek, Slavík – Kerbler, Huk, Hanyš – Klaus, Řípa, Hečko – Weiss, Sekanina, Hrček – Vlk
    Trenér: Ptáček

    Rozhodčí: Müller, Piechaczek – Amport, Meusy (SUI)

    Diváci: 85