Dukla Praha – Bohemians 1905 1:0 (kon.) | Teplice – Sparta 1:4 (kon.) | Pardubice – Karviná 0:1 (kon.)
Slavia – Č. Budějovice 4:0 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
4:0 (2:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
Sobota 27.07.2024, 20:00 • Fortuna Arena, Praha 10–Vršovice • Chance Liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Příjemnou sobotu u sledování Chance Ligy! Dnešní program české nejvyšší soutěže uzavře souboj v Edenu mezi domácí Slavií a Českými Budějovicemi.
     
    SK SLAVIA PRAHA

    Slavii dnes večer čeká domácí premiéra v nové sezóně, přičemž před vlastními fanoušky bude rovnou skládat reparát. Týmu Jindřicha Trpišovského totiž úvod ročníku v Uherském Hradišti nevyšel a po vlažném výkonu si z půdy Slovácka odvezl jen bezbrankovou remízu. Hned po prvním kole tak ztrácí dva body na svého úhlavního rivala z Letné, který doma skolil Pardubice.

    „Vždy chcete do sezony vstoupit úspěšně, vyhrát úvodní střetnutí, naladit sebe i fanoušky, získat sebejistotu. Nic z toho se nám ale bohužel nepodařilo,“ nechal se zklamaný lodivod slyšet. „S defenzivou jsem až na jedno zaváhání spokojený, vepředu ale musíme být nebezpečnější. (...) Chyběla kvalita, to je hlavní.“

    Jasno o tom, co do budoucna zlepšit, měl i kapitán Jan Bořil: „Kvalitu ve střelbě. Já tam měl velkou šanci, když jsem hlavičkoval. Škoda, kdybych ji proměnil, tak odsud vezeme tři body.“ Zároveň ovšem po utkání neklesal na mysli: „Sezona je dlouhá a mrzí nás to. Bereme bod z venku a jsou před námi další zápasy.“
    Sešívaní si včera pojistili služby Kinského s Mandousem.
     
    SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE

    Spokojené po úvodním kole ročníku nebylo ani Dynamo. Českobudějovický fotbal éru pod majitelem Daliborem Jirkou odstartoval domácím střetnutím s Olomoucí, ve kterém sice s papírově silnějším soupeřem držel krok, ale nakonec odešel s prázdnou. Výsledek 0:2 dvěma góly zařídila akvizice Sigmy z Plzně Jan Kliment.

    „V prvním poločase jsme soupeře moc do ničeho nepouštěli, my jsme tam také měli jednu dobrou příležitost,“ hodnotil duel trenér Jiří Lerch. „Ve druhém poločase jsme se k něčemu nadechovali, pak ale Olomouc vstřelila krásný gól. My už jsme se pak z toho nedokázali sebrat a Sigma zaslouženě zvítězila.“

    Jihočeši se tak vydávají do Prahy s nesnadným cílem, a to zaskočit zdánlivě zranitelnou Slavii. „Vždycky tyhle zápasy s favorizovanými celky jsou možná lepší v tom, že se každému hraje uvolněněji, ale pro nás se nic nemění. Bereme to jako každý jiný zápas, dáme do toho všechno,“ řekl pro klubový web záložník Marcel Čermák, jenž ve Vršovicích sám působil až do února 2019.
     
    LOŇSKÉ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Sešívaní do duelu míří v roli jednoznačných favoritů, což potvrzují i výsledky vzájemných bitev z minulé sezóny. Slavia nejprve skoro přesně před rokem porazila Dynamo na jeho půdě 3:1, přičemž v listopadové odvetě vzdorujícího soupeře zlomila gólem Chytila ve druhém poločase. Skóre tehdy znělo 2:1.

    Pokud byste ovšem v archivech chtěli najít dosud poslední výhru Budějovic proti Vršovickým, nemusíte vůbec pátrat dlouho. Nese totiž datum 5. 3. 2023, kdy Adediran na Střeleckém ostrově zařídil výsledek 1:0.

    Poslední vzájemné zápasy
    25. 11. 2023: Slavia Praha – Č. Budějovice 2:1
    30. 7. 2023: Č. Budějovice – Slavia Praha 1:3
    5. 3. 2023: Č. Budějovice – Slavia Praha 1:0
    11. 9. 2022: Slavia Praha – Č. Budějovice 6:1
    20. 3. 2022: Slavia Praha – Č. Budějovice 1:0
    Dynamo se na dnešní duel tvrdě připravovalo. Vydře body?
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Hlavním rozhodčím dnešního utkání bude Jan Všetečka, který minulý týden řídil bitvu Sparty proti Pardubicím na Letné. Celkem pro něj půjde o 31. odpískaný zápas v Chance Lize, při kterém mu budou na stranách pomáhat Jan Váňa a Lukáš Slavíček. U videa bude připraven Jan Petřík, jehož asistentem bude Lukáš Machač.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Kinský – Holeš, Ogbu, Bořil (C) – D. Douděra, Prebsl, Oscar, Diouf – Schranz, Provod – D. Fila.
    Náhradníci: Mandous – Zima, Wallem, Jurečka, Vorlický, P. Ševčík, Chorý, Tomič, Jurásek.
    Trenér: Jindřich Trpišovský.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Janáček – Kotula, L. Havel (C), Keckeisen, Trummer – Suchan, Hubínek, M. Čermák – Šigut, Tranziska, Ondrášek.
    Náhradníci: Köstenbauer – Skalák, V. Hora, Osmančík, Čoudek, Ogiomade, Zíka, Nikl, Martin.
    Trenér: Jiří Lerch.

    Rozhodčí: Všetečka – Váňa, Slavíček.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný sobotní večer, tentokrát už přímo z Fortuna Areny! Ochozy se pomalu plní; níže jsou pro vás připraveny sestavy.
     
    Hosté oproti úvodnímu utkání sezóny udělali jen jedinou změnu v sestavě, místo mladého Petra Zíky v útoku začne ostřílený Zdeněk Ondrášek. Z jedenáctky Slavie pak vypadl zraněný Vlček spolu s Juráskem a Chytilem, které nahradili Diouf, Schranz a Fila. Bořil v základu zůstal a spadl do zadní obranné trojice.
    Gólmani Slavie už vyrazili před zaplněnou Tribunu Sever. Sešívané by dnes měl hnát dopředu vyprodaný Eden.
     
    Start se blíží, rozcvička před pár minutami skončila a po ní si během krátkého rozhovoru ovace publika užil zraněný Tomáš Vlček. Jak již bylo níže zmíněno, vršovický svatostánek by dnes měl být zaplněný do posledního místa, nepočítaje tedy zatím velmi skromně obsazený sektor pro fanoušky Dynama.
     
    Trojice sudích vede zpět na trávník obě jedenáctky, Tribuna Sever mezitím rozjela pyrotechnickou show. Slavia nastupuje v tradičních sešívaných dresech, zatímco Budějovice zvolili svou zlatou sadu.
     
    Václav Jurečka, který dnes začíná na lavičce, si ještě převzal ocenění pro nejlepšího střelce loňské sezóny. Začátku bitvy teď už nic nebrání, možná jen celkem řídká mlha z pyrotechniky domácích fanoušků.
     
    Úvodní výkop obstarají sešívaní, jdeme na to!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První domácí tažení vpřed celkem rychle vyhaslo, Dynamo získává vhazování u středové lajny.
     
    2
    Slavia právě vstřelila branku!
    Janáček se na trávníku ještě ani pořádně nerozkoukal a už musí ze své svatyně lovit první balón, Slavie se hned zkraje druhé minuty dostává do vedení! Přehlcená obrana Dynama si nepohlídala DAVIDA DOUDĚRU, který si na pravé straně šestnáctky zpracoval Prebslův pas a střelou o přední tyč se postaral o první vršovický zásah v tomto ročníku – 1:0!
    2. David DOUDĚRA - 1:0
    https://admin.onlajny.com/dalsi/comments/videos/id/456753
     
    4
    Sešívání mají hru i nadále pod kontrolou a znovu se cpou před Janáčkovu svatyni. Podél postranní čáry se nyní dere dopředu Ivan Schranz.
     
    5
    Provod se dostal na kraj šestnáctky a vyslal před Janáčka pozemní centr, který si vracející Trummer srazil za svatyni. Slavia tak získává první roh.
     
    6
    Ve vzduchu visí další gól, Dynamo na trávníku hodně tápe a nedaří se mu se dostat k míči. Domácí si nyní vyzkouší rohový kop pro změnu z druhé strany.
     
    7
    Vysunutý Čermák se pokusil potrápit Prebsla, který jej ale odmítl pustit do útoku. Hra pokračuje pražským vhazováním na slavistické polovině hřiště.
     
    8
    Havel ve svém vápně našel dlouhý hod Bořila a odhlavičkoval míč do bezpečí, budějovická obrana se tak může znovu na malou chvíli nadechnout.
     
    9
    Hosté po velmi nešťastném vstupu do utkání zdánlivě s domácími srovnávají krok, aspoň tedy trochu. Momentálně se hraje na středu hřiště.
     
    9
    Slavia právě vstřelila branku!
    Jenže stačí jeden přesně mířený nákop a vše je hned jinak, tohle bude pro budějovické fotbalisty nejspíš hodně dlouhý večer! Diouf od postranní čáry nasměroval míč přesně na nabíhajícího DANIELA FILU, jenž se odpoutal od Keckseina a z bezprostřední blízkosti prostřelil Jenáčka ranou pod břevno. Už je to o dva góly – 2:0!
    9. Daniel FILA - 2:0
     
    11
    Radost na tribunách na malou chvíli vystřídal pískot, před hostující svatyní se totiž po kontaktu se sokem svalil k zemi Provod. Penalta z toho ale nebude.
     
    12
    Balón si nyní chvilku vyměňovala trojice sešívaných zadáků, než jej nakonec jeden z nich přes střed hřiště rozehrál dopředu. Uvidíme, co domácí vymyslí.
     
    13
    Ohrožení branky z toho nebylo. Slavia se nicméně po odkopu na střed hřiště vrátila zpět k míči.
     
    14
    Keckeisen chtěl přihrávkou vyslat do útoku Tranzisku, na kterém byl ale pověšený Holeš a balón bez váhání odkopl daleko od budějovického forvarda.
     
    15
    Slavisté si teď v útoku nerozuměli, Fila si nedokázal zpracovat Holešovu krátkou přihrávku. Hra se ovšem i nadále drží u Janáčkovy svatyně.
     
    16
    Janáček si připsuje snad první zákrok v dnešním utkání a nutno podotknout, že to neměl jednoduché! Po souhře s Oscarem zakončoval Provod, jehož tvrdou ranu na střed svatyně budějovický gólman vyrazil mimo nebezpečí!
     
    17
    Janáček po nepovedeném rohu Slavie odkopl míč na středový kruh, kde se jej po krátké bitvě zmocnili domácí a bez váhání nastartovali další výpad.
     
    19
    Trestuhodně volný Douděra se na pravém křídle jen marně hnal za zvednutou přihrávkou Holeše, která byla až příliš dlouhá. Následuje vhazování hostů.
     
    20
    Uvidíme další roh domácích, v pořadí již třetí, možná čtvrtý. Pro zajímavost: na střely je to nyní 3:0, přičemž všechny sešívané rány zatím šly na zařízení.
     
    21
    Dlouhá kombinace na pravé straně vedla jen k nepříliš oslnivému pozemnímu centru Bořila, který míč nasměroval přesně do hloučku protihráčů.
     
    22
    Tenhle balón by domácí jistě vzali zpátky, kdyby mohli. Přetažený pas spadl za budějovickou svatyni, a další se tak balónu dotkne gólman Janáček.
     
    23
    První útočnou akci Dynama po velmi dlouhé době ukončuje nepovedená přihrávka Ondráška.
     
    24
    Slavia stále udává tempo hry. Schranz teď chtěl přihrávkou po zemi poslat dopředu nejspíš Filu, místo něj se ale k balónu jako první dostal bránící sok.
     
    25
    Holešův nebezpečný centr sešívaným získal jen roh, vracející se Havel totiž skvěle zatáhl za záchranou brzdu a jedoucí balón skluzem srazil za bránu.
     
    26
    Ve Vršovicích už panuje poměrně příjemné počasí, sudí ale tak jako tak nařizuje pauzu na pití.
     
    28
    Krátce po restartu hry si pro sebe Dynamo vybojovalo roh, k praporku se pomalu přesouvá Suchan.
     
    29
    Rozhodčí přerušuje hru po krátké sérii odrazů před Kinským, někdo z hostů si zřejmě při boji o neposedný míč pomohl rukou. Rozehrávat bude gólman.
     
    30
    Sledujeme poměrně klidnou a oproti úvodním minutám nevýraznou pasáž hry, která se po občerstvovací pauze stále teprve vrací do původního tempa.
     
    31
    No ale pozor, v ochozech to znovu zašumělo: před Janáčkem teď zavládl chaos! Jeden ze střeleckých pokusů domácích nejspíš zblokoval sám brankář, přičemž následnou dorážku vykryl padající obránce ve zlatém dresu!
     
    32
    K vidění byl další rohový kop Slavie. Janáček se natáhl za odraženým balónem u levé tyče, přičemž Bořil následnou dorážku nasměroval jen vedle brány.
     
    34
    Obrana Dynama dělá všechno proto, aby odvrátila debakl. Douděrův nenápadný centr hlavou zneškodnil Keckeisen, sešívaní opět zkusí štěstí z rohu.
     
    35
    Provod se omlouvá Ogbuovi, tahle přihrávka patřila k těm méně povedeným. Budějovice získávají míč na své polovině a mohou zkusit jít vpřed.
     
    37
    Rozhodčí Všetečka poprvé tasí žlutou kartu, kterou za zbytečný zákrok vidí Filip Prebsl (SLA).
     
    38
    Janáček hravě zneškodnil Dioufův ukvapený balón. První poločas se v Edenu pomalu chýlí ke konci.
     
    39
    Provod teď napodobil tank a neohroženě se prodral skrz několik protihráčů až na hranu vápna, kde ovšem Prebsl následně rychle ztratil jeho přihrávku.
     
    40
    Končí čtyřicátá minuta, během které Slavia převážně držela hru na středu hřiště. Balón mají obránci.
     
    41
    Slavia právě vstřelila branku!
    Vzdorující budějovická defenzíva v závěru dostala trhlinu, kterou sešívaní bez váhání využívají a míří do třígólového trháku! LUKÁŠ PROVOD našel škvíru mezi dvěma jihočeskými obránci a po pěkně narýsované přihrávce od Oscara se vydal sám na Janáčka, kterého bez větších obtíží pokořil lehkou střelou – 3:0!
     
    42
    Pozor, celou situaci ale zkoumají ještě muži u videa! Není vyloučeno, že Oscar nahrával do ofsajdu.
     
    43
    Hra stojí, na červenobílé straně Vršovic stále čekáme na definitivní rozhodnutí. Ze zaplněných tribun se na hřiště line čím dál tím hlasitější pískot.
     
    44
    No, závěr půle se nám nejspíš pěkně protáhne...
     
    45
    Branka neplatí, budeme pokračovat za stavu 2:0! Provod byl skutečně za posledním obráncem.
     
    45+1
    Začíná nastavení, které potrvá aspoň 5 minut.
     
    45+3
    Rohový kop Dynama Kinského nijak výrazně nepotrápil, Slavia znovu přesouvá hru na půlku soupeře.
     
    45+4
    První pořádná práce pro Kinského, Budějovičtí měli na dosah snížení! Ze slibného brejku totiž parádně pálil Šigut, jehož střelu ale připravený gólman našel u bližší tyče!
     
    45+5
    Tribuna Sever vyvolává kapitána Bořila, který si na hraně vápna nekompromisně poradil se Šigutem a odzbrojil ho. Co nevidět v Edenu zazní hvizd.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:07.
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 2:0. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 4:2.
     
    Fortuna Arena se na malou chvíli zahalila do tmy, první poločas je za námi. Slavia se ze zaváhání v Uherském Hradišti evidentně poučila a za celých pětačtyřicet minut hosty takřka k ničemu nepustila, přičemž dvě z nemalého počtu šancí proměnila v góly. Dynamo sice nepodává úplně špatný výkon a snaží se papírově silnějšímu soupeři vzdorovat, na pokoření nepříliš zkoušeného Kinského to ale zatím nestačilo.
     
    Ve Vršovicích se pomalu zvedá vítr. Dle předpovědi začne někdy během druhé půle pršet, a to poměrně intenzivně. Doufejme, že tomu tak nebude...
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Marcel Čermák, přichází Michael Martin.
     
    47
    Nenápadným míčem před Janáčka se hostující obranu pokusil potrápit Prebsl. Protihráči ho ale měli přečteného, balón zkrotili a vytáhli ven z vápna.
     
    48
    Proti centru Provoda zasahoval pro změnu Janáček, který jej nataženýma rukama vyrazil jen na vzdálenější kraj vápna. Slavia se i nadále drží vepředu.
     
    49
    Devětačtyřicátou minutu otevírá spálená „tutovka“ Daniela Fily! Domácí forvard měl před sebou naprosto prázdnou svatyni, ale přihrávku z pravé strany tečoval jen těsně vedle budějovické klece! Třetí gól byl hodně blízko.
     
    50
    Hra se přesunula na střed bitevního pole, kde si nyní hosté dávají načas s outovým vhazováním.
     
    51
    Sledujeme dlouhou a poměrně rozvážnou sešívanou kombinaci na jihočeské straně hřiště. Dynamo se od přestávky zatím snad nepodívalo do útoku.
     
    52
    Poprvé se žlutí také na druhé straně, za zákrok na Douděru je varován Jakob Tranziska (CEB). Pražané získávají standardku na pravém křídle.
     
    53
    Z hodně ostrého úhlu to po bleskové akci zkusil právě Douděra, jehož střela ale jen prosvištěla nad břevnem Janáčkovy klece. Gólman bude odkopávat.
     
    54
    Slavisté ještě reklamovali údajnou ruku v budějovické šestnáctce. Situaci si prohlédl také VAR, který jim ovšem za pravdu nedal. Po krátké pauze se hraje dál.
     
    55
    Fila se na středu hnal za přetaženou přihrávkou, která končí v rukavicích vysunutého Janáčka.
     
    57
    Hosté se poprvé od změny stran protáhli do útoku. Výpad hodlal zúročit zřejmě Trummer, jehož centr ale zapadl za zadní čáru. Kinský rozehrává.
     
    58
    Na druhé straně to bylo o poznání kvalitnější! Diouf nádherně narýsovaným balónem nabídl jedovatou teč pro Provoda, který ovšem zakončil jen těsně vedle přední tyče!
     
    59
    Schranz vyřešil situaci na křídle poměrně elegantně a v konkurenci dvou dotěrných protihráčů vybojoval pro Slavii out. Janáček musí znovu zpozornět.
     
    60
    Nepromyšlená rána zpoza vápna, o kterou se postaral nejspíš právě Schranz, se mezi tři tyče nevešla. Janáček si může oddechnout, čeká ho rozehrávka.
     
    61
    Další šance vyšla vniveč! Skákající pas z křídla sice jen prosvištěl kolem nabíhajícího Fily, míč ale na vzdálenější straně šestnáctky zachytil Bořil a jeho střela pak zamířila nad svatyni!
     
    62
    Vše nasvědčuje tomu, že tři body dnes zůstanou doma. Dynamo sice vzdoruje a snaží se domácím komplikovat život, Slavia ho ale k ničemu nepouští.
     
    63
    Vesměs pokojnou pasáž hry v Edenu přetnula žlutá karta pro Michaela Martina (CEB), který hodně nevybíravým skluzem sestřelil Bořila.
     
    64
    Kapitán sešívaných byl krátkou dobu ošetřován, než se zapojil zpět do dění. Myslím, že tady stačilo jen pár milimetrů a Martin mohl klidně vidět červenou...
     
    66
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak tohle si Janáček za rámeček nedá, domácí po jeho zaváhání odskakují na rozdíl tří gólů! Dioufův centr mu totiž hned dvakrát vypadl z rukavic, než se k odraženému balónu ve vápně dostal FILIP PREBSL a jednoduše ho nasměroval do naprosto odkryté svatyně – 3:0!
    66. Filip PREBSL - 3:0
     
    68
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Daniel Fila, přichází Tomáš Chorý,
    ze hřiště odchází Ivan Schranz, přichází Matěj Jurásek.
     
    69
    V éteru se hodně spekulovalo o tom, jak bude v Edenu přivítán Tomáš Chorý. Máme odpověď: nijak vlídně. Po jeho nástupu na trávník se ozvalo bučení spojené s narážkami jak na jeho bývalé působiště, tak i na rivala sešívaných z druhé strany Vltavy.
     
    70
    Pojďme se nicméně znovu věnovat tomu, co se děje na hřišti. Brankáře Dynama teď potrápili Diouf s čerstvým Juráskem, Janáček si ale v chaosu udržel přehled o pozici míče a udržel ho před brankovou čarou.
     
    71
    Havel s Keckeisenem si nerozuměli v hostující obraně, výsledkem je další rohový kop pro Slavii.
     
    73
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Samuel Šigut, přichází Petr Zíka.
     
    74
    Kop od praporku si vyzkoušelo pro změnu Dynamo a špatné to rozhodně nebylo. Suchanův míč u přední tyče našel Ondrášek a donutil Kinského zakročit.
     
    75
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Lukáš Provod, přichází Lukáš Vorlický.
     
    76
    Avizovaný dešť je tu. Slavistům to ovšem na ofenzivním potenciálu nijak neubralo, Janáček musel řešit další nepříjemné zakončení z bezprostřední blízkosti.
     
    77
    Kotula na levém křídle přenechává míč Dioufovi, míč se do zámezí odrazil právě od budějovického hráče.
     
    78
    Domácí brejk nyní vypadal poměrně slibně. Na jeho konci byl právě Chorý, který ale z hranice vápna zamířil jen přesně do středu brány Dynama.
     
    79
    Duel se sice dohrává v hustém dešti, jinak se ovšem jedná o velmi klidný závěr. Slavia kontroluje míč a hledá nějakou skulinu v budějovické obraně.
     
    80
    Diouf chtěl svůj dnešní kvalitní výkon korunovat další asistencí, připravený Janáček si ale jeho pozemní křižný pas pohlídal a spadl mu do cesty.
     
    81
    Rýsují se dvojnásobná střídání, a to na obou stranách. Chvíli se teď ve Vršovicích hrát nebude.
     
    82
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Malick Diouf, přichází Michal Tomič,
    ze hřiště odchází David Douděra, přichází Conrad Wallem.
     
    83
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Zdeněk Ondrášek, přichází Vojtěch Hora,
    ze hřiště odchází Jakob Tranziska, přichází Amadin Marvis Ogiomade.
     
    83
    Slavia právě vstřelila branku!
    Zaplněná Fortuna Arena dostává ještě jeden důvod k radosti, vzdorující Budějovice se ve Vršovicích debaklu nevyhnou! Vorlický přetavil rapidně se zintenzivňující nápor v přihrávku na CONRADA WALLEMA, jenž se prosadil jen pár sekund po příchodu na hřiště – 4:0!
    83. Conrad WALLEM - 4:0
     
    85
    Čtyři zásahy sešívaným nestačí, domácí si brousí zuby na pátý. Střela po rohovém kopu ale nebyla přesná, Janáček tentokrát mohl zůstat v klidu.
     
    87
    Utkání se pomalu ale jistě chýlí ke konci, hosté ovšem budou ještě jednou střídat. Do hry půjde Skalák.
     
    88
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Jan Suchan, přichází Jiří Skalák.
     
    89
    Rozhodčí krátce před koncem znovu tasí žlutou kartu, kterou si tentokrát do statistik zapisuje Petr Zíka (CEB). Na trávníku po jeho skluzu skončil Oscar.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    90
    Jan Všetečka ukázal žlutý kartónek také Zdeňku Houšteckému, asistentovi Jindřicha Trpišovského. Přiznám se, že nevím, o co tu konkrétně šlo.
     
    90+2
    Série karet nekončí. Před malou chvílí byl faulován, nyní je Oscar (SLA) sudím sám napomínán.
     
    90+3
    Poslední akcí utkání byl další pražský brejk, který skončil sraženým míčem vedle brány. Janáček podle fanoušků na Tribuně Sever zachytil balón za zadní čarou, rohový kop ale neuvidíme. Máme totiž dohráno!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 7:1. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:8.
     
    V Edenu máme hotovo, Slavia úspěšně složila reparát za nepovedené utkání na Slovácku a hravě zneškodnila adepta na sestup z Českých Budějovic! Hosté se sice snažili domácím vzdorovat, za celých devadesát minut si ovšem nevypracovali pořádnou střeleckou šanci, a na jih Čech se tak vrací s prázdnou. Domácí vítězství brankami řídili Douděra, Fila, Prebsl a Wallem.
     
    Sešívaní se v následujícím kole pokusí na dnešní výkon navázat na hřišti Liberce, úvodní výkop je stanoven na pátečních 17:30. Dynamo pak dva dny nato v důležité záchranářské bitvě pohostí Pardubice.
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 839 diváků.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (22:06:47)

    Vojtěch Martinek

    Branky: 2. D. Douděra (Prebsl), 9. D. Fila (Diouf), 66. Prebsl, 83. Wallem (Vorlický)

    Karty:   37. Prebsl (SLA), 90. Houštecký (asistent trenéra) (SLA), 90+2. Oscar (SLA) – 52. Tranziska (CEB), 63. Martin (CEB), 89. Zíka (CEB)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 7:1. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:8.
    SK Slavia Praha: Kinský – Holeš, Ogbu, Bořil (C) – D. Douděra (82. Wallem), Prebsl, Oscar, Diouf (82. Tomič) – Schranz (68. Jurásek), Provod (75. Vorlický) – D. Fila (68. Chorý).
    Náhradníci: Mandous – Zima, Jurečka, P. Ševčík.

    Trenér: Jindřich Trpišovský.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Janáček – Kotula, L. Havel (C), Keckeisen, Trummer – Suchan (88. Skalák), Hubínek, M. Čermák (46. Martin) – Šigut (73. Zíka), Tranziska (83. Ogiomade), Ondrášek (83. V. Hora).
    Náhradníci: Köstenbauer – Osmančík, Čoudek, Nikl.

    Trenér: Jiří Lerch.

    Rozhodčí: Všetečka – Váňa, Slavíček.

    Diváci: 17 839