Do 48 kg – ženy (kon.) | Do 60 kg – muži (kon.)
Do 48 kg – ženy Vítěz: N. Cunodaová (JPN) (kon.) | Do 60 kg – muži Vítěz: J. Smetov (KAZ) (kon.)
konec
Do 60 kg – muži
Opravy, semifinále a o medaile

Vítěz: J. Smetov (KAZ)

Sobota 27.07.2024, 16:34Olympijské hry - Judo • O medaile
Sledujte:
     
    Nepovedlo se mu osud zvrátit! Olympijským šampionem je Jeldos Smetov z Kazachstánu! Stačilo mu Waza-ari za techniku O-soto-gake.
     
    Obrovské zklamání pro francouzské fanoušky! Smetov na začátku poslední minuty boduje s Waza-ari za O-soto-gake. Mkheidze teď musí útočit.
     
    Výborný protiútok od Francisca Garrigose, který předvedl Tomoe-nage a získává bronz za Waza-ari!
     
    Rjuju Nagajama předvedl úspěšně Yoko-gurumu, získává druhé Waza-ari a vítězí na Ippon! Utkání trvalo tři minuty a osm sekund, japonský judista se raduje, Salihovi Yildizovi lze vyčíst z tváře ohromné zklamání.
     
    A právě Jeldos Smetov zaznamenal úspěšnou techniku a bere v prodloužení Ippon za Katate-jime! Udržel soupeře dostatečně dlouho v páce. Postupuje do finále.
     
    Nakonec ale nemusí rozhodovat trest! Francouz Luka Mkheidze vybojoval bod za Waza-ari a postupuje do finále! Bodovaná technika byla Kata-guruma!
     
    Po dvou minutách zaznamenal Giorgio Sardalašvili Waza-ari, když strhnul soupeře na zem technikou Ude-hishigi-te-gatame, načež soka udržel u země a může se radovat z postupu na Ippon!
     
    Tři sekundy před hrozícím prodloužením zaskóroval s Waza-ari za techniku O-soto-otoshi Japonec Rjuju Nagajama a zápas vyhrává se skóre 1:0! Bude večer usilovat o bronz.

    Jan Vojkůvka