C1 – muži cz Vítěz: N. Gestin (FRA) (kon.) | K1 – ženy cz Vítěz: J. Foxová (AUS) (kon.)
konec
K1 – ženy

Vítěz: J. Foxová (AUS)

Sobota 27.07.2024, 16:00Olympijské hry - Vodní slalom • Rozjížďky
Sledujte:
     
    25
    Všechny ale na závěr převálcovala Jessica Foxová z Austrálie! Čas této favoritky celé soutěže má hodnotu 92,18 sekundy a znamená vítězství v kvalifikaci! Dává tím najevo, že formu má v Paříži výtečnou a rozhodně bude na kajaku útočit na nejvyšší pozici.
     
    23
    Camille Prigentová z Francie předvedla rovněž fantastickou jízdu a vylepšila si čas z prvního kvalifikačního kola. Nicméně na Zwoliňskou ztratila 22 setin a je tedy druhá.
     
    22
    A je tu střídání stráží na čele! Klaudia Zwoliňská z Polska předvedla fantastickou jízdu a jen tak tak se nevmáčkla pod 93 sekund! Bezchybná a rychlá jízda jí vynáší první místo s časem 93,03!
     
    16
    Eliška Mintalová zůstává na pátém místě, prozatím. Ve druhé jízdě se dopustila dvou doteků a měla o čtyři sekundy horší čas než v první. Ukazuje ale, že rozhodně bude pomýšlet vysoko. Antonie Galušková je nadále druhá.
     
    11
    Američanka Evy Leibfarthová ukazuje, jak skvěle se dá projet trať! Stlačila svůj čas na 93,84 sekundy! Ani čistá jízda Galuškové na ni nestačí.
    Jízda Antonie Galuškové
     
    9
    Antonie Galušková ukazuje, že jí kanál v Paříži sedí! Česká reprezentantka dokázala svůj čas z první jízdy vylepšit o takřka dvě sekundy a jde do čela s výkonem 94,49! Výborná práce! Česká reprezentantka neudělala ani jednu chybu, stejně jako v první jízdě netečovala žádnou branku a neobdržela žádnou penalizaci.
     
    5
    Madison Corcoranová sice tentokrát projela všechny brány, ale její čas 115,93 nestačí na postupová místa! V kvalifikací končí jak ona, tak Reinosová, tak Čchang. Naopak Betteridgeová už má jistotu postupu, stejně jako všechny ostatní.
     
    25
    Foxová projela kanál bez chyby, ale nebyla nejrychlejší. S časem 95,20 je druhá. Po první jízdě vede Francouzka Camille Prigentová. Třetí je Eliška Mintalová ze Slovenska, čtvrtá Monica Doria Vilarrublaová z Andorry. Pátá Klaudia Zwoliňská z Polska a Antonie Galušková šestá. Druhé jízdy jsou na programu zhruba za 70 minut. V nich se definitivně rozhodne, které tři závodnice nepostoupí do semifinále.
     
    23
    Francouzka Camille Prigentová si vyjela v první jízdě výtečný čas 94,67! Jde na první místo o sekundu před Slovenku Mintalovou.
     
    22
    Klaudia Zwoliňská byla neskutečně rychlá. Ač se dopustila dvou tečí a dostala čtyři sekundy ke svému času, procpala se na třetí místo před Antonii Galuškovou!
     
    16
    Slovenská kajakářka Eliška Mintalová předvedla nejen čistou, ale také velmi rychlou jízdu. Prozatím dokonce nejrychlejší! Přebírá vedení s časem 95,67!
     
    14
    Monica Doriaová z Andorry sesadila Galuškovou z prvního místa! Byla rychlejší o půl sekundy! Čistá a rychlá jízda, která by mohla v této soutěži mířit hodně vysoko.
     
    9
    Tak to je parádní začátek pro Antonii Galuškovou! V první jízdě nechybovala a zajela znamenitý čas 96,42! Výborná práce české reprezentantky.
     
    7
    Čistá a rychlá jízda Carole Diany Bouzidiové z Alžírska! Vyhnula se všem možným chybám, bravurně zvládla nástrahy trati a časem 99,41 jde do suverénního vedení.

    Jan Vojkůvka