Kuřim – Vrchovina 4:1 (kon.) | Skaštice – Uh. Brod 0:4 (kon.) | Břidličná – Rýmařov 1:2 (kon.)
Nový Jičín – Vratimov 0:1 (kon.) | Bzenec – Lanžhot 1:1 (4:1 po pen.) | Havlíčkův Brod – Rosice 3:3 (2:4 po pen.)
Nové Sady – Start Brno 1:4 (kon.) | Čechovice – HFK Olomouc 0:6 (kon.) | Žďár n/S – Blansko 5:1 (kon.)
po penal. (2:4)
FC Slovan Havlíčkův Brod
3:3 (1:1)
FC Slovan Rosice
Sobota 27.07.2024, 17:30 • Letní sportovní areál Na Losích • MOL Cup • Předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu předkola MOL Cupu, ve kterém se divizní FC Slovan Havlíčkův Brod utká s účastníkem MSFL FC Slovanem Rosice. Utkání začíná v 17:30.
     
     FC Slovan Rosice se téměř pokaždé z 15 účastí v MOL Cupu dostal alespoň do prvního kola. Navíc hraje o soutěž výš než jeho soupeř, takže bude mužstvo z Jihomoravského kraje v tomto klání favoritem.

    Jeho maximem je postup do třetího kola, tento úspěch už je ale 12 let starý. V uplynulém ročníku Rosice postoupily z předkola hladce po vítězství 3:0 nad divizními Skašticemi. V prvním kole jim ale vystavil stopku po těsném výsledku 0:1 tým rovněž divizního Strání, který ovšem v uplynulé sezoně ovládl svoji skupinu s náskokem 11 bodů a postoupil do MSFL.
     
     FC Slovan Havlíčkův Brod se doposud v MOL Cupu představil devětkrát a většinou skončil hned v předkole. Celek z Vysočiny tak může tentokrát jen překvapit.

    Do prvního kola prošli Broďáci vlastně jen dvakrát. Poprvé při své první účasti v MOL Cupu už před 17 lety, no a podruhé v uplynulé sezoně. To v předkole porazili 2:0 divizního nováčka z Pelhřimova, který se v lize z předposledního místa poroučel hned zpátky. V prvním kole pak havlíčkobrodští fotbalisté narazili na druholigovou Jihlavu, které nemohli vzdorovat, a prohráli jednoznačně 0:8.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Havlíčkův Brod: Soukal – M. Pavlík (C), Peca, Vrzal, Hloušek, Válek, Cakl, Vopršal, J. Panský, Dočka, J. Pavlík
    Náhradníci: Bárta, Udržal, Coufal, Veselý, Sikora, Matulka, Š. Panský
    Trenér: Martin Slavík

    FC Slovan Rosice: Drobek – Rimovičs, Kulík, Nečas, Dobrovolný, Koláčný (C), Trtek, Mazuch, Sedláček, Goj, Matula
    Náhradníci: Vychodil, Kos, Fila, Diviš, Rajčinec, Oborný
    Trenér: Petr Čuhel

    Rozhodčí: Švehla – Rygl, Nápravník.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    5
    Martin Cakl se dostal na pravé straně do zajímavé příležitosti, hostující gólman měl ale k balonu blíže. Akce ovšem pokračovala a Havlíčkův Brod vybojoval standardní situaci.
     
    6
    Volný přímý kop z blízkosti velkého vápna po signálu rozehrál Matěj Vopršal, trefil ale pouze zeď hráčů ve žlutém.
     
    8
    Tomáš Dobrovolný se uvolnil na pravém křídle a ocentroval do pokutového území, tam se ale dobře zorientoval brankář Patrik Soukal, který chytil vysoký balon do rukavic.
     
    9
    Jakub Válek hledal z levé strany útočníka, který nabíhal do pokutového území, míč ale k němu nedoputoval Rosice útok domácích odvrátily.
     
    11
    Erik Sedláček postupoval podél pravé postranní čáry, přes obranu Havlíčkova Brodu ale neprošel. Rosice budou zahrávat autové vhazování.
     
    11
    Rosice právě vstřelily branku!
    Hosté jdou do vedení po akci z levé strany. Zakončujícím hráčem byl PATRIK GOJ, který prostřelil havlíčkobrodského brankáře z okraje malého vápna.
     
    15
    V souboji hráčů s číslem sedm byl na levém křídle úspěšnější rosický Tomáš Dobrovolný, který za sebe nepustil domácího Jakuba Válka.
     
    16
    Martin Cakl vyslal slušnou ránu z pravé strany, Jakub Drobek ovšem předvedl dobrý zákrok a balon vyrazil pod sebe, aby ho následně získal pro sebe.
     
    18
    Erik Sedláček dostal dobrý balon na pravé křídlo, odkud ocentroval do vápna. Patrik Soukal si zakřičel a v klidu balon chytil do rukavic.
     
    18
    Střídání v týmu FC Slovan Havlíčkův Brod:
    ze hřiště odchází Jakub Panský, který byl hned na začátku utkání ošetřován po tvrdém střetu. Chvíli to ještě zkusil rozběhat, dál to už ale nepůjde. Nahradí ho tak Radek Matulka.
     
    22
    Po stříleném centru Tomáše Dobrovolného od pravé lajny se hosté snažili dostat k odraženému balonu, domácí jej ale zahráli do autu.
     
    24
    František Nečas vystřelil ze střední vzdálenosti a jeho rána měla dobré parametry. Patrik Soukal se musel hodně natahovat, aby vyrazil balon nad bránu. Rosice tak rozehrávaly rohový kop, z něj ale žádnou šanci nevytěžily.
     
    26
    Rohový kop si vyzkoušeli také hráči Havlíčkova Brodu. Vysoký balon odhlavičkoval hostující obránce jen k Radku Matulkovi, toho ale zradilo zpracování.
     
    30
    Na balonu se drží hosté. Hrají s ním na půli hřiště a snaží se postupným útokem dostat dopředu, domácí se teď ale brání dobře.
     
    31
    Martin Cakl si na pravé lajně nabíhal na vysoký odkop brankáře, před zpracováním si ale pomohl rukama a píská se faul.
     
    32
    Matěj Vopršal dobře zpracoval balon hrudí a pak poslal centr do malého vápna, jeho přihrávka byla ale krátká. Odražený balon se ještě dostal k Martinu Caklovi, u něj byl ale hned obránce Rosic, který byl navíc ještě faulovaný.
     
    35
    Rosice rozehrávaly standardní situaci od levé lajny, jejich vysoký nákop byl ale příliš dlouhý, ten na hřišti nikdo udržet nemohl. Domácí tak budou rozehrávat od vlastní brány.
     
    37
    Aktuálně jsou na balonu domácí, kteří se postupně prokousávají dopřed, až k bráně je ale Rosice zatím nepouští.
     
    40
    Domácí se snaží dlouhými balony hledat na hrotu Matěje Vopršala, ten ale nedostává přesné přihrávky, míče sbírají obránci Rosic.
     
    41
    Rosice teď zahrozily na malém vápně. David Trtek zpracoval těžký balon, Vít Hloušek ho ale do zakončení nepustil. Balon se nicméně dostal k Patriku Gojovi, jehož prudkou ránu po zemi chytil Patrik Soukal.
     
    41
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Na Losích je vyrovnáno! Hosté možná podcenili situaci a nedostali míč pryč, ke střele se tak dostal RADEK MATULKA. Ten zamířil přesně ke vzdálenější tyči.
     
    44
    Domácí málem otočili skóre. Jakub Válek prodloužil hlavou míč k Matěji Vopršalovi, kterému ale v dobré pozici nevyšlo zpracování podle jeho představ, Rosice tak budou odkopávat od vlastní brány.
     
    45
    Hlavní sudí nastavuje tři minuty.
     
    45+2
    Žlutá karta pro tým FC Slovan Rosice (Koláčný).
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Favorizované Rosice se dostaly brzy do vedení a následně měly více ze hry, i když do vyložených šancí se příliš nedostávaly. V závěrů první půle ovšem domácí začali více vystrkovat růžky, dokázali vyrovnat a nebyli daleko od druhého gólu, který by je poslal do vedení. Krátce před koncem byli ještě dva hráči hostů ocenění žlutou kartou za slovní protesty vůčí hlavnímu rozhodčímu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Rosice začaly druhou půli aktivně. Nyní vybojovaly rohový kop. Pro vysoký balon si ovšem znovu sebevědomě vyskočil Patrik Soukal.
     
    48
    Do pokutového území Havlíčkova Brodu mířil další vysoký balon, který tentokrát hlavičkou odvrátil Milan Vrzal.
     
    50
    Rosice teď domácím zle zatápí. Z pravé strany vystřelil Erik Sedláček, jehož ránu pěkným zákrokem vyrazil na roh Patrik Soukal. Z rohového kopu opět žádné nebezpečí nebylo.
     
    53
    Matěj Vopršal v první útočné akci domácích ve druhé půli nasadil soupeři jesle a vyslal dopředu Radka Matulku. Ten se ale dostal do úzkých, tak zkusil alespoň naslepo patičkou vrátit míč do hry za sebe do pokutového území, našel ale jenom hráče soupeře.
     
    57
    Rosice pokračují v útočné aktivitě. Nyní vybojovaly přímý kop z pravé stran velkého vápna. Centrovaný balon odehrál Milan Vrzal na roh.
     
    60
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí se dostali teprve podruhé v druhé půli do útočné akce a hned se radují z gólu. Střelu Radka Matulky vyrazil Jakub Drobek jen před sebe a MATĚJ VOPRŠAL dorazil ve skluzu míč nad natahujícího se gólmana.
     
    61
    Střídání v týmu FC Slovan Rosice:
    ze hřiště odchází Trtek, přichází Rajčinec.
     
    63
    Rosice právě vstřelily branku!
    Hostům vyšlo střídání skvěle. Rosice sice přetáhly rohový kop, dokázaly ale vrátit míč zpátky do vápna. Střela Karla Kulíka byla ještě zablokovaná, ROSTISLAV RAJČINEC se ale z dorážky prosadil.
     
    65
    Žlutá karta pro tým FC Slovan Rosice (Kulík).
     
    65
    Střídání v týmu FC Slovan Havlíčkův Brod:
    ze hřiště odchází Válek, přichází Coufal.
     
    65
    Střídání v týmu FC Slovan Havlíčkův Brod:
    ze hřiště odchází Pavlík, přichází Udržal.
     
    68
    Rosice právě vstřelily branku!
    Hosté předvedli krásnou kombinaci v pokutovém území Havlíčkova Brodu, na jejímž konci stál ROSTISLAV RAJČINEC. Ten se tak po pár minutách pobytu na hřišti prosadil už podruhé.
     
    71
    Domácí při rozehrávce standardní situace zkusili signál s rozehrávkou na krátko, dokázali ocentrovat z pravé strany, k balonu se pak ale dostaly Rosice.
     
    73
    Po akci po levé straně propadl balon k Radku Matulkovi, tomu ale střela nesedla podle jeho představ a Jakub Drobek bez větších problému zasáhl.
     
    75
    Střídání v týmu FC Slovan Rosice:
    ze hřiště odchází Mazuch, přichází Kos.
     
    75
    Střídání v týmu FC Slovan Rosice:
    ze hřiště odchází Dobrovodský, přichází Oborný.
     
    76
    Žlutá karta pro tým FC Slovan Havlíčkův Brod (Udržal).
     
    79
    Matěj Vopršal teď u postranní lajny udržel balón proti přesile svou soupeřů a vybojoval faul.
     
    81
    Žlutá karta pro tým FC Slovan Havlíčkův Brod (Vrzal).
     
    82
    Žlutá karta pro tým FC Slovan Rosice (Goj).
     
    83
    Dmácí zahrávali rohový kop, Matěj Vopršal číhal na dlouhý balon, před ním ho ale do rukavic chytil Jakub Drobek.
     
    85
    Jakub Coufal si počínal dobře na levé straně, nenechal se obrat o balon, pak ale nedokázal dobře přihrát někomu ze svých spoluhráčů.
     
    87
    Střídání v týmu FC Slovan Havlíčkův Brod:
    ze hřiště odchází Vrzal, přichází Bárta.
     
    89
    Martin Cakl hodil dlouhý aut do vápna, kde se k balonu dostal Matěj Vopršal, který jen těsně přestřelil bránu hostů.
     
    89
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí rozehráli rohový kop a míč si našel MATĚJE VOPRŠALA, jehož střela s odrazem o trávník přeskočila hostujícího brankáře.
     
    89
    Střídání v týmu FC Slovan Rosice:
    ze hřiště odchází Dobrovodský, přichází Diviš.
     
    91
    Fabian Matula se uvolnil na hranici velkého vápna a střílel z dobré pozice, Patrik Soukal ale předvedl úspěšný a důležitý zákrok.
     
    92
    Druhý poločas skončil.
     
    Druhá půle nabídla zajímavý průběh. Domácí se nejprve dostali do vedení, Rosice ale dvěma góly otočily skóre znovu ve svůj prospěch. Havlíčkův Brod ovšem v samotném závěru vyrovnal a posunul zápas do penalt.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    0:0
    Vopršal neproměňuje.
     
    1. série
    0:1
    Rajčinec proměňuje.
     
    2. série
    1:1
    Hloušek proměňuje.
     
    2. série
    1:2
    Koláčný proměňuje.
     
    3. série
    1:2
    J. Pavlík neproměňuje.
     
    3. série
    1:3
    Goj proměňuje.
     
    4. série
    2:3
    Cakl proměňuje.
     
    4. série
    2:4
    Matula proměňuje.
     
    Konec zápasu.
     
    Hosté byli v penaltovém rozstřelu neomylní, havlíčkobrodští fotbalisté naopak hned dvakrát neuspěli. Do první kola tak po dramatickém utkání postoupily Rosice. (20:04:52)

    Milan Sochor

    Branky: 41. Matulka, 60. Vopršal, 89. Vopršal – 11. Goj, 63. Rajčinec, 68. Rajčinec

    Karty:   76. Udržal (HBR), 81. Vrzal (HBR) – 45+2. Koláčný (ROS), 65. Kulík (ROS), 82. Goj (ROS)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:0   Vopršal (HBR)
    0:1   Rajčinec (ROS)
    2. série:
    1:1   Hloušek (HBR)
    1:2   Koláčný (ROS)
    3. série:
    1:2   J. Pavlík (HBR)
    1:3   Goj (ROS)
    4. série:
    2:3   Cakl (HBR)
    2:4   Matula (ROS)


    FC Slovan Havlíčkův Brod: Soukal – M. Pavlík (C (65. Udržal), Peca, Vrzal (87. Bárta), Hloušek, Válek (65. Coufal), Cakl, Vopršal, J. Panský (18. Matulka), Dočka, J. Pavlík
    Náhradníci: Bárta, Udržal, Coufal, Veselý, Sikora, Matulka, Š. Panský

    Trenér: Martin Slavík

    FC Slovan Rosice: Drobek – Rimovičs, Kulík, Nečas, Dobrovolný (89. Diviš), Koláčný (C), Trtek (61. Rajčinec), Mazuch (75. Kos), Sedláček (75. Oborný), Goj, Matula
    Náhradníci: Vychodil, Kos, Fila, Diviš, Rajčinec, Oborný

    Trenér: Petr Čuhel

    Rozhodčí: Švehla – Rygl, Nápravník

    Diváci: 100