Brazílie – Japonsko 1:2 (kon.) | Nový Zéland – Kolumbie 0:2 (kon.) | Austrálie – Zambie 6:5 (kon.)
Španělsko – Nigérie 1:0 (kon.) | Francie – Kanada 1:2 (kon.) | USA – Německo 4:1 (kon.)
konec
Austrálie
6:5 (2:4)
Zambie
Neděle 28.07.2024, 19:00 • Nice Stadium • Olympijské hry - ženy • 2 • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
    90. Michelle HEYMANOVÁ - 6:5
     
    90
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Co nedokázala Caitlin Foordová, teď dokonale napravila MICHELLE HEYMANOVÁ! Ta svůj samostatný únik zakončila technickou střelou k pravé tyči a rozjásala australské fanoušky. Asistence: Steph Catleyová.
    77. Steph CATLEYOVÁ - 5:5
     
    77
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Ngambo Musoleová vystihla stranu, STEPH CATLEYOVÁ však umístila míč přesně k tyči. Máme srovnáno!
    65. Steph CATLEYOVÁ - 4:5
     
    65
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Nic lepšího jsem v životě neviděl, teď už mohu spokojeně umřít. Tohle je naprosto geniální podívaná! Exekuci australské standardky si vzala na starost STEPH CATLEYOVÁ a vystřelila přímo doprostřed brány. Letící projektil proletěl mezi rukama zambijské gólmanky přímo do sítě!
    58. Lushomo MWEEMBAOVÁ - 3:5
     
    58
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Dnes už mě nepřekvapí vůbec nic. Centrovaný míč se odrazil od břevna zambijské brány na malé vápno, odkud po přiťuknutí Fowlerové chtěla Michelle Heymanová skórovat patičkou. Míči nedala razanci, čehož mohla využít obránkyně Zambie Mweembaová. Ta ovšem z brankové čáry nakopla gólmanku Musoleovou, od které se kulatý předmět odrazil do sítě.
     
    56
    Zambie právě vstřelila branku!
    Troufám si říct, že je rozhodnuto! Bandaová skvělým centrem našla nabíhající RACHEAL KUNDANANJIOVOU, jejíž hlavička zapadla ke vzdálenější tyči. Asistence: Barbara Bandaová.
    45+2. Barbara BANDAOVÁ - 2:4
     
    45+2
    Zambie právě vstřelila branku!
    Hattrick dokonán, a to už v prvním poločase! Rohový kop rozehrála Esther Siamfuková, jež svým centrem našla jednu ze spoluhráček. Ta míč poslala do ohně, kde svůj důraz prokázala BARBARA BANDAOVÁ a po šťastném odraze skórovala.
    34. Hayley RASOVÁ - 2:3
     
    34
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Tenhle fotbal musí bavit! Kyra Cooneyová-Crossová vyslala od rohového praporku centru na zadní tyč, odkud hlavičkovala CLARE HUNTOVÁ. Na brankové čáře se snažila míč odvrátit Racheal Kundananjiová, chybělo jí ale pár centimetrů.
    32. Barbara BANDAOVÁ - 1:3
     
    32
    Zambie právě vstřelila branku!
    Vše napovídá tomu, že Australanky se rozloučí s olympijským turnajem už ve skupinové fázi! Zambijskou standardní situaci rozehrála Esther Siamfuková, jejíž centr vyboxovala Arnoldová pouze na BARBARU BANDOVOU. Té pak stačilo jen procpat balón do prázdné brány.
    21. Racheal KUNDANANJIOVÁ - 1:2
     
    21
    Zambie právě vstřelila branku!
    Rychlé kontry, to dnes Zambii bude fungovat! Chybu v rozehře Austrálie potrestala RACHEAL KUNDANANJIOVÁ, která se prohnala obranou a v pádu vyslala střelu k protější tyči.
    7. Alanna KENNEDYOVÁ - 1:1
     
    7
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Tak tohle obrana africké reprezentace absolutně nezvládla. Po centru Steph Catleyové se ve vápně ocitla zcela osamocena hned čtveřice Australanek. A byla to ALANNA KENNEDYOVÁ, jíž se podařilo hlavičkovat mimo dosah Musoleové. Asistence: Steph Catleyová.
    1. Barbara BANDAOVÁ - 0:1
     
    1
    Zambie právě vstřelila branku!
    Tak tohle je vstup do zápasu! K nádherné dalekonosné ráně se odhodlala BARBARA BANDAOVÁ a dokonale zaskočila brankářku Arnoldovou. Zambie jde překvapivě do vedení! Asistence: Racheal Nachulaová.

    Michal Hladký

    Branky: 7. Kennedyová (Catleyová), 34. Rasová (Cooneyová-Crossová), 58. Mweembaová (vla.), 65. Catleyová, 77. Catleyová (pen.), 90. Heymanová (Catleyová) – 1. B. Bandaová (Nachulaová), 21. Kundananjiová, 32. B. Bandaová, 45+2. B. Bandaová, 56. Kundananjiová (D. Bandaová)

    Karty:   87. Kennedyová (AUS) – 76. Muchingaová (ZAM)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 14:11. Střely mimo: 13:14. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:10.
    Austrálie: Arnoldová – Catleyová (C), Huntová, Kennedyová, Carpenterová – van Egmondová (57. Wheelerová), Cooneyová-Crossová, Gorryová (57. Torpeyová), Rasová (57. Heymanová) – Foordová – Fowlerová.
    Náhradníci: Micahová – Polkinghorneová, Vineová, Yallopová.

    Trenér: Tony Gustavsson (SWE)

    Zambie: Musoleová – Siamfuková, Muchingaová, Mweembaová, Tembová – M. Zuluová (66. Chilesheová), H. Chandaová, Nachulaová (83. Chilufyaová), Kundananjiová – Mupopová (83. Chitunduová) – B. Bandaová (C).
    Náhradníci: Musondová – D. Bandaová, Lubandjiová, P. Zuluová.

    Trenér: Bruce Mwape (ZAM)

    Rozhodčí: Calderasová (VEN) – Rodríguezová (VEN), Blancová (COL)