Belgie – Čína 2:1 (kon.) | Německo – Japonsko 2:0 (kon.)
Austrálie – Jihoafrická republika 2:1 (kon.) | Velká Británie – Španělsko 1:2 (kon.)
konec
Německo – Japonsko

2:0

(1:0, 0:0, 0:0, 1:0)

Neděle 28.07.2024, 10:30 • Stade Yves-du-Manoir, Colombes • Olympijské hry - Pozemní hokej (ženy) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Pohled do statistik:
    Držení míčku – 61 % : 39 %
    Střely – 25:4
    Trestné rohy – 1/9 : 0 (11:56:41)
     
    Pozemní hokejistky Německa vstupují do olympijského turnaje výhrou 2:0 nad Japonskem. A naprosto zaslouženou. Němky byly jasně lepší, měly spoustu příležitostí ke skórování. Dlouho ale nemohly navázat na vedoucí gól Charlotte Stapenhorstové z 12. minuty. Uklidňující druhá trefa přišla až necelých pět minut před koncem, kdy po trestném rohu našla prostor mezi nohama jinak výborné japonské brankářky Nakamuraové kapitánka Nike Lorenzová.
     
    Konec zápasu.
     
    60
    Začíná poslední minuta tohoto zápasu.
     
    58
    Zelenou kartou byla potrestána Saki Tanakaová. Ta se tedy nemůže následující dvě minuty zapojit do hry.
     
    57
    Tohle už by si Němky měly pohlídat. Zápas mají pod kontrolou a nevím, jak by dosud neškodné Japonky dokázaly dát dva góly.
    Nike LORENZOVÁ - 2:0
     
    56
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky konečně odskakují a asi se jim hodně ulevilo! Další z mnoha trestných rohů už využily. Ke střele se dostala kapitánka NIKE LORENZOVÁ a míček propadl Nakamuraové mezi nohama do brány – 2:0.
     
    56
    Následovat bude další trestný roh Německa.
     
    56
    Pět minut do konce zápasu. Němky stále drží nejtěsnější náskok.
     
    54
    Japonky si následně pomohly nedovoleně a následoval trestný roh. Po ráně Nike Lorenzové si připsala další zákrok Nakamuraová.
     
    54
    Tohle už bylo z německé strany asi překombinované! Lorenzová našla nahrávkou pod sebe v brankovišti volnou Stapenhorstovou. Ta místo střely ještě vracela kapitánce, která zblízka nepřekonala Nakamuraovou!
     
    53
    Nike Lorenzová nastřelovala míček před bránu z levé strany. Právě Stapenhorstová zavírala vzdálenější tyč později a k balónku se nedostala.
     
    52
    Nyní zase Němky. Charlotte Stapenhorstová se dostala v brankovišti k míčku a hned to zkoušela. Její střela prolétla nad brankou.
     
    51
    Hráčky Japonska už evidentně zjistily, že nemohou jen bránit, pokud chtějí srovnat stav a stále častěji se pouštějí do útočné snahy. Závěr ještě může být dramatický a Němky litují řady neproměněných šancí. Zápas teď mohly dohrávat v klidu.
     
    50
    Japonky přidávají! Saki Tanakaová to zkoušela v pádu a mířila vedle vzdálenější tyče.
     
    48
    Po dlouhé době práce pro německou brankářku a obranu! Kubalskiová vyrazila střelu Maj Torijamaové z levé strany před sebe a další z Japonek se pak ještě prala o možnost dorážky. Němky to zvládly. Tohle jsou ale přesně situace, na které si musejí dávat pozor.
     
    46
    Nakamuraová musela v brankovišti na zem, aby nedovolila skórovat dotírající Stapenhorstové – zatím jediné úspěšné střelkyni zápasu.
     
    46
    Začala čtvrtá čtvrtina.

    Martin Augustin

    Keoghová (IRL), Wilsonová (GBR)
    Branky a sestavy:


    Branky: 12. Stapenhorstová, 56. Lorenzová

    Německo: Kubalskiová - Wenzelová, Huseová, Weidemannová - Lorenzová (C), Oruzová, Schröderová, Micheelová, Wiedermannová - Stapenhorstová, Fleschützová.
    Náhradnice: Hornová, Wortmannová, Nolteová, Zimmermannová, Kurzová.

    Japonsko: Nakamuraová - Asajová, Suzukiová, Ojkawaová, Ogawaová - H. Nagajová, Šimadaová - J. Nagajová (C), Kobajakawaová, Moriová, Torijamaová.
    Náhradnice: Kozukaová, Tanakaová, Urataová, Omotová, Hasegawaová.