Japonsko – Čína 0:5 (kon.) | Španělsko – USA 1:1 (kon.)
Velká Británie – Austrálie 0:4 (kon.) | Jihoafrická republika – Argentina 2:4 (kon.)
Německo – Nizozemsko 1:2 (kon.) | Francie – Belgie 0:5 (kon.)
konec
Jihoafrická republika – Argentina

2:4

(1:0, 1:1, 0:0, 0:3)

Pondělí 29.07.2024, 17:30 • Stade Yves-du-Manoir 2, Paříž • Olympijské hry - Pozemní hokej (ženy) • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Argentina je po dvou z pěti odehraných kol na čele skupiny B. Kromě ní je na šesti bodech jen Austrálie, kdežto Jihoafrická republika šestičlenné pole uzavírá spolu s Britkami. (19:15:27)
     
    Jihoafrická republika sahala ve druhém skupinovém utkání po senzaci. Díky dvěma gólům Louwové a de Waalové do 49. minuty vedla, ale závěr už patřil favorizovaným Argentinkám. Ty vděčí za výhru hlavně Agustině Gorzelanyové, která se třikrát prosadila z trestných rohů. Těsně po gólu na 3:2 jihoafrický odpor definitivně zlomila Jankunasová.
     
    60
    Konec zápasu.
     
    59
    Stephanie Bothaová si ještě zapíše do statistik zelenou kartu. Argentina dohraje zbytek zápasu v početní výhodě.
     
    58
    Onthatile Zuluová potřebovala na pravém křídle setřást Trinchinettiovou. Ta ji nepustila z očí a míček legálním způsobem ukořistila pro argentinské barvy.
     
    57
    Jihoafrické hokejistky už nemají morální ani fyzické síly na zdramatizování tak slibně rozjetého zápasu. Albertarriová ukrajuje další sekundy u levé postranní čáry.
     
    56
    Znovu rozhodčí Delforgeová postřehla hru nohou v podání bránící Bothaové. Ta hned reklamovala, že se spletla a kontrola u videa jí dala za pravdu. Další trestný roh se konat nebude.
     
    54
    Eugenia Trinchinettiová vyrazila do rohu hřiště sbírat cenné sekundy. Během toho se s míčkem dostala do autu a rozhodčí jej přisoudily Jihoafričankám.
    Julietta JANKUASOVÁ - 2:4
     
    53
    Argentina právě vstřelila branku!
    Ve třiapadesáté minutě padl první gól ze hry. Jihoafrické sny o senzačním výsledku rozprášila JULIETA JANKUASOVÁ. Hráčka s osmadvacítkou na zádech přebrala míč od Alonsové a po noblesní kličce Castellarové vypustila nechytatelnou střelu na zadní tyč.
    Agustina GORZELANYOVÁ - 2:3
     
    52
    Argentina právě vstřelila branku!
    Campoyová schytala do nohy přihrávku Toccalinové, což je v pozemním hokeji důvod k nařízení trestného rohu. AGUSTINA GORZELANOYVÁ z něj tentokrát vypálila do pravé části branky a zkompletovala hattrick!
     
    51
    Toccalinová zkompletovala přihrávku přes několik desítek metrů, ale další z Argentinek následně vyšla z klíčového souboje jedna na jednu jako poražená.
     
    50
    Agostina Alonsová poslala míč do argentinské branky zpoza střeleckého kruhu. Letící projektil nikdo netečoval, takže gól platit nemůže.
    Agustina GORZELANYOVÁ - 2:2
     
    49
    Argentina právě vstřelila branku!
    Velký trn z paty argentinskému týmu opět pomohla vytrhnout AGUSTINA GORZELANYOVÁ, jež dokonale zopakovala svůj předchozí gól z trestného rohu. I v tomto případě mířila do levého rohu brány – 2:2.
     
    49
    Přihrávka Albertarriové vyvolala zmatek u branky JAR. Lloydová chtěla míček odkopnout, ale v tu chvíli byl zapískán trestný roh pro Argentinu.
     
    49
    Selhání v přechodové fázi Argentinky mrzet nemuselo, protože Bobbsová zkazila v přečíslení hned první přihrávku.

    Michal Břuchanský

    McCleanová (TTO), Delforgeová (BEL)
    Sestavy
    Jihoafrická republika: Lloydová - Bothaová, Isaacsová, Christieová, Louwová, Molikoeová, Zuluová, Augoustiová, Seereaneová, Mokoeanová, Bobbsová (C).
    Náhradníci: Pearceová, Swartsová, Patonová, Maliová, de Waalová.
    Trenér: Giles Bonnet

    Argentina: Cosentinová - Toccalinová, Gorzelanyová, Alonsová, Granattová, Mocciaová (C), Cairová, Trinchinettiová, Castellarová, Jankunasová, de Armasová.
    Náhradníci: Raposová, Albertarriová, Valdezová, Casasová, Campoyová.
    Trenér: Fernando Ferrara
    Branky
    15. Louwová, 29. de Waalová - 17., 49. a 52. Gorzelanyová, 53. Jankunasová
    Zelené karty
    59. Bothaová - 20. Cairová, 18. Valdezová