Týmy – muži Vítěz: Japonsko (kon.)
konec
Týmy – muži

Vítěz: Japonsko

Pondělí 29.07.2024, 17:30Olympijské hry - Sportovní gymnastika • Finále
Sledujte:
     
    Čang dostal vysokou známku 14,733 bodu, což je znamená "pouze" druhé místo! Japonsko je olympijským šampionem!
     
    Daiki Hašimoto dostal 14,566 bodu a Čang by musel zacvičit se známkou za 15,266 bodu, aby vrátil Čínu na první místo!
     
    Daiki Hašimoto předvedl těžkou a povedenou sestavu a už to vypadá, že Japonsko skutečně získá titul olympijských šampionů!
     
    Su nakonec dostal jen 11,600 bodů a Japonci jsou v průběžném pořadí náhle na prvním místě s náskokem 7 desetin bodu! Hašimoto může potvrdit posun na zlatou příčku!
     
    Stephen Nedoroscik zvládl parádně svou sestavu na koni našíř a Spojené státy budou mít medaili!
     
    A opět mu uklouzla ruka a přišel další pád! Su zcela zazdil naděje Číny na zlato!
     
    A tohle je asi rozhodující okamžik! Su Wei-de spadl z hrazdy a kromě penalizace za pár má jeden nedokončený prvek, takže zhruba bod a půl půjde ze známky dolu!
     
    Mezitím Šinnosuke Oka předvedl výbornou sestavu, za kterou dostal 14,433 bodu. Možná chtěl trošičku víc, ale stále Japonci živí naději na závěrečný finiš směrem k prvnímu místu!
     
    Číňan Siao zapsal za sestavu na hrazdě jen 13,033 bodu. To je o bod a půl méně než Japonec Sugino. Rázem je rozdíl mezi oběma družstvy jen zhruba 1,7 bodu.
     
    Fenomenální známka Cou Ťing-jüana na bradlech! Extrémně náročnou sestavu, která měla hodnotu 6,9 bodu, dokázal provést bez viditelnějších zaváhání a obdržel 16 bodů! Čína má díky tomu po bradlech 219,296 bodu!
     
    Čang Po-cheng dokonce získal na bradlech 15,100 bodů! Jelikož Američané na prostných zatím sbírají jen něco málo přes 14 bodů a Ukrajinci zápolí s náročnou hrazdou, dojde k ohromnému navýšení náskoku na čele týmové soutěže! Stačí, aby poslední čínský gymnasta nepokazil.
     
    Úchvatná sestava na bradlech od Olliji Kovtuna, který dostal 15,433 bodu! Druhá nejvyšší známka dnešního dne, jen kruhy Lioua byly lepší.
     
    Čína má po kruzích fantastickou známku 131,364 bodů a je ve vedení soutěže týmů!
     
    Jang Liou předvedl na kruzích sestavu, která by klidně mohla aspirovat na zlato v individuálním závodě na tomto nářadí, kam se také kvalifikoval. Od rozhodčích dostal známku 15,500!
     
    Jake Jarman dohání Whitehouseovu ztrátu, za svůj přeskok dostává 15,266 bodu! Jedna z nejvyšších známek, která zatím byla dnes k vidění!

    Jan Vojkůvka