Týmová soutěž – muži (kon.) | Týmová soutěž – muži Vítěz: Jižní Korea (kon.)
konec
Týmová soutěž – muži

Pondělí 29.07.2024, 09:30Olympijské hry - Lukostřelba • Eliminace
Sledujte:
     
    OF4
    První šípy v rozstřelu stanovily jednobodový náskok Turků za desítku Tumera. Yildirmis s Hernandezem Verou navázali devítkami, kdežto Gazozova desítka vyřadila Kolumbice ještě před závěrečným šípem Arcily. Po dramatickém průběhu zápasu tak sedmičku známých čtvrtfinalistů doplňují lukostřelci Turecka.
     
    OF3
    Třetím postupujícím týmem z osmifinálového programu je Itálie, která v rozstřelu porazila trojici z Kazachstánu poměrem 28:26. Odpoledne je bude ve čtvrtfinále čekat domácí Francie.
     
    OF2
    Z šesti britských šípů vzešlo 55 bodů. Lin Zih-Siang se před posledním pokusem ocitl v pozici, kdy devítka stačila k zajištění postupu. Trefil dokonce 10 a Tchaj-wan se suverénním vítězstvím 6:0 míří do třaskavého semifinále proti Číně.
     
    OF1
    Martinez Wing v předprostředním šípu zasáhl pouze osmičku a Japoncům stačilo nasázet z druhé várky pokusů 26 bodů, což pro ně nebyl žádný problém. Po třech devítkách už mohou slavit postup do semifinále, kde se utkají s favorizovanou Jižní Koreou. Za stavu 5:1 už zápas pokračovat nebude, neboť případné dva body ze zbývajícího čtvrtého setu nepomohou porážku Mexika zvrátit.

    Michal Břuchanský

    Výsledky osmifinále
    Mexiko - Japonsko 1:5
    Tchaj-wan - Velká Británie 6:0
    Itálie - Kazachstán 5:4
    Kolumbie - Turecko 4:5