Vzduchová pistole 10 m – smíšené týmy (kon.) | Vzduchová puška 10 m – ženy Vítězka: Pan Hjo-čin (KOR) (kon.)
Trap – muži cz (kon.) | Vzduchová puška 10 m – muži Vítěz: Li-chao Šeng (CHN) (kon.)
konec
Trap – muži

Pondělí 29.07.2024, 09:30Olympijské hry - Střelba • Kvalifikace
Sledujte:
     
    První fáze kvalifikace trapu je u konce. Odstřílely se tři kola, celkem tedy 75 holubů. Zítra se dostřílí dalších 50. Žádný z trapistů nedokázal sestřelit všech 75 terčů. Nejlépe na tom byli Švéd Rickard Levis-Andersson se 74 sestřelenými holuby a Australan James Willet, který zaznamenal stejné množství. Chorvat Cernogoraz, Maročan Haffari, Dominikánec Lorenzo, Ital Pellielo, Číňani Jü a Čchi, Brit Hales a Turek Oguzhan zvládli sestřelit 73 terčů. Slovák Marian Koačócy udělal celkem pět chyb, Čech Jiří Lipták, vítěz trapu z Tokia, bohužel udělal chyb šest, a naději na postup už nemá. (14:24:39)
     
    Dnešní část kvalifikace mužského trapu je u konce.
     
    Dalších pět střelců zatím má na kontě dvě chyby. Konkrétně Giovanni Cernogoraz, Driss Haffari, Giovanni Pellielo, Nathan Hales, a Oguzhan Tuzun.
     
    Jiří Lipták má také dostříleno třetí kolo. Minul nakonec jeden terč, dohromady už tedy šest a je až na 27. pozici z 30.
     
    Turek Oguzhan Tuzun dvakrát zaváhal! Ulítly mu dva terče a tak se dost propadl. Zpět na koně se naopak dostal Levin-Andersson, který trefil dvacet pět terčů, a James Willett se stejným skóre, kteří tak zatím jako jediní dva mají 74 z 75 terčů.
     
    Co se týče Jiřího Liptáka, ten zatím nastřílel dvanáct terčů ze dvanácti, ovšem stále je hodně dole.
     
    Pokračujeme třetím kolem. V něm zatím všichni dosavadní lídři střílejí bez chyby.
     
    Pětadvacet terčů dokázal ve druhém kole sestřelit Almudhaf z Kuvajtu, Brol Cardenas z Guatemaly, Fernandez ze Španělska, Robinson z Nového Zélandu, Cernogoraz z Chorvatska, Haffari z Maroka, Al Khatri z Ománu, Lorenzo z Dominikánské republiky, Yang s Čínské Tchaj-peje, a Tondaiman z Indie.
     
    Švéd Rickard Levin-Anderson už také není stoprocentní, ve druhém kole jednou minul, stejně jako Australa Willett a Brit Hales.
     
    Ogurzhan Tozun z Turecka má dostříleno i ve druhé sérii, kde se opět ani jednou nemýlil. Fantastická práce Turka, který je zatím jediný, kdo dokázal sestřelit v obou sériích všechny terče.
     
    Slovák Martin Kovačócy se posunul trochu nahoru. V druhém kole zatím nechyboval, jenže už v tom prvním minul čtyři terče.
     
    A další dvě chyby pro Jiřího Liptáka. Tak to už je bohužel konec. Český střelec a olympijský vítěz z loňska se propadl s 21 trefenými terči z 25 až k úplnému konci pořadí.
     
    Bohužel jsme viděli dvě další chyby Jiřího Liptáka hned na úvodních dvou terčích druhého kola. Tak to je velká smůla.
     
    Daří se i dalším úspěšným střelcům. Hales, Willett či právě Tuzun mají na kontě už 10 dalších sestřelených terčů.
     
    Druhé kolo kvalifikace trapu začalo a už se střílí. Turek Tuzun, který sestřelil všech dvacet pět terčů v prvním kole už má na kontě dalších pět.
     
    Celá první série je dostřílena. Kompletních 25 terčů nakonec zvládl Ital de Filippis, Turek Tuzun, Brit Hales, Švéd Levin-Andersson, Číňan Čchi, Australan Willet a Číňan Jü. Dalších devět střelců, včetně Jiřího Liptáka, trefilo 24 terčů.
     
    Mezitím první část kvalifikace střílí také druhá polovina střelců. Kolik z nich ještě dosáhne na všech 25 terčů?
     
    První položka je za námi. Nakonec jsme v ní viděli čtyři střelce s 25 body, a to konkrétně Halese, Levina-Anderssona, Tuzuna a Willetta. Jiří Lipták má na kontě 24 tref.
     
    Pokračujeme dále, Jiří Lipták se stále drží pouze s jednou ztrátou. Aktuálně má na kontě už 22 zásahů. 23 už trefil pouze Švéd Rickard Levin-Andersson a Australan James Willett.
     
    Velká škoda, je tu první zaváhání českého střelce. Ten má tedy 13 ze 14 terčů. Stoprocentní už zůstává pouze pět lidí.
     
    Dvanáct terčů je za námi, pouze pět stoprocentních střelců zbývá. Jiří Lipták se stále drží vepředu a ještě neminul.
     
    Po osmi terčích už zbývá pouze osm střelců se stoprocentní úspěšností. Mezi nimi i český střelec Jiří Lipták. Dalších devět střelců už jeden terč minulo.
     
    V první sérii trapu zatím většina střelců neminula žádný cíl. A to včetně Jiřího Liptáka, který má také na kontě pět z pěti zásahů. Jediný García už dvakrát minul. Někteří střelci ale ještě nevystartovali.
     
    Začátek trapu.
     
    Vítám všechny fanoušky u TRAPu. Ten začíná v 9:30. Celkem uvidíme třicet střelců, kteří budou soupeřit v pěti kolech o šest postupových míst do finále, kde se pak utkají o medaile. Mezi nimi bude také české zastoupení, a to konkrétně Jiří Lipták, olympijský vítěz z minulých LOH v Tokiu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:30.

    Jiří Polášek