Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 2. den (kon.) | Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 3. den (kon.)
konec
Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 3. den

Pondělí 29.07.2024, 09:00Olympijské hry
Sledujte:
     
    Češi v akci

    Česká výprava se během třetího dne dočkala aspoň prvních umístění v top 10, konkrétně dvou 6. míst. Dosáhli na ně po velmi dobrých výkonech Lukáš Rohan ve finále kanoistů ve vodním slalomu a plavkyně Barbora Seemanová ve finále 200 m volný způsob, která jako první Čech v historii dokázala zopakovat postup do olympijského finále na stejné trati.

    Skvěle se také dařilo českým tenistům, všichni, co v pondělí hráli, postoupili do dalšího kola. Zvládli to Barbora Krejčíková, deblové páry Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem a Karolína Muchová s Lindou Noskovou a nakonec i smíšený pár Kateřina Siniaková, Tomáš Macháč. Nečekaně slušně si vedou i všichni zástupci v jachtingu, tj. Kateřina Švíková na windsurfu a Zofia Burska se Sárou Tkadlecovou ve třídě 49er FX.

    Ondřeje Cinka bohužel připravily o umístění v top 20 závodu horských kol hned 2 defekty, pokračování velkého úspěchu měla na dosah stoní tenistka Hana Matelová, avšak ve 2. kole proti hratelné soupeřce nezvládla postoupit při vedení 3:1 na sety. Miroslav Trunda úspěšně dokončil jezdeckou soutěž všestrannosti a dokonce se i odpoutal z posledního místa.

    Nespokojený s koncem už v osmifinále je fleretista Alexander Choupenitch a smutným hrdinou dne je střelec Jiří Lipták, kterému se v kvalifikaci trapu vůbec nedařilo a ač ještě není dostřílená, reálnou šanci na finále už dávno ztratil.

    Čtvrtý den začíná již po osmé ráno, přeji dobrou noc a v úterý zase u denního přehledu nashledanou. (02:01:03)
     
    Plavání

    200 m volný způsob žen

    1. Mollie O'Callaghanová (AUS) 1:53,27 min (OR)
    2. Ariarne Titmusová (AUS) 1:53,81
    3. Siobhan Bernadette Haugheyová (HKG) 1:54,55
    4. Mary-Sophie Harveyová (CAN) 1:55,29
    5. Jang Ťün-süan (CHN) 1:55,38
    6. Barbora Seemanová (CZE) 1:55,47
    7. Erika Fairweatherová (NZL) 1:55,59
    8. Claire Weinsteinová (USA) 1:56,60
    Barbora Seemanová v sedmé dráze zopakovala šesté místo z Tokia, jako suverénně nejlepší Evropanka
     
    22:01
    Plavání

    Barbora Seemanová plavala ve finále 200 m volný způsob výborně, útočila na osobní rekord, ještě na poslední obrátce byla čtvrtá, ale nakonec přeci jen měly další závodnice silnější závěr a česká plavkyně zopakovala šesté místo z Tokia, jen 4 setiny sekundy za červnovým osobním rekordem! Daleko před ní se odehrával souboj o zlato mezi Australankami a nakonec ho nečekaně nemá světová rekordmanka a naplno zářící světová hvězda Ariarne Titmusová, ale novopečená olympijská rekordmanka Mollie O'Callaghanová, která ve 20 letech získává už čtvrté olympijské zlato, ale první individuální! Titmusová neobhájila zlato z Tokia a musí se spokojit pouze se stříbrem, bronz pak daleko za nimi v soutěži zbytku světa získala Siobhan Bernadette Haugheyová z Hongkongu, která tak získává plaveckou medaili na druhých hrách za sebou a dělá z plavání jeden z nejúspěšnějších sportů v olympijské historii tohoto zvláštního čínského území!
     
    21:48
    Plavání

    Zbývá poslední dnešní plavecké finále, kde se o podobnou senzaci jako Irka před chvílí pokusí Barbora Seemanová. 200 m volný způsob žen.
     
    21:14
    Stolní tenis

    Tohle je neskutečná škoda a Hanu Matelovou to bude nejspíš dlouho mrzet! Zápas druhého kola proti Nizozemce Britt Eerlandové měla skvěle rozehraný, vedla 3:1 na sety, jenže to nedokázala dotáhnout! V každém dalším setu jí něco chybělo a nemohla se navíc opřít o svůj servis, větší část bodů vyhrála při servisu soupeřky. Přes velmi nadějný průběh nakonec opouští svůj pravděpodobně poslední olympijský turnaj ve 2. kole.

    Dvouhra žen, 2. kolo:
    Hana Matelová (CZE) – Britt Eerlandová (NED) 3:4 (11, -8, -10, -9, 8, 9, 9)
    Kateřina Siniaková s Tomášem Macháčem vyřazují nasazené jedničky!
     
    Vodní slalom

    C1 mužů

    1. Nicolas Gestin (FRA) 91,36 s
    2. Adam Burgess (GBR) 96,84
    3. Matej Beňuš (SVK) 97,03
    4. Sideris Tasiadis (GER) 97,27
    5. Miquel Travé (ESP) 97,92
    6. Lukáš Rohan (CZE) 98,09
    7. Liam Jegou (IRL) 98,52
    8. Matija Marinić (CRO) 100,35
    9. Tristan Carter (AUS) 100,73
    10. Grzegorz Hedwig (POL) 105,81
    11. Benjamin Savšek (SLO) 144,93
    12. Yves Bourhis (SEN) 145,78
     
    18:07
    Vodní slalom

    Nicolas Gestin předvedl ve finále kamoistů něco absolutně mimořádného, nadpozemského! Jízda, která vstoupí do dějin, protože v moderních dějinách umělých kanálů se ještě nestalo, aby vítěz nadělil druhému téměř 5,5 sekundy! A to vše v naprosto neuvěřitelné atmosféře. Tohle bylo olympijské finále se vším všudy. 24letý Francouz měl dosud jen stříbro z loňského MS, ale tady za celé 2 dny neměl vůbec žádnou konkurenci. Stříbro bere Brit Adam Burgess, který ve 32 letech získává vůbec první velkou individuální medaili, bronz putuje na Slovensko zásluhou už 36letého Mateje Beňuše, který po stříbru z Ria slaví druhou olympijskou placku v životě! Pouze první čtyři v konečném pořadí zajeli finále čistě. Lukáš Rohan končí šestý, pouze 1,06 sekundy od medaile. Nebýt poměrně zbytečného šťouchu hned na začátku, měl by stříbro. Velká škoda.
     
    17:59
    Slovensko má jistotu první medaile z Paříže, získá ji vodní slalomář Matej Benuš!
     
    17:55
    Vodní slalom

    Zbývají poslední dva finalisté mazi kanoisty a Lukáš Rohan už má bohužel jistotu, že druhou olympijskou medaili dnes nezíská. Bude nejhůř na šestém místě. To Slovák Matej Beňuš je na druhé pozici a pokud aspoň jeden ze zbývající dvojice zaváhá, bude moct slavit!
     
    17:42
    Vodní slalom

    Situace ve finále soutěže kanoistů začíná vypadat docela zajímavě, protože po odjetí poloviny závodníků jsou Slovák Matej Beňuš a náš Lukáš Rohan stále na prvních dvou místech.
     
    17:32
    Tenis

    Další dobrou zprávu už Slováci určitě znají z tenisu, jelikož Anna Karolína Schmiedlová dokázala ve dvou setech vyřadit čtrnáctou nasazenou Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovu 6:4, 6:4! Ve třetím kole narazí na nasazenou čtyřku Italku Jasmine Paoliniovou, která hraje celé jaro a léto ve skvělé formě.
    Závěr finálové jízdy Lukáše Rohana
     
    17:29
    Vodní slalom

    Lukáš Rohan ve finále kanoistů zajel pravděpodobně svoji nejlepší jízdu za celé dva dny závodů, rychlou, čistou, takže je obrovská škoda, že se dopustil šťouchu hned na třetí brance. Bez toho by to bylo velmi zajímavé, jelikož takový čas by v semifinále stačil na druhé místo. Takhle má čas 98,09 s, zařadil se za Slováka Mateje Beňuše, jenž zvládl finále čistě a taktéž hodně rychle a bude doufat, na co mu bude stačit čas 97,03 s.
     
    16:39
    Jachting

    Dobře si vedou také Zofia Burska se Sárou Tkadlecovou ve třídě 49er FX. Dnešní první jízdou dokončily dokonce na 2. pozici, jenže ve zbylých dvou na to nenavázaly a v celkovém pořadí jsou po polovině odjetých jízd na 11. místě. Účast v závěrečné finálové jízdě pro elitní desítku není nereálná a jednalo by se o velký úspěch.
    Na čele jsou Francouzky Steyaertová s Piconovou, sice zatím nevyhrály jedinou jízdu, ale pětkrát skončily druhé a taková vyrovnanost je klíčová. Na Nizozemky van Aanholtovou s Duetzovou už mají náskok 10 bodů.
     
    16:35
    Jachting

    Skvěle vstoupila do neustále odkládané soutěže windsurfařek Kateřina Švíková! V obou dosud dokončených jízdách skončila na 8. místě a v součtu to znamená průběžné 6. místo celkového pořadí.
     
    16:32
    Skateboarding

    Slovensko bude mít zástupce i ve finále skateboardové disciplíny street mezi muži! Z posledního možného 8. místa v kvalifikaci se tam protáhl Richard Tury. Bude ve společnosti favorizovaných Japonců a Američanů, tj. Širaje, Horigomeho, Eatona, Hustona, dále Argentince Dell Olioho, Brazilce Hoeflera a Kanaďana Russella.
     
    16:27
    Vodní slalom

    Kromě Lukáše Rohana a Mateje Beňuše postoupili do finále v soutěži kanoistů i Poláík Hedwig, Senegalec Bourhis, Australan Carter, Chorvat Marinić, Ir Jegou, obhájce zlata Slovinec Savšek, Brit Burgess, Němec Tasiadis, Španěl Trave a naprostý suverén a miláček tribun Nicolas Gestin, který je úplně někde jinde než všichni ostatní a o zlato se evidentně muže připravit jen on sám. Finále se jede v 17:20, Beňuš pojede jako druhý, Rohan jako třetí.
     
    16:06
    Vodní slalom

    Do finále kanoistů postupuje i Slovák Matej Benuš. Je pravděpodobné, že společně s Lukášem Rohanem budou finále když ne zahajovat, tak pojedou mezi prvními.
     
    16:01
    Horská kola

    Ondřej Cink se téměř polovinu závodu držel na konci druhé desítky, jenže na konci třetího kola ho nejspíš potkal nějaký technický problém, propadl se o 10 míst a zpět dopředu se už téměř neposunul. Dokončil na 25. pozici se ztrátou více než 6 minut.
    Závěr semifinálové jízdy Lukáše Rohana
     
    15:49
    Vodní slalom

    Lukáš Rohan zajel v semifinále kanoistů výborně a ač se dopustil dvou šťouchů v brankách číslo 12 a 16, dostal se po dojetí na průběžné třetí místo a krátce poté získal jistotu postupu do finále! Lukáš Rohan bude bojovat o medaili!
    Vítězný míč českých deblistů
     
    15:42
    Tenis

    Další skvělá tenisová zpráva, dnes jsou zatím Češi stoprocentní! Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem sice s pátými nasazenými Brity prohráli první set, ale zůstali koncentrovaní, druhý set získali pro sebe, když v obou případech rozhodoval jediný brejk, a ačkoliv v super tiebreaku prohrávali 5:7, dokázali to otočit! Britové se za stavu 8:8 porazili sami dvěma nevynucenými chybami a český pár je ve druhém kole čtyřhry! V něm se utkají buď s Italy Darderim a Musettim, nebo s Chilany Jarrym a Tabilem.

    Čtyřhra mužů, 1. kolo:
    Tomáš Macháč, Adam Pavlásek (CZE) – Joe Salisbury, Neal Skupski (GBR, 5) 4:6, 6:3, 10:8
     
    15:10
    Šerm

    Alexander Choupenitch bohužel bronz z Tokia v Paříži neobhájí! Jeho cesta turnajem končí už v osmifinále na fleretu Itala Guillaumea Bianchiho! Souboj dvou papírově velmi vyrovnaných soupeřů rozhodl drtivý nástup Itala, který rychle získal náskok a využíval chyb hodně zbrklého českého reprezentanta. Ten se bohužel nedokázal uklidnit ani dvojí výměnou zbraně a ač se tempo zápasu přeci jen o něco zpomalilo, vítězného bodu se Bianchi dočkal ještě před polovinou druhé třetiny.

    Fleret mužů, osmifinále:
    Guillaume Bianchi (ITA, 10) – Alexander Choupenitch (CZE, 7) 15:5
     
    14:35
    Střelba

    První den kvalifikace trapu mužů je u konce a nikdo už nezůstal zcela bezchybný, nikdo netrefil všech 75 letících terčů. Na čele před závěrečnými dvěma kvalifikačními sériemi, které se budou střílet zítra dopoledne, jsou se skóre 74 Švéd Rickard Levin Andersson a Australan James Willett, 73 nastřílelo dalších 8 mužů, mezi nimiž bohužel není Jiří Lipták. Ten absolutně nezvládl druhou sérii, kdy udělal hned 4 chyby, celkem sestřelil pouze 69 terčů a nachází se na 27. místě z 30 účastníků. Naděje na obhajobu zlata je pryč. Podobně je na tom i Slovák Marián Kovačócy, jenž má 70 úspěšných tref.
    Karolína Muchová a Linda Nosková zakončily skvělou otočku esem Noskové
     
    13:53
    Tenis

    To jsou věci! Karolína Muchová s Lindou Noskovou po nezvládnutém prvním setu a nepříznivém vývoji setu druhého dokázaly zmobilizovat hlavně psychické síly a poté, co druhý set vyhráli v tebreaku, si to nejlepší nechaly na super tiebreak, kde proměnily hned první mečbol a nečekaně vyřazují neutrální pár ruských tenistek! Postupují do druhého kola, kde je čekají nasazené jedničky z USA, Coco Gauffová a Jessica Pegulaová.

    Čtyřhra žen, 1. kolo:
    Karolína Muchová, Linda Nosková (CZE) – Jekaterina Alexandrovová, Jelena Vesninová (AIN) 2:6, 7:6 (5), 10:6
     
    13:40
    Tenis

    Že by se špatné věci v dobré obracely? Karolína Muchová s Lindou Noskovou zvládly těžkou chvíli ve druhém setu, když prohrávaly 4:2, zvedly se a dotáhly ho do tiebreaku, kde sice zahrály dvě dvojchyby, ale přesto ho zvládly poměrem 7:5 a stále mají naději na postup do druhého kola, rozhodne super tiebreak!
    Barbora Krejčíková postupuje do osmifinále
     
    13:35
    Tenis

    Po technické přestávce se vracíme s výbornou zprávou z kurtu Simonne Mathieuové, kde Barbora Krejčíková po vyrovnanějším začátku převzala otěže druhého setu, v závěru již dominovala a postupuje přes čínskou soupeřku do osmifinále! Tam se střetne s vítězkou duelu mezi Jessicou Pegulaovou a Elinou Svitolinovou.

    Dvouhra žen, 2. kolo:
    Barbora Krejčíková (CZE, 9) – Wang Sin-jü (CHN) 6:3, 6:2
     
    12:55
    Tenis

    Barbora Krejčíková si sice zkomplikovala do té doby jednoznačný průběh prvního setu, když nedokázala dopodávat zápas, ale vzápětí uspěla při servisu čínské soupeřky a vyhrála 6:3. Má tak nakročeno do třetího kola.
     
    12:37
    Tenis

    Karolína Muchová a Linda Nosková si pravděpodobně přenesly špatnou aktuální formu z dvouhry i do čtyřhry, kterou spolu navíc nikdy nehrály. Neutrálnímu páru Jekaterina Alexandrovová, Jelena Vesninová v prvním setu podlehly po jednoznačném průběhu 2:6.
     
    12:24
    Šerm

    Vypadá to, že Alexander Choupenitch si do Paříže přivezl výbornou formu! V prvním kole fleretu mužů jednoznačně přejel Poláka Michala Siesse 15:3 a postupuje do osmifinále, kde narazí na lepšího ze souboje Itala Guillaumea Bianchiho s Kanaďanem Maximilienem van Haasterem. Favoritem tohoto duelu je Ital.
     
    12:00
    Střelba

    Kvalifikace trapu má za sebou dvě kompletní série a Jiří Lipták je při svém nepovedeném představení úplně poslední. Od postupu do finále je hodně daleko i Slovák Marián Kovačócy, je jen o jeden trefený terč lepší než Lipták. Po dvou sériích zůstal jediný stoprocentní střelec, Turek Oguzhan Tuzun, dalších 6 minulo v součtu jednou. A jedna zajímavost, prakticky vyřazen z boje o finále je o další obhájce medaile z Tokia, Brit Matthew John Coward Holley, jenž má trefeno jen 46 terčů, o jeden více než Lipták.
     
    11:20
    Střelba

    Hodně špatné zprávy z kvalifikace trapu! Jiřímu Liptákovi se vůbec nedaří a již po dvou kvalifikačních sériích vypadává ze hry o postup do finále, zlatou medaili tak neobhájí! Ve druhé sérii totiž udělal hned 4 chyby, celkem tedy z úvodních 50 terčů trefil pouze 45 a to je na nejvyšší světové úrovni strašně málo.
     
    11:07
    Jezdectví

    Závěrečný parkur se jede v opačném pořadí po cross-country, aby soutěž všestrannosti nabrala na napínavosti. Miroslav Trunda s klisnou Shutterflyke tak jel jako první a znovu měl problém udržet ji v ruce, jako kdyby byla přemotivovaná. Z toho pramenily některé zhozené klandry a 30 trestných bodů, celkem pak 155 trestných bodů za celou soutěž, a dokonce se z posledního místa, které okupoval celou dobu odpoutá! Hned po něm jedoucí Ekvádorec Nicolas Wettstein totiž na koni Altier D'Aurois parkur vyloženě pokazil a propadá se o 3,5 bodu za českého jezdce.
     
    10:40
    Střelba

    První kvalifikační sérii má v trapu odstříleno všech 30 mužů a bez jediné chybičky to zvládlo pouze 7 z nich. Jak již bylo informováno, Jiří Lipták minul jednou a má stejnou bilanci jako 8 dalších střelců.
     
    9:45
    Střelba

    Nepříjemná zpráva z kvalifikace trapu, Jiří Lipták minul jeden letící terč již ve třetí části úvodní kvalifikační série a pokud chce mít naději na postup do finále, může si v celém zbytku kvalifikace dovolit zaváhat už pouze jednou.
     
    Češi v akci

    Čechů v pondělí nebude sportovat tolik jako třeba v neděli, ale bude mezi nimi hned několik medailových nadějí.

    Bronz z Tokia bude obhajovat fleretista Alexander Choupenitch, v pavouku je nasazený jako číslo 7, takže minimálně v úvodních dvou kolech bude čelit papírově slabším soupeřům. Využije toho?

    Na kanálu divoké vody bude pro změnu stříbro obhajovat kanoista Lukáš Rohan. Kvalifikace se mu příliš nepovedla, dokáže se ze semifinále protlačit mezi 12 finalistů?

    Do prvního dne soutěže v trapu, tedy prvních tří kvalifikačních sérií, nastoupí obhájce zlata Jiří Lipták. Tady ještě nemůže závod vyhrát, ale může ho ztratit. Snad tomu tak nebude.

    Večerní plavecký finálový program uzavře boj o medaile na 200 m volný způsob i s Barborou Seemanovu, ale aby i ona mohla reálně plavat o cenné kovy, musela by výrazným způsobem vylepšit svůj vlastní národní rekord. Podaří se?

    Na tenisových dvorcích v areálu Rolanda Garrose nastoupí do druhého kola poslední zbývající žena ve dvouhře, Barbora Krejčíková, proti čínské soupeřce je velkou favoritkou. Představí se i tři deblové páry vstupující do 1. kola, Karolína Muchová, Linda Nosková v ženách, Tomáš Macháč, Adam Pavlásek v mužích i Kateřina Siniaková, Tomáš Macháč v mixu by se postupem dál postarali o překvapení.

    Jezdeckou soutěž všestrannosti v prvním kole parkuru uzavře beznadějně poslední Miroslav Trunda s klisnou Shutterflyke, vzpomenout si na lepší časy se pokusí v závodě horských kol Ondřej Cink, druhý den své soutěže čeká jachtařky Zofii Burskou a Sáru Tkadlecovou, počasí snad umožní zahájit závody windsurfingu i s Kateřinou Švíkovou.

    A to je pro dnešek vše, čeští veslaři, badmintonisté i třeba plážoví volejbalisté mají v pondělí volno.

    Libor Štěpán

    Program 3. dne soutěží
    Badminton
    8:30, 14:00 a 19:30 dvouhra žen, dvouhra mužů, čtyřhra žen, čtyřhra mužů, smíšená čtyřhra (základní skupiny)

    Basketbal
    11:00 Nigérie–Austrálie (ženy, skupina B)
    13:30 Německo–Belgie (ženy, skupina C)
    17:15 Kanada–Francie (ženy, skupina B)
    21:00 USA–Japonsko (ženy, skupina C)

    Box
    11:00, 15:30 a 20:00 ženy do 60 kg (osmifinále)
    11:48, 16:02 a 20:48 muži do 63,5 kg (osmifinále)
    12:36 muži do 92 kg (osmifinále)
    16:50 a 21:20 muži nad 92 kg (osmifinále)

    Házená
    9:00 Japonsko–Německo (muži, skupina A)
    11:00 Slovinsko–Chorvatsko (muži, skupina A)
    14:00 Egypt–Dánsko (muži, skupina B)
    16:00 Švédsko–Španělsko (muži, skupina A)
    19:00 Francie–Norsko (muži, skupina B)
    21:00 Argentina–Maďarsko (muži, skupina B)

    Horská kola
    14:10 cross-country mužů (Ondřej Cink)

    Jachting
    12:03 windsurfing žen (jízdy 1–5, Kateřina Švíková)
    12:05 skiff mužů (jízdy 4–6)
    12:15 skiff žen (jízdy 4–6, Zofia Burska, Sára Tkadlecová)
    12:23 windsurfing mužů (jízdy 1–5)

    Jezdectví
    11:00 všestrannost (parkur, 1. kolo, Miroslav Trunda)
    15:00 všestrannost (parkur, finále)

    Judo
    10:00, 10:28, 12:20, 13:16 a 16:00 ženy do 57 kg (jednotlivá kola)
    10:00, 10:28, 12:20, 13:16 a 16:34 muži do 73 kg (jednotlivá kola)
    17:18 ženy do 57 kg (o 3. místo)
    17:38 ženy do 57 kg (finále)
    17:49 muži do 73 kg (o 3. místo)
    18:09 muži do 73 kg (finále)

    Lukostřelba
    9:30, 14:15 a 15:47 družstva mužů (jednotlivá kola)
    16:48 družstva mužů (o 3. místo)
    17:11 družstva mužů (finále)

    Plavání
    11:00 400 m polohový závod žen (rozplavby)
    11:13 100 m znak žen (rozplavby)
    11:28 800 m volný způsob mužů (rozplavby)
    20:30 400 m polohový závod žen (finále)
    20:40 200 m volný způsob mužů (finále)
    20:57 100 m znak žen (semifinále)
    21:19 100 m znak mužů (finále)
    21:25 100 m prsa žen (finále)
    21:41 200 m volný způsob žen (finále, Barbora Seemanová)

    Plážový volejbal
    9:00–22:00 základní skupiny žen i mužů

    Pozemní hokej
    10:00 Irsko – Austrálie (muži, skupina B)
    10:30 Japonsko – Čína (ženy, skupina A)
    12:45 Indie – Argentina (muži, skupina B)
    13:15 Španělsko – USA (ženy, skupina B)
    17:00 Velká Británie – Austrálie (ženy, skupina B)
    17:30 Jižní Afrika – Argentina (ženy, skupina B)
    19:45 Německo – Nizozemsko (ženy, skupina A)
    20:15 Francie – Belgie (ženy, skupina A)

    Ragby (7 hráčů)
    14:00 Velká Británie – Jižní Afrika (ženy, skupina B)
    14:30 Austrálie – Irsko (ženy, skupina B)
    15:00 Japonsko – Brazílie (ženy, skupina C)
    15:30 Francie – USA (ženy, skupina C)
    16:00 Kanada – Čína (ženy, skupina A)
    16:30 Nový Zéland – Fidži (ženy, skupina A)
    20:00 ženy, o 9.–12 místo
    20:30 ženy o 9.–12 místo
    21:00 ženy, čtvrtfinále
    21:30 ženy, čtvrtfinále
    22:00 ženy, čtvrtfinále
    22:30 ženy, čtvrtfinále

    Skateboarding
    12:00 street mužů (kvalifikace)
    17:00 street mužů (finále)

    Skoky do vody
    11:00 synchronizovaná 10m věž mužů (finále)

    Sportovní gymnastika
    17:30 družstva mužů (finále)

    Stolní tenis
    10:00 dvouhra mužů i žen (1. kolo)
    16:00 smíšená čtyřhra (semifinále)
    20:00 dvouhra mužů i žen (2. kolo)

    Střelba
    9:15 vzduchová pistole smíšených družstev (kvalifikace)
    9:30 trap mužů (1. den kvalifikace, Jiří Lipták)
    9:30 vzduchová puška žen (finále)
    12:00 vzduchová puška mužů (finále)

    Surfing
    19:00 muži (3. kolo)
    23:48 ženy (3. kolo)

    Šerm
    9:00, 10:25, 14:05, 15:55 a 19:00 šavle žen (jednotlivá kola)
    9:55, 12:05, 14:55, 16:20 a 19:50 fleret mužů (jednotlivá kola, Alexander Choupenitch 1. kolo ve 12:05)
    20:50 šavle žen (o 3. místo)
    21:15 fleret mužů (o 3. místo)
    21:45 šavle žen (finále)
    22:10 fleret mužů (finále)

    Tenis
    12:00 dvouhra žen (2. kolo, Barbora Krejčíková 1. zápas na kurtu č. 2)
    12:00 dvouhra mužů (2. kolo)
    12:00 čtyřhra žen (1. kolo, Karolína Muchová, Linda Nosková 1. zápas na kurtu č. 11)
    12:00 čtyřhra mužů (1. kolo, Tomáš Macháč, Adam Pavlásek 2. zápas na kurtu č. 11)
    12:00 smíšená čtyřhra (1. kolo, Kateřina Siniaková, Tomáš Macháč 4. zápas na kurtu č. 1)
    19:00 dvouhra žen (2. kolo)
    19:00 dvouhra mužů (2. kolo)

    Veslování
    9:00 skif mužů (semifinále E/F)
    9:54 skif žen (semifinále E/F)
    10:20 dvojka bez kormidelníka mužů (opravy)
    10:30 dvojka bez kormidelníka žen (opravy)
    10:40 dvojskif lehkých vah mužů (opravy)
    11:00 dvojskif lehkých vah žen (opravy)
    11:20 párová čtyřka mužů (opravy)
    11:30 párová čtyřka žen (opravy)
    11:40 osma mužů (rozjížďky)
    12:00 osma žen (rozjížďky)
    12:30 čtyřka bez kormidelníka žen (rozjížďky)
    12:50 čtyřka bez kormidelníka mužů (rozjížďky)

    Vodní pólo
    14:00 Francie–Itálie (ženy, skupina B)
    15:35 USA–Španělsko (ženy, skupina B)
    18:30 Čína–Nizozemsko (ženy, skupina A)
    20:05 Maďarsko–Kanada (ženy, skupina A)

    Vodní slalom
    15:30 C1 mužů (semifinále, Lukáš Rohan)
    17:20 C1 mužů (finále)

    Volejbal
    9:00 Turecko–Nizozemsko (ženy, skupina C)
    13:00 Brazílie–Keňa (ženy, skupina B)
    17:00 USA–Čína (ženy, skupina A)
    21:00 Francie–Srbsko (ženy, skupina A)