Trap – ženy (kon.) | Trap – muži cz (kon.)
Vzduchová pistole 10 m – smíšené týmy Vítěz: Srbsko (kon.) | Trap – muži Vítěz: N. Hales (GBR) (kon.)
konec
Trap – ženy

Úterý 30.07.2024, 09:00Olympijské hry - Střelba • Kvalifikace
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.
     
    Vítám vás u dnešní první části kvalifikace ženského trapu. Dnes se odstřílí první tři kola, každé po 25 holubech. Celkem tedy střelkyně budou střílet do 75 terčů. Dalších 50 terčů se bude střílet následující den. V ženském trapu bohužel Česko nemá žádné zastoupení.
     
    První část kvalifikace ženského trapu právě začíná.
     
    Trapistky už se rozstřílely, po třech odstřílených holubech zatím žádná neminula.
     
    V první skupině střílí také obhájkyně zlata, Slovenka Zuzana Rehák-Štefečeková. Ta zatím taky disponuje úspěšnosti tří ze tří.
     
    Přicházejí první chyby. Domácí Melanie Couzyová a Carole Cormenierová, Korejka Kangová či Turka Kayová už minuly hned dva holuby.
     
    Nejrychleji a nejpřesněji zatím střílí Adriana Ruano Oliviová z Guatemaly, která jako jediná zatím má na kontě 17 terčů. Není ale jedinou stoprocentní střelkyní. Rehák-Štefečková má 14 ze 14.
     
    Ruano Oliviová má jako první zkompletovanou kompletní položku se stoprocentní úspěšností.
     
    Další úspěšnou střelkyní je Yi Chun Linová z Čínské Tchaj-peje. Ta taky zkompletovala pětadvacet holubů bez jediné chyby.
     
    Z prvních tří skupin byly nakonec opravdu úspěšné pouze Linová a Oliviová. Zbytek minul alespoň jednou, ale chyb tam bylo i více. Například úřadující olympijská vítězka ze Slovenska minula hned dvakrát. Nyní jdou na řadu skupiny 4 a 5.
     
    Máme dostřílenou kompletní první položku ve všech pěti skupinách. Nakonec bylo stoprocentně úspěšných pět trapařek, a to kromě Oliviové a Linové ještě Britka Lucy Charlotte Hallová, Španělka Mar Molne Magronaová a Italka Silvana Maria Stancová.
     
    Zuzana Rehák-Štefečeková odstřílela položku s bilancí dvou chyb. Po prvním kole tak zaujímá až 13.-18. pozici.
     
    V prvním kole kvalifikace nezůstala stoprocentní pětice trapařek. Další sedmička odstřílela s jednou chybou.
     
    Slovenka Zuzana Rehák-Štefečeková odstřílela prvních pět terčů druhého kola a zatím to zvládla bez chyby.
     
    Ale hned vzápětí Zuzana netrefila na třetím stanovišti. Bohužel už tak má na kontě tři nepřesné zásahy a klesá pořadím dost dolů.
     
    Jen dvě trapařky už zůstaly stoprocentní. Jedná se o Italku Stancovou a Španělku Molne Magrinovou. Ty ale zatím ještě nemají dostříleno ani druhé kolo.
     
    Druhé kolo kvalifikace ženského trapu je u svého konce. Obě dvě lídryně jsou stále bez jediné chyby. Následují čtyři trapařky, které zatím chybovaly pouze jednou Slovenka Zuzana Rehák-Štefečková netrefila už tři terče, a více zaváhání, pokud tedy chce ještě pomýšlet na postup, už si rozhodně nemůže dovolit.
     
    Třetí kvalifikační kolo je v plném proudu. Střílí také už i Slovenka Rehák-Štefečeková. Ta ale znovu chybovala opět na druhém stanovišti, její účast ve finále je tak už ta tam.
     
    Pátý netrefený terč pro Slovenku, ta teď znovu chybovala na třetím stanovišti.
     
    Třetí kvalifikační kolo Slovence Zuzaně Rehák-Štefečekové vůbec, ale vůbec nevyšlo. Celkem chybovala čtyřikrát, a ze 75 terčů dnes trefila dohromady pouze 68. Tím pádem je aktuálně na 23. pozici a do finále už s největší pravděpodobností nemůže postoupi.t.
     
    Jedinou stoprocentní střelkyní zůstala Španělka Mar Molne Magrinová. Její krajanka Fatima Galvezová po třech kolech disponuje jednou chybou. Podobně je na tom ještě stále střílející Italka Stancová.
     
    Dnešní první část kvalifikace ženského trapu je u konce.
     
    Úvodní část kvalifikace trapu žen je u konce. Pokračovat se bude zase zítra. Jedinou střelkyní, která ani jednou nechybovala, byla Španělka Mar Molne Magrinová. Její krajanka Galvezová chybovala jednou, další čtyři trapistky měly dvě chyby. Slovenka Zuzuana Rehák-Štefečeková chybovala ve třech kolech sedmkrát a už na 99% nepostoupí. (14:32:06)

    Jiří Polášek