Jednotlivci – muži Chirault (FRA), D´Almeida (BRA) a Kim U-čin (KOR) (kon.) | Jednotlivci – ženy Caetanová (BRA), Kaurová (IND) a Choirunisaová (INA) (kon.)
Jednotlivci – muži cz Gazoz (TUR), Peters (CAN) (kon.) | Jednotlivci – ženy (kon.)
konec
Jednotlivci – ženy
Odpolední eliminace

Caetanová (BRA), Kaurová (IND) a Choirunisaová (INA)

Úterý 30.07.2024, 12:26 • Esplanade des Invalides, Paříž • Olympijské hry - Lukostřelba • Eliminace
Sledujte:
     
    Výsledky:

    1. kolo:

    Caetanová (BRA) – Pintaričová (SLO) 6:2
    Mircaová (MDA) – Mashayikhová (MAS) 0:6
    Bhakatová (IND) – Myszorová (POL) 4:6
    Kamalová (INA) – Kaurová (IND) 3:7
    Bauerová (GER) – Gnoriegová (USA) 0:6
    van der Winkelová (NED) – Choirunisaová (INA) 1:7

    Šestnáctifinále:
    Caetanová (BRA) – Mashayikhová (MAS) 6:5
    Myszorová (POL) – Kaurová (IND) 0:6
    Gnoriegová (USA) – Choirunisaová (INA) 5:6 (16:23:35)
     
    Odpolední program skončil.
    Diananda CHOIRUNISAOVÁ (INA)
     
    Diananda Choirunisaová utekla hrobníkovi z lopaty, ze stavu 1:5 dokázala dostat druhé kolo do rozstřelu a v něm trefila střed terče, zatímco Američanka selhala a zapisuje jen osmičku. Šestá nasazená reprezentantka Indonésie si tedy zastřílí osmifinále.
     
    A o postupující rozhodne rozstřel! Gnoriegová byla k vítězství blízko, poslední ranou jí stačilo trefit devítku, jenže šíp se zabodl do červeného pole a na soupeřku opět o bod nestačila.
     
    Gnoriegová odkládala poslední výstřel a devítka na zlepšený výkon favoritky tentokrát o bod nestačí. Půjdeme do pátého setu.
     
    Nasazené šestce Choirunisaové se nedaří, 26 bodů je málo a Američance stačí dokonce i osmička posledním šípem k mečbolu, po třech sadách vede překvapivě 5:1.
     
    Teď to bylo skvělé z obou stran, jediný bod chyběl do maxima a druhá sada končí smírně. Ve vedení je tedy poměrem 3:1 Američanka.
     
    9
    Pozor, Gnoriegová favoritku překvapuje a úvodní set vyhrává rozdílem jediného bodu 28:27.
     
    K závěrečnému zápasu programu nastupují Choirunisaová proti Gnoriegové.
    Diananda CHOIRUNISAOVÁ (INA)
     
    Nizozemka zpřesnila střelbu, po dvou desítkách však trefuje červené pole a Indonésance stačila devítka k postupu, což ještě překonala a vyhrává čtvrtý set.
     
    Van der Winkelová ještě udržela jiskřičku naděje, když třetí sada končí nerozhodně 25:25.
     
    Další sadu ovládla Choirunisaová zcela jednoznačně 29:24.
     
    8
    V úvodu se soupeřkám nedaří, obě daly dvě osmičky v řadě. Až pak Indonésanka trefila devítku a i 25 bodů jí stačí k hubenému vítězství, protože van der Winkelová trefila červené pole i do třetice.
     
    Na závěr prvního kola žen se představí největší favoritka dne Diananda Choirunisaová z Indonésie proti Lauře van der Winkelové z Nizozemska.
    Catalina GNORIEGOVÁ (USA)
     
    I osmička na závěr stačila Catalině Gnoriegové k nejrychlejšímu možnému postupu, třetí set vyhrála 28:27.
     
    Také ve druhé sadě trefuje Němka jednou sedmičku a je na pokraji vyřazení.
     
    7
    Bauerová umístila druhý šíp do sedmičky a to se vyhrává těžko. Vedení se ujímá Američanka.
     
    Poslední ženský blok odpoledního programu zahájí Katharina Bauerová z Německa a Catalina Gnoriegová z USA.
    Bhajan KAUROVÁ (IND)
     
    Lučištnice z řad indické sikhské menšiny předvedla výborný výkon a nejistou Polku v osmifinále smetla. Myszorová poslala poslední terč dokonce do pětky, což se dnes ještě nikomu nepřihodilo.
     
    Myszorové se zatím osmifinále nedaří, třikrát za sebou nezasáhla žluté pole, pak trefila vnější čáru devítky, ale Kaurová jí opět nedala příležitost a s 29 body vede 4:0.
     
    6
    V úvodní sérii se Polka ustřelila druhým šípem dokonce až do modrého pole a byla bez naděje na úspěch už před poslední ranou.
     
    K druhému osmifinále nastupují na střelnici Myszorová a Kaurová.
     
    Žena v muslimském šátku musela poslední sadu vyhrát, na to ale nestřílela dost přesně. Kaurové stačilo umístit poslední šíp do sedmičky k postupu, zapisuje ale čistou desítku a v osmifinále proti Myszorové může pomstít vyřazenou krajanku.
    Bhajan KAUROVÁ (IND)
     
    Osmičkou na závěr nabídla Bhajan Kaurová šanci, jenže Indonésanka se jí nechopila, trefuje dokonce jen sedmičku, což se na této úrovni často nestává, a indická lučištnice má mečbol.
     
    Sledujeme vynikající souboj, Indka sází 29 bodů a vyrovnává stav zápasu, když Kamalové vyletěl poslední šíp do červeného osmičkového pole.
     
    Syifa Kamalová se skvělým nástřelem 29 bodů dostává do vedení, Kaurová zopakovala jen 27.
     
    5
    První sada asijského souboje končí nerozhodně, obě soupeřky zaznamenaly 27 bodů – Indonésanka samé devítky, Indka po osmičce trefila na závěr desítku a vyrovnala.
     
    Také v další dvojici prvního kola se představí indická reprezentantka, soupeřkou Bhajan Kaurové bude Syifa Kamalová z Indonésie.
    Wioleta MYSZOROVÁ (POL)
     
    Wioleta Myszorová zahájila rozhodující set desítkou, dál už to byly samé devítky z obou stran a tak zkušená Polka z Żywce postupuje nejtěsnějším poměrem!
     
    Myszorová střílí pod tlakem krásných 29 bodů, Bhakatová posledním šípem tuto sadu ztrácí a zapisuje 28. Rozhodne až pátý set!
     
    První šíp umístila do středu Myszorová, ale soupeřka kontrovala desítkou z poslední rány a Polka osmičkou sadu ztrácí. 4:2 pro Bhakatovou.
     
    Bhakatová začíná „ikskem“, vnitřním kruhem desítky, který se ale na rozdíl od soutěže družstev nehodnotí při rovnosti bodů. Celkových 29 bodů jí ovšem stačilo k vyrovnání zápasu, Polka zaostala hned o tři.
     
    4
    Zápas začíná lépe pro polskou lukostřelkyni, která vyhrává úvodní sadu o bod 27:26. Indka mohla na závěr vyrovnat desítkou, ale trefila o pole dál od středu.
     
    Pokračuje program prvního kola, favorizovaná Ankita Bhakatová z Indie se utká s již 41letou Wioletou Myszorovou z Polska.
    Ana Luiza CAETANOVÁ (BRA)
     
    Ana Luiza Sliachticasová Caetanová poráží v rozstřelu Mashayikhovou 9:8 a je zaslouženě po obratu v zápase na poslední chvíli první čtvrtfinalistkou!
     
    Stejně jako mezi muži uvidíme rozstřel! Masahyikhová poprvé várazněji zaváhala, trefuje sedmičku a po prvním vyhraném setu brazilské závodnice 29:25 je vyrovnáno. Každá ze závodnic vyhrála jednu sadu, tři skončily nerozhodně a rozhodne rozstřel na jeden šíp.
     
    Čtvrtá sada nabídla samé devítky, ale rozhodčí přezkoumávali terč zblízka a lukostřelkyně byly ještě chvíli v napětí. Nakonec Caetanové opět nepřálo štěstí, k jedné desítce jí chyběl milimetr a zůstalo při remíze.
     
    Do vedení jde Mashayikhová, proti jejím 28 bodům trefila Caetanová jen samé osmičky.
     
    A také druhá sada končí nerozhodně! Malajka zasáhla dvě desítky, jednu z toho opět hraničně, ale závěrečný šíp je jen za 8 bodů a Brazilka devítkou znovu vyrovnává.
     
    3
    Mashayikhová měla štěstí na trefený okraj středového pole, ale pak zasáhla jen osmičku a Caetanová desítkou otočila skóre. V posledním výstřelu opět štěstěna přála Malajce, pro změnu vnější devítková čára proti soupeřčině osmičce znamená remízu v úvodní sadě.
     
    Vítězky úvodních zápasů nastupují k prvnímu osmifinále.
     
    Nyní přenechají ženy střelnici opět mužským kolegům, jejich zápasy se budou pravidelně střídat během celého dne. Mužský turnaj můžete sledovat zde:
    https://admin.onlajny.com/dalsi/comments/index/id/457222
     
    Moldavské lukostřelkyni první kolo vůbec nevyšlo, zakončila samými osmičkami a Mashayikhové stačilo k postupu i průměrných 26 bodů.
    Siayqiera MASHAYIKHOVÁ (MAS)
     
    Mashayikhová byla jasně lepší i ve druhém setu, který se Mircaové nepovedl. Po výhře 27:23 je krok od osmifinále.
     
    2
    Malajská lukostřelkyně zasáhla samé desítky, dvě z toho dokonce do vnitřního „ikska“ a vítězí v úvodní sadě 30:27.
     
    Nastupuje další dvojice, Alexandra Mircaová z Moldavska a proti ní v šátku Syaqiera Mashayikhová z Malajsie.
    Ana Luiza CAETANOVÁ (BRA)
     
    Závěrečná devítka přesně stačí Aně Luize Caetanové k postupu, čtvrtou sadu vyhrává 28:27.
     
    Caetanová otáčí skóre, když dvacetiletá Slovinka potřebovala posledním výstřelem trefit desítku, jenže šíp se zapíchl jen do červené sedmičky a tak je skóre stejné jako v předchozí sadě 27:25.
     
    Je vyrovnáno, dva šípy obou závodnic trefily stejné pole, ten závěrečný ale zvládla lépe Brazilka a vyhrává sadu 27:25.
     
    1
    Vedení 2:0 na body se ujímá po jasném výsledku 29:26 Pintaričová.
     
    Střílí se v podstatě na tři vítězné sady po třech šípech, za každou vyhranou sadu jsou dva body a v případě remízy bere každá ze závodnic po jednom bodu.
     
    Po dvou mužských zápasech 1. kola přicházejí na řadu také lukostřelkyně, v první dvojici se o postup utkají Ana Luiza Caetanová z Brazílie a Žana Pintaričová ze Slovinska.
     
    Dnešní progam lukostřelby žen byl zahájen.
     
    Program 1. kola:
    Caetanová (BRA) – Pintaričová (SLO)
    Mircaová (MDA) – Mashayikhová (MAS)
    Bhakatová (IND) – Myszorová (POL)
    Kamalová (INA) – Kaurová (IND)
    Bauerová (GER) – Gnoriegová (USA)
    van der Winkelová (NED) – Choirunisaová (INA)
     
    Boje o medaile zahájí po rozřazovacím kole lukostřelci v kategorii jednotlivců. Ženy zahájí boje vyřazovacího pavouka v úterý odpoledne, kdy je na programu prvních šest dvojic. Vítězky se pak utkají i ve třech šestnáctifinálových utkáních. Celé odpoledne se budou v pařížské Invalidovně střídat pravidelně s muži. Nejvýše nasazenou lukostřelkyní v tomto prvním bloku bude Diananda Choirunisová, Indonésanka, která skončila na šestém místě v rozřazovacím kole.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:26.

    Karel Jedlička

    1. kolo:
    Caetanová (BRA) - Pintaričová (SLO) 6:2
    Mircaová (MDA) - Mashayikhová (MAS) 0:6
    Bhakatová (IND) - Myszorová (POL) 4:6
    Kamalová (INA) - Kaurová (IND) 3:7
    Bauerová (GER) - Gnoriegová (USA) 0:6
    van der Winkelová (NED) - Choirunisaová (INA) 1:7
    Šestnáctifinále:
    Caetanová (BRA) - Mashayikhová (MAS) 6:5
    Myszorová (POL) - Kaurová (IND) 0:6
    Gnoriegová (USA) - Choirunisaová (INA) 5:6