Vyškov – Vlašim 1:1 (kon.) | Líšeň – Slavia B 0:4 (kon.) | Prostějov – Zlín 0:2 (kon.)
Olomouc B – Žižkov 1:1 (kon.) | Varnsdorf – Opava 3:1 (kon.) | Sparta B – Jihlava 4:0 (kon.)
Chrudim – Brno 1:0 (kon.) | Táborsko – Ostrava B 1:2 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc B
1:1 (1:1)
FK Viktoria Žižkov
Středa 31.07.2024, 18:00 • Andrův stadion, Olomouc • Chance Národní Liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas je u konce. Druhý poločas už toho zas tak moc nenabídl. Oba týmy se snažily hlavně neinkasovat. I přes dvě šance, po jedné větší na každé straně se skóre neměnilo. Celky se tak rozešly smírně a body si rozdělily. Pro oba se jedná teprve o druhý bod v letošní sezóně. (19:52:25)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Michael Hönig, přichází Alexandr Bárta.
     
    90+1
    Žlutá karta pro tým FK Viktoria Žižkov (Michal Řezáč).
     
    90
    V druhém poločase budou nastaveny ještě tři minutky nad rámec standardní hrací doby.
     
    90
    Rohový kop ale nebyl úspěšný. Zakroucený centr před malé vápno vyhlavičkoval útočník Ikugar a Sigma rychle otočila hru.
     
    89
    Václav Prošek se snažil z levé strany procedit přízemní centr do vápna Hanáků, ten ale František Matys srazil na rohový kop, který si Viktoria kopne z levé strany.
     
    88
    Obrana Sigmy na pravé straně nyní trochu zmatkovala, nakonec riskantně přihrál Křišťál na Digaňu, přihrávka ale byla úspěšná. Sigma to zkusí znovu dlouhým nákopem.
     
    87
    Ikugar se nyní nechal v hlavičkovém souboji přehlavičkovat soupeřem, ale jeho následný pressing zase dostal pod tlak Melichara v brance hostí, který musel rychle rozehrávat.
     
    86
    Ikugar nyní opět presoval brankáře Melichara, který málem o míč těsně před olomouckým útočníkem přišel. Nakonec ale rozehrát stihl.
     
    85
    Žlutá karta pro tým FK Viktoria Žižkov (Marek Richter).
     
    84
    Kevin Huňa rozehrál rohový kop z pravé strany. Sice našel některého ze svých spoluhráčů, ten ale jen jemně hlavičkoval do gólmana.
     
    83
    Daniel Fišl předveld perfektní obranný zákrok skluzem proti nabíhajícímu Matysovi po pravé straně podél lajny. Sigma vhazuje.
     
    82
    Elbel chtěl vyslat dlouhým centrem Amasiho po levé straně, jenže ho překopl tak o deset metrů, a tak se balon dostal až k brankáři Melicharovi.
     
    81
    Další aut Viktorky měl podobný úspěch, jako ten předchozí. Pak se ale Sigma nechal lacině obrat a vniklo z toho zajímavé přečíslení, které však skončilo akorát odraženým míčem v autu u střídačky hostů.
     
    80
    Akce Sigmy po pravé straně podél lajny neměla moc úspěch. Nakonec skončila pouze autem hostí, kteří se ale u míče taky dlouho neudrželi.
     
    78
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Dele Ola Israel, přichází Denis Kramář.

    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Jaroslav Tregler, přichází Jiří Sodoma.
     
    77
    Václav Prošek se opět uvolnil, tentokrát ale s míčem sprintoval proti několik obráncům Olomouce. Jeden z nich mu míč před vápnem vykopl, ten se odrazil k Tomáši Necidovi, který to zkusil z dálky, ale branku netrefil
     
    76
    Kevin Huňa centroval do vápna na aktivně běhajícího Ikugara, ten ale neměl v souboji proti brankáři Melicharovi a jeho nataženým rukám moc šancí.
     
    76
    Sigma se posunula k brance a dalším autem se snažila vhodit míč až do vápna. Tam si naskakoval Kenneth Ikugar, který ovšem hlavičkový souboj prohrál.
     
    75
    Amasi se snažil obhodit protihráče na levé straně podél lajny, což se mu sice nepovedlo, ale alespoň vybojoval autové vhazování.
     
    74
    Ikugar si vyskočil na míč na levou stranu a na jeden dotek ho přenechal Huňovi. Ten si ho ale předkopl až moc, a rychleji tak u balonu byl brankář Melichar.
     
    73
    Dost dlouho si míč držel hostující brankář Martin Melichar. Ten ho pak vyslal směrem dopředu až na Proška, ale ten zase jen dlouhým obloučkem balon poslal ke gólmanu Digaňovi.
     
    72
    Po pravé straně se řítil Křišťál směrem k vápnu. Nakonec ale akci zbrzdil, zahrál zpět do obrany, a Sigma to zkusí znovu.
     
    71
    Do velké šance se dostal Václav Prošek, který přeběhl obranu Sigmy a upaloval do vápna. Nakonec ale nezakončil, sám se potácel k zemi.
     
    70
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Yunusa Muritala, přichází Adam Proniuk,
    ze hřiště odchází Adam Uriča, přichází Kenneth Ikugar,
    ze hřiště odchází Jakub Fabiánek, přichází Adam Bednár.
     
    69
    V 69. minutě sudí opět nařídil občerstvovací pauzu. Na Androvu stadionu už je sice na celém trávníku stín, ale teplota pořád dosahuje tropických 28 stupňů.
     
    67
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází David Sixta, přichází Augusto Batioja,
    ze hřiště odchází Adam Toula, přichází Tomáš Necid.
     
    66
    Adam Uriča dostal míč na střed a velice dobře ho potáhl přes několik hráčů až do vápna. Pak se ale trochu zbrzdil a o míč byl obrán.
     
    65
    Muritala opět přijal přihrávku na hranici ofsajdu. Pak míč trochu potáhl podél lajny, zasekl si ho a z dálky zkusil vypálit. Melichar ale balon ukryl v rukavicích.
     
    64
    Sigma započala další útok, Václav Prošek z týmu hostů ale na středovém kruhu tvrdě sestřelil jednoho z Hanáků, a tak si vysloužil karetní trest.
     
    63
    Sigma dlouho kombinovala kolem vápna, nejdříve Muritala, potom Isralel se ale míče nechtěli moc zbavit a spíš chtěli zakončit individuálně. Ani jednomu se to nepovedlo. Míč sice zůstal na kopačkách Sigmy, ale ta se zasunula až na svou polovinu.
     
    62
    Israel si potáhl míč podél pravé lajny, následně vyslal střílený centr na malé vápno. Pro něj si ale skočil Melichar tygřím skokem.
     
    61
    Jakub Elbel nyní chtěl napravit své předchozí zaváhání. Z levé strany prošel do vápna, obešel dva hráče, ale zkusil zakončit sám. A to se mu nepovedlo, trefil pouze obranu.
     
    60
    Velká šance přesně po hodině hry. Centrovaný míč prodloužil jeden z Hanáků do brankáře Melichara. Míč se odrazil k volnému Jakubu Elbelovi, ten ho ale nedokázal usměrnit do prázdné části branky Viktorie.
     
    59
    Dele Ola Israel se snažil centrovat z pravé strany od lajny. Vypadalo to, že centr posílal už zpoza čáry, sudí to tak ale neviděl. Ve vápně se stejně k zakončení chystal jen Muritala, který se pokusil o nůžky, ale míč před ním odklidil jeden z hostů.
     
    58
    Adam Toula obdržel žlutou kartu za svůj faul, který provedl brankáři Tomáši Digaňovi. Mířil za míčem, místo toho ale nohou trefil právě gólmana Olomouce.
     
    57
    Křišťál zazmatkoval v obraně, Žižkov přešel do útočné akce, kterou ale nedokázal nijak zakončit.
     
    55
    Amasi předložil pěknou přihrávku Muritalovi, ten si ale nedokázal pohlídat, kdy vyběhnout, a tak jeho akci zabrzdil ofsajd.
     
    54
    Žižkov se dostal do přečíslení, jeho útok ale zabrzdil fantastickým sprintem a obranným zákrokem neúnavný Moses Emmanuel Amasi.
     
    53
    Melichar si nyní kopl míč do strany, jenže Muritala s Israelem skvěle zapresovali, a tak musel gólman odkopnout na rohový kop.
     
    52
    Pěkný centr z pravé strany vyslal Adam Uriča. Těsně před útočníky Olomouce si na něj ale vyběhl brankář Melichar.
     
    51
    Sigma se dostala k exekuci volného přímého kopu. Stavěl se k němu Israel, který ho nakopl na puntík na Beneše. Ten sice míč tečoval, ale v souboji s brankářem Melicharem neměl moc šancí.
     
    50
    Opět aktivní Yunusa Muritala teď už dokázal vystřelit, ale byla to pouze taková slabá přízemní rána, která soupeře nemohla ohrozit. Gólman Melichar si míč sebral do rukou.
     
    49
    Israel propasíroval míč přihrávkou Muritalovi na pravé křídlo, navíc ještě k tomu nasadil soupeři housle. Muritala se ale do vápna nedostal a o míč přišel.
     
    49
    Žižkov je ze začátku druhé půle opět dost aktivní. Jeho nynější akci ale nyní zbrzdil ofsajd. Míč se tak přesunuje na kopačky Olomouce.
     
    48
    Nebezpečný centr do vápna vyslal z pravého křídla Václav Prošek. Míč pak Křišťál sice odkopl, ale pouze k soupeři, kterému se však nepodařilo vystřelit.
     
    47
    Jakub Elbel si naskočil na nebezpečný centr soupeře do vápna, míč poslal kousek od své branky, ale situaci zachránil.
     
    46
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Matěj Mikulenka, přichází Kevin Huňa.

    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Dominik Gembický, přichází Václav Prošek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce. Sigma nepůsobila v úvodních minutách nejlíp, což vyústilo v inkasovaný gól po rohovém kopu. Následně ale zabrala, začala soupeře tlačit a rychle vyrovnala. V dalších minutách Žižkov skoro ani nepouštěla na útočnou polovinu, z velice dobrého tlaku ale nedokázala vytěžit nic dalšího. Byla aktivnějším týmem i ve zbytku poločasu, moc dalších šancí už jsme ale neviděli.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45
    Sudí k tomuto poločasu přidá ještě dvě minutky.
     
    44
    Hezký myšlenka Sigmy při standardce z levé strany. Míč byl skvěle přenesen na pravou část vápna k lajně, kde se uvolnil jeden z útočníků, ale míč netrefil ideálně.
     
    43
    Elbel chtěl rozdat míč Amasimu, který by unikl po levé straně. To se mu ale nepovedlo, ačkoliv Sigma získala aspoň autové vhazování.
     
    42
    Další akce Viktorky opět vůbec neměla parametry na to, aby mohla skončit ohrožením branky. Obrana Olomouce míč přejala a rychle ho odvrátila pryč.
     
    41
    Muritala nyní doběhl dlouhý centr až k lajně, což už nikdo asi ani neřekal. Jeho přihrávku na střed vápna tak nikdo nedobíhal. Škoda pro Sigmu, mohla z toho vzniknout zajímavá akce.
     
    40
    Israelova spolupráce s Muritalou funguje skvěle, tentokrát ale přece jen porušila pravidlo o ofsajdu. Muritala byl v dobrém náběhu dva na jednoho, ale praporek sudího byl nahoře.
     
    39
    Další faul na Muritalu, ten to dnes docela schytává. Viktoria po chvíli získala míč a kombinuje z obrany.
     
    38
    Trenér Sigmy Miloslav Brožek obdržel žlutou kartu, pravděpodobně za nějaké výroky směrem k rozhodčímu. Když s ním byl v diskuzi, byl taky o dva metry mimo svůj vymezený prostor.
     
    37
    Yunusa Muritala přejímal míč na útočné polovině soupeře, jeden z hostů ho velice nepěkně podkopl. Karta z toho ale nebude.
     
    36
    Žižkov se snažil postupovat po levé straně, tam se ale dostal dále jen za cenu útočného faulu. Toho si sudí všiml a tak odpískal a rozvíjející se akci zastavil.
     
    35
    Yunusa Muritala si nabíhal k vápnu po pravé straně, všichni čekali střelu. On místo toho nejen efektní, ale hlavně efektivní patičkou nabídl míč spoluhráči, kterému ovšem rána vůbec nesedla.
     
    34
    Dlouho trvající souboje o míč se nyní odehrávaly na středovém kruhu. Oba týmy si balon několikrát vyměnily. Nakonec ho získala Sigma a dostává se postupně dopředu.
     
    32
    Hosté nyní po dlouhé době zahrozili u branky soupeře. Nakonec z toho získali rohový kop, který ale taktéž nebyl moc dobře rozehrán. Žádné ohrožení domácí branky nepřišlo.
     
    31
    Dele Ola Israel měl před vápnem hodně prostoru. Míč si dlouho chystal, nikdo se k němu nestahoval, nakonec to tedy zkusil sám. Pálil jenom kousek nad horní tyčku.
     
    30
    Vojtěch Křišťál dobře zbrzdil akci soupeře po pravé straně. Žižkov vhazoval, ale Sigma ho vyhnala až zpět k e svému vápnu.
     
    29
    Po pravé straně se nepodařilo proniknout podél lajny Mikulenkovi. Žižkov vhazoval, ale nic kloudného, co by ho výrazně posunulo dopředu, z toho nevzniklo.
     
    28
    Brankář Digaňa vykopl míč dopředu do útoku, ale ten se rychle zase vrátil k němu. Sigma to tedy zkusí postupně odzadu.
     
    27
    Už se opět hraje. Sigma Dostala míč na útočnou polovinu, ale rychle tam o něj přišla. Na druhé straně zase Viktoria zahrála do ofsajdu.
     
    25
    Sudí nyní nařídil občerstvovací pauzu. V Olomouci totiž aktuálně panuje opravdové horko, dosahující 30 stupňů.
     
    24
    Muritala se nyní dostal těsně před vápno, tam mu ale soupeř nedovolil vystřelit. Přihrál tak Israelovi, ten ovšem zase pálil až příliš vysoko.
     
    23
    Hanáci se snažili rozjet další kombinaci postupným útokem středem, ale Ola Dele Israel zahrál rukou, a tak sem míč stěhoval na kopačky soupeře.
     
    22
    Yunusa Muritala dobře presoval jednotlivé obránce soupeře, kteří si s míčem často počínali až příliš zbrkle. Nakonec Viktoria jen překopla celé hřiště a míč opět drží na kopačkách Olomouc.
     
    21
    Dvacet minut je za námi a vidíme zatím remízové utkání, které nám už ale nabídlo dva góly. Sigma je jasně aktivnější, a stále útočí. Žižkov v posledních pěti minutách pořádně nepřešel půlící čáru.
     
    19
    Olomouc sehrála rohový kop velice nízkým centrem, který byl odvrácen. Míč se odrazil k Dele Ola Israelovi, jehož rána ale nebyla žádným problémem pro brankáře Melichara.
     
    18
    Rohový kop Sigma nesehrála úplně nejlíp. Míč ale vybojovala kousek od vápna znovu a následně vybojovala další roh, tentokrát z druhé strany. Aktivita Olomoučanů je nyní výrazně vyšší, než zpočátku zápasu.
     
    17
    Moses Emmanuel Amasi si navedl míč zleva do vápna, tam ho si ho ještě zasekl, aby se zbavil obránce, ale nedokázal odcentrovat. Sigma ale vytěžila roh.
     
    16
    Sigma rozehrála přímý volný kop daleko od branky, ale dokázala ho dostat do vápna na volného Matěje Mikulenku. Ten si míč zpracoval a pálil z velice dobré pozice, jenže branku o několik metrů přestřelil.
     
    15
    Jen na pár přihrávek dokázal Žižkov dostat až na druhou stranu, jenže tam míč zase po špatné přihrávce rychle ztratil.
     
    14
    Israel se snažil potáhnout akci po pravé straně. Tam mu míč sice byl vykopnut, ale sigma alespoň získala vhazování poblíž vápna.
     
    13
    Rohový kop nakonec rozehrál Fabiánek, který centroval ne příliš vysoko na nabíhajícího Elbela. Ten sice míč minul, ale Sigma získala alespoň rohový kop.
     
    12
    Postup Sigmy byl na hranici vápna u levého růžku zastaven faulem. Sigma si kopne přímý volný kop, k němuž se zatím staví Israel a Fabiánek.
     
    11
    Nepřesný pas Beneše málem vyústil v brejk hostů středem, ale ten nakonec zkazila špatná přihrávka útočníka pražského Žižkova.
     
    9
    Olomouc B právě vstřelila branku! Je srovnáno! Sigma se dostala do zajímavé akce po levé straně, míč ale poslala za obranu na pravou stranu. Tam operoval Yunusa Muritala, který mohl pálit z volné pozice před brankářem, ale ještě si míč zasekl, zbavil se obránce a poslal ho k levé tyči před prázdnou branku, kde ho už dovnitř uklidil MOSES EMMANUEL AMASI.
     
    5
    Žižkov právě vstřelil branku! Hosté se rychle ujímají vedení. Centr od rohového praporku mířil k bližší tyči, tam ho jeden z hráčů prodloužil na tu vzdálenější, kde se úplně osamocen ocitl DANIEL FIŠL, který už jen jednoduše umístil míč do branky. Brankář Digaňa neměl nárok se na míč natáhnout.
     
    5
    Nyní zase kapitán Vít Beneš odvrátil alespoň na roh po levé straně se rozvíjející akci Viktorie. Ta si tedy nyní kopne rohový kop.
     
    4
    Jakub Elbel dobře zastavil hlavou průnikovou přihrávku, pro kterou si na pravé straně Michael Hönig. Důležitý zákrok.
     
    3
    První střelecký pokus měl na svědomí Moses Emmanuel Amasi. Ten pálil z vápna, ale k trefení branky mu chybělo několik metrů.
     
    2
    Je vykopnuto. Sigma nastoupila v klasických modrých dresech, Viktoria Žižkov zvolila klasickou červenobílou pruhovanou kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc B: Digaňa – Křišťál, Beneš (C), Matys, Elbel – Fabiánek, Israel – Mikulenka, A. Uriča, Amasi – Muritala.
    Náhradníci: Macík – Bednár, Coufal, Proniuk, Stryk, Jalovičor, Huňa, Ikugar, Kramář.

    FK Viktoria Žižkov: Melichar – M. Richter, Tregler (C), Gembický, A. Toula, Petrák, Hönig, Sixta, Fišl, Řezáč, Broukal.
    Náhradníci: Kotek – Muleme, Bárta, Jirásek, Necid, Prošek, Batioja, Divíšek, Sodoma.
     
    Vítám všechny fanoušky fotbalu, konkrétně druhé nejvyšší fotbalové ligy u nás. V dnešním utkání na půdu béčka olomoucké Sigmy přijede pražský Žižkov. Olomouci se úvodní kola vůbec nepovedly. Zatím je až úplně poslední, když nejdřív podlehla 0:3 v Chrudimi a následně remizovaly doma 0:0 s Prostějovem. Skóre Sigmy tak zatím činí -3. Ne o moc odlišně je na tom ale právě Viktorka. Ta remizovala v úvodním kole na půdě Varnsdorfu 1:1, následně podlehla doma Líšni 1:4. S jedním bodem v tabulce je tak jen o jednu pozici výše. Jediným střelcem Žižkova v dosavadní sezóně je Tomáš Necid, který vstřelil oba dva góly. Olomouc tedy ještě neskórovala.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Jiří Polášek

    Branky: 9. Amasi – 5. Fišl

    Karty:   58. A. Toula (ZIZ), 64. Prošek (ZIZ), 85. M. Richter (ZIZ), 90+1. Řezáč (ZIZ)


    SK Sigma Olomouc B: Digaňa – Křišťál, Beneš (C), Matys, Elbel – Fabiánek (70. Bednár), Israel (78. Kramář) – Mikulenka (46. Huňa), A. Uriča (70. Ikugar), Amasi – Muritala (70. Proniuk).
    Náhradníci: Macík – Coufal, Stryk, Jalovičor.

    Trenér: Miloslav Brožek

    FK Viktoria Žižkov: Melichar – M. Richter, Broukal, Fišl, Řezáč – Tregler (C) (78. Sodoma), Gembický (46. Prošek), Petrák – A. Toula (67. Necid), Sixta (67. Batioja), Hönig (90+2. Bárta).
    Náhradníci: Kotek – Muleme, Jirásek, Divíšek.

    Trenér: Pavel Moník

    Rozhodčí: Daniel Lovětínský

    Diváci: 345