Vyškov – Vlašim 1:1 (kon.) | Líšeň – Slavia B 0:4 (kon.) | Prostějov – Zlín 0:2 (kon.)
Olomouc B – Žižkov 1:1 (kon.) | Varnsdorf – Opava 3:1 (kon.) | Sparta B – Jihlava 4:0 (kon.)
Chrudim – Brno 1:0 (kon.) | Táborsko – Ostrava B 1:2 (kon.)
konec
AC Sparta Praha B
4:0 (3:0)
FC Vysočina Jihlava
Středa 31.07.2024, 18:00Chance Národní Liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto vám děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek středečního večera! (19:56:23)
     
    Rozhodčí Jan Beneš krátce nato píská do píšťalky a ukončuje utkání, v němž si Sparta připisuje vítězství 4:0. Cestu k prvnímu vítězství v sezoně mu umetalo brzké vyloučení, po němž sparťané nastříleli tři góly.

    V poklidnější a nezáživné druhé půli navýšil vedení parádní trefou Vojtěch Hranoš, ale nic dalšího už se na Žižkově neudálo. Sparta si proti srdnatě hrající Jihlavě zastřílela a připisuje si první triumf.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Po jeho zahrání se před brankovou čárou ocitli volní Váňa se Šilerem, který svému parťákovi sebral zakončení a pálil nad. I kdyby se ale trefil, pátý gól by neplatil kvůli ofsajdovému postavení.
     
    90+4
    Zajímavá šance pro Hranoše, který se ocitl nehlídaný ve vápně, ale míč se mu zapletl mezi nohy. Když v souboji se Soukupem zkoušel posunout míč na volného parťáka, nakonec skončil míč na hranici vápna, odkud míří tečovaná střela na rohový kop.
     
    90+4
    Následuje ztráta míče, po níž ale aktivně napadající sparťané dostávají soupeře do úzkých.
     
    90+3
    Sparta kontroluje míč a pokouší se vytvořit jednu z posledních útočných akcí zápasu.
     
    90+2
    Hošek u pravé postranní čáry nezpracoval míč ideálně, čehož mohl využít Vitarigov, ale spolupráci se dvěma dalšími parťáky nedotáhl.
     
    90+1
    Hlavní sudí Beneš nastavuje pět minut, což se vzhledem k vedru a průběžnému stavu nesetkalo na tribunách s pochopením.
     
    90
    Nezadařilo se, naopak se míč do stává do moci Jihlavy, která kombinuje na své polovině hřiště.
     
    89
    Za tento roh si sparťané pochvalu nezaslouží. Bez ohrožení branky se sami vyhání až na vlastní polovinu, odkud musí začít s útokem znovu.
     
    88
    Sparta se dostala k rychlému protiútoku po levé straně, kde pálil ve vápně Večerka, ale jeho sražená střela letí mimo! Rohový kop pro domácí.
     
    87
    Aktivní Šancl se na pravé straně pokoušel projít přes Večerku, ale ten ho v souboji dobře odmítl a díky němu Sparta získává míč pod kontrolu.
     
    86
    Sparta se dostala až k vápnu, kde si nabíhal za obranu Vitarigov, ale Šilerova přihrávka mezi obránce k němu nakonec neprošla.
     
    85
    Na hrací plochu vbíhá lékař Jihlavy, který už je u stojícího svěřence. Oba odchází za postranní čáru a nezdá se, že by bylo potřeba střídat.
     
    84
    Zdá se, že Chytrého dohnala křeč, kvůli které se skácel k zemi. Za asistence spoluhráčů se jí snaží zbavit, ale zatím marně.
     
    83
    Ačkoliv se zdálo, že Šiler dobře zaběhne za obranu Jihlavy, Chytrý si chytře počkal na dopad míče a se vším rozumem ho dostává pod kontrolu.
     
    82
    Vysočina dohrává sympaticky a málem byla odměněna! Standardní situaci zakončila zakrouceným míčem na zadní tyč, odkud jeden z hostů hledal hlavičkou Chytrého, ale ten se nakonec k zakončení neprotlačil – škoda.
     
    82
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Maximilien Boussou, přichází Sadiq Abdulfatai.

    Daniel Ryl

    Branky: 15. Hruška, 22. Osmani, 43. Rus, 72. Hranoš

    Karty:   31. Rus (SPB)   3. Labaran (JIH)


    AC Sparta Praha B: Heerkens – Uhrinčať, Kukučka, Večerka (C) – Penxa (62. Váňa), Okeke (62. M. Jedlička), Hruška, Hodouš – Rus (46. Vitarigov), Michl (77. Šiler), Osmani (62. Hranoš).
    Náhradníci: Souček – Cissé, V. Novák, F. Říha, Slanina, Tošnar.

    Trenér: L. Loučka

    FC Vysočina Jihlava: Soukup – Chytrý, Boussou (82. Abdulfatai), Labaran, Štětka – Lacko (C) (46. Hošek), Pešek – Selnar (46. T. Franěk), Šancl, Záhradník (60. Farka) – Araujo-Wilson (31. Křivánek).
    Náhradníci: Jágrik – Haala, Křehlík, Miška, Sládek, Smutný.

    Trenér: D. Oulehla

    Rozhodčí: J. Beneš – Ježek, A. Beneš

    Diváci: 334