Jihlava – Č. Budějovice 1:0 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
HC Motor České Budějovice
Středa 31.07.2024, 16:15 • Zimní stadion Pelhřimov • Přípravné zápasy juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    HC Motor České Budějovice

    České Budějovice se po roční pauze loni znovu vrátily do nejvyšší juniorské soutěže, kde poměrně překvapivě místo pouhého souboje o přežití mohly zaútočit i na horní nadstavbu, která by zajistila play-off. Pouhé tři body odsunuly Motor do části poražených, kde se týmu z jižních Čech vůbec nedařilo a před baráží byl předposlední, s náskokem pouhého bodu na tehdy poslední Přerov. V baráži o udržení soutěže ovšem chytl "druhý dech," pět ze šesti zápasů vyhrál a uhájil tak extraligovou příslušnost.

    Jihočeši zatím kompletní rozpis letní přípravy nezveřejnili, z ostatních zdrojů zatím víme, že se během léta utkají ve dvojzápase například se Slavií Praha, doma si zahrají i s Pískem z Ligy juniorů, zároveň by měly také nastoupit na turnaji v Písku jako Jihlava. Je však jisté, že nejstarší mládežnický tým Českých Budějovic odehraje mnohem více přípravných zápasů.
     
    HC Dukla Jihlava

    Juniorskému týmu Jihlavy se minulou sezonu podařilo splnit to, co si přál každý tým, tedy postoupit do lepší nadstavby a už v prosinci si zajistit záchranu v soutěži a klid do zbytku sezony. Velký podíl na tom měla útočná trojice Burkov, Jungwirth a Kuprijanov, všichni tři se umístili v TOP 10 bodování základní části. Dukle se navíc podařilo přejít i přes první kolo, ve čtvrtfinále už ovšem nenašla recept na Spartu Praha a nezopakovala tak skvělé čtvrté místo ze sezony 2022/23.

    Během letní přípravy vyzvou junioři Dukly minimálně sedm různých soupeřů, k tomu je čeká ještě kvalitně obsazený turnaj v Písku, kde by vzhledem k výsledkům v minulé sezoně měli mířit za dobrým výsledkem. Kromě ligových soupeřů se Jihlava během přípravy může těšit i na mezinárodní zápas s Osvětimí a po dvou letech také na souboj s týmem ULLH, znovu se postaví Black Dogs Budweis.
     
    Dobré odpoledne ze zimního stadionu v Pelhřimově. Současně s Olympijskými hrami se postupně rozbíhají i první hokejové přípravné zápasy, dnes se proti sobě postaví junioři Dukly Jihlava a Motoru České Budějovice. Vzhledem k probíhajícím opravám na malé hale v Jihlavě toto utkání proběhne na zimním stadionu v Pelhřimově.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Málek – Vildomec, Podroužek, Tomica, Löffler, Pražák, Jeletz – Kuprijanov, Burkov, Kupčo, Fiala, Peš, Váňa, Nosek, Niederhafner, Chlubna
    Trenér: Michal Broš

    HC Motor České Budějovice: Schacherl – Gřegořek, Blažek, Prušák, Matějka, Lukáš, Jaroš – Lukeš, Šimon, Sochor, Snepsts, Berzins, Skute, Vardas, Puhans, Lev, Muška, Přibyl, Trefil
    Trenér: David Vrbata.
     
    Na stadionu právě začíná krátké rozbruslení, začínat tedy budeme zhruba mezi 16:20 a 16:30.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní vhazování vyhrává Motor, který však vzápětí musí pro puk až za vlastní branku.
     
    00:46
    Skute se jako první ze všech dostal ke střele, ta však byla nepřesná a odražený puk vylétl až na druhou stranu kluziště. Hosté poté ještě jednou útočili a Málek musel přikrýt puk lapačkou u pravé tyčky.
     
    01:15
    Chlubna se hnal do útoku a mezi dvěma hráči měl prostor pro zakončení, jeden z hostujících obránců mu ale včas zabránil hokejkou v zakončení. Následně se hra přerušuje, vhazuje se u hostující branky.
     
    01:45
    Po vyhraném buly Motor rychle přenesl hru podél mantinelu do pásma, Lev prověřil Málka střelou od mantinelu, ten ovšem na celou situaci dobře viděl a střelu bez větších potíží zlikvidoval.
     
    02:28
    Nosek ze středního pásma pouze nahodil na brankáře Schacherla, Dukla rychle míří za střídáním.
     
    02:46
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla po necelých třech minutách hry otevírá skóre zápasu. Po první ráně na ledě se musel brankář Schacherl natahovat vleže, toho využil VILDOMEC, před nímž se objevil volný puk a obránce Jihlavy ho pohotově dorazil doprostřed zcela odkryté branky. Asistence: Kuprijanov.
     
    03:32
    Motor se snaží o rychlou odpověď, Löffler ale tentokrát zachytil přihrávku v rohu kluziště a rychle otáčí hru směrem k druhé brance.
     
    04:26
    Hosté v situaci 2 na 2 hledali volný prostor ve středu kluziště, přihrávka se jim ovšem vůbec nepovedla a obrana Dukly na tuto akci nemusela vůbec reagovat, celkem zadarmo se dostala k puku.
     
    05:23
    Burkov sebral puk v rohu útočného pásma, sérií kliček se dokázal zbavit hned dvou hráčů a zakončoval k tyči, brankář hostů však stihl včas zasáhnout.
     
    05:23
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Přibyl – 2 min., hákování.
     
    06:10
    Jihlava obléhá útočné pásmo, zatím se však nedostala ke střele.
     
    06:31
    Motor nyní poprvé vyhazuje až na druhou stranu, Jihlava s rozehrávkou za vlastní brankou celkem vyčkává.
     
    07:15
    Před Fialou se objevil prostor na zakončení z první a Jihlavský útočník pálil z prostoru mezi kruhy, brankář ovšem zase dobře viděl na celou situaci a vyrazil puk na zadní plexisklo.
     
    07:33
    Hosté v plném počtu.
     
    08:17
    Jeletz po přihrávce od Noska zkusil střelu od modré, ta však byla příliš silná a letěla těsně nad horní tyč, hosté následně dokázali vyhodit puk alespoň do středního pásma.
     
    09:25
    Jihlava se dostávala v útočném pásmu do dobrého tlaku, po přihrávce rukou ovšem musí vyklidit pozice a hra se přesouvá do středního pásma.
     
    09:34
    Zakázané uvolnění posouvá hru do útočného pásma Českých Budějovic.
     
    09:50
    Chlubna pálil z první z pravého kruhu, pro střelu se ale musel hodně ohnout a pomalejší zakončení trefilo pouze tyč.
     
    10:42
    Hostující obrana teď zručně zdržela hráče na kotouči u mantinelu, hra se přerušuje pro ofsajd.
     
    11:19
    Obrana hostů znovu dobře zafungovala, Nosek se tlačil ke střele mezi kruhy, hned dvojice hostů ho ovšem vůbec nepustila do zakončení.
     
    12:12
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Trefil – 2 min., podrážení.
     
    12:31
    Vildomec pálil od modré, hned dva hráči Dukly se ještě pokoušeli o dorážku, brankář hostů znovu odolal. Motor následně vyhodil puk až za branku Málka.
     
    13:32
    Puk opět za brankou Jihlavy, domácím se ve druhé polovině přesilovky nedaří udržet v útočném pásmu.
     
    14:01
    Jihlava místo zámku zkusila střelu k tyči, Pražákův pokus ale Schacherl dokázal vykopnout mimo ohrožení a hosté se znovu osvobozují z pásma.
     
    14:12
    Hosté v plném počtu.
     
    14:43
    Dukla pálí na Schacherla ze všech stran, hostující brankář teď musel reagovat lapačkou na pokus z minimálního úhlu, znovu úspěšně.
     
    15:06
    Puk teď zřejmě zasáhl střídačku hostů, hra se přerušuje a rozhodčí vrací všechny aktéry do útočného pásma Jihlavy.
     
    15:45
    Sochor se dostal do skvělé příležitosti, když se před ním zničehonic objevil odražený puk na kruhu, útočník Českých Budějovic správně zkusil střelu bez přípravy, Málek se ale nenechal rozhodit a pokus pokryl svým tělem.
     
    16:22
    Peš si nedokázal ve středním pásmu poradit s pukem, který skákal skutečně vysoko nad ledem, hosté tak mají prostor rozehrát další akci ve vlastním obranném pásmu.
     
    17:06
    Chlubna mohl podobně jako při prvním gólu Dukly dorážet za přesouvajícího se brankáře, puk mu ovšem v klíčový okamžik skočil a pomalá střela trefila Schacherla pouze do betonu.
     
    18:05
    Váňa hledal Noska mezi kruhy, ten byl ovšem v sevření dvou obránců hostí, útočník Jihlavy tak nijak neohrozil brankáře Českých Budějovic.
     
    19:18
    Šimon se natahoval po přihrávce na kruhu, ta na něj byla příliš rychlá, útočník Motoru se navíc nedokázal probít přes domácího obránce.
     
    19:48
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Fiala.
     
    19:50
    Dukla vyhazuje ihned po vyhraném buly a v této třetině již zřejmě žádnou další akci neuvidíme.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. Navrch v ní měla domácí Jihlava, která se prosadila už ve třetí minutě, od té doby neúspěšně dobývala branku Schacherla, přestože se dostala do několika vyložených šancí. Po první třetině tak domácí odchází do kabin s jednobrankovým vedením, zhruba v 17:10 bude utkání pokračovat druhou třetinou.
     
    Týmy se již vrací na ledovou plochu, utkání bude za malou chvíli pokračovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    K puku se jako první dostávají hosté, kterým zbývá ještě více než minuta a půl přesilové hry.
     
    20:45
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Šimon – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    20:56
    Dukla šla do útočného pásma až moc zhurta, rozhodčí píská domácím ofsajd.
     
    21:22
    Dukla bojovala o udržení útočného pásma, šťastný odraz pro hosty nakonec vyhání domácí tým až za vlastního brankáře.
     
    21:48
    Domácí v plném počtu.
     
    22:29
    Motor vyhazuje až za Málka, Dukle se krátí zbývající přesilová hra.
     
    22:45
    Hosté v plném počtu.
     
    23:13
    Peš pálil z kruhu ke vzdálenější tyči Schacherl dokázal puk vykopnout až k mantinelu, kde Dukla zrovna neměla nikoho, kdo by na útočnou akci navázal.
     
    23:49
    Vhazování před Málkem se bude opakovat, zřejmě se jednalo o chybu rozhodčího, který se na buly omlouvá.
     
    24:02
    Jihlavě se nepodařila rozehrávka a po zakázaném uvolnění znovu musí až do vlastního obranného pásma.
     
    24:10
    A nyní ofsajd pro domácí, hra se začíná hodně kouskovat.
     
    24:31
    Nosek se hnal za vysokým pukem do středního pásma, k zakončení se sice nedostal, ale alespoň vybojoval pro svůj tým další přesilovou hru.
     
    24:38
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Vardas – 2 min., podrážení.
     
    25:11
    Motor vyhazuje, Dukla se ovšem velmi rychle vrací do útočného pásma.
     
    26:02
    Dukla si nachystala zakončení z kruhu, Burkov pálil na bližší roh, hostující gólman si ovšem i tentokrát dokázal se situací poradit a puk vyrážečkou prodloužil na druhou stranu kluziště.
     
    26:38
    Hosté v plném počtu.
     
    26:50
    Dukla riskantně rozehrávala před vlastní brankou, jeden z hostujících útočníku se pokoušel zakončovat mezi nohy Málka, ovšem neúspěšně.
     
    27:28
    Peš chtěl přihrávat na dorážku, Tomica ovšem v tu chvíli nebyl volný u tyčky a nemohl tak zakončovat.
     
    28:05
    Motoru se krátce podařilo udržet útočné pásmo, Dukla po zisku puku navíc pouze rozehrála za Schacherla a hosté tak mohou znovu zakládat útočnou akci.
     
    28:55
    Střela Kuprijanova od modré trefila pouze stínícího Niederhafnera, který odjíždí z ledu v mírných bolestech, vhazovat se bude u branky Českých Budějovic.
     
    29:24
    Burkov si sjížděl do samostatného úniku, Prušák se ovšem nenechal na modré rozhodit, překazil slibnou akci Jihlavy a nedovolil tak žádné ohrožení pro vlastního brankáře.
     
    29:41
    Dukla pálila od modré, znovu pouze na betony Schacherla. Při návratu do útočného pásma se navíc dopustila ofsajdu a musí se tak vracet doprostřed kluziště.
     
    30:44
    Hosté vyvezli puk až do útočného pásma a nahodili puk na Málka, který ovšem dlouho váhal s rozehrávkou a Muška se tak rychle vydal obtěžovat domácího gólmana. To vyvolalo první velkou strkanici na ledě, kterou ovšem rozhodčí rychle rozehnali.
     
    31:23
    Střela Českých Budějovic byla z příliš malého úhlu, brankář Málek tak neměl s touto střelou žádné velké problémy.
     
    32:05
    Jeden z hostujících útočníků si nepohlídal přechod do útočného pásma, rozhodčí píská hostům ofsajd.
     
    32:22
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Váňa – 2 min., nedovolené bránění.
     
    32:30
    Motor hned při prvním pokusu trefil prvního bránícího hráč, hosté ovšem pokračují v tlaku.
     
    32:55
    Nepřehledná situace v brankovišti Jihlavy, skoro všichni aktéři na ledě se svalili na Málka, který nakonec snad dokázal přikrýt puk, i když rozhodčí dlouho nechali hru pokračovat. Nyní se každopádně přerušuje, Českým Budějovicím zbývá ještě minuta a půl přesilovky.
     
    33:25
    Budějovicím se teď nepodařila přihrávka pod tlakem, hosté sami sebe teď vyhání do středního pásma a o puk budou muset ještě bojovat.
     
    34:10
    Kupčo dokázal vyvézt puk do útočného pásma, v jednom proti čtyřem však nemohl nic moc vymýšlet a tak hosty zdržel co nejvíce nahozením do rohu kluziště.
     
    35:07
    Budějovice si dokázaly vybojovat útočné pásmo a pálí na gólmana ze všech stran, brankář Málek stále drží nulu.
     
    36:07
    Málek nyní pomalý puk od mantinelu raději přikryl, České Budějovice tak dostanou příležitost rozehrávat před brankou.
     
    36:38
    Niederhafner s Váňou se dostali v závěru třetiny do přečíslení 2 na 1, druhému jmenovanému ale v klíčový okamžik selhalo zakončení, puk letěl mimo branku na zadní mantinel.
     
    37:17
    Schacherl na nahození Dukly od modré úplně dobře neviděl, minimálně tři hráči mu stáli ve výhledu, brankář Českých Budějovic přesto dokázal zlikvidovat nahození ke vzdálenější tyči.
     
    38:02
    Těsný ofsajd zastavuje akci Českých Budějovic.
     
    38:22
    Hosté ve skrumáži na vlastním brankovišti dokázali udržet puk před brankovou čarou, hra se přerušuje.
     
    38:48
    Niederhafner chtěl přihrávat na brankoviště, jeden z hostujících obránců ale dokázal celou akci překazit a vypíchnul puk až k modré lajně.
     
    39:27
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Blažek – 2 min., nedovolené bránění.
     
    39:47
    Dukla těsně udržela útočné pásmo, hned poté se ovšem dostala do velké příležitosti, kdy Tomica nikým nehlídaný zakončoval u tyčky, Schacherl ovšem dokázal včas zasáhnout a puk pokryl svou lapačkou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je u konce. Žádný gól na zimním stadionu v Pelhřimově k vidění nebyl, přestože šancí si oba týmy vypracovaly poměrně hodně, herní převahu znovu držela domácí Dukla. Třetí třetina začne přibližně v 18:00, uvidíme, zda ještě nějak zdramatizuje dnešní utkání.
     
    Hráči se již vrací na ledovou plochu, třetí třetina bude za okamžik zahájena.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Jihlava vyhrála úvodní buly a rychle se tlačí do útočného pásma.
     
    40:22
    Hra se přerušuje, Jihlavě je totiž odpískán ofsajd.
     
    40:40
    Jihlavě se teď sice nepodařila přihrávka do útočného pásma a musela tak krátce opustit útočného pásma, rychle se však stihla vrátit a v závěrečných minutách přesilovky ještě hledá prostor k zakončení.
     
    41:22
    Hosté v plném počtu.
     
    41:48
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Chlubna – 2 min., vysoká hůl.
     
    41:53
    Hosté zakončovali po zemi, střela však šla po teči zcela mimo branku.
     
    42:38
    Dukla vyhazuje až za Schacherla, Českým Budějovicím zbývá ještě minuta přesilové hry.
     
    43:10
    Skuteho střela šla těsně vedle branky Málka, Dukla následně dokázala vyhodit puk do středního pásma.
     
    43:48
    Nahození z malého úhlu Málek bez větších potíží zlikvidoval, vhazovat se bude v útočném pásmu Českých Budějovic.
     
    44:30
    Tomica nastřelil branku pouze z boku, Jihlava stále může pokračovat v útočné akci, navíc si zahraje přesilovou hru.
     
    44:44
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Šimon – 2 min., vysoká hůl.
     
    45:37
    Pešovi sice sjel u branky puk z hole, jeden z domácích útočníku se přesto dostal k zakončení, které ale skončilo pouze na výstroji Schacherla.
     
    46:37
    Nahození od modré Schacherl vyrazil před sebe, Motor má puk pod kontrolou a z tohoto vyloučení odejde bez inkasované branky.
     
    47:15
    Po delší době musel zasahovat také Málek, který u bližší tyčky nenechal ani milimetr prostoru a tělem zlikvidoval šanci Motoru.
     
    47:34
    Domácí zaváhali na modré čáře v obranném pásmu a najednou museli bránit útok 2 na 2, Českým Budějovicím ovšem nesedla rána a hráči Dukly berou puk znovu pod svou kontrolu.
     
    48:07
    Kuprijanov si vyvezl puk až k tyčce, zakončení po zemi ovšem pokryl Schacherl svými betony.
     
    49:09
    Peš chtěl Schacherla překvapit nenápadným zakončením bekhendem, brakář Českých Budějovic ale na celou akci dobře viděl a u tyčky pokryl puk svou lapačkou.
     
    50:23
    Nosek se na levém kruhu dostal do skvělé příležitosti, po přihrávce mohl dorážet do zcela odkryté nad ležícího brankáře, se zpracováním ovšem váhal příliš dlouho a puk mu vypíchl jeden z hostujících obránců.
     
    51:00
    Burkov při průniku do útočného pásma narazil hned na dvojici hostů, Dukla se přesto dostává do pásma, jelikož Motor vyhodil puk až na zakázané uvolnění.
     
    51:58
    Dukle se aktuálně nedaří usadit v útočném pásmu, Motor prakticky ihned po průniku do pásma vyhazuje puky zpátky.
     
    52:51
    Jaroš zdržel Noska u střídaček, Jihlava tak nemůže do útoku, jelikož by se vystavila ofsajdu.
     
    53:46
    Podroužek musel pro odražený puk do středního pásma proti dvěma hráčům Českých Budějovic, celou situaci nakonec ustál a vrátil Duklu do útočného pásma.
     
    54:40
    Peš se podél mantinelu prokličkoval s pukem a dostal ho přímo před brankáře, zakončení z minimální vzdálenosti ale letělo přímo na výstroj hostujícího Schacherla.
     
    55:38
    Váňa sebral v obranném pásmu puk a rozjel se na Schacherla, ještě před zakončením si ale na něj počkala dvojice obránců a pouhým vypíchnutím puku mu překazila celou akci.
     
    56:12
    České Budějovice nyní měly na hokejkách vyrovnání, Šimon s Lukešem se dostali do přečíslení 2 a 1 a právě Lukeš po přihrávce zkoušel dorážet do odkryté, Málek se ale stihl včas přesunout a skvělým zákrokem sebral Budějovicím gól.
     
    57:26
    Motor pálil z malého úhlu, Málek byl znovu donucen přerušit hru po zákroku lapačkou.
     
    57:41
    Hra se přerušuje, po tvrdém hitu zůstal ležet na ledě jeden z hostů. Nakonec však odjíždí z ledu bez pomoci, tento zásah tak snad nebude mít dlouhodobé následky.
     
    58:01
    Dvě minuty do konce zápasu, Jihlava se dostává do útočného pásma a je jisté, že zde v závěrečných minutách bude chtít strávit co nejvíce času a nevystavovat se tak zbytečnému riziku.
     
    58:55
    Dukla po nepřesné přihrávce sama sebe vyhnala do středního pásma, rychle se však vrátila do útoku a ani v závěru zápasu nepolevuje v útočném snažení, stále totiž drží pouze jednobrankový náskok.
     
    59:26
    Berzins si sjížděl pro střelu k mantinelu, ta mu ale nesedla a Málek nebude muset zasahovat.
     
    59:47
    V závěrečných vteřinách musely české Budějovice zatáhnout za záchrannou brzdu a Dukla pojede trestné střílení!
     
    59:47
    Peš nic složitého nevymýšlel a zkoušel Schacherla prostřelit mezi nohama, brankář o puku zpočátku úplně nevěděl, nakonec ho však dokázal zachytit hokejkou a skóre tak již zřejmě zůstane 1:0.
     
    59:55
    Poslední šance pro Duklu, Budějovice vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce. Peš ještě mohl v úplném závěru vylepšit výsledek pro Duklu z trestného střílení, to se mu ale nepovedlo. Dukla tak z dnešního zápasu odchází s fotbalovou výhrou 1:0 a už zítra znovu vyjede na led v Pelhřimově, kde vyzve Kometu Brno. Z dnešního přenosu je to vše, děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. (18:34:28)

    Daniel Lhotský

    Branky a nahrávky: 3. Vildomec (Kuprijanov)


    HC Dukla Jihlava: Málek – Vildomec, Podroužek, Tomica, Löffler, Pražák, Jeletz – Kuprijanov, Burkov, Kupčo, Fiala, Peš, Váňa, Nosek, Niederhafner, Chlubna
    Trenér: Michal Broš

    HC Motor České Budějovice: Schacherl – Gřegořek, Blažek, Prušák, Matějka, Lukáš, Jaroš – Lukeš, Šimon, Sochor, Snepsts, Berzins, Skute, Vardas, Puhans, Lev, Muška, Přibyl, Trefil
    Trenér: David Vrbata

    Diváci: 80