Závod žen - kvalifikace (kon.) | Závod mužů (kon.)
konec
Závod mužů

Čtvrtek 01.08.2024, 23:48 • Teahupoʻo, Tahiti • Olympijské hry - Surfing • Čtvrtfinále
Sledujte:
     
    Máme za sebou mužská čtvrtfinále a víme, že v sobotním semifinále se utkají Peruánec Alonso Correa s domácím závodníkem Kaulim Vaastem reprezentujícím Francii, v druhém semifinále pak čerstvý olympijský rekordman Gabriel Medina z Brazílie vyzve Australana Ethana Ewinga.

    To je pro tuto chvíli vše, ale už za pár minut začíná čtvrtfinále žen. (02:09:13)
     
    4
    Ethan Ewing už žádnou vlnu nenašel a Jack Robinson postupuje do semifinále výhrou 15,33 ku 13,00 bodů.
     
    4
    Jack Robinson si správně počkal na správnou vlnu, našel barrel a dostává se na rovných osm bodů, tedy v součtu 15,33 a Ewing teď potřebuje rovných sedm bodů! Má na to ještě čtyři a půl minuty.
     
    4
    Potvrzeno, Ewing dostal 4,67 bodů a zvyšuje náskok a Robinson teď potřebuje 5,68 bodů.
     
    4
    Ethan Ewing má teď trochu výhodu, že jezdí z druhé priority a nemusí se tak bát ztráty priority, vyráží tak na různé vlny a ta zatím poslední mu vyšla velmi slušně a rozhodně si vylepší back-upové skóre.
     
    4
    Jelikož mají oba jedno velké skóre a nízké back-upové, tak Robinsonovi stačí i jedno menší hodnocení na vedení a čeká nás asi slušná přestřelka ještě. Zbývá 11 minut a do hry může vejít i taktika.
    Ethan Ewing
     
    4
    Ethan Ewing zaútočil vskutku parádně, ustál barrel, poté ještě předvedl další povedené kousky a dostává 8,33 bodů! To je přesně aktuální součet Robinsonových dvou nejlepších vln, Ewing má v součtu 9,53 bodů.
    Jack Robinson
     
    4
    První dobrou vlnu má Jack Robinson a dostává se na výborné skóre 7,33 bodů, v součtu s tou jednobodovou jízdou má aktuálně 8,33. Ewing zůstává zatím na té jedné vlně za 1,20.
     
    4
    Jack Robinson má za sebou dva neúspěšné pokusy za 1,00 a 0,83 bodu.

    Ethan Ewing se zkusil schovat do pěkného barrelu, ovšem brzy spadl a získal také jen nízkou známku 1,20.
     
    4
    Oba Australané dva mají surfování v rodině, otec Jacka Robinsona surfoval a matka Ethana Ewinga dokonce byla v osmdesátých letech minulého století profesionálkou.
     
    4
    4. rozjízďka

    Ve čtvrté rozjížďce nás čekají dva Australané, šestadvacetiletý Jack Robinson a o rok mladší Ethan Ewing.

    Jack Robinson musel kvůli druhému místou ve druhé rozjížďce prvního kola (13,36 bodů) do druhého kola, které vyhrál nad Peruáncem Mesinasem, když se mu povedla skvělá jízda za 9,87 bodů a dohromady měl 16,87. Ve třetím kole pak vyřadil Johna Johna Florenceho z USA za kombinovaných 13,94 bodů.

    Ethan Ewing vyhrál první rozjížďku se ziskem 9,50 bodů, ve třetím kole si pak poradil s Connorem O'Learym, jenž má irské a australské kořeny, ovšem závodí za Japonsko. Ewing proti němu získal 14,17 bodů.
     
    3
    Do konce rozjížďky už se nic nestalo, Gabriel Medina tedy deklasoval svého krajana 14,77 ku 9,33 bodů. Rozdíl byl reálně zvýšen tím, že Joao Chianca měl oba své nejlepší pokusy výrazně horší než soupeř a potřeboval zázrak, který se nestal.
     
    3
    Do konce rozjížďky zbývají dvě minuty a jsme stále bez dalšího posunu, pozice Joaa Chiancy už se tak dá nazvat prakticky ztracenou.
    Joao Chianca
     
    3
    Při sedmé vlně Joao Chianca dostal 4,50 bodů, což mu vylepšuje tu back-upovou druhou známku, jinak to ale pro průběh této rozjížďky nemá vůbec žádný vliv.
     
    3
    Joao Chianca už má dohromady šest vln, ovšem většina z nich naprosto prachbídných, čímž i ztrácí prioritu na další vlnu a vybírá si z těch horších. Do konce rozjížďky zbývá ještě devět minut.

    Tomáš Kohlmann

    Program a výsledky:
    Rozjížďka 1:
    1. Alonso Correa (PER) - 10,50
    2. Reo Inaba (JAP) - 10,16

    Rozjížďka 2:
    1. Kauli Vaast (FRA) - 15,33
    2. Joan Duru (FRA) - 12,33

    Rozjížďka 3:
    1. Gabriel Medina (BRA) - 14,77
    2. João Chianca (BRA) - 9,33

    Rozjížďka 4:
    1. Jack Robinson (AUS) - 15,33
    2. Ethan Ewing (AUS) - 13,00