Jednotlivci – muži (kon.) | Jednotlivci – ženy (kon.)
Jednotlivci – muži (kon.) | Jednotlivci – ženy (kon.)
konec
Jednotlivci – muži
Dopolední eliminace

Čtvrtek 01.08.2024, 09:30Olympijské hry - Lukostřelba • Eliminace
Sledujte:
     
    Program mužské lukostřelby bude pokračovat od 15:30, tak to nezapomeňte sledovat. Loučím se s Vámi a zase někdy na počtenou. (13:17:29)
     
    Známe další tři lukostřelce, kteří se probojovali mezi šestnáct nejlepších. Jako první uspěl Matias Grande z Mexika, který skvěle využil slabší části pavouka. Navázal na něj Američan Brady Ellison, který vyfasoval dva velmi těžké zápasy, ale zvládl je velmi dobře a určitě může pomýšlet na další postup pavoukem. Jako poslední se mohl radovat Němec Florian Unruh, který byl ve svém prvním zápase neskutečný, ve druhém se o něco málo zhoršil, ale i přesto to na postup stačilo.
     
    Konec dopoledního bloku.
     
    6:4
    Nakaniši posledním šípem našel důležitou desítku, Unruh ho však hned zopakoval, což znamená remízu. I remíza však německému lukostřelci stačila, ten tak postupuje do osmifinále!
     
    5:3
    Zase to bude velmi těsné, každopádně Unruh mohl posledním šípem pouze dorovnat. To se mu díky desítce podařilo, každopádně poslední rozhodující set nás nemine!
     
    4:2
    Oba střelci nacházejí stejné šípy, nejprve to byla devítka, pak desítka. Nakaniši načal třetí šípy desítkou, na což Unruh tentokrát nedokázal úspěšně zareagovat.
     
    4:0
    Druhý set už tak úspěšný není, po čtyřech jsme stále čekali na desítku. Nakonec jí našel Japonec a Unruh tak musel reagovat také desítkou, aby zvítězil, což se mu podařilo!
     
    2:0
    Němec nakonec bere tři desítky a rozdílem jediného bodu ovládl první set!
     
    Oba střelci v prvním setu nasadili laťku hodně vysoko, oba dva mají stoprocentně 29 bodů. U Unruha se ještě bude zkoumat potenciální desítka.
     
    A máme tady poslední střetnutí dopoledního bloku! Nastupovat bude suverénní Florian Unruh a oponenta mu bude dělat Junya Nakaniši, který předvedl skvělý comeback.
     
    přest.
    Následně půlhodinová přestávka, následovat bude poslední souboj dopoledního bloku.
     
    4:6
    Nakaniši začíná osmičkou, stejně také jeho soupeř. Oba střelci výrazně vyjeli z tempa. Jako první nachází desítku Nakaniši a Furukawa nezvládá držet krok. Z posledního šípu nutně potřeboval deset, což se mu však nepovedlo, takže mladší japonský závodník po senzačním comebacku postupuje!
     
    4:4
    Pro oba střelce je tento set nepovedený, rozhodovaly až třetí šípy. Nakaniši trefil desítku, zatímco Furukawa jen osmičku, takže půjdeme do rozhodujícího setu!
     
    4:2
    Furukawa ale také není neomylný, při prvním šípu moc dlouho čekal a nakonec našel jen osmičku. Nakaniši odpovídá dvěma desítkami a s předstihem si zajistil zisk třetího setu.
     
    4:0
    Nakaniši zase jednou chyboval a to ho stojí set. Osm bodů je prostě na olympiádě málo. Furukawa zapsal dvakrát desítku a jednu devítku, takže je jeden set od vítězství.
     
    2:0
    Začíná mladší Nakaniši, a sedmička rozhodně není optimální start. Junya se postupně zlepšoval a dosáhl i na desítku, ale Furukawa celou dobu střílel konzistentně a potrestal tak chybu svého krajana.
     
    Na řadu tak přichází nejspíš nejpikantnější zápas. Proti sobě se totiž postaví dva japonští lukostřelci Takaharu Furukawa a Junya Nakaniši. Oba závodníci se určitě dobře znají, ale dál může jít jenom jeden z nich.
     
    6:0
    Tolba už začal trochu panikařit a podle toho to vypadá. Přichází osmička a devítka, zatímco Unruh v pohodě dvakrát do středu. To tedy znamená klidný postup pro Němce, který dokonce zaznamenal šest desítek v řadě!
     
    4:0
    Němec konečně začal nacházet desítky a najednou jednoznačně dominuje. Tolba sice také trefil střed terče, ale proti třem desítkám soupeře toho nemohl moc dělat.

    Lukáš Mihal

    Výsledky dopoledního bloku
    Matias Grande (MEX) vs. Otgonbold Baatarchuyag (MGL) – 7:1
    Jorge Enriquez (COL) vs. Dauletkeldi Žangbyrbaj (KAZ) – 7:3
    Matias Grande (MEX) vs. Jorge Enriquez (COL) – 6:2
    Brady Ellison (USA) vs. Abdullah Yildirmis (TUR) – 6:2
    Pravin Ramesh Jadhav (IND) vs. Wenchao Kao (CHN) – 0:6
    Brady Ellison (USA) vs. Wenchao Kao (CHN) – 6:2
    Florian Unruh (GER) vs. Youssof Tolba (EGY) – 6:0
    Takaharu Furukawa (JPN) vs. Junya Nakaniši (JPN) – 4:6
    Florian Unruh (GER) vs. Junya Nakaniši (JPN) – 6:4
    Program dopoledního bloku
    9:30 – Matias Grande (MEX) vs. Otgonbold Baatarchuyag (MGL)
    9:43 – Jorge Enriquez (COL) vs. Dauletkeldi Žangbyrbaj (KAZ)
    10:22 – Matias Grande (MEX) vs. Jorge Enriquez (COL)
    10:48 – Brady Ellison (USA) vs. Abdullah Yildirmis (TUR)
    11:01 – Pravin Ramesh Jadhav (IND) vs. Wenchao Kao (CHN)
    11:40 – Brady Ellison (USA) vs. Wenchao Kao (CHN)
    12:06 – Florian Unruh (GER) vs. Youssof Tolba (EGY)
    12:19 – Takaharu Furukawa (JPN) vs. Junya Nakaniši (JPN)
    12:58 – Florian Unruh (GER) vs. Junya Nakaniši (JPN)