Žrebovanie 1. kola Tipos extraligy (kon.)
konec
Žrebovanie 1. kola hokejovej Tipos extraligy

sk Čtvrtek 01.08.2024, 11:00 • Župný dom Nitra • Losování soutěží
     
    Spoznali sme dvojice 1. kola novej sezóny extraligy. Žreb dopadol zaujímavo a rovnako tak veríme, že sa to prejaví i na výsledkoch. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (11:54:35)
     
    Moderátor JOJ ŠPORT Ladislav Fabo poďakoval všetkým aktérom dnešného slávnostného žrebovania 1. kola Tipos extraligy 2024/25.
     
    Rozpis 1. kola Tipos extraligy 2024/25:

    Slovan Bratislava – Nové Zámky
    Michalovce – Košice
    Banská Bystrica – Spišská Nová Ves
    Trenčín – Nitra
    Žilina – Liptovský Mikuláš
    Poprad – Zvolen
     
    Miroslav Kováčik: "Oslava nášho titulu bola dlhšia. Pracujeme tak, aby sme si to mohli zopakovať a možno už budúci rok. Titul pre nás znamená veľmi veľa. Dá sa povedať, že si ho stále užívame, hoci v pondelok 5. augusta už vykorčuľujeme na ľad. V okolí Nitry však stále cítiť dozvuky. Liga je vyrovnaná a opäť to bude náročné. Udržali sme drvivú väčšinu hráčov, s čím sme spokojní. Samozrejme, museli sme doplniť káder novými menami. Myslím si, že sme neurobili nejaké veľké zásahy. Odchod trénera Stavjaňu bol nečakaný, lebo sme boli predbežne dohodnutí, že ostane. Nakoniec prišla ponuka zo Sparty Praha a rozhodol sa zmeniť prostredie. Sme radi, že sme sa dohodli s trénerom Andrejom Kmečom, ktorý je náš odchovanec."
     
    HK Nitra – číslo 9. Obhajca titulu odštartuje sezónu na ľade Trenčína.
     
    Ako dvanásty a posledný prichádza prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.
     
    Radomír Heizer: "Veľmi veľa času venujeme hľadaniu zahraničných hráčov. Zatiaľ nám to vychádza a verím, že v tom budeme pokračovať. Minulý ročník bol úžasný. Podávali sme nadštandardné výkony, diváci chodili v obrovskom počte. Škoda, že sme nevyhrali ligu, ale Nitra bola lepšia a možno nám dala motiváciu, ako to treba robiť. Skromne si myslím, že terajší cudzinci v našom kádri vyzerajú lepšie, ako tí predošlí. Samozrejme, papier znesie veľa. Uvidí sa na ľade. Radi by sme hrali v hornej polovici tabuľky."
     
    HK Spišská Nová Ves – číslo 10. Vicemajster nastúpi v 1. kola na ľade Banskej Bystrice.
     
    Ako jedenásty prichádza športový manažér HK Spišská Nová Ves Radomír Heizer.
     
    Marek Mašlonka: "Uplynulá sezóna bola v úvode ako na hojdačke. Nakoniec to skončilo dobre, pretože sme získali bronzové medaily. Sme za to vďační, pretože sme malé mesto a mladá organizácia. Daugavinš k nám prišiel ešte v spolupráci s Júliusom Kovalom. Podpísali sme ho na dve sezóny, keďže je to už starší hráč a už si nič nechce dokazovať. Našou ambíciou je priamo postúpiť do play-off."
     
    HK DUKLA Ingema Michalovce – číslo 2. Michalovce otvoria nový ročník na domácom ľade s Košicami.
     
    Ako desiaty prichádza športový manažér HK DUKLA Ingema Michalovce Marek Mašlonka.
     
    Gabriel Spilar: "So Spišiakmi sme odohrali kvalitné semifinále, no my sme chceli finále. Spišská však hrala fantasticky. Do novej sezóny ideme poučení. Z kádra nechcem nikoho vyzdvihovať. Kvalitu máme na všetkých postoch. S Petrom Repčíkom sme boli v kontakte dlhší čas. Každý chce vyhrávať tituly, ale treba aj vychovávať mladých. Výborný príklad je Nitra a myslím si, že tento čas dozrel aj u nás. Tréner Dan Ceman vyzerá len navonok prísne. V prvom rade je to skvelý chlap. Aj s jeho pomocou sme poskladali silný celok."
     
    HC Košice – číslo 11. Oceliari sa v 1. kole predstavia na súperovom ľade.
     
    Ako deviaty prichádza športový manažér HC Košice Gabriel Spilar.
     
    Július Koval: "Som spokojný. Zvolen je môj obľúbený súper a navyše štartujeme doma. Do Popradu som prichádzal, keď bol tím na 11. mieste. Neskôr sme mali veľmi dobré mesiace a bola to spanilá jazda. Možno nám poškodilo to, že sme v základnej časti veľa vyhrávali a v play-off bol problém. Nepodarilo sa nám prejsť cez Nitru, ale tá nakoniec ukázala, že zaslúžene získala majstrovský titul. Mužstvo sme pripravovali v rámci rozpočtu. Máme ešte nejaké okienka voľné, aby sme boli do dvoch týždňov kompletní. Zrejme nebudeme vynikať hviezdnymi menami, ale stavili sme na kolektivitu a plnenia cieľov. Chceme pôsobiť v prvej šestke, čo je reálne. Liga však bude extrémne vyrovnaná. Sám som zvedavý, ako to vypáli."
     
    HK Poprad – číslo 6. Popradčania začnú ročník na domácom ľade, keď vyzvú Zvolen.
     
    Ako ôsmy prichádza športový riaditeľ HK Poprad Július Koval.
     
    Rostislav Dočekal: "Musíme sa hlavne sústrediť na to, aby sme dobre začali súťaž. Následne treba vedieť reagovať pred play-off a pripraviť mužstvo. V rámci našich možností sme sa snažili poskladať káder tak, aby bol vyvážený. V súčasnosti žiadne zmeny neplánujeme. Samozrejme, stále to môže byť ešte lepšie."

    Ivan Harčár