Žrebovanie 1. kola Tipos extraligy (kon.)
konec
Žrebovanie 1. kola hokejovej Tipos extraligy

sk Čtvrtek 01.08.2024, 11:00 • Župný dom Nitra • Losování soutěží
     
    Spoznali sme dvojice 1. kola novej sezóny extraligy. Žreb dopadol zaujímavo a rovnako tak veríme, že sa to prejaví i na výsledkoch. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (11:54:35)
     
    Moderátor JOJ ŠPORT Ladislav Fabo poďakoval všetkým aktérom dnešného slávnostného žrebovania 1. kola Tipos extraligy 2024/25.
     
    Rozpis 1. kola Tipos extraligy 2024/25:

    Slovan Bratislava – Nové Zámky
    Michalovce – Košice
    Banská Bystrica – Spišská Nová Ves
    Trenčín – Nitra
    Žilina – Liptovský Mikuláš
    Poprad – Zvolen
     
    Miroslav Kováčik: "Oslava nášho titulu bola dlhšia. Pracujeme tak, aby sme si to mohli zopakovať a možno už budúci rok. Titul pre nás znamená veľmi veľa. Dá sa povedať, že si ho stále užívame, hoci v pondelok 5. augusta už vykorčuľujeme na ľad. V okolí Nitry však stále cítiť dozvuky. Liga je vyrovnaná a opäť to bude náročné. Udržali sme drvivú väčšinu hráčov, s čím sme spokojní. Samozrejme, museli sme doplniť káder novými menami. Myslím si, že sme neurobili nejaké veľké zásahy. Odchod trénera Stavjaňu bol nečakaný, lebo sme boli predbežne dohodnutí, že ostane. Nakoniec prišla ponuka zo Sparty Praha a rozhodol sa zmeniť prostredie. Sme radi, že sme sa dohodli s trénerom Andrejom Kmečom, ktorý je náš odchovanec."
     
    HK Nitra – číslo 9. Obhajca titulu odštartuje sezónu na ľade Trenčína.
     
    Ako dvanásty a posledný prichádza prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.
     
    Radomír Heizer: "Veľmi veľa času venujeme hľadaniu zahraničných hráčov. Zatiaľ nám to vychádza a verím, že v tom budeme pokračovať. Minulý ročník bol úžasný. Podávali sme nadštandardné výkony, diváci chodili v obrovskom počte. Škoda, že sme nevyhrali ligu, ale Nitra bola lepšia a možno nám dala motiváciu, ako to treba robiť. Skromne si myslím, že terajší cudzinci v našom kádri vyzerajú lepšie, ako tí predošlí. Samozrejme, papier znesie veľa. Uvidí sa na ľade. Radi by sme hrali v hornej polovici tabuľky."
     
    HK Spišská Nová Ves – číslo 10. Vicemajster nastúpi v 1. kola na ľade Banskej Bystrice.
     
    Ako jedenásty prichádza športový manažér HK Spišská Nová Ves Radomír Heizer.
     
    Marek Mašlonka: "Uplynulá sezóna bola v úvode ako na hojdačke. Nakoniec to skončilo dobre, pretože sme získali bronzové medaily. Sme za to vďační, pretože sme malé mesto a mladá organizácia. Daugavinš k nám prišiel ešte v spolupráci s Júliusom Kovalom. Podpísali sme ho na dve sezóny, keďže je to už starší hráč a už si nič nechce dokazovať. Našou ambíciou je priamo postúpiť do play-off."
     
    HK DUKLA Ingema Michalovce – číslo 2. Michalovce otvoria nový ročník na domácom ľade s Košicami.
     
    Ako desiaty prichádza športový manažér HK DUKLA Ingema Michalovce Marek Mašlonka.
     
    Gabriel Spilar: "So Spišiakmi sme odohrali kvalitné semifinále, no my sme chceli finále. Spišská však hrala fantasticky. Do novej sezóny ideme poučení. Z kádra nechcem nikoho vyzdvihovať. Kvalitu máme na všetkých postoch. S Petrom Repčíkom sme boli v kontakte dlhší čas. Každý chce vyhrávať tituly, ale treba aj vychovávať mladých. Výborný príklad je Nitra a myslím si, že tento čas dozrel aj u nás. Tréner Dan Ceman vyzerá len navonok prísne. V prvom rade je to skvelý chlap. Aj s jeho pomocou sme poskladali silný celok."
     
    HC Košice – číslo 11. Oceliari sa v 1. kole predstavia na súperovom ľade.
     
    Ako deviaty prichádza športový manažér HC Košice Gabriel Spilar.
     
    Július Koval: "Som spokojný. Zvolen je môj obľúbený súper a navyše štartujeme doma. Do Popradu som prichádzal, keď bol tím na 11. mieste. Neskôr sme mali veľmi dobré mesiace a bola to spanilá jazda. Možno nám poškodilo to, že sme v základnej časti veľa vyhrávali a v play-off bol problém. Nepodarilo sa nám prejsť cez Nitru, ale tá nakoniec ukázala, že zaslúžene získala majstrovský titul. Mužstvo sme pripravovali v rámci rozpočtu. Máme ešte nejaké okienka voľné, aby sme boli do dvoch týždňov kompletní. Zrejme nebudeme vynikať hviezdnymi menami, ale stavili sme na kolektivitu a plnenia cieľov. Chceme pôsobiť v prvej šestke, čo je reálne. Liga však bude extrémne vyrovnaná. Sám som zvedavý, ako to vypáli."
     
    HK Poprad – číslo 6. Popradčania začnú ročník na domácom ľade, keď vyzvú Zvolen.
     
    Ako ôsmy prichádza športový riaditeľ HK Poprad Július Koval.
     
    Rostislav Dočekal: "Musíme sa hlavne sústrediť na to, aby sme dobre začali súťaž. Následne treba vedieť reagovať pred play-off a pripraviť mužstvo. V rámci našich možností sme sa snažili poskladať káder tak, aby bol vyvážený. V súčasnosti žiadne zmeny neplánujeme. Samozrejme, stále to môže byť ešte lepšie."
     
    HC Slovan Bratislava – číslo 1. Slovanisti začnú sezónu na domácom ľade proti Novým Zámkom.
     
    Ako siedmy prichádza manažér HC Slovan Bratislava Rostislav Dočekal.
     
    Ľuboš Pisár: "Veľmi sa tešíme na novú sezónu. Bolo to citeľné už na prvom zraze, ktorý sme mali tento pondelok. Boli sme spokojní s pôsobením v prvej časti tabuľky. V play-off sme si mysleli, že sme pripravení, ale, bohužiaľ, tam to dopadlo zle. V podpísaní trénera Vlada Országha sme získali kvalitného Slováka. Každý tréner má svoj štýl, ktorý tlačí do hráčov. Naše očakávania sú, aby sme tešili divákov a lákali ich na tribúny. Okrem toho chceme trápiť favoritov a nájsť si miesto v prvej štvorke."
     
    HC MONACObet Banská Bystrica – číslo 3. Bystričania začnú sezónu na domácom ľade.
     
    Ako šiesty prichádza generálny manažér HC MONACObet Banská Bystrica Ľuboš Pisár.
     
    Ladislav Čierny: "Začiatok poslednej sezóny bol dobrý, no prišiel november, kedy sme sa rozlúčili s trénermi. Následne sme išli dole kopcom. Nepomohol ani zámorský tréner. Rokovania s Andrejom Kudrnom boli veľmi ťažké. Mal viacero ponúk, no my sme mu pripravili také podmienky, aby sa rozhodol pre nás a bol spokojný s výberom. Samozrejme, chceme hrať v prvej trojke. Stále chceme hrať ofenzívny hokej a tréner Martin Štrba je s tým stotožnený."
     
    HKM Zvolen – číslo 7. Zvolenčania začnú sezónu na súperovom ľade.
     
    Ako piaty prichádza generálny manažér HKM Zvolen Ladislav Čierny.
     
    Mário Bližňák: "Posledné sezóny neboli úspešné. Do novej ideme s tým, že máme skutočne lepší tím a chceme hrať hore. Dukla je značka a chceme ju vrátiť tam, kam patrí. Máme skúseného trénera Ernesta Bokroša, ktorý má za sebou skvelé výsledky. Samozrejme, chceme horné priečky a play-off."
     
    HK Dukla Trenčín – číslo 4. Vojaci spod hradu Matúša Čáka rozbehnú ročník na domácom ľade.
     
    Ako štvrtý prichádza nový športový manažér HK Dukla Trenčín Mário Bližňák.
     
    Matej Ľupták: "Uplynulý ročník bol vyrovnaný a určite nás mrzí, že sme neprešli cez Zvolen v kvalifikácii. Naši fanúšikovia sa môžu tešiť na nových cudzincov. Väčšinu Slovákov sme udržali. Veríme, že sa nám bude dariť. Chceli by sme hrať vo vyššej polovici tabuľky a dúfame, že sa nám bude dariť už od prvého kola."
     
    HK 32 Liptovský Mikuláš – číslo 8. Liptáci začnú novú sezónu na ľade Žiliny.
     
    Ako tretí prichádza manažér HK 32 Liptovský Mikuláš Matej Ľupták.
     
    Imre Valášek: "Po neúspešnej minulej sezóne sme si sadli a povedali, že chceme získať novú krv. Mužstvo je už hotové a veríme, že to bude fungovať. Čas ukáže, ako sme to poskladali. Na papieri to vyzerá dobre. Chceme, aby nás zdobila kolektivita. To bude kľúč k úspechu. Myslím si, že tento ročník bude veľmi vyrovnaný. Našim cieľom je postup do play-off, ale to chcú všetci."
     
    HC MIKRON Nové Zámky – číslo 12. Býci odštartujú sezónu vonku.
     
    Ako druhý prichádza riaditeľ HC MIKRON Nové Zámky Imre Valášek.
     
    František Skladaný: "Veľmi sa tešíme na extraligu. Pár minút pred začiatkom tohto žrebovania sa nám podarilo získať kvalitného legionára. Myslím si, že nemôžeme mať nejaké presné odhady, čo sa týka cieľov. Od prvého pracovného dňa k tomu pristupujeme zodpovedne. Samozrejme, prvoradý cieľ je postup do play-off."
     
    DOXXbet Vlci Žilina – číslo 5. Nováčik sa na úvod predstaví na domácom ľade.
     
    Ako prvý prichádza manažér DOXXbet Vlci Žilina František Skladaný.
     
    O malú chvíľu začneme žrebovanie 1. kola.
     
    Rastislav Konečný: "Na jednom zo zasadnutí s predstaviteľmi klubov sme sa rozprávali o tom, ako navýšiť počet zápasov v základnej časti, keďže zaznelo už viac názorov o tom, že naša liga je sledovaná. Namiesto tzv. vianočných kôl, na ktoré sme boli zvyknutí, sme zmenili na dve skupiny východ – západ, a tým pádom nám narastie konečný počet na 54 stretnutí. V online priestore sme čítali, že meníme formát ligy. Nie je to pravda. Všetko ostáva tak, ako doteraz."
     
    Teraz prichádza k mikrofónu člen Ligovej rady Rastislav Konečný.
     
    All Star výber Tipos extraligy 2023/24:

    Brankár:
    Stanislav Škorvánek (Michalovce).

    Obrancovia: Igor Merežko (Spišská Nová Ves) Alex Breton (Košice).

    Útočníci: Samuel Buček (Nitra) Olivier Archambault (Spišská Nová Ves) Kaspars Daugavinš (Michalovce).
     
    Miroslav Lažo: "Želám šťastnú ruku predstaviteľom klubu pri žrebovaní. Teším sa na novú sezónu."
     
    Miroslav Lažo: "Vítam v extralige staronového účastníka Žilinu. Je to dobré, že sa opäť vracia také krajské mesto. Držím jej palce."
     
    Miroslav Lažo: "Veľmi pozitívne môžeme hodnotiť pôsobenie Humenného, ktoré sa síce neudržalo v extralige. Zemplínčania sa blysli skvelou návštevnosťou domácich zápasov. Štadión prešiel rekonštrukciou, čo nakoniec vyústilo aj v reprezentačné zápasy Slovenska so Švajčiarskom."
     
    Miroslav Lažo: "Dovolím si urobiť takú ľahkú sumarizáciu minulej sezóny. Na štadióny prišlo 975 000 fanúšikov. Vlaňajší ročník bol mimoriadne vyrovnaný. O víťazovi základnej časti sa rozhodlo v posledných dvoch kolách. Situácia v tabuľke bola veľmi napätá. Premiérovo sa vo finále predstavila Spišská Nová Ves, Poprad ovládol základnú časť. Majstrom sa stal až ôsmy tím po základnej časti – Nitra. Gratulujem Nitre k titulu, pretože z tejto pozície sa to ešte nikdy nikomu nepodarilo."
     
    Na improvizované pódium prichádza generálny sekretár SZĽH Miroslav Lažo.
     
    Moderátor Ladislav Fabo momentálne sumarizuje v číslach uplynulý ročník našej najvyššej hokejovej súťaže.
     
    V Župnom dome v Nitre práve začalo slávnostné žrebovanie novej sezóny Tipos extraligy 2024/25 za prítomnosti zástupcov klubov i moderátora JOJ ŠPORT Ladislava Faba.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní priameho prenosu zo slávnostného vyžrebovania nového ročníka Tipos extraligy 2024/25, na ktorom zároveň prebehne slávnostné odovzdávanie ocenení All Star Tipos extraligy za uplynulú sezónu.

    Vyžrebovanie prvého kola aj odovzdávanie cien sa uskutoční vo štvrtok, 1. augusta 2024 zo začiatkom o 11:00 v priestoroch Nitrianskej galérie – Župného domu na Župnom námestí 3 v Nitre.

    Na podujatí sa zúčastnia prezident SZĽH Miroslav Šatan, generálny sekretár SZĽH Miroslav Lažo, manažér Športového oddelenia SZĽH Rastislav Konečný a zástupcovia klubov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 11:00.

    Ivan Harčár