Maroko – USA 4:0 (kon.) | Japonsko – Španělsko 0:3 (kon.) | Egypt – Paraguay 1:1 (5:4 po pen.)
Francie – Argentina 1:0 (kon.)
po penal. (5:4)
Egypt
1:1 (0:0)
Paraguay
Pátek 02.08.2024, 19:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Olympijské hry - muži • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Krásný pátek u sledování olympijského fotbalu! V rámci čtvrtfinále letošního turnaje bude dnes večer v Marseille k vidění bitva mezi Egyptem a Paraguayí.
     
    EGYPT (1. ve skupině C)
    3 Z, 2–1–0, 3:1 (+2), 7 bodů

    Egyptští hráči se po čtyřech letech znovu probojovali do play-off a nutno podotknout, že tak učinili ve velkém stylu. V úterním posledním utkání základní skupiny totiž překvapivým výsledkem 2:1 vyfoukli konečné první místo favorizovanému Španělsku, přičemž pod oběma góly je podepsaný křídelník Ibráhím Adél. Za soupeře akorát v samotném závěru snižoval Omorodion.

    Svěřenci brazilského kouče Micaleho se tak budou snažit dnes na tento parádní výkon navázat a zároveň se poprvé po šedesáti letech protlačit do bojů o medaile. Do nejlepší čtyřky her se „faraoni“ naposledy dostali v Tokiu v roce 1964, zatímco před čtyřmi lety jejich pouť v Japonsku skončila právě už ve čtvrtfinále.

    Výsledky Egypta ve skupině
    24. 7.: Egypt – Dominikánská republika 0:0
    27. 7.: Uzbekistán – Egypt 0:1
    30. 7.: Španělsko – Egypt 1:2
     
    PARAGUAY (2. ve skupině D)
    3 Z, 2–0–1, 5:7 (-2), 6 bodů

    Paraguay si na svých prvních hrách po dvacet let dlouhé absenci nevede špatně. Turnaj sice otevřela debaklem 0:5 proti Japonsku, v dalším utkání si ale spravila chuť proti Izraeli a na závěr si zajistila vstupenku do play-off díky těsné výhře nad Mali. Rozhodující zásah už v páté minutě vstřelil Marcel Fernández.

    Jihoameričané tak mají šanci letos navázat na své předchůdce z Atén v roce 2004, kteří se skvěle prodrali až do finále a v boji o zlato potrápili naprosto suverénní Argentinu taženou Carlosem Tevezem. Prvním krokem k tomu bude porazit vítězstvím nad Španělskem namotivovaný Egypt. Podaří se jim to?

    Výsledky Paraguaye ve skupině
    24. 7.: Japonsko – Paraguay 5:0
    27. 7.: Izrael – Paraguay 2:4
    30. 7.: Paraguay – Mali 1:0
    Budou dnes Egypťané mít další důvod k radosti?

     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Hlavním rozhodčím dnešního utkání bude zkušený Švéd Glenn Nyberg, kterého si mohou pamatovat fanoušci Slavie – v březnu totiž řídil jejich domácí střetnutí s Milínem v Evropské lize. Asistovat mu budou jeho krajané Mahbod Beigi a Andreas Söderkvist.
     
    Úvodní sestavy:

    Egypt: Aláa – Ejd, Fájed, Madžíd, Sáber – Alnaní (C) – Kúká, Šeháta – Sajed, Fajsal, Ádel.
    Náhradníci: el-Gabrí – Átef, Kamál, M. Saad, el-Debís, Tárik, Mazhar.
    Trenér: Rogerio Micale.

    Paraguay: G. Fernández – A. Núñez, Balbuena, Dejesús, Rivas – D. Gómez (C), M. Gómez, Viera, Cantero – Pérez, Enciso.
    Náhradníci: Frutos – Flores, Parzajuk, Román, Cardozo Lucena, M. Fernández, G. Caballero.
    Trenér: Carlos Jara Saguier.

    Rozhodčí: Nyberg – Beigi, Söderkvist (SWE).
    V Marseille je vše připraveno, v sedm začínáme.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný páteční večer, utkání začíná za pár minut. Níže si můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
     
    Paraguayský kouč byl pro čtvrtfinále nucen udělat jednu změnu v sestavě, jelikož střelec rozhodující trefy z utkání proti Mali Marcelo Fernández musí duel vynechat pro nastřádané žluté karty. I tak je nicméně psaný jako náhradník; v základu jej nahradí Wilder Viera.
     
    Egyptská sestava též zůstala skoro identická, místo Karíma el-Debíse na levém kraji obrany ovšem začne Mahmúd Sáber. Trenér Rodrigo Micale ostatně prvního jmenovaného za toho druhého střídal i v poločasové pauze vítězného duelu se Španělskem.
     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu, Egypt v červeném a Paraguay v bílých dresech. Před startem duelu si ještě poslechneme státní hymny obou zemí.
     
    Úvodní výkop obstarají Paraguayci, jdeme na to!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Pérez neztrácel čas a hned se vydal do útoku po levém křídle, proti bránícímu Fájedovi si ale pomohl faulem. Hra tak bude pokračovat volným kopem Egypta.
     
    2
    Kúká vhazuje na své polovině. V úvodních sekundách sledujeme relativně vyrovnanou a svižnou podívanou, ani jednomu týmu se nedaří se udržet vepředu.
     
    3
    Pérez je zatím nejvýraznější postavou paraguayského útoku. Nyní, tentokrát pro změnu na pravém křídle, po velkém vzdoru ztratil míč v souboji se dvěma soky.
     
    4
    Viera dlouhým nákopem od středové čáry vyslal do útoku Cantera, který chvilku nato centroval na Péreze. Aláa si ale s následnou padající hlavičkou poradil.
     
    5
    Paraguay je zatím aktivnějším týmem na hřišti, Egyptu se nedaří hru přesunout na soupeřovu polovinu.
     
    6
    Po převzetí pěkné přihrávky se do střelecké pozice rychle protlačil Cantero, do dráhy jeho rány se ale na poslední chvíli položil Madžíd. Je z toho tedy roh.
     
    7
    V ochozech to po nepřesné hlavičce jihoameričanů zašumělo. Enciso kopem od praporku našel Diega Gómeze na malém vápně, jenž tečoval nad břevno.
     
    8
    Smyčka kolem egyptské obrany se utahuje, vítěz skupiny se svými soupeři pomalu ale jistě ztrácí krok. Hraje se na jednu bránu, Aláa musí být ve střehu.
     
    9
    Poměrně nevýrazný kontakt Sajeda na Cantera byl sudím posouzen jako nedovolený, a Paraguay tak získává slibnou standardku u postranní čáry.
     
    10
    Stále čekáme na první výraznější šanci utkání. Egypt složitou situaci před svou svatyní zvládl, usadil se na míči a nyní celkem rozvážně kombinuje v obraně.
     
    11
    Diego Gómez se na středu šestnáctky neúspěšně natahoval po příliš vysokém centru. Míč pak doskákal až za bránu, Aláa tak bude rozehrávat.
     
    12
    Jen, co se hráči v červeném dostali přes středovou čáru, jejich tažení do útoku ukončil faul Ádela.
     
    13
    O pár desítek sekund později je napomínán pro změnu Alnaní, Egypťané teď kupí jeden faul za druhým. Encisa čeká další standardka, uvidíme, co z ní vytěží.
     
    14
    Fajsalovi bylo zřejmě jasné, že je v dvoumetrovém ofsajdu, a tak se ani nesnažil na Sáberův dlouhý centr naskočit. Fernández byl i tentokrát bez práce.
     
    16
    Slibný egyptský brejk nyní zhatilo právě postavení mimo hru. Rozhodčí nicméně čekali, jak se situace vyvine, a přerušili až poté, co hráči v červeném ztratili míč.
     
    17
    Souhra svěřenců trenéra Micaleho na levém křídle sice k ničemu nevedla, je však důkazem toho, že Egypt se po promrhaném startu postupně dostává do hry.
     
    18
    Diego Gómez zpanikařil a v obležení protihráčů nakopl chtěl aspoň poslat míč k brance, jenže jej místo toho nasměroval do zámezí. Paraguay ztrácí balón.
     
    19
    Hra se v Marseille na chvíli zastaví. Kapitán Muhammad Alnaní si vyžaduje pozornost zdravotníků, vypadá to na křeče. Zdá se ale, že bude schopen pokračovat.
     
    20
    Alnaního sice noha zřejmě stále trápí, vzdávat se ale nehodlá. Aspoň prozatím se vrací do hry.
     
    21
    Dění běží dál, Alnaní je na hřišti. Egypt kombinuje na středu hřiště a hledá cestu před Fernándeze.
     
    23
    Hodně opatrnou pasáž hry střelou z velké vzdálenosti rozproudil Šeháta, jehož rána proklouzla jen pár čísel vedle zadní tyče. Tohle nebylo vůbec špatné.
     
    24
    Egypťané určují tempo a nepouští Paraguayce k míči, zároveň se jim ale nedaří zlomit obranu soupeřů.
     
    25
    Fajsalova špatná přihrávka skončila za brankou, Fernández tak bude znovu rozehrávat.
     
    26
    Ejd na křídle zatáhl za záchranou brzdu a postupujícího Rivase zastavil skluzem, čímž mu znemožnil odcentrovat míč před Aláaovu bránu. Ten nyní odkopává.
     
    27
    No, za tohle dle mého názoru mohla padnout i karta: Fajsal jen kousek před vápnem zezadu srazil k zemi Encisa. Standardka pro Paraguay.
     
    29
    Diego Gómez se s tím nemazal a míč poslal přesně mezi hlouček hráčů a egyptskou zeď, kde ale byl připravený Aláa a bez obtíží prudký míč zkrotil.
     
    30
    Dění se na malou chvíli posunulo na druhý konec hřiště, než jeden z bránících Paraguayců vystihl Ádelův nepromyšlený centr a hlavou ho vyrazil.
     
    31
    Pozor, o první větší šanci zápasu se překvapivě postaral Egypt! Pozemní přihrávka Fajsala z pravého křídla spadla až k trestuhodně nehlídanému Sáberovi, jehož následnou ránu padající Fernández vytěsnil nad svou bránu!
     
    32
    Rozhodčí před rohovým kopem nařizuje pauzu na občerstvení, někteří hráči míří ke střídačkám.
     
    34
    Po delší době strávené v obraně se nyní do útoku vyrazila Paraguay, která ale hned za středovou čarou narazila na zdánlivě neprostupnou obranu soupeřů.
     
    35
    Cantero si chtěl zpracovat neposedný míč na levém kraji vápna, jenže přitom poslal k trávníku Ejda.
     
    36
    Enciso se pokusil prolomit momentální ofenzivní zmar jihoamerického týmu střelou z podstatné dálky. Projektil sice měl důraz, chyběla mu ale přesnost.
     
    37
    První poločas se chýlí ke konci a zatím to vypadá, že se prvního gólu před pauzou nedočkáme. S výjimkou Sáberovy rány bylo zatím k vidění minimum šancí.
     
    38
    Rozhodčí si všiml, že Núñez ve snaze získat zpět ztracený míč nohou tečoval patu unikajícího Ádela. Přerušuje se, Egypt bude moci rozehrát v klidu.
     
    39
    Fernández si před svou brankou počíhal na nepřesnou skákající přihrávku některého z protihráčů, a míč si pak bez váhání stáhl na svůj hrudník.
     
    41
    Egypt dostává protihráče pod tlak, který je zatím velmi mírný. Uvidíme, jestli se zintenzivní.
     
    42
    Na druhém konci na sebe znovu upoutal pozornost Enciso, který opět vypálil zpoza šestnáctky a ani tentokrát svou střelu nenasměroval mezi tři tyče.
     
    43
    Urodí se před pauzou v Marseille ještě nějaká šance? Pokud ano, bude nejspíš paraguayská, jelikož právě Jihoameričané nyní drží míč na středu hřiště.
     
    44
    Diego Gómez na rozdíl od Encisa už Aláaha potrápil, jeho padající střelu si ale gólman pohlídal.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    45+1
    Hra se v závěru hodně otevřela. Fernándeze nejprve protáhl Sáber, pár sekund nato pak zakončoval pro změnu Pérez. Po zákroku Aláaha následuje roh.
     
    45+2
    Tohle mohlo být pro Egypťany hodně smolné! Aláaovi totiž po rohovém kopu vypadl míč z rukavic a nebýt pohotového obránce, který jej akrobaticky odkopl ven ze šestnáctky, bylo by zaděláno na pořádný malér!
    45+2. Aláaovu chybu napravil jeho spoluhráč
     
    45+3
    Šeháta si na pravém křídle nerozuměl s Fajsalem, který přetažený pas nestihl včas doběhnout.
     
    45+4
    Egypťané následný protiútok Paraguaye velmi rychle uhasili a znovu se s míčem přesouvají vpřed.
     
    45+5
    Fajsalův faul dává Jihoameričanům poslední šanci před pauzou udeřit, Aláa bude muset znovu zpozornět.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:05.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 1:3. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 5:2.
     
    Úvodní poločas je v Marseille za námi a úvodního gólu třetího čtvrtfinále jsme se v něm nedočkali. Sledovali jsme poměrně vyrovnanou podívanou, chvilku byla vepředu Paraguay a chvilku pro změnu trápil gólmana soupeře Egypt. Nedá se říct, že by jeden z týmů měl k trefě blíž, a nechme se tak překvapit, na čí stranu se pomyslné misky vah převrátí po přestávce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas je tu, začínáme se stejnými jedenáctkami jako před pauzou. Ani jeden kouč nestřídal.
     
    47
    Egypt hned zkraje půle nachytal paraguayskou obranu na švestkách! Sajed se skvěle prodral do vápna po pravém křídle a nabídl míč na zadní tyč. Tam nabíhal Adél, na kterého se sice přímo smála odkrytá svatyně, ale na balón nedosáhl!
    47. Ádelovi chyběl kousel, aby poslal svůj tým do vedení
     
    48
    Jihoameričtí mají šanci se z bídného vstupu do dějství rychle oklepat. Šeháta totiž fauloval Encisa, a nabídl tak protihráčům volný kop za středovou čarou.
     
    50
    Paraguay kombinuje na polovině soupeřů, výborná obrana Egypta jí ale nepouští do zakončení.
     
    51
    Pérez se hlava nehlava hnal za výborně nakopnutým balónem a hravě se dostal i přes laxního Madžída, jenže do dráhy míče se včas položil Aláa a schoval ho do svého náručí!
     
    52
    Egyptská defenzíva, obzvlášť Madžíd, teď má značný problém rychlého Péreze pokrýt. Ten střelou do brankáře pro svůj tým vybojoval další roh.
     
    53
    Paraguay rychle zneškodnila egyptský protiútok a s míčem na kopačkách nyní táhne zpět dopředu.
     
    54
    Encisa, který v prvním poločase dvakrát pálil z velké vzdálenosti, nyní na druhé straně napodobil Alnaní. A to tak důkladně, že ani on nemířil přesně.
     
    56
    Hraje se nahoru dolu, diváci se v Marseille musí bavit. Sledujeme zatím nejvyrovnanější čtvrtfinále, zbylá dvě skončila poměrně jasnými výsledky.
     
    57
    Čekání na úvodní trefu neprolomil ani Sajed, jehož střelu na střed svatyně si Fernández pohlídal.
     
    58
    Dění na malý moment zastavuje faul Diega Gómeze, Egypt má šanci vrátit hru zpět do útoku.
     
    59
    Ani jeden tým své soupeře nešetří, což jde poznat z aktuálních statistik střel. Paraguay celkem vede 10:5 a pokud počítáme jen ty přesné, je to 5:3.
     
    60
    Pérez se po pár sekundách sezení na trávníku oklepal, Paraguay po faulu Fájeda získává volný kop.
     
    61
    Tempo hry se v posledních momentech výrazně uklidnilo. Egypťané budou rozehrávat od své vlastní svatyně, do čehož se rozhodně neženou.
     
    62
    Núñez měl namířeno do šestnáctky, než se mu do cesty postavil Sáber a čistě vytěsnil míč do zámezí.
     
    63
    Paraguay má momentálně více ze hry a roh jí nyní dává šanci její aktivitu přetavit v úvodní gól.
     
    64
    Diego Gómez sice balón od praporku nezahrál vůbec zle, ani jeden z nabíhajících hráčů před Aláaem na něj ale nedosáhl. Brankář tak zůstal v klidu.
     
    65
    Šestapadesátou minutu otevírá dosud asi největší šance Egypta! Balbuena nedokázal zkrotit neposedný míč těsně před svým vápnem a ten se následně odrazil přesně do dráhy rychlého Fajsala, jehož střelu Fernández tygřím skokem vytěsnil vedle brány! Skvělý zákrok!
    65. Fajsalův dobře směřující pokus vytáhl golman Paraguaye na roh
     
    66
    Jak rychle se situace ve fotbale dokáže úplně změnit... Paraguay ubránila roh a Enciso pak bez váhání vyrazil do bleskového protiútoku, který faulem za středovou čarou utnul Ahmed Nabíl Kúká (EGY).
     
    67
    Gómez se pressem ve vápně snažil odzbrojit bránícího Alnaního, než ho zastavil hvizd postranního sudího. Jihoameričané dle všeho byli v ofsajdu.
     
    68
    Fernández to tentokrát měl podstatně jednodušší. Fajsal zachytil skvělý pas skrz paraguayskou obranu, jenže slabou střelou pak gólmana neoslnil.
     
    69
    Blíží se sedmdesátá minuta a stále nebylo k vidění ani jedno střídání, což se ovšem zřejmě brzy změní. V zámezí se připravuje naskočit do hry Lucena.
     
    70
    Střídání v týmu Paraguay:
    ze hřiště odchází Alexis Cantero, přichází Angel Cardozo Lucena.
     
    71
    Paraguay právě vstřelila branku!
    Trojice egyptských zadáků v tu nejhorší možnou chvíli polevila a Paraguay dělá obrovský krok směrem k postupu do semifinále! Enciso přesně narýsovanou přihrávkou vyslal dopředu dnes skvělého DIEGA GÓMEZE, který poté navzdory dotěrnému Fájedovi Aláaha obral o čistý štít pozemní střelou na zadní tyč – 0:1!
    71. Diego GÓMEZ - 0:1
     
    73
    Jihoameričané jsou při chuti a chtějí si svůj náskok pojistit. Do dráhy Pérezovy rány se teď postavil protihráč, Aláa se musí připravit na další roh.
     
    74
    Pérez se přes křídlo propracoval do šestnáctky a chtěl přihrávkou připravit další trefu pro nabíhajícího Gómeze, balónu ale tentokrát chyběla razance.
     
    75
    Sáberova prudká rána k vyrovnání nevede, a to díky skvělému Fernándezovi! Paraguayský gólman míč rukou vytěsnil nad břevno!
    75. Technickou ránu Sábera vyškrábl Fernández na roh
     
    76
    Stejně jako v prvním poločase přichází čas na krátkou přestávku, hráči se občerstvují u laviček. Enciso je ošetřován, obě strany zřejmě budou střídat.
     
    78
    Střídání v týmu Egypt:
    ze hřiště odchází Osáma Fajsal, přichází Bilál Mazhar,
    ze hřiště odchází Mahmúd Sáber, přichází Mostafa Saad,
    ze hřiště odchází Mohamed Šeháta, přichází Ahmed Átef.
     
    78
    Střídání v týmu Paraguay:
    ze hřiště odchází Julio Enciso, přichází Gilberto Flores.
     
    79
    Po souboji Mazhara s Floresem je odpískán faul proti Egyptu. Volný kop v pozici jen kousek před středovou čarou zřejmě provede gólman Fernández.
     
    80
    V Marseille pomalu ale jistě míříme do finiše, Paraguay je jednou nohou v semifinále. Hráči v bílém se nyní snaží něco vymyslet na levém křídle.
     
    82
    Řady napomenutých hráčů rozšiřuje Ahmed Sajed (EGY), který nevybíravě sestřelil Rivase.
     
    83
    Ejd běží po straně do útoku s takovou vervou, až mu od kopaček odlétávají kousky trávníku. Uvidíme, zdali se Egypťanům povede závěr bitvy zdramatizovat.
     
    84
    Pérez si moc nevěděl rady s Madžídem a ukvapeně se tak rozhodl nasměrovat míč na hranu vápna na Lucenu, který ale s nabídkou evidentně nepočítal.
     
    85
    Egypťané to nevzdávají a snaží se se v závěru protlačit zpět k Fernándezovi, zatím ale bezúspěšně.
     
    85
    Žlutá karta není překvapením pro jen Gilberta Florese (PAR), ale také pro většinu přítomných v Marseille. Přiznám se, že nevím, co k jejímu udělení vedlo.
     
    88
    Egypt právě vstřelil branku!
    Pozor, ještě není konec, na Stade Vélodrome nás s největší pravděpodobností čeká prodloužení! Ádel z hranice pokutového území zvolil centr na zadní tyč, který sice přeletěl Mazhara, jenže za ním stál naprosto nehlídaný IBRÁHÍM ÁDEL a Fernández byl bez šance – 1:1!
    88. Ibráhím ÁDEL - 1:1
     
    89
    Chvilku trvalo, než se hra po gólu znovu rozběhla, situaci zřejmě ještě zkoumal VAR. Na platnosti zásahu to ale nic nezměnilo, skóre je stále 1:1.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 8 minut.
     
    90+1
    Kotel egyptských fanoušků je ve varu, stejně jako jedenáctka hráčů v rudých dresech na hřišti. Ti se nyní pevně drží na míči a snaží se znovu zaútočit.
     
    90+2
    Flores se jen nevěřícně usmívá směrem na hlavního rozhodčího, který jeho zákrok u postranní čáry posoudil jako faul. Egypt se po krátké době vrací na balón.
     
    90+3
    Micaleho svěřenci rozvážně kombinují na paraguayské polovině. Před Fernándeze se neženou, spíš čekají na ideální příležitost k tomu zaútočit.
     
    90+4
    Pérez vzal věci do svých rukou a podél postranní čáry pronesl míč až k egyptské svatyni, kde jej skluzem odzbrojil Ejd. Následuje vhazování pro Paraguay.
     
    90+5
    Saad po hraničím souboji s Vierou udělal několik poněkud teatrálních kotoulů a míří k němu zdravotník. Nastavení se tak v Marseille zřejmě ještě protáhne.
     
    90+6
    Wilder Viera (PAR) si za svůj zákrok ještě prohlédl žlutou kartu, Saad už se pomalu zvedá.
     
    90+8
    Prodloužení se pomalu ale jistě stává realitou. Na míči jsou v závěru nastavení Egypťané, kteří ale stejně jako dosud opatrně kombinují daleko od Fernándeze.
     
    90+9
    Kúká byl zamýšleným příjemcem dlouhého nákopu na stranu, který ale místo něj zachytil protihráč.
     
    90+10
    Kúká ještě na opačném křídle vhazuje, co nevidět v Marseille uslyšíme hvizd hlavního rozhodčího.
     
    90+11
    Druhý poločas skončil.
     
    Prodloužení začne přibližně ve 21:08.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 2:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:10.
     
    Po zásahu Gómeze v Marseille vše dlouho nasvědčovalo tomu, že vítězem velmi vyrovnaného čtvrtfinálového klání bude Paraguay. Jihoameričani už byli jednou nohou v bojích o medaile, jenže pak si jejich obrana chvilku před koncem základní hrací doby neuhlídala centr na zadní tyč a Ádelova hlavička zaplula přímo za Fernándeze. Za stavu 1:1 tak jdeme do prodloužení.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Půlhodinový přídavek otevřel pozemní centr Ádela, který vracející se Viera vytěsnil vysoko nad Fernándezovu svatyni. Egypt tak hned zkraje získává roh.
     
    92
    Na konci kopu od praporku se ocitl Madžíd, jehož hlavička šla výrazně vedle. Následný nešťastný dopad na trávník zřejmě odnesl jeho kotník.
     
    93
    Pozor, hlavní sudí Nyberg byl po rohovém kopu v kontaktu s muži u videa a nyní se jde podívat na monitor! Ve vzduchu visí penalta pro Egypt, Madžíd byl dost možná faulován!
     
    94
    Ne ne, pokutový kop z toho nakonec přeci jen není! Fernández bude odkopávat od branky, ošetřování Madžída se pomalu chýlí ke konci.
     
    95
    Dejesúsův centr přistál přímo v nastražených rukavicích připraveného střážce egyptské brány.
     
    96
    Hráči v červeném si nadále vylepšují statistiku držení míče a opatrnými přihrávkami se snaží vytvořit nějakou skulinu v paraguayské defenzívě.
     
    97
    Jihoameričani se snaží protihráče napadat, moc velkou úspěšnost přitom ale nemají. Egypt má míč jako přikovaný na svých kopačkách a drží hru na středu.
     
    99
    S mottem, že na velikosti nezáleží, nyní šel do souboje s o hlavu větším protihráčem Ahmed Átef. Svůj zákrok ale načasoval špatně, sudí odpískal faul.
     
    100
    Ahmed Átef (EGY) si navíc vysloužil žlutou kartu.
     
    100
    Obratem kartónek vidí i Marcelo Pérez (PAR) na druhé straně, během přerušené hry totiž došlo na malou strkanici mezi ním a jedním z Egypťanů.
     
    102
    Oba celky nyní kupí fauly. Ten dosud poslední měl na svědomí Alnaní, který tak Paraguaycům nabídl poměrně slibně vypadající standardku u postranní čáry.
     
    103
    Egypťané se po poměrně dlouhé pasáži v obraně dostali k míči, Fájed jej obratem rozehrává dopředu.
     
    104
    Fernández po nepovedené akci hráčů v červeném odkopává míč daleko od své svatyně.
     
    105
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    105+1
    Egyptské snahy na pravém křídle vyšly vniveč, Paraguay po krkolomném souboji získává vhazování.
     
    105+2
    Pozemní centr nyní sice projel bránícímu Alnánímu skrz nohy, kapitán se ale k míči včas vrátil a uchránil jej před agresivně pressujícím protihráčem.
     
    105+3
    Pérez se přes dotěrného Madžída ke střele nedostal, Aláa tentokrát mohl zůstat naprosto v klidu.
     
    105+4
    První poločas prodloužení skončil.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Po pauze a výměně stran v Marseille pokračujeme dál, výkop tentokrát provedla Paraguay.
     
    107
    Núñezovi sebevědomí nechybělo, náběh přesně mezi trojici protihráčů ale nebyl úplně ten nejlepší nápad. Egypt si bere míč a startuje ven ze své poloviny.
     
    108
    Ádel měl na kopačce potenciálně rozhodující zásah! Po standardce z levého křídla se dostal k odraženému míči, jeho střelu ale Fernández skvěle vytěsnil těsně vedle brány!
    108. Ádelova hlavička nadělala Fernándezovi velké problémy
     
    109
    Paraguay z následného protiútoku nic nevykřesala, Egypťané se po krátké době vrací na balón.
     
    110
    Rychlé ošetření si nyní na středovém kruhu žádá Sajed, kouč Micale se zřejmě uchýlí ke střídání.
     
    111
    Střídání v týmu Egypt:
    ze hřiště odchází Ahmed Sajed, přichází Karím el-Debís.
     
    112
    Saad odvážně dostoupil Dejesúse a jeho nákop podél postranní čáry zády vytěsnil do zámezí, čímž zabránil potenciálně nepříjemnému výpadu Jihoameričanů.
     
    114
    El-Debís se po příchodu na pažit nezapsal zrovna dvakrát ideálně a na křídle poslal k zemi Núñeze, následuje paraguayská standardka.
     
    115
    Dejesúsova hlavička nebyla úplně špatná, několik čísel jí ale chybělo. Aláa odkopává od své brány.
     
    116
    Tentokrát se chtěl hrdinou zápasu stát Núñez, jehož střela ovšem přes protihráče na klec neprošla.
     
    117
    Diego Gómez byl postranním rozhodčím přistižen v postavení mimo hru, prodloužení se chýlí ke konci.
     
    118
    Ejd do souboje s Vierou vletěl po hlavě, rozhodčí okamžitě zasáhl a vrátil míč Paraguaycům.
     
    119
    Penaltám už zřejmě nikdo nezabrání. V posledních minutách balón kontroluje Paraguay, Egyptu se ovšem daří hru držet daleko od Aláovy svatyně.
     
    120
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    120+1
    Jihoameričani mohou na poslední chvíli rozhodnout, Madžíd jim totiž faulem hned vedle vápna daroval šanci přímo na stříbrném podnose...
     
    120+2
    Diego Gómez skládá hlavu do dlaní a není divu, tohle kopl opravdu hodně špatně. Přichází čas na penalty.
     
    120+3
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Nesmírně vyrovnané čtvrtfinále mezi Paraguayí a Egyptem míří do toho nejdramatičtějšího možného rozuzlení. Základní hrací doba skončila 1:1 a jelikož v prodloužení si obě strany počínaly spíš opatrně, než aby se bezhlavě hnaly dopředu, o vítězi dnes na Stade Vélodrome v Marseille rozhodne rozstřel.
     
    Je to tu, už není cesty zpět. Diego Gómez pomalu míří k bráně, penalty zahájí hráči Paraguaye.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    0:1
    Tvrdá rána přesně na střed brány byla dobrou volbou, Diego Gómez se prosazuje!
    Diego GÓMEZ
     
    1. série
    1:1
    Ahmed Nabíl Kúká zavěsil na levou spojnici! Fernández se po balónu sice natahoval, ale neúspěšně!
    Ahmed Nabíl Kúká
     
    2. série
    1:1
    Hořký konec jinak skvělého zápasu Marcela Péreze, Aláa totiž jeho střelu vyrazil nataženýma rukama!
    Marcelo PÉREZ
     
    2. série
    2:1
    Muhammad Alnaní suverénně zakončil na pravou stranu! Fernández spadl vlevo, Egypt jde do vedení!
    Muhammad ALNANÍ
     
    3. série
    2:2
    Wilder Viera drží Paraguay ve hře nízkou ranou k tyči!
    Wilder VIERA
     
    3. série
    3:2
    Karím el-Debís sice na bránu neposlal úplně razantní míč, jenže Fernández znovu špatně odhadl směr střely!
    Karím EL-DEBÍS
     
    4. série
    3:3
    Jihoameričani jsou stále ve hře, Marcos Gómez uklidil míč přesně nad padajícího Aláaha!
    Marcos GÓMEZ
     
    4. série
    4:3
    Hossám Abdel Madžíd nachytal Fernándeze, donutil ho jít k zemi předčasně a pak jednoduše zakončil do prázdné brány! Egypt je kousíček od semifinále!
    Hossám Abdel Madžíd
     
    5. série
    4:4
    Fabián Balbuena uspěl jednoduchou ranou do středu brány, které Aláa uhnul z cesty! Egypt je na tahu...
    Fabián BALBUENA
     
    5. série
    5:4
    Ibráhím Ádel posílá Egypťany do semifinále, jeho střela padajícímu Fernándezovi těsně proklouzla pod rukou!
    Ibráhím ÁDEL
     
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:12.
     
    Fantastickou bitvu, která byla vyrovnána až do konce, nabídlo dnešní třetí čtvrtfinále mužského olympijského fotbalového turnaje. Paraguay byla díky gólu Diega Gómeze kousíček od postupu do semifinále, jenže pak Ádel přesnou hlavičkou poslal utkání do prodloužení. Duel nakonec dospěl až do penalt, ve kterých Egypťané dokonali obrat a jdou do bojů o medaile.
     
    Svěřenci kouče Micaleho budou muset během víkendu pořádně regenerovat, v pondělním semifinále je totiž čeká hodně těžký oříšek: vítěz bitvy mezi Francií a Argentinou. Závěrem jen rychle dodejme, že druhou dvojici tvoří reprezentace Španělska a Maroka.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (22:15:15)

    Vojtěch Martinek

    Branky: 88. Ádel (Sajed) – 71. D. Gómez (Enciso)

    Karty:   66. Kúká (EGY), 82. Sajed (EGY), 100. Átef (EGY) – 85. Flores (PAR), 90+6. Viera (PAR), 100. Pérez (PAR)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:1   Diego Gómez (PAR)
    1:1   Ahmed Nabíl Kúká (EGY)
    2. série:
    1:1   Marcelo Pérez (PAR)
    2:1   Muhammad Alnaní (EGY)
    3. série:
    2:2   Wilder Viera (PAR)
    3:2   Karím el-Debís (EGY)
    4. série:
    3:3   Marcos Gómez (PAR)
    4:3   Hossám Abdel Madžíd (EGY)
    5. série:
    4:4   Fabián Balbuena (PAR)
    5:4   Ibráhím Ádel (EGY)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:12.
    Egypt: Aláa – Ejd, Fájed, Madžíd, Sáber (78. M. Saad) – Alnaní (C) – Kúká, Šeháta (78. Átef) – Sajed (111. el-Debís), Fajsal (78. Mazhar), Ádel.
    Náhradníci: el-Gabrí – Kamál, Tárik.

    Trenér: Rogerio Micale.

    Paraguay: G. Fernández – A. Núñez, Balbuena, Dejesús, Rivas – D. Gómez (C), M. Gómez, Viera, Cantero (70. Cardozo Lucena) – Pérez, Enciso (78. Flores).
    Náhradníci: Frutos – Parzajuk, Román, M. Fernández, G. Caballero.

    Trenér: Carlos Jara Saguier.

    Rozhodčí: Nyberg – Beigi, Söderkvist (SWE).