Do 57 kg – ženy (kon.) | Do 51 kg – muži (kon.)
Do 80 kg – muži (kon.) | Nad 92 kg – muži (kon.)
Do 57 kg – ženy (kon.) | Do 51 kg – muži (kon.)
Do 80 kg – muži (kon.) | Nad 92 kg – muži (kon.)
konec
Do 51 kg – muži

Pátek 02.08.2024, 16:34 • Arena Paris Nord, Paříž • Olympijské hry - Box • Čtvrtfinále
Sledujte:
     
    Známe tedy první dva postupující do semifinále olympijského turnaje boxerů do 51 kg. Závěrem doplňme, že Billal Bennama a Yunior Alcántara Reyes se o finálovou účast střetnou právě mezi sebou. (17:16:12)
     
    Třetí kolo nabídlo už svižnější box, ve kterém oba sportovci logicky chtěli dotáhnout souboj ke své výhře. Tu nakonec slaví Yunior Alcántara Reyes z Dominikánské republiky, který porazil Rafaela Lozana Serrana ze Španělska 3:2 na body.
     
    Zatím sledujeme taktikou poměrně svázaný duel, který toho v dosavadním průběhu směrem k výsledku moc nenaznačil. Ve druhém kole opět bodoval více Alcántara Reyes, před tím třetím vede dvakrát 20:18 a jednou prohrává 18:20. Také vidíme dvě průběžné remízy. Stále těžko říct, kdo vítězství skutečně strhne na svoji stranu.
     
    Tři rozhodčí v prvním kole více přesvědčil Dominikánec, a tak jde do těsného vedení na body. Situace ale pro Španěla není nikterak závažná.
     
    Duel Rafaela Lozana Serrana a Yuniora Alcántary Reyese právě začal.
     
    Po vypjatém dramatickém souboji došlo k vypuknutí velké francouzské radosti, protože i ve třetím kole se tři rozhodčí bodově vyslovili ve prospěch Billala Bennamy. Francouz v konečném součtu vyhrál třikrát 29:28 a dvakrát prohrál, konkrétně 28:29 a 27:30. Nad Kubáncem Alejandrem Clarem Fizem tedy zvítězil těsně 3:2 na body.
     
    Oběma soupeřům se povedlo svého protivníka především v závěrečné minutě druhého kola zahnat k provazům, což dokládá, že nejde o jednoznačné čtvrtfinále. Ani rozhodčí nejsou schopní se shodnout, v tomto případě dali tři více bodů Bennamovi. U jednoho sudího ovšem vítězí Claro Fiz, jinak jde průběžně o remízový zápas. Uvidíme, jaké rozuzlení tohoto boje přinese třetí kolo.
     
    V prvním kole měl mírně navrch Kubánec, jemuž se podařilo přesvědčit čtyři z pěti rozhodčích. Jeden z nich se naopak přiklonil na stranu domácího Francouze.
     
    Duel Billala Bennamy a Alejandra Clara Fize právě začal.
     
    Dobrý den, v pátečním odpoledním programu olympijských her v Paříži poznáme první dva semifinalisty boxerského turnaje ve váhové kategorii do 51 kg.

    V úvodním duelu čtvrtfinálové fáze se proti sobě postaví Billal Bennama z Francie a Alejandro Claro Fiz z Kuby. Následně se v ringu představí Rafael Lozano Serrano ze Španělska a Yunior Alcántara Reyes z Dominikánské republiky.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:34.

    Michal Jelínek

    Zápasy
    Billal Bennama (FRA) - Alejandro Claro Fiz (CUB) WP 3:2
    Rafael Lozano Serrano (ESP) - Yunior Alcántara Reyes (DOM) WP 2:3