USA – Japonsko 1:0 (po pr.) | Španělsko – Kolumbie 2:2 (4:2 po pen.) | Kanada – Německo 0:0 (2:4 po pen.)
Francie – Brazílie 0:1 (kon.)
konec
Francie
0:1 (0:0)
Brazílie
Sobota 03.08.2024, 21:00 • Stade de la Beaujoire, Nantes • Olympijské hry - ženy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Příjemnou sobotu u sledování olympijského fotbalu! Dnešní čtvrtfinálový program ženského turnaje uzavře hvězdná bitva mezi Francií a Brazílií v Nantes.
     
    FRANCIE (1. ve skupině A)
    3 Z, 2–0–1, 6:5 (+1), 6 bodů

    Domácí hráčky byly v první fázi součástí turbulentní skupiny A, kterou prošly s bilancí dvou výher a jedné porážky. Nebýt dronové aféry kanadské reprezentace, šly by do play-off z druhého místa, ale šestibodový trest pro zaoceánský výběr je nakonec vyšvihl na čelo.

    Excelentní turnaj prožívá hlavně kmenová útočnice PSG Marie-Antoinette Katotová, která se prosadila ve všech dosud odehraných zápasech a s pěti góly na kontě vede průběžnou tabulku střelkyň. Bude důležitým článkem svého celku i dnes a dovede jej do semifinále?

    Výsledky Francie ve skupině
    25. 7.: Francie – Kolumbie 3:2
    ↪ góly FRA: 6. a 42. Katotová, 18. Daliová.
    28. 7. : Francie – Kanada 1:2
    ↪ góly FRA: 42. Katotová.
    31. 7.: Nový Zéland – Francie 1:2
    ↪ góly FRA: 22. a 49. Katotová.
     
    BRAZÍLIE (3. ve skupině C)
    3 Z, 1–0–2, 2:4 (-2), 3 body

    Není zvykem, aby Brazílie šla do zápasu v roli outsidera, ale dnes tomu tak je. Jihoameričanky dosud pod olympijskými kruhy vyhrály jen jeden zápas, a to hned ten úvodní proti Nigérii, zatímco střetnutí s Japonskem a Španělskem skončily těsnými porážkami.

    Hostkám krom faktu, že nastoupí proti pořadatelkám, nepomáhá ani absence kapitánky a legendy ženského fotbalu Marty, která ve středečním posledním utkání skupinové fáze obdržela červenou kartu. Uvidíme, jak si bez ní svěřenkyně kouče Eliase poradí.

    Výsledky Brazílie ve skupině
    25. 7.: Nigérie – Brazílie 0:1
    ↪ góly BRA: 37. Nunesová.
    28. 7.: Brazílie – Japonsko 1:0
    ↪ góly BRA: 56. Jheniffer.
    31. 7.: Brazílie – Španělsko 0:2
     
    HISTORIE VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    Tato statistika vás možná překvapí: Brazílie ve své historii na Francii narazila celkem dvanáctkrát a zatím ji ani jednou neporazila. Krom pěti remíz si připsala také sedm porážek, přičemž neúspěchem pro ni skončilo i dosud poslední měření sil na loňském ženském Mistrovství světa v Austrálii a na Novém Zélandu.

    Posledních pět vzájemných zápasů
    29. 7. 2023 (MS): Francie – Brazílie 2:1
    19. 2. 2022 (TdF): Francie – Brazílie 2:1
    7. 3. 2020 (TdF): Francie – Brazílie 1:0
    23. 6. 2019 (MS): Francie – Brazílie 2:1 po prodl.
    10. 11. 2018 (přát.): Francie – Brazílie 3:1
    Brazílie soupeřkám nenechá nic zadarmo. „O semifinále budeme tvrdě bojovat,“ řekl po duelu se Španělskem kouč Elias.
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Dnešní duel v Nantes bude řídit zkušená delegace ze Spojených států amerických. Role hlavní sudí se zhostí Tori Pensová, která od roku 2020 pravidelně píská i mužskou MLS, zatímco na stranách jí budou pomáhat asistentky Brooke Mayová a Kathryn Nesbittová.
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Picaudová – De Almeidaová, Mbocková Bathyová, Renardová (C), Bachaová – Tolettiová – Geyorová, Karchaouiová – D. Cascarinová, Katotová, Baltimoreová.
    Náhradníci: Peyraudová-Magninová – Lakrarová, E. Cascarinová, Henryová, Le Sommerová, Dianiová, Daliová.
    Trenér: Hervé Renard.

    Brazílie: Lorena – Thaís, Tarciane, Souzaová (C), Yasmim – Jheniffer, Duda, Ana Vitória, Adriana – Nunesová, Portilhová.
    Náhradníci: Tainá – Tamires, Kerolin, Ludmila, Angelina, Lauren, Marta.
    Trenér: Arthur Elias.

    Rozhodčí: Pensová – Mayová, Nesbittová (USA).
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný sobotní večer, utkání začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
    Rozcvička je v plném proudu! Začínáme v devět hodin.
     
    Oba týmy vyráží před zaplněné tribuny stadionu v Nantes, domácí hráčky v modrých a hostky ve žlutých dresech. Následují státní hymny obou zemí.
     
    Úvodní výkop obstará Francie, jdeme na to!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Inu, to bylo přímo bleskové. Jheniffer (BRA) ve snaze získat skákající míč nataženou nohou tečovala De Almeidaovou do hlavy a rovnou vidí žlutou kartu.
     
    2
    Francouzky následně chvilku obléhaly brazilskou svatyni, do zakončení se ale nedostaly.
     
    3
    De Almeidaová se stala terčem dalšího faulu, tentokrát ji poslala k zemi Duda. Domácí hráčky po zásahu sudího dostávají volný kop na své polovině.
     
    4
    Brazilky se poprvé v zápase dostaly do útoku a Yasmim tečí divokého centru vybojovala rohový kop.
     
    5
    Sledujeme vesměs poklidný úvod utkání, zatím se hraje bez výraznějších šancí. Aktivnější jsou dle očekávaní Francouzky, hostující obrana ale drží.
     
    6
    De Almeidaová se za středovou čarou ocitla pod tlakem, a pro jistotu tak poslala míč na Picaudovou, která ho bez váhání rozehrála zpět dopředu.
     
    7
    Portilhová se u zadní lajny odpoutala od dotěrné Mbockové Bathyové a zkusila velmi krátký centr na Jheniffer, jejíž hlavička se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    8
    Rohový kop si poprvé v utkání vyzkouší také Francie, k praporku se pomalu přesouvá Bachaová.
     
    10
    Domácí hráčky ani nedostaly šanci roh nějak zužitkovat, jelikož Renardová si v souboji s bránící Dudou počínala jako buldozér a soupeřku ostře srazila k zemi.
     
    11
    Lorena nyní zvolila dlouhou rozehrávku od své brány, následný souboj na středu hřiště vyhrála Francie.
     
    12
    Pozor, uvidíme penaltu pro Francii! Cascarinová využila díry v brazilské obraně a vydala se za dlouhým nákopem, přičemž Tarciane jí dostihla v šestnáctce a velmi špatně provedeným skluzem jí znemožnila Lorenu ohrozit!
    12. Penaltový zákrok
     
    13
    Balón si na puntík staví Sakina Karchaouiová.
     
    14
    Vše je připraveno, zřejmě ale ještě čekáme na definitivní verdikt od rozhodčích u videa.
     
    15
    Zaplněným stadionem v Nantes se nese hlasitý pískot, na hřišti se stále nic neděje. Americká sudí Pensová skutečně čeká na to, jak se vyjádří VAR.
     
    16
    Penalta potvrzena!
     
    16
    Pokud dnes domácí tým vypadne, tenhle moment bude nejspíš Karchaouiovou budit ze spaní! Exekutorka pokutového kopu vyslala extrémně slabý míč k levé tyči, který Lorena nataženou rukou hravě vyšťouchla za bránu!
    16. Penalta


     
    17
    Francie z následného rohu nezahrozila, gólmanka Brazílie je nyní v péči zdravotníků s bolavým ramenem. Hra je opět přerušena, domácí kouč Renard v záběru kamer u střídaček jen zklamaně kýve hlavou.
     
    19
    Picaudová musela po delší době znovu zpozornět, nepřesný centr před její branku ale jen proskákal za zadní čáru. Brazílie jí nijak vážněji neohrozila.
     
    20
    Po jihoamerickém rohu došlo k ostré srážce ve vápně mezi Bachaovou, které se podařilo míč vyrazit ven, a útočící Anou Vitórií. Obě bojovnice se ale po krátké přestávce zdají být připraveny pokračovat.
     
    21
    Francouzský brejk výraznější nebezpečí pro Lorenu neznamenal, domácí akci překombinovaly.
     
    22
    Působení pořadatelek v útoku na nějakou dobu ukončuje útočný faul těsně vedle šestnáctky. Brazílie tak získává volný kop a může přejít do ofenzívy.
     
    23
    Obě strany teď kupí nedovolené zákroky, ten dosud poslední měla na svědomí hostující Nunesová.
     
    24
    No, doufejme, že tohle Renardová neudělala schválně: během rozehrávky volného kopu totiž míč nasměrovala tvrdě do zad před chvilkou napomenuté Nunesové.
     
    25
    Hra běží dál, brazilská útočnice se na moment přesouvá do zámezí. Brazílii čeká dočasné oslabení, kapitánka Francie z podivného nákopu vyvázla bez trestu.
     
    27
    Rozhodčí Pensová chce zatím hodně nedisciplinované utkání dostat pod kontrolu a vypadá to, že Katotové za zákrok na Anu Vitórii udělí žlutou kartu.
     
    28
    Je tomu skutečně tak, sudí si ostrostřelkyni Marie-Antoinette Katotovou (FRA) skutečně zapisuje. Krom toho kartónek viděl také trenér Hervé Renard, kterému následně ujely nervy u střídaček.
     
    29
    Cascarinová se po pravém křídle dopředu nedostala, včas jí totiž zahradila cestu vracející se Jheniffer.
     
    31
    Baltimoreová podkopla Portilhovou, volný kop pro Brazílii. Nutno podotknout, že místo krásného fotbalu v Nantes sledujeme pořádnou řežbu...
     
    32
    Cascarinová v hostujícím vápně bojovala o odražený centr zbytečně, Francie totiž byla v ofsajdu.
     
    33
    Brazílie nyní z rychlého výpadu vytěžila rohový kop, Picaudová rozdává pokyny svým spoluhráčkám.
     
    34
    Po kopu od praporku se jako první k míči dostala Ana Vitória, která jej ale tečovala jen vedle francouzské brány. Navíc tak zřejmě učinila ramenem.
     
    35
    Míč po dalším překaženém hostujícím útoku spadl k Picaudové, která ho zachytila a zvolila rozehrávku nakrátko. To byla možná chyba, jelikož soupeřky si balón nedlouho poté vybojovaly zpátky.
     
    36
    Jheniffer se dostala ke kvalitně narýsované přihrávce na levém křídle a mířila do hodně otevřeného prostoru, než její tažení zastavil odpískaný ofsajd.
     
    37
    Duda si pohlídala nepříliš promyšlený centr Katotové a srazila jej za brazilskou svatyni, a Jihoameričanky tak nyní budou čelit dalšímu francouzskému rohu.
     
    39
    Od prvního gólu utkání nás teď dělily pouhé milimetry! Mbocková Bathyová výborně našla centr od praporku z dílny Bachaové a následnou hlavičkou orazítkovala spodní stranu brazilského břevna! Lorena měla obrovské štěstí, že se míč poté odrazil pryč od její svatyně!
    39. Franzouzky byly blízko prvnímu gólu utkání!
     
    40
    Francie ubránila brazilský protiútok a znovu vyráží dopředu, tribuny v Nantes jsou nyní ve varu.
     
    41
    Souzaová odvedla výbornou práci v defenzívě, doběhla rychlou Cascarinovou a v šestnátce ji rychle a čistě obrala o balón. Lorena si mohla oddechnout.
     
    42
    Dění na moment zastavuje faul Tolettiové na Dudu, Brazilky budou rozehrávat na své polovině.
     
    43
    Další pěkný zákrok ze strany jiné jihoamerické obránkyně. Protiútok si následně pak vzala na starosti Portilhová a získala pro svůj tým vhazování.
     
    44
    Jheniffer byla už podruhé přistižena v postavení mimo hru. Poločas se pomalu chýlí ke konci.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 6 minut.
     
    45+1
    V posledních minutách solidní obrana Brazílie si vybrala slabou chvíli. Souzaová se u své vlastní brány nechala připravit o míč Baltimoreovou, jejíž následnou střelu aspoň zblokovala. Další roh pro domácí.
     
    45+2
    Ana Vitória si na levé straně šestnáctky pohlídala hladovou Cascarinovou, nepustila jí k malému vápnu a umožnila Loreně uvolněný balón převzít.
     
    45+3
    Tarciane na křídle zastavila Katotovou jen za pomoci faulu a následně se málem prohádala ke kartě.
     
    45+4
    Francie ovšem nařízenou standardku zahodila. Brazilky se poté pokusily dlouhým nákopem vysunout do brejku Nunesovou, která ale přetažený míč nezachytila.
     
    45+5
    Míříme do finiše. Karchaouiová se snažila doběhnout přetažený balón u postranní čáry, jenže Ana Vitória byla výrazně rychlejší a dostala se k němu dříve.
     
    45+6
    Bachaová na hraně vlastního vápna tečovala dlouhý míč z dílny Thaís jen k vysunuté Adrianě, jejíž ukvapené zakončení výrazně minulo francouzskou klec.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:04.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 1:0. Střely mimo: 1:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:10.
     
    Úvodní poločas je v Nantes minulostí, gól jsme v prvních pětačtyřiceti minutách hry neviděli. Francie po většinu doby plnila roli papírových favoritek a tlačila se dopředu, Brazílie pak sázela hlavně na solidní výkon v obraně a nebezpečné protiútoky. Ani jedna strategie ovšem plody nepřinesla, a stav je tak stále 0:0. Uvidíme, co po pauze nabídne druhá část.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Brazílie raketovým vstupem do dějství nachytala soupeřky na švestkách. Krátce po přetaženém centru Adriany se k nepřesné hlavičce dostala Jheniffer.
     
    47
    Na druhé straně se do brejku hnala Karchaouiová, které ovšem dnes chybí rychlost. Souzaová ji na hraně vápna doběhla a čistě oddělila od míče.
     
    48
    Právě hostující kapitánka si nyní vyžaduje pozornost zdravotnic, při plnění obranných povinností si totiž zřejmě nepříjemně hnula s kotníkem.
     
    49
    Dění běželo jen pár sekund, než Duda ve snaze získat zpět ztracený míč srazila na pažit Karchaouiovou. Francie si vyzkouší standardku z nadějné pozice.
     
    50
    Bachaová nařízený kop přetavila v nadýchaný míč přímo do ohně, ke kterému se ale následně jako první dostala jedna z protihráček. Lorena byla bez práce.
     
    51
    Myšlenka byla dobrá, exekuce horší. Karchaouiová chtěla krátkou přihrávkou připravit střeleckou šanci pro Katotovou, ta ale nepřesný míč nezachytila.
     
    52
    Brazilský kouč Elias bude nucen předčasně střídat. Rafaelle Souzaová se pokusila se zapojit zpět do hry, bolavý kotník ji ale nedovolí v zápase pokračovat.
     
    53
    Hra v Nantes stojí, Tamires u střídačky si sundává rozlišovák a dostává poslední instrukce od kouče.
     
    54
    Vynucené střídání v týmu Brazílie:
    ze hřiště odchází Rafaelle Souzaová, přichází Tamires.

    Tamires od Souzaové, která hřiště pro jistotu opouští na nosítkách, přebírá i kapitánskou pásku.
     
    55
    Brazilkám se podařilo soupeřky vytlačit na střed hřiště, Francouzky tak kombinují u středového kruhu.
     
    56
    Mbocková Bathyová se včas pověsila na Portilhovou a odmítla jí pustit do šestnáctky. Jihoameričanky se tak musí spokojit „jen“ s rohovým kopem.
     
    57
    Brazílie si vylepšuje statistiku držení míče, domácí hráčky byly snad poprvé od začátku poločasu nuceny se na delší dobu stáhnout na svou stranu hřiště.
     
    58
    Kombinace na obou stranách momentálně doprovází nepřesnosti. Dopředu se nyní vrací Francie.
     
    59
    Tohle ale pořadatelky provedly naprosto skvěle! Rychlá akce Francouzek připravila centr do vápna a následnou hlavičku Katotové, která zamířila těsně nad břevno brazilské svatyně!
    59. Hlavička Katotové se otřela o horní síťku brazilské branky
     
    60
    Dlouhý hostující nákop padá do zámezí, hráčky v modrém od balónu zřejmě jen tak někdo neoddělí.
     
    61
    Uvidíme první plánované střídání Brazílie, v nejbližší době do dění v Nantes naskočí Kerolin.
     
    62
    Nunesová je sice o hlavu menší, i tak ale bodyčekem během souboje o letící míč poslala Renardovou k zemi. Pobyt Brazilek v útoku tak zastavuje faul.
     
    63
    Střídání v týmu Brazílie:
    ze hřiště odchází Gabi Nunesová, přichází Kerolin,
    ze hřiště odchází Duda, přichází Angelina.
     
    64
    Tohle byla celkem slušná jihoamerická šance! Portilhová využila neobratnosti Renardové, vybojovala míč na hraně domácího vápna a pár sekund nato zakončila jen několik čísel vedle brány Constance Picaudové!
    64. Na druhé straně zahrozila Portilhová
     
    65
    Aktuální nejlepší střelkyně turnaje Katotová si na svůj první dnešní zásah minimálně ještě chvilku počká, postranní rozhodčí ji totiž teď přistihla v ofsajdu.
     
    66
    Baltimoreová chtěla nabídnout míč Katotové, přihrávku ale pod tlakem nenasměrovala přesně.
     
    67
    Renardová byla na středu hřiště hodně okatě zatažena za dres, i tak ale udržela míč na svých kopačkách a nastartovala další francouzský útok.
     
    68
    Frustrovaná Karchaouiová kouká po hlavní rozhodčí. Angelina ji sice od balónu před vápnem odtlačila silou, dle americké sudí ale meze pravidel neopustila.
     
    69
    Střídání v týmu Francie:
    ze hřiště odchází Sandy Baltimoreová, přichází Kadidiatou Dianiová.
     
    71
    Hraje se nahoru dolu. Diváci v Nantes se zcela jistě nenudí, svižné a napínavé podívané teď ale chybí nějaká výraznější šance na kterékoliv straně.
     
    72
    Karchaouiová po vstupu do vápna z levé strany vsadila na pozemní křižnou přihrávku, kterou si ale Lorena bez větších obtíží pohlídala a míč zachytila.
     
    73
    Bachaová se s tím nemazala, vzala věci do svých rukou a vypálila z velké vzdálenosti. Razance sice jejímu projektilu nechyběla, přesnost už ale ano.
     
    74
    Cascarinová byla k zásahu o něco blíže. U hranice malého vápna zvolila střelu na přední tyč, kterou ale připravená brankářka vyrazila mimo nebezpečí.
     
    75
    Katotová se neúspěšně natahovala po přetaženém centru u zadní čáry, hra bude po krátké přestávce pokračovat odkopem od brazilské svatyně.
     
    76
    Lorena ale ještě předtím reklamuje nějaký zdravotní problém, stejně jako v případě ji odstoupivší Souzaové se zřejmě jedná o pochroumaný kotník.
     
    77
    S brazilskou brankářkou to nevypadá příliš vážně, dění ale v Nantes stále stojí. Zbytek hráček využil pauzy a šel se se krátce občerstvit ke střídačkám.
     
    78
    Karchaouiová z hodně ostrého úhlu měla jen minimální šanci na úspěch a její pokus také zasáhl jen vnějšek přední spojnice. Lorena nemusela zasahovat.
     
    79
    Tamires (BRA) na křídle zatáhla za záchranou brzdu, chytla unikající Cascarinovou za rameno a stáhla jí k zemi. Následné hlasité protesty skupinky brazilských hráček pak přinesly jen trest pro Kerolin (BRA).
     
    81
    Exekuci standardky si vzala na starosti Bachaová, Lorena ale ani teď nebyla ve větším ohrožení.
     
    82
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Když už to vypadalo, že i poslední dnešní čtvrtfinále půjde do prodloužení, přichází obrovský šok pro zaplněný stadion v Nantes! Adriana nyní ze strany prostrčila míč na GABI PORTILHOVOU, která se odpoutala od De Almeidaové a Mbockové Bathyové a následnou jednoduchou střelou poslala Brazílii do překvapivého vedení – 0:1!
    82. Gabi PORTILHOVÁ - 0:1
     
    84
    Rychlou odpověď se neúspěšně pokusila zařídit Renardová, Lorena obratem rozehrává od brány.
     
    85
    Střídání v týmu Francie:
    ze hřiště odchází Sandie Tolettiová, přichází Eugénie Le Sommerová.
     
    86
    Portilhová svůj skluz nenačasovala ideálně a padající Karchaouiovou kopačkou zasáhla přímo do vnitřku stehna. Volný kop pro Francouzky.
     
    87
    Střídání v týmu Brazílie:
    ze hřiště odchází Jheniffer, přichází Ludmila.
     
    88
    Střídání v týmu Brazílie:
    ze hřiště odchází Thaís, přichází Lauren.

    Brazílie tímto vyčerpala svá střídání.
     
    88
    Domácí hráčky se nevzdávají a tlačí se před Lorenu, zpevněná obrana Brazílie ale nápor zvládá.
     
    89
    Jedna z hostek odzbrojila protihráčku na křídle a bez váhání míč nakopla co nejdál to šlo. Míč tak musela zachytit až Picaudová kousek vedle své brány.
     
    90
    Mohlo být hotovo, snad celému stadionu v Nantes teď pořádně zatrnulo! Adriana se jako blesk z čistého nebe zjevila sama před levou tyčí, kterou následnou ranou orazítkovala!
    90. Adriana pojistku nepřidala, Francii zachránila tyč!
     
    90+1
    Pohodlně se usaďte, tohle ještě chvilku potrá. Hlavní rozhodčí totiž nastavuje hned 16 minut.
     
    90+3
    Atmosféra výrazně houstne. Portilhová po přerušení hry u postranní čáry odkopla míč do diváků, aby zabránila rychlé francouzské rozehrávce. Sudí okamžitě přiběhla s kartou, kterou ale jen tak neudělila: musela totiž ještě předtím zkrotit skupinovou strkanici.
     
    90+4
    Žlutou kartu si krom Gabi Protilhové (BRA) prohlédla také Kadidiatou Dianiová (FRA), která do protihráčky na počátku celé šlamastiky zřejmě strčila. Nutno ovšem podotknout, že hostka kontakt výrazně zveličila...
     
    90+5
    Střídání v týmu Francie:
    ze hřiště odchází Élisa De Almeidaová, přichází Kenza Daliová.
     
    90+6
    Lauren vedle své šestnáctky parádně připravila o míč postupující Dianiovou, jenže následně jej zahrála jen na kopačku další z vysunutých protihráček.
     
    90+8
    Krátce po rohovém kopu, který provedla opět Bachaová, měla šanci se skóre pohnout Le Sommerová. Ta ale zakončila jen do středu svatyně.
     
    90+9
    Angelina (BRA) velmi okatě zatáhla za dres Cascarinovou a rozhodčí sahá po žluté kartě...
     
    90+9
    ...kterou obratem za odvetný zákrok vidí také sama Delphine Cascarinová (FRA). Pěkná divočina.
     
    90+11
    Francie byla jen kousíček od vyrovnání! Po sérii nebezpečných odrazů přímo před hostující svatyní se neúspěšně pokusila míč za Lorenu protečovat Mbocková Bathyová!
    90+11. Lorena i s trochou štěstí drží Brazílii v těsném vedení
     
    90+12
    Picaudová nyní vyběhla na křídlo proti Yasmim a ta se rozhodla gólmanku přehodit, skákající balón ale zamířil několik čísel vedle opuštěné brány.
     
    90+13
    Brazílii od famózního postupu do semifinále dělí už jen několik málo minut. Francouzkám zdánlivě dochází dech a naráží na zpevněnou obranu hostek.
     
    90+14
    Velká úleva pro všechny brazilské fanoušky. Lorena zachytila nepříjemně skákající míč v šestnáctce a chystá se jej nakopnout na střed hřiště.
     
    90+15
    Strategie domácích se zdánlivě rozpadla. Definitivní tečku za utkáním se pokusila z velké dálky udělat Ludmila, Picaudová ale propagační ránu lapila.
     
    90+16
    Brazílie získává vhazování na polovině soupeřek, které provede Kerolin. Sledujeme poslední sekundy...
     
    90+17
    Yasmim vytlačila míč do zámezí, Francouzkám to v útoku vůbec nelepí. Postup je pro jihoamerický výběr trenéra Eliase už opravdu velmi blízko.
     
    90+18
    S těmi „posledními sekundami“ jsem se před chvíli koukám mýlil. Domácí mají nejspíš poslední šanci něco udělat s výsledkem, Bachová provede dlouhou standardku. Do hostujícího vápna míří i Picaudová.
     
    90+19
    Lorena si ale dlouhý míč pohlídala a schovala ho do svého náručí, v Nantes je definitivně konec!
     
    90+19
    Konec zápasu.
    Brazílie se papírových favoritek nezalekla a jde dál!
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:21.
     
    V Nantes máme hotovo, Brazílie poráží domácí výběr a míří do semifinále! Francie sice byla po většinu utkání dle očekávaní aktivnějším týmem, doplatila ale na obrovské trápení v koncovce. Jihoameričanky posouvá dál gól z dílny Gabi Portilhové, která využila zaváhání dvou protihráček a brejk přetavila v přesné zakončení. Pro svěřenkyně kouče Renarda tak pouť letošním olympijským turnajem končí předčasně.
     
    Tým trenéra Eliase v úterní bitvě o finále narazí na Španělsko, které dnes odpoledne v penaltách vyřadilo vzdorující Kolumbii. Druhou semifinálovou dvojici mimochodem utvoří Spojené státy a Německo.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (23:25:06)

    Vojtěch Martinek

    Branky: 82. Portilhová (Adriana)

    Karty:   28. Katotová (FRA), 28. Renard (hlavní trenér) (FRA), 90+4. Dianiová (FRA), 90+9. D. Cascarinová (FRA) – 1. Jheniffer (BRA), 79. Tamires (BRA), 79. Kerolin (BRA), 90+4. Portilhová (BRA), 90+9. Angelina (BRA)

    Neproměněná penalta: 16. Karchaouiová (FRA), brankář Lorena zneškodnil


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:21.
    Francie: Picaudová – De Almeidaová (90+5. Daliová), Mbocková Bathyová, Renardová (C), Bachaová – Tolettiová (85. Le Sommerová) – Geyorová, Karchaouiová – D. Cascarinová, Katotová, Baltimoreová (69. Dianiová).
    Náhradníci: Peyraudová-Magninová – Lakrarová, E. Cascarinová, Henryová.

    Trenér: Hervé Renard.

    Brazílie: Lorena – Thaís (88. Lauren), Tarciane, Souzaová (C) (54. Tamires), Yasmim – Jheniffer (87. Ludmila), Duda (63. Angelina), Ana Vitória, Adriana – Nunesová (63. Kerolin), Portilhová.
    Náhradníci: Tainá – Marta.

    Trenér: Arthur Elias.

    Rozhodčí: Pensová – Mayová, Nesbittová (USA).