Španělsko – Japonsko 23:8 (kon.) | Chorvatsko – Řecko 14:13 (kon.)
Austrálie – Maďarsko 9:8 (kon.) | Černá Hora – USA 7:12 (kon.)
Srbsko – Francie 15:8 (kon.) | Itálie – Rumunsko 18:7 (kon.)
konec
Španělsko – Japonsko

23:8

(4:0, 6:2, 7:4, 6:2)

Sobota 03.08.2024, 10:30 • Aquatics Centre, Paříž • Olympijské hry - Vodní pólo (muži) • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Španělští vodní pólaři na olympijských hrách udržují neporazitelnosti i po čtvrtém skupinovém zápase. Proti otloukánkovi skupiny B si s chutí zastříleli, Japonsko rozdrtili 23:8.

    Výsledek hovoří za vše. Španělé byli od úvodních minut jasně lepším týmem a trestali každé drobné zaváhání soupeře. Navíc po celý zápas nepolevili v koncentraci, což se odrazilo na obrovském rozdílu ve skóre. Evropané uzavřou skupinu zápasem proti domácí Francii, v němž budou opět obrovským favoritem. Japonsko definitivně ztratilo možnost zabojovat o play-off, o dílčí úspěch zabojují v závěrečném vystoupení proti Austrálii. (11:45:30)
     
    32:00
    Konec zápasu.
     
    31:49
    Závěrečnou japonskou akci střetnutí uzavřel tvrdou, ale ne dostatečně přesnou střelou Keigo Okawa, pokus do středu Lorrio pohlídal.
    Álvaro GRANADOS - 23:8
     
    31:19
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Poslední minutu zápasu odstartoval pěknou brankou ÁLVARO GRANADOS, který se dostal před brankáře a neomylně jej přehodil.
     
    30:51
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Mužstvo z Asie navíc vzápětí dává gól! Jmenovitě právě TAIDŽO WATANABE, jenž nikomu nepůjčil míč a poslal ho nad ruce smutně hledícího Lorria.
     
    30:33
    Zdálo se, že de Toro poplave sám na gólmana, ovšem Taidžo Watanabe konkurenta dostihl a ukázkovým způsobem ho obral.
     
    29:55
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španělé dokonale reagují na inkasované góly. Stejně jako teď, kdy okamžitě z následující akce dostal balón do sítě ÁLVARO GRANADOS.
    Daiči OGIWARA - 21:7
     
    29:35
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Takhle by to šlo! DAIČI OGIHARA se vůbec nerozpakoval, dostal se nad osobního strážce a přesnou ránu nasměroval do pravé šibenice, kam se brankář jenom podíval.
     
    28:43
    Je sympatické, že navzdory vysoké ztrátě se Japonci nadále snaží. Adačimu teď moc nechybělo, Lorrio jej vychytal konečky prstů.
     
    27:36
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Gólostroj se ne a ne zastavit. Třetí desítku nastřílených gólů otevřel MARTÍN FAMERA svižným projektilem do pravého horního růžku.
     
    27:11
    Na snížení obrovského rozdílu měl políčeno Seidža Adači, jehož dělovka se odrazila mimo hru od břevna.
     
    26:46
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Zdánlivě ztracenou situaci ještě dokázal BERNAT SANAHUJA zachránit, doplaval za míčem a dostal jej za překvapeného japonského brankáře.
    Bernat SANAHUJA - 18:6
     
    26:12
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Zase přesilovka a zase gól. V hlavní roli BERNAT SANAHUJA, za jehož dělovkou po vlastní pravé ruce se Nišimura nedokázal dostatečně daleko natáhnout.
     
    25:17
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Padne dvacítka? Vše tomu nasvědčuje. ALBERTO MUNÁRRIZ byl trestuhodně volný před bránou, čehož využil k hodu do pravé šibenice.
     
    24:20
    Japonci vyhráli souboj o míč, jenže Taidžo Watanabe potom zhatil celou akci útočným faulem.
     
    24:01
    Začala čtvrtá čtvrtina.
     
    24:00
    Konec třetí čtvrtiny.
     
    23:55
    Serg Cabaňas chtěl okamžitě přidat i svůj druhý gól. Byl ale přesný až příliš, orazítkoval totiž pravou část brankové konstrukce.
     
    22:53
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Na těžkou střelu z pravé strany bazénu si troufl SERGI CABAŇAS. Nišimura si vybral slabší chvilku, míč mu totiž propadl za záda pod pravou rukou.
     
    21:55
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Ofenzivní choutky Španělska neberou konce. Už šestnáctý gól přidává ALBERTO MUNÁRRIZ, uplaval obráncům a brankáři poslal míč za záda nad rukama.
     
    21:08
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovky Japoncům poměrně vycházejí. Na pravou stranu obdržel křižný pas TOI SUZUKI, jemuž se povedlo trefit volné místečko na přední tyči.
     
    20:43
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Japonská defenziva propadla a Španělé ve třech mířili proti dvěma. Zkušeně přesunuli míč přes zmíněnou trojici zleva doprava, ALEJANDRO BUSTOS zakončoval do prázdné brány.
    Roger TAHULL - 13:5
     
    20:10
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Gólové hody pokračují. ROGER TAHULL je ve velké střelecké chuti, opět se protáhl středem a akci završil nechytatelnou střelou pod horní tyč.
     
    19:50
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka základem k pátému japonskému gólu. Vpravo si počkal KIJOMU DATE a uspěl slušným hodem o vodu na bližší tyčku.
     
    19:23
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Na nedostatek gólů si opravdu stěžovat nemůžeme. BERNAT SANAHUJA se prodral středem mezi dvěma protihráči a snadno si poradil i s bezmocným Nišimurou.
    Keigo OKAWA - 11:4
     
    19:01
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Také Japonci umí skórovat ze hry! Tuto skutečnost ukázal KEIGO OKAWA, ten se odpoutal od obránce a přes ruku poslal balón mezi rukama Lorria do sítě.
     
    18:42
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Dvanáctý kousek v síti outsidera z Asie. Přidal jej UNAI BIEL, když našel mezeru mezi tělem a levou rukou pozdě reagujícího brankáře.
     
    17:56
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Odpověď přišla záhy. Za obranu dostal nahrávku FELIPE PERRONE, za hodem pod břevno se náhradní brankář Nišimura natahoval bez úspěchu.
     
    17:41
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Po faulu brankáře Lorria nařídili rozhodčí už druhou penaltu pro Španělsko. JUSUKE INABA ji provedl s velkým přehledem, dělovou ránu poslal k levé tyči.
     
    17:07
    Spíše z nouze vystřelil Micuru Takata. Přímo doprostřed brány, kde měl situaci pod kontrolou připravený Lorrio.
     
    16:44
    V japonské přesilovce střílel Jusuke Inaba, vyprodukoval ale nepřesnou střelu, která proletěla o kus vedle levé tyče.
     
    16:01
    Začala třetí čtvrtina.
     
    16:00
    Konec druhé čtvrtiny.
    Martín FAMERA - 10:2
     
    15:56
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Dvouciferný počet gólů favorita nakonec padá ještě v prvním poločase. K pravé tyči si naplaval MARTÍN FAMERA, dostal přesnou přihrávku a hrací předmět snadno doklepl do branky.
     
    15:12
    Taidžo Watanabe měl volnou levou polovinu brány, leč střílel do středu, kam se Llorio stihl od druhé tyče přesunou a zakročit.
     
    14:45
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Protiútok byl zastavený faulem, načež Španělé hravě využili přesilovou hru, BERNAT SANAHUJA se trefil milimetrově pod pravou Tanamuraovu ruku.
     
    14:04
    Roger Tahull nedovolil Ogiharaovi vůbec nic, nahrávku pod tlakem snadno zachytil a zakládá rychlý španělský brejk.
     
    13:12
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Akce Japonska pokračovala a výsledkem přeci jen je druhý gól! KEIGO OKAWA vystřelil středem šikovně o vodu, Lloriovi šplíchla do očí, i proto nestihl zasáhnout.
     
    13:03
    Tvrdou střelu vyprodukoval Daiči Ogihara, Llorio na ni ale dobře viděl a pravou rukou zabránil druhému inkasovanému gólu.
     
    12:09
    Eduardo Llorio vyplaval z brány v pravý čas, čímž zamezil možnosti, aby čelil situaci jeden na jednoho proti Arakimu, jemuž míč sebral.
    Bernat SANAHUJA - 8:1
     
    11:42
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Adept na zlatou medaili je při chuti. BERNAT SANAHUJA ještě mohl nahrávat, ale zvolil střelu z velkého úhlu a gólmana nachytal na přední tyči.
     
    10:09
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španělská odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. ROGER TAHULL se odpoutal od posledního obránce, dostal nahrávku do pravačky a sám před Tanamurou nezaváhal.
     
    09:48
    Japonsko právě vstřelilo vstřelilo branku!
    Daří se! SEIDŽA ADAČI ukázal ostrou a přesnou ránu, navíc zamířil po své pravé ruce, zatímco brankář očekával střelu ke druhé tyči.
     
    09:48
    Japonsko může snížit z penalty! Rozhodčí po faulu Munárrize neváhal ani vteřinu.
    Álvaro GRANADOS - 6:0
     
    09:14
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    A demolice pokračuje. Zleva měl moře volného času ÁLVARO GRANADOS, zkontroloval postavení brankáře a střelu umístil nechytatelným způsobem na zadní tyč.
     
    08:32
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Hned první minuta druhé části přináší pátý španělský gól. Znovu ze středu, ROGER TAHULL obloučkem nasměroval míč za záda bezmocného brankáře.
     
    08:01
    Začala druhá čtvrtina.
     
    08:00
    Konec první čtvrtiny.
     
    07:44
    Japonci měli příležitost alespoň zmírnit manko, jenže jejich akce ani nedošla ke střele, Watanabe se nechal lacině obrat Cabañasem.
     
    07:50
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Navyšování náskoku zvesela pokračuje. V těsné blízkosti brány si počkal na nahrávku nehlídaný MIGUEL DE TORO, za jehož dostatečně přesným hodem k levé tyčce se gólman natahoval marně.
     
    06:30
    Jusuke Inaba napřáhl k pořádně dělovce a div, že nepřepůlil branku. Od levé tyče se balón vrátil do hry.
     
    06:19
    Velkou příležitost ke skórování měl v přesilovce Ikkei Nitta, v tutovce ale nastřelil natažené ruce Lorria.
     
    05:39
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Parádní práci na malém prostoru ukázal ROGER TAHULL, otočil se tak, že byl rázem tváří v tvář Tanamurovi a toho prostřelil střelou do pravého horního rohu.
    Alejandro BUSTOS - 2:0
     
    04:50
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Tentokráte měl ALEJANDRO BUSTOS o poznání snazší práci při zpracování, načež zavelel k tvrdé střele ze střední vzdálenosti a přes levou ruku gólmana míč zavítal do sítě.
     
    04:20
    Favorit vystartoval do rychlého protiútoku, který se s úspěchem nesetkal, neboť Alejandro Bustos nezvládl zpracování těžkého pasu.
     
    03:54
    Japonskou přesilovku se pokusil využít Taidžo Watanabe, ve slibné pozici mířil pravou rukou o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    03:11
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Jak je to jednoduché. Jedna dlouhá nahrávka za obranu a ÁLVARO GRANADO byl na pravé straně bazénu rázem sám před gólmanem, jehož překonal hodem k bližší tyči.
     
    02:35
    Aby toho nebylo málo, tak Álvaro Granado následně zavelel k velkému sólu, to završil střelou do připravených rukou Tanamury.
     
    02:16
    Parádní práce v obraně od Álvara Granada, který dokonalým způsobem okradl o balón nic netušícího Inabu.
     
    01:47
    Na druhé straně o sobě dal vědět Alberto Munárriz, jenž vyslal pořádnou dělovku, ovšem míč poslal těsně vedle pravé tyče.
     
    01:18
    Jako další se ke střele dostal Toi Suzuki, ale byla slabá, navíc přímo doprostřed brány. Snadný zákrok pro Lorria.
     
    00:39
    Favorit je jasný. Do útoku nicméně jako první vyrazili hráči Japonska, střela Jusukeho Inaby byla úspěšně zablokovaná.
     
    Zápas začal.
     
    Sestavy:

    Španělsko: Aguirre (Lorrio) – Munárriz, Granados, Sanahuja, de Toro, Larumbe, Famera, Cabañas, Tahull, Perrone (C), Biel, Bustos.
    Trenér: David Martín

    Japonsko: Tanamura (Nišimura) – Adači, Watanabe, Ogihara, Inoue, Suzuki (C), Date, Takata, Nitta, Inaba, Okawa, Araki.
    Trenér: Jošinori Šiota
     
    Japonsko

    Japonci plní roli největšího otloukánka skupiny a postupové pozice se jim začínají vzdalovat. Na turnaji ještě nezískali jediný bod, neboť na úvod padli těsně 15:16 se Srbskem, o gól 13:14 prohráli rovněž s Francií a ve třetím utkání už byli oproti soupeři výrazně horší, na Maďary nestačili výsledkem 10:17. Pokud chce Japonsko postoupit, tak nutně potřebuje šokovat Španěly a tři body by potom byly povinné také proti Australanům.
     
    Španělsko

    Španělové zatím ukazují na olympijském turnaji výbornou formu. Jeden z adeptů na zisk zlaté medaile ještě na turnaji neztratil ani bod, když postupně rozstřílel 9:5 Austrálii, 10:7 Maďarsko a v doposud posledním klání si smlsnul výsledkem 15:11 na Řecích. Mužstvo z Pyrenejského poloostrova neohroženě kráčí za prvenstvím ve skupině, které by znamenalo schůdného soupeře pro čtvrtfinále.
     
    Všem fanynkám a fanouškům vodního póla přeju krásné sobotní dopoledne. Vítám vás při sledování turnaje mužů, společně se podíváme na zápas skupiny B mezi Španělskem a Japonskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:30.

    Milan Huppert

    Zwart (NED), Spiritosanto (USA)
    Branky:
    10. Adači, 14. Okawa, 18. Inaba, 20. Okawa, 20. Date, 22. Suzuki, 30. Ogihara, 31. Watanabe - 4. Granados, 5. Bustos, 6. Tahull, 8. de Toro, 9. Tahull, 10. Granados, 11. Tahull, 12. Sanahuja, 15. Sanahuja, 16. Famera, 18. Perrone, 19. Biel, 20. Sanahuja, 21. Tahull, 21. Bustos, 22. Munárriz, 23. Cabañas, 26. Munárriz, 27. Sanahuja, 27. Famera, 30. Granados, 32. Granados.
    Sestavy:
    Španělsko: Aguirre (Lorrio) - Munárriz, Granados, Sanahuja, de Toro, Larumbe, Famera, Cabañas, Tahull, Perrone (C), Biel, Bustos.
    Trenér: David Martín

    Japonsko: Tanamura (Nišimura) - Adači, Watanabe, Ogihara, Inoue, Suzuki (C), Date, Takata, Nitta, Inaba, Okawa, Araki.
    Trenér: Jošinori Šiota