Třinec – Frýdek-Místek 2:1 (kon.) | Hlubina – Rosice 4:0 (kon.) | Hodonín – Slovácko B 2:0 (kon.)
Uh. Brod – Brno B 0:2 (kon.) | Kroměříž – Start Brno 2:0 (kon.)
konec
FK Třinec
2:1 (1:0)
FK Frýdek-Místek
Sobota 03.08.2024, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • 3. Moravskoslezská fotbalová liga • 1. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Sobota, fotbalový den v Třinci, to nabízí začátek prvního srpnového víkendu. V areálu na Lesní bude k vidění spousta atrakcí. Diváci mohou shlédnout fotbalové utkání mezi hokejovými Oceláři a jejich fanoušky, případně se zúčastnit následné soutěže O krále pokutových kopů.

    To hlavní pro nás odstartuje po desáté hodině na stadionu Rudolfa Labaje, kde mistrovskou sezónu odstartují derby soubojem fotbalisté Třince a Frýdku-Místku.

    Kluby s prvoligovou minulostí zahájí letošní ročník znovu v třetí nejvyšší soutěži. Valcíři odstartují již sedmou sezónu v řadě v Moravskoslezské fotbalisté lize. Před letošní sezónou tým mocně posílil, protože přišli dva regionální střelci David Kedroň a Bohdan Velička, a také brankář Vavřík, obránce Hajnoš s Makowieckim a z hostování se vrátil Šponer.

    V přípravě sehráli Valcíři čtyři zápasy. Porazili béčko Karviné a Vsetín, za to neúspěšní byli proti druholigovému Prostějovu a diviznímu Havířovu, který má ambice na postup. O víkendu sehráli první zápas MOL Cupu, ve kterém vyřadili Valašské Meziříčí po výsledku 4:1.

    Třinecký klub v loňské sezóně smutnil. Cíl v podobě návratu do druhé nejvyšší soutěže byl téměř ztracen už po podzimu, který Slezané završili na devátém místě. Na jaře si vedli mnohem lépe, ale stačilo to pouze na konečnou bronzovou příčku.

    V letní přestávce došlo k několika změnám v kádru, avšak nejdůležitější je setrvání trenéra Hejduška, o kterého měli zájem v ostravském Baníku. Odešel ale kapitán Lukáš Holík, který zamířil do konkurenční Kroměříže. V týmu už nejsou ani Clement Malachy, obránce Orság, záložníci Lörincz s Mieszkem a útočník Ayoola. Do třinecké kabiny zamířil ze Znojma obránce Ivanovič, z Karviné obránce Trček, útočník Brzóska a brankář Fabisz, z Baníku dorazil Chidera Agbo a z Olomouce se vrátil Andrej Nguyen.

    I tým trenéra Hejduška sehrál v přípravě jen čtyři zápasy. Doma porazil Havířov 2:0, druholigové béčko Žiliny 5:2, remizoval v Opavě 1:1 a na závěr prohrál v Púchově 0:2. Třinec sehrál první kolo MOL Cupu v Havířově. Ambiciózní celek z hornického města si vedl lépe a po výsledku 1:1 uspěl v pokutových kopech. Třinec tak letošní pohárovou pouť ukončil hned v prvním zápase.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Třinec: Mrózek – Ivanovič, Yakubu, Bolf, Samiec, Brak, Vlachovský, Agbo, Machuča, Omasta, Dedič (C).
    Náhradníci: Fabisz – Nguyen, Brzóska, Zinhasovič, Bartůněk, Trček, Cienciala.
    Trenér: Hejdušek.

    FK Frýdek-Místek: Lasák – Coufal, Michlík, Velner (C), Makowiecki, Kedroň, Obuch, Hajnoš, Hykel, Gorčica.
    Náhradníci: Vavřík – Massaniec, Neumann, Šponer, Tomešek, Harušťák, Velička.
    Trenér: Šrámek.

    Rozhodčí: Proske – Dedek, Godfryd.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí se rozhodli hned od úvodu zaútočit, ale přihrávku z levé strany odkopl frýdecký hráč do autu.
     
    4
    Po úvodní zajímavé akci zápas opadl do průměru. V deštivém počasí oba celky nabízejí kombinační fotbal ve středu pole se spoustou nepřesností.
     
    6
    Přímý kop pro Frýdek-Místek z levé strany.
     
    7
    Z přímého kopu nic nebylo.
     
    7
    Omlouváme se, ale dnes moc textu neuvidíte, protože na krytou tribunu trochu prší.
     
    8
    Ivanovič hledal dlouhou přihrávkou po zemi Omastu, ale ten nedokázal míč dostihnout. Míč zamířil do zámezí.
     
    9
    Na centr Vlachovského z pravé strany si nabíhal Yakubu, ale před ním míč vyboxoval mimo šestnáctku gólman Lasák.
     
    10
    Machuča zkusil štěstí střelou zpoza šestnáctky, ale míč prolétl těsně vedle pravé tyče.
     
    11
    Ivanovič ve výskoku loktem udeřil do hlavy Kedroně, ten okamžitě spadl na zem. Následuje přímý kop hostů z pravé strany.
     
    12
    Centr Hajnoše z levé strany přizvedl jeden z třineckých hráčů za chumel před domácí brankou a míč nakonec dolétl na horní část brankové sítě. Následuje rohový kop.
     
    13
    Z rohového kopu šance nezapršely, ani nekáplo.
     
    15
    Série domácích centrů z pravé strany, především z kopačky Vlachovského, ale obránci Frýdku-Místku balón pokaždé odvrátili.
     
    17
    Odražený centr z pravé strany doskákal Agbovi, který zkusil vystřelit zpoza šestnáctky, ale jeho pokus ve skluzu zblokoval Obuch.
     
    18
    Po centru Ivanoviče z levé strany hlavičkoval ve vápně Vlachovský, jeho střelu gólman Lasák vyrazil před sebe, následně míč do něj dopálil dobíhající Machuča. Od Lasáka se balón odrazil vedle brány. Rohový kop pro domácí.
     
    19
    Brak se opřel do míče z nějakých třiceti metrů, ale jeho střela přelétla ochrannou síť a trefila zeď správní budovy.
     
    21
    Samiec ve skluzu vypíchl míč Obuchovi při jeho pokusu o průnik do pokutového území. Následovat bude rohový kop.
     
    22
    Valcíři sehráli akci nakrátko, po centru Makowieckého hlavičkoval ve vápně nad branku Gorčica.
     
    25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté jdou do vedení! Po centru Ivanoviče z levé strany si naběhl před branku RENÉ DEDIČ a usměrnil míč nechytatelně za gólmana Lasáka – 1:0'
    25. DEDIČ - 1:0
     
    29
    Hosté se snaží vyrovnat, centr Kedroně z pravé strany srazil mimo branku Ivanovič. Frýdek-Místek bude zahrávat rohový kop.
     
    29
    Skákavý míč z kopačky Hajnoše domácí odkopli daleko od šestnáctky.
     
    29
    Další roh pro Frýdek, poté co do volného prostoru ve vápně dostal přihrávku Hykel, ale jeden z třineckých hráčů mu ve skluzu sebral míč.
     
    29
    Šance Frýdku-Místku na vyrovnání, jenže střela Bialka z levé části šestnáctky zamířila kousek od pravé tyče Mrózkovy brány.
     
    29
    Žlutou kartu za předchozí přestupek uviděl domácí Agbo.
     
    31
    Domácí zaútočili, po centru Bolfa hlavičkující Vlachovský z pravé strany usměrnil míč těsně nad břevno frýdecko-místecké branky.
     
    31
    Za faul na Yakubuho uviděl žlutou kartu hostující Obuch.
     
    35
    Yakubu dostal míč na pravé straně, vběhl do pokutového území a levačkou vypálil na bližší tyč. Brankář Lasák polovysokou střelu vyrazil vedle brány.
     
    36
    Po rohovém kopu Machuči z pravé strany hlavičkoval v pokutovém území Brak, avšak míč usměrnil mimo tři tyče.
     
    39
    Zajímavý centr Velnera z pravé strany, míče se trochu zalekl Samiec a raději jej ukopl na rohový kop.
     
    40
    Po rohovém kopu z pravé strany míč zamířil na zadní tyč, kde se k hlavičce dral Hajnoš, ale balón odrazil vedle bližší tyče.
     
    42
    Z pravé strany se dostal k odraženému míči Vlachovský, jeho přízemní střelu jeden z hráčů v modrém dresu odrazil do zámezí. Rohový kop pro domácí.
     
    43
    Machučův rohový kop z pravé strany nezpracoval na hranici šestnáctky Yakubu, míč mu uskočil, domácí vzápětí zastavili pokus o rychlý protiútok odkopem míče do autu.
     
    44
    Centr Hykela z levého křídla zablokoval rukou ve skluzu domácí obránce Brak. Následuje zkrácený roh.
     
    45
    Ani z této standardní situace nezahrozilo...
     
    45
    Tak zahrozilo, ale na druhé straně. Do úniku dostal míč na levé straně Bolf, naběhl si do pokutového území, ale pod padajícím Lasákem si míč příliš předkopl. Ten mu poté utekl do zámezí.
     
    45+1
    Rozhodčí nastaví v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+3
    Dlouhý aut z levé strany, následoval centr a odkop třineckého hráče mimo šestnáctku. To byla poslední akce prvního poločasu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas nabídl vcelku zajímavý fotbal s příležitostmi na obou stranách. O jediný gól se postaral domácí kapitán René Dedič, který do branky usměrnil centr ivanoviče z levé strany. Domácí byli v první půli o něco nebezpečnější, proto zaslouženě vedou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Krátký aut Omasty napálil z pravé strany Machuča k druhé tyči, ale netrefil branku, ani spoluhráče v šestnáctce.
     
    49
    Centr Dediče z pravé strany zamířil do pokutového území, ale míč odvrátil mimo šestnáctku jeden z frýdecko-místeckých hráčů.
     
    52
    Omasta zachytil nepřesnou rozehrávku ve středu pole, proběhl se po pravém křídle, kde jej skluzem obral o balón Bialek.
     
    52
    Sražený centr Omasty z pravé strany se před levou částí vápna dostal k Yakubumu, který zkusil vystřelit, ale skákavý střela hodně minula soupeřovu branku.
     
    56
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí odskakují svému soupeři už na dva góly. Přihrávka Omasty z levé strany proskákala kolem frýdeckých obránců až před malé vápno, kde se zjevil MARTIN VLACHOVSKÝ a střelou do spodní poloviny brány zvýšil vedení domácích na 2:0!
    56. VLACHOVSKÝ - 2:0
     
    58
    Brak se s pomocí Yakubuho dostal až do pokutového území, jeho centr hosté odvrátili, následně vznikl menší závar před Lasákovou brankou, který uzavřel po přihrávce Vlachovského zakončující Dedič, který z kroku minul pravou tyč soupeřovy brány.
     
    59
    Omastův pokus zpoza šestnáctky srazil v pádu jeden z obránců Frýdku-Místku.
     
    61
    Agbo byl zatlačen do úzkých u středové čáry, následně dlouhým nákopam poslal míč k Brakovi. Rozhodčí přerušil hru, protože Velnar fauloval domácího hráče.
     
    62
    Velká šance Frýdku-Místku. Nepřesnou rozehrávku zachytil Kedroň, zkusil si únikem do strany položit Mrózka, ale ten se nedal a jeho střelu do brány vykopl zpět do hry. Následnou akci hosté zkazili.
     
    63
    Oba týmy sáhly ke střídání. Ze hry šel střelec druhé branky Vlachovský, kterého nahradil Trček, a také přišel Cienciala, který zastoupil Yakubuho. Na straně Frýdku-Místku zápas skončil pro Michlíka, toho zastoupil Velička.
     
    67
    Po centru z pravé strany se zkoušel dostat do zakončení Obuch, míč si předkopl před sebe a upadl. Dle rozhodčího to bylo bez faulu.
     
    69
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Hosté snižují! BOHDAN VELIČKA se dostal k odraženému míči na hranici šestnáctky a přesnou střelou k pravé tyči upravil skóre na 2:1!
    69. VELIČKA - 2:1
     
    70
    Centr Hajnoše z levé strany sklepl prsama k brankáři Mrózkovi obránce Ivanovič.
     
    71
    Rohový kop Machuči přizvedl nad břevno jeden z domácích hráčů.
     
    73
    Po centru Omasty z levé strany se do odraženého míče opřel Machuča, ale jeho střelu srazil frýdecko-místecký hráč vedle branky. Následuje rohový kop.
     
    74
    Machuča zahrál rohový kop na přední tyč, míč se ocitl na chvíli u penaltového puntíku, ale hosté jej dokázali vykopat z šestnáctky.
     
    75
    Znovu střídání na obou stranách. Omastu nahradil Brzóska, na druhé straně Šponer zastoupil Obucha a Makowiecki přepustil místo Massaniecovi.
     
    78
    Nepřesná střela Velnera zpoza šestnáctky se odrazila od třineckého hráče a zamířila k rohovému praporku, kde se míč od něj odrazil a zůstal stát. Nakonec rozhodčí odpískal rohový kop.
     
    79
    Z rohového kopu se nic zajímavého neudálo. Pár desítek sekund na to došlo k faulu zhruba třicet metrů od frýdecko-místecké branky. Míč mají domácí.
     
    80
    Machuča poslal míč na levou stranu na Dediče, ten balón hlavou prodloužil před bránu, kde zkoušel hlavičkovat před Lasákem Samiec, ale gólman Frýdku-Místku byl u míče rychleji.
     
    80
    Žlutou kartu za faul na Machuču uviděl frýdecko-místecký Kedroň.
     
    82
    Cestu na stadion v zapršeném počasí si našlo 296 diváků.
     
    82
    Agbo skončil na zemi, poté co ho tam nedovoleně poslal Velička. Střelec jediné branky hostů za svůj počin uviděl žluté napomenutí.
     
    83
    Trochu nervozity před třineckou brankou, poté co Samiec s Ivanovičem odkopli míč jen do soupeře. Naštěstí pro ně míč zamířil do zámezí.
     
    85
    A další žlutá karta. Po faulu na Machuču uviděl žlutou kartu Tomáš Hykel.
     
    86
    Frýdek střídá, Coufala nahradil Harušťák.
     
    87
    Závar před třineckou brankou, který uzavřel střelou nad zemí z levé strany Bolf. Brankář Lasák míč vyrazil vedle branky.
     
    87
    Po rohovém kopu se balón ocitl v zámezí.
     
    87
    Domácí střídají, na trávník se dostal odchovanec Nguyen, který zastoupil Agba.
     
    90
    Frýdek-Místek mohl vyrovnat! Po centru Hajnoše z pravé strany se míč snesl do malého vápna, kde zkoušeli balón dorazit jeho spoluhráči, ale Třinečtí postavili na brankové čáře zeď, přes kterou balón neprošel.
     
    90+1
    Gorčica dostal míč na střed před šestnáctku, vběhl do míče, udělal domácímu hráči kličku a upadl. Rozhodčí Proske přerušil hru a ocenil Gorčicův pád žlutou kartou.
     
    90+2
    Za zdržování hry uviděl žlutou kartu také domácí brankář Mrózek.
     
    90+4
    Třinečtí hrají jednoduše, míče posílají odkopy na soupeřovu polovinu.
     
    90+4
    Cienciala udělal na levé straně kličku Velnerovi a upadl na zem, rozhodčí už zápas nepřerušuje.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Domácí fotbalisté ve druhém poločase nejprve navýšili svůj náskok gólem Vlachovského, ale hostům se podařilo snížit střídajícím Veličkou. V závěru už Třinečtí drama až na jednu šanci nedopustili a zaslouženě získali první tři body sezóny.
     
    Fotbalisté Třince se po dnešním vítězství dostali na druhé místo za včerejšího vítěze ze Zlínska, které porazilo v regionálním derby béčko dnes již druholigového celku.
     
    V dalším kole čeká na Třinec sobotní cesta do Rosic na odpolední zápas, Frýdek-Místek si přesně za týden zahraje doma proti Hodonínu.
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. (12:56:15)

    Igor Mainka

    Branky: 25. Dedič, 56. Vlachovský – 69. Velička

    Karty:   29. Agbo (TRI), 90+2. Mrózek (TRI) – 31. Obuch (FRM), 80. Kedroň (FRM), 82. Velička (FRM), 85. Hykel (FRM), 90+1. Gorčica (FRM)


    FK Třinec: Mrózek – Vlachovský (63. Trček), Brak, Samiec, Ivanovič – Machuča, Agbo (87. Nguyen) – Omasta (75. Brzóska), Yakubu (63. Cienciala), Bolf – Dedič (C).
    Náhradníci: Fabisz – Zinhasovič, Bartůněk.

    Trenér: Hejdušek.

    FK Frýdek-Místek: Lasák – Makowiecki (75. Massaniec), Coufal (86. Harušťák), Bialek, Hajnoš – Obuch (75. Šponer), Velner (C) – Hykel, Gorčica, Michlík (63. Velička) – Kedroň.
    Náhradníci: Vavřík – Neumann, L. Tomeček.

    Trenér: Šrámek.

    Rozhodčí: Proske – Dedek, Godfryd.

    Diváci: 296