Žižkov – Prostějov 3:0 (kon.) | Slavia B – Chrudim 0:1 (kon.) | Ostrava B – Vyškov 1:3 (kon.)
Opava – Sparta B 4:2 (kon.) | Vlašim – Líšeň 1:1 (kon.) | Jihlava – Táborsko 1:1 (kon.)
konec
SK Slavia Praha B
0:1 (0:1)
MFK Chrudim
Neděle 04.08.2024, 10:15 • Sportovní areál Radotín, Praha • Chance Národní Liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z naší strany je to pro dnešek vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (12:11:16)
     
    Dnešní zápas je u konce. Ve druhém poločasu už ke změně skóre nedošlo, hosté z Chrudimi si zkušeně pohlídali jednobrankovou výhru a můžou slavit. Slavii dnes trápila především přesností v koncovce, krom hlavičky Škody v závěru si žádnou vážnější příležitost nevytvořila.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutá karta pro tým MFK Chrudim (Jindřich Tichai (trenérú).
     
    90+3
    Kutík v souboji s Mikuldou vyhrál a Chrudim tak bude házet aut. Utkání by mělo co nevidět skončit.
     
    90+3
    Ani Slavia ale nekombinuje přesně, Mikulda nedokázal míč doběhnout a ten tak skončil v zámezí.
     
    90+2
    Střídání v týmu MFK Chrudim:
    ze hřiště odchází Jiří Hrubeš, přichází Patrik Wehowský.
     
    90+2
    Hostí si teď v útoku moc nerozuměli. Bauer posílal míč na levé křídlo, zatímco spoluhráč mu zabíhal do středu. Slavia teď bude mít možná poslední možnost zaútočit.
     
    90+1
    Pikolon nešikovně a poměrně nesmyslně ve vzdušném souboji naskočil do hostujícího gólmana. Chrudim tak zase může hru trošku rozkouskovat.
     
    Dnešní utkání sleduje 568 diváků.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    90
    Střídání v týmu MFK Chrudim:
    ze hřiště odchází David Látal, přichází David Vácha.
     
    89
    Mohlo být vyrovnáno! Po centru z hloubi pole si výbornou pozici pro zakončení hlavou vybudoval Škoda. Legenda vršovické kopané ale dokázala hlavou poslat balón pouze do míst, kde stál Šerák, který si reflexním zákrokem s domácím pokusem nadvakrát poradil.
     
    88
    Kosek sice dokázal po nízkém centru z pravé strany a šťastném odrazu vsítit branku. Kvůli jeho ofsajdovému postavení ale gól platit nemůže.
     
    87
    Chrudim kombinuje na polovině soupeře a ukrajuje z, pro Slavii, drahocenného času.
     
    86
    A mohlo být rozhodnuto! Po hrubce v domácí rozehrávce si Chrudim vypracovala šikovnou kombinací nadějnou střeleckou pozici, ve které se ocitl Šimek. Tvrdou ranou k bližší tyči ale Slavatu překonat nedokázal.
     
    85
    Domácí fanoušci se po zákroku Kutíka na Berana dožadují odpískání faulu. Jednalo se sice o tvrdší zákrok, rozhodčí ho ale jako faul neposoudil.
     
    84
    Pechova přihrávka dozadu nebyla přesná a skončila v zámezí. Chrudimští budou mít opět trošku času na odpočinek.
     
    83
    Tohle mohla být obrovská šance Chrudimi! Hrubku v domácí obraně musel řešit Slavata dalekonosným odkopem až k rohovému praporku východočeské branky.
     
    82
    Dlouhý aut Boledoviče ohrožení pro domácí branku neznamenal. Slavia je posledních minut jasně lepší, nedokáže si ale vytvořit větší střeleckou příležitost.
     
    81
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Jan Trédl, přichází Tobias Boledovič.
     
    80
    K zakončení standardní situace se postavil Šimek. Nemyslel to vůbec špatně, jeho razantní pokus ale nakonec letěl těsně nad vršovickým břevnem.
     
    78
    Kosek si kousek za hranicí vršovického vápna došel pro faul. Chrudim teď tak bude zahrávat nadějně vypadající standardní situaci.
     
    78
    Obrovská šance Slavie! Střelu z levé strany hřiště zpoza vápna dokázal gólman Šerák vyrazit pouze před sebe, kde sice byl jako první kapitán Řezníček, tomu se ale míč zamotal pod nohama a hned dva sešívaní útočníci se hnali do zakončení. Šerák měl co dělat, aby vyskočil i podruhé a míč schoval v náruči.
     
    77
    Už to vypadalo, že Mikulanda obejde na levém křídle i druhého hráče a ocitne se úplně osamocený ve vápně. Na poslední chvíli mu ale jeden z obránců vypíchl míč na roh. Z toho Slavia už zahrozit nedokázala, balón totiž skončil na hlavě prvního obránce!
     
    75
    Nadějně vypadající útok Chrudimi zastavil útočný faul Látala. Ten navíc zůstal na chvíli ležet na zemi, už se ale zvedá a vypadá to, že bude v pořádku.
     
    75
    Domácí fanoušci se dožadují odpískání penalty na Dufka. Ten si v souboji s Kutíkem ale pomohl k zemi spíše sám.
     
    74
    Chrudim kombinuje na vlastní polovině.
     
    73
    Hunal výborně načasovaným skluzem zastavil brejk Chrudimi a z pravé strany odcentroval. Míč ale poslal pouze do míst, kde se nacházel jeden z obránců v modrém.
     
    72
    Krásná hostující kombinace! Skwarczek si vyměnil míč s Koskem a zkusil to zpoza vápna, jeden z domácích obránců mu ale krásně lehl do střely.
     
    71
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Karel Belžík, přichází Milan Škoda,
    ze hřiště odchází Matěj Žitný, přichází Jakub Dufek.
     
    68
    Střídání v týmu MFK Chrudim:
    ze hřiště odchází Marek Kejř, přichází David Bauer,
    ze hřiště odchází Denis Holub, přichází Daniel Kosek.
     
    66
    Trédl dokázal razantním centrem z pravé strany najít pouze nohu chrudimského Koska. Ten ale nedokázal odkopnout míč ideálně a poslal ho pouze nad sebe. Z nepříjemné situace hosty vysvobodil Mikulanda, který si v hlavičkovém souboji pomohl nedovoleným způsobem, což neuniklo rozhodčímu Bohatovi.
     
    63
    Žlutí se i na druhé straně. Mikuláš Konečný byl v souboji o míč u pravé lajny pozdě a tvrdě přejel svého protivníka. Rozhodčí ho za to odměnil žlutou kartou.
     
    62
    Domácí přízemní střela z levé strany zpoza vápna gólem skončit nemohla. Šla totiž přímí přesně doprostřed branky, kde už stál připravený Šerák.
     
    61
    Po sraženém nízkém centru Pecha zahrávala Slavia roh. Ani jeden ze čtyř po sobě jdoucích centrů ale ohrožení pro chrudimskou branku neznamenal. Hosté ale přestávají stíhat a raději zvolí po zisku míče jednodušší řešení v podobě odkopu míče na polovinu soupeře.
     
    59
    Obrovská hrubka v hostující rozehrávce! Gólman Šerák pod tlakem napadajícího hráče poslal míč pouze na už obsazeného Šimka, který byl po špatném zpracování nucen faulovat. Samuel Šimek si tak za své počínání vysloužil žlutou kartu.
     
    58
    A další velká šance! Na konci rychlého chrudimského brejku stál Látal, který to z hranice vápna zkusil. Jeho razantní pokus do bližší pravé šibenice ale Slavata zneškodnil výborným zákrokem. Z následného rohu už hosté nezahrozili. .
     
    58
    Na roh z pravé strany hřiště si vyskočil Kozojed. Jeho razantní hlavička letěla jen těsně vedle levé tyče.
     
    57
    Hrubeš se zasekávačkou propletl na hranici šestnáctky okolo dvou domácích obránců a zkusil vystřelit. Do trajektorie letu míče zasáhl jeden z hráčů v červeno-bílém, který balón srazil do zámezí na roh.
     
    56
    Tvrdý střílený centr k levé tyči Holuba letěl pouze do míst, kde už stál připravený domácí gólman Slavata, který balón schoval v náruči.
     
    55
    Pikolon si za středem hřiště přebral míč, šikovně se propletl okolo tři hráčů a zpoza vápna to zkusil. Jeho razantní přízemní trefa nakonec těsně proletěla okolo levé tyče chrudimské branky.
     
    54
    Holub si po přihrávce zády k bráně šikovně nechal míč proletět mezi nohama a hbitě se otočil okolo obránce k slavistické brance. Nebýt dobrého výběhu gólmana Slavaty, ocitl by se v gólové příležitosti.
     
    52
    Nepřesnosti v domácí rozehrávce. Mikulandova razantní přihrávka na Pikolona letěla daleko od nohy talentovaného útočníka a skončila v zámezí za brankou Chrudimi. Gólman Šerák už od začátku druhého poločasu s rozehrávkou moc nepospíchá.
     
    51
    Kejř si na pravé straně hřiště při rodícím se brejku Chrudimi zpracoval míč až v zámezí. Do útoku se tak opět podívají domácí mladíci.
     
    49
    Mikulanda je po nástupu na hrací plochu při chuti. Na levém křídle vymíchal svého obránce a centrem na zadní tyč vytvořil závar v hostujícím vápně. Ten ale vršovičtí fotbalisté nakonec nedokázal přetavit ani ve střelu na branku.
     
    47
    Nízký domácí centr z pravé strany hřiště skončil pouze na noze jednoho z hostujících obránců.
     
    46
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Eliáš Piták, přichází Matěj Zachoval,
    ze hřiště odchází Daniel Toula, přichází David Mikulanda.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči už jsou zpět na fotbalovém pažitu, druhý poločas dnešního utkání by měl brzo začít.
     
    První poločas je za námi. Chrudim v něm po trefě Davida Látala vede tím nejtěsnějším rozdílem. Domácí se po mdlém vstupu do zápasu rozehrávají, nedaří se jim ale zatím prosadit do větších příležitostí.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:16.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Slavia na závěr prvního poločasu kombinuje na půlce soupeře. Proniknout se jí do šestnáctky ale nedaří.
     
    44
    Po bolestivě vypadajícím šlapáku zahrávali hosté volný přímý kop. K míči se postavil Skwarczek, svým centrem ale dokázal najít pouze hlavu jednoho z domácího obránců.
     
    43
    Další hostující střela zpoza vápna! Tentokrát šla ale pouze do míst, kde už stál připravený Slavata , který míč schoval v náruči.
     
    40
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Tenhle gól umožnila řada domácích hrubek. Nejdříve Belžík před soupeřovou brankou nešikovně přišel o míč, což nastartovalo chrudimský brejk. Konečný se pak nedokázal chytit s nabíhajícím DAVIDEM LÁTALEM a gólman Slavata se v půlce výběhu vlastně rozhodl, že vůbec vyběhnout nachtěl a zůstal stát na hranici vápna. Chrudimskému útočníkovi si tak stačilo míč povést do strany a zakončit do de facto prázdné vršovické branky.
     
    37
    Tak tenhle centr vypadal opravdu nebezpečně. Nakrátko rozehraný roh znamenal pro Berana v rámci nacvičeného signálu to, že má vysokým centrem hledat na zadní tyči hráče nabíhající z druhé vlny. Naštěstí pro chrudimské se výborným obraným zákrokem blýskl jeden z jejich hráčů.
     
    37
    Domácí pumelice z úhlu do chrudimské branky neprošla. Sešívání teď budou zahrávat ale alespoň roh.
     
    37
    Piták po domácí kombinaci zkusil z hloubi hřiště nacentrovat. Pro jeho pokus mířící do prostoru malého vápna si zkušeně vyběhl brankář Šerák.
     
    35
    Tohle bylo od zkušeného chrudimského kapitána zbytečné. Po přerušení hry otestoval brankářské dovednosti Slavaty dalekonosnou střelou z poloviny hřiště, rozhodčí mu za to udělil žlutou kartu.
     
    34
    Hosté se po nepřesné kombinaci Kozojeda a Hrubeše na pravé straně hřiště dožadují odpískání faulu. Pochopení u rozhodčího ale hledají marně.
     
    33
    První domácí střela ohrožení chrudimské branky neznamenala. Pech z rohu vápna zakončil akci, kterou sám nastartoval. Jeho střela gólové parametry ale nesplňovala a šla přibližně půl metr nad pravou šibenicí.
     
    32
    To byla neskutečná přihrávka! Jeden ze střeďáku Chrudimi neskutečným pasem do běhu našel nabíhajícího Kozojeda, který se z druhého dotyku ještě snažil najít Látala. Východošeský útočník si už ale míč nedokázal zpracovat.
     
    30
    Tohle zavánělo brankou! Beran na levém křídle dokázal obelstít svého obránce a nízkým centrem našel před brankou jednoho ze svých spoluhráčů. Sešívaný útočník si s razantním míčem ale nedokázal poradit a zpracoval si ho až někam k postranní lajně.
     
    28
    Holubův centr od rohového praporku sice dokázal najít hlavu jednoho z jeho spoluhráčů, ten ale míč poslal do zámezí daleko od branky Slavie. Toho využil gólman Slavata, který rychlým výkopem nastartoval nebezpečně vypadají brejk sešívaných. Obránci chrudimského MFK ale celou situaci zvládli s přehledem.
     
    27
    Hrubeš šikovně vymíchal na pravém křídle svého obránce a poslal centr do vápna. Ten se pokusil Látal hlavou prodloužit za sebe, do trajektorie letu míče ale zřejmě zasáhl jeden z obránců. Teď se tak bude kopat roh.
     
    24
    Nebezpečně vypadají domácí útok nakonec ohrožení pro branku Chrudimi neznamenal. Po nepřesné přihrávce se jako první k míči dostal Šerák, který situaci uklidnil. Rozhodčí Bohata pak musel ještě klidnit situaci na hřišti a jasně upozornil, že prosby domácích hráčů na odpískání faulu nevyslyší.
     
    22
    Holub se z levého křídla prokličkoval až na střed, kde to zpoza vápna zkusil. Jeho střela postrádala na razanci ale natolik, že si míč jeden z vršovických obránců bez problémů zpracoval. Po energickém vstupu do zápasu teď Chrudim opadla.
     
    21
    Slavia kombinuje na polovině soupeře, na zalezlou chrudimskou obranu se jim ale nedaří najít recept.
     
    19
    I na druhé straně to vře. Ani tentokrát ale nízký centr ze strany do vápna neprošel a je otázkou, zda je to pro hosty nejefektivnější způsob jako se dostávat do nebezpečných příležitostí.
     
    18
    Tentokrát chyběli centimetry! Kapitán Chrudimi Řezníček na polovině hřiště propadl, sešívaným se tak otevřel prostor k rychlému brejku. Úplně osamocený Pikolon si před brankou výborně vyhlédl Berana. Domácímu záložníkovi chybělo jen několik centimetrů, aby na zakončení do prázdné branky dosáhl.
     
    17
    Řezníček se jen tak vyhnul tvrdému domácímu skluzu, balón mu pak ale stejně utekl do zámezí a rozhodčí se tak rozhodl faul odpískat. Hra tak bude pokračovat hostujícím volným kopem z poloviny hřiště.
     
    16
    Jasná žlutá! Jiří Hrubeš stažením Touly sice zastavil nadějně vypadající domácí brejk, vysloužil si za to ale od rozhodčího žlutou kartu.
     
    14
    Po sraženém tvrdém pokusu hostujícího kapitána Řezníčka se chrudimští dostali k centru z levé strany. Ani tentokrát ale nepříliš vysoký centr neprošel přes prvního obránce.
     
    13
    Centr Skwarczeka skončil na hlavě obránce na první tyči. Do nepříjemné situace se navíc dostal gólman Šerák, kdy musel pod tlakem napadajícího Touly rozehrávat na půlce hřiště Situaci ale skvěle zvládl.
     
    12
    Když nevíš co, tak vystřel. Tím se řídil hostující Hrubeš. Se štěstím totiž míč procpal okolo jednoho z obránců a zpoza vápna vystřelil. Jeho pokus srazil jeden z obránců do zámezí . Chrudim tak bude zahrávat roh.
     
    11
    Sešívaná se po mdlém vstupu do zápasu probouzí. Pikolon ze středu hřiště poslal balón doleva na ve vápně volného Toulu. Ten se nesobecky v nadějné střelecké pozici ještě pokusil procpat míč doprostřed před malé vápno. Hloučkem obránců v modrém ale balón neprošel.
     
    10
    Ani tenhle chrudimský brejk gól nepřinesl. V podobné situaci jako Beran se ocitl teď i hostující Hrubeš, taky si balón nechal utéct až k brankáři.
     
    9
    Tohle se domácím moc nepovedlo. Trédl si zřejmě myslel, že za ním Toula zabíhá a poslal míč do prostorů na levé křídlo do běhu. Vršovické levý křídelník ale zůstal vzadu a míč si bez problémů zpracoval jeden z chrudimských obránců.
     
    8
    První větší šance pro Slavii! Na konci povedené kombinace se ocitl Beran v samostatném náběhu na chrudimskou branku, těsně před zakončením si ale nechal utéct míč příliš daleko, čehož využil gólman Šerák, který si pro míč vyběhl.
     
    6
    První centr Hrubeše srazil první obránce do zámezí. Druhý pokus chrudimského střelce ale byl už úspěšnější, nebezpečně točený balón do vzdálenější šibenice musel Slavata vyboxovat.
     
    5
    Rychlý hostující brejk začal výbornou přihrávkou na Holuba do běhu, ten svého obránce sice překonat nedokázal, zády k bráně ale dal míč pod sebe na Hrubeše, který si popovedl míč do středu hřiště a z hranice vápna vystřelil. Slavata měl co dělat, aby přízemní trefu k pravé tyči vyškrábl na roh.
     
    4
    Toula se šikovně ve středu hřiště propletl okolo tří hráčů a přihrávkou pod sebe na gólmana uklidnil domácí rozehrávku.
     
    3
    Konečný pod tlakem dokázal rozehrát pouze na jednoho z protihráč a tím nastartoval chrudimský protiútok, který Východočeši zakončili nízkým centrem z levé strany. Ani tentokrát míč neprošel na žádného z plajerů v modrém.
     
    3
    První taktické rozdíly jsou vidět už od první minuty, Zatímco Slavie při soupeřově rozehrávce aktivně presovala, hosté se snaží držet na vlastní polovině a spíše vykrývat prostor.
     
    2
    Šimek se snažil vysokým balónem na hranici pražské defenzivní linie najít Kejře, míč byl ale až moc vysoký a skončil až u vršovického gólmana Slavaty.
     
    1
    Nízký hostující centr z levé strany hřiště skončil pouze na noze Hunala, ten ale z první nedokázal odkopnout jinam, než k hráčům v modrém. Útok Chrudimi tak bude pokračovat.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali hosté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už jsou na trávníků, utkání může začít.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha B: Slavata – Konečný, Hunal (C), Piták, Trédl – Žitný, Beran, Belžík, Pech – Pikolon, D. Toula.
    Náhradníci: A. Rezek – Švec, Zachoval, Sy, Behenský, Slončík, Mikulanda, Boledovič, Škoda, Koffi, J. Dufek.
    Trenér: David Střihavka

    MFK Chrudim: Šerák – Kozojed, Toml, Kutík – Holub, Hrubeš, Kejř, Jan Řezníček, Šimek, Skwarczek – D. Látal.
    Náhradníci: L. Číž – Vondrouš, Sotorník, Bauer, Wehowský, Kosek, Shobowale, Vácha.
    Trenér: Jindřich Tichai

    Rozhodčí: Bohata – Zoufalý, Šafránková.
     
    Ještě jednou dobré ráno, tentokrát přímo z olympijské periferie, kde za necelou půlhodinu odstartuje dnešní utkání.
    David Střihavka se stal trenérem měsíce!
     
    Dobré ráno všem fotbalovým fanouškům. Vítáme Vás u přenosu z druhé nejvyšší fotbalové soutěže. V dopoledním nedělním zápase čtvrtého kola se proti sobě postaví rezerva pražské Slavie a chrudimský MFK.

    Oba týmy si můžou pochvalovat vstup do soutěže. Zatímco od Chrudimi se umístění na špičce tabulky po loňských výkonech očekávalo, nad B-týmem sešívaných visel otazník. Oba ale potvrdili svoji kvalitu a můžou se chlubit shodným ziskem šesti bodů.

    Slavia v úvodu sezóny padla s Táborskem, fotbalovou radost jim přinesl až triumf v derby rezervních celků nad Spartou. V posledním kole sešívaná rozstříleli Líšeň 4:0, Teprve osmnáctiletý Samuel Pikolon se v zápase blýskl hattrickem.

    Chrudim si připsala dvě domácí výhry – and rezervou olomoucké Sigmy a tápající Zbrojovkou. V zápase ve Vlašimi padla.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    Libor Kokoška

    Branky: 40. D. Látal

    Karty:   63. Konečný (SLB) – 16. Hrubeš (CHR), 35. Jan Řezníček (CHR), 59. Šimek (CHR), 90+3. Jindřich Tichai (trenérú (CHR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:8. Rohy: 3:7.
    SK Slavia Praha B: Slavata – Piták (46. Zachoval), Konečný, Hunal (C), Trédl (81. Boledovič) – Pech, Žitný (71. J. Dufek), Beran – D. Toula (46. Mikulanda), Pikolon, Belžík (71. Škoda).
    Náhradníci: A. Rezek – Švec, Sy, Behenský, Slončík, Koffi.

    Trenér: David Střihavka

    MFK Chrudim: Šerák – Kutík, Toml, Skwarczek, Kozojed – Jan Řezníček, Šimek – Hrubeš (90+2. Wehowský), Kejř (68. Bauer), Holub (68. Kosek) – D. Látal (90. Vácha).
    Náhradníci: L. Číž – Vondrouš, Sotorník, Shobowale.

    Trenér: Jindřich Tichai

    Rozhodčí: Bohata – Zoufalý, Šafránková

    Diváci: 568