Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 8. den (kon.) | Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 9. den (kon.)
konec
Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 9. den

Neděle 04.08.2024, 09:00Olympijské hry
Sledujte:
     
    20:45
    Atletika

    Slovenka Gabriela Gajanová v semifinále osmistovky bojovala, zaběhla nový národní rekord 1:58,22 min, ale měla smůlu, že se ocitla v tom nejrychleji běženém semifinále, takže jí ani takový čas na postup do finále nestačil. V konečném pořadí bude desátá, možná jedenáctá, uvidí se podle poslesního semifinálového běhu.
     
    20:05
    Atletika

    Bahaman Steven Gardiner nenastoupil do rozběhů na 400 m a nebude obhajovat zlatou medaili z Tokia! V rozbězích se nic závažného nestalo, všichni důležití postoupili přímo do semifinále a nemusí do oprav. Tam míří Matěj Krsek, který ve třetím rozběhu předvedl na své letošní poměry hodně solidní čas 45,71 s, ale byl s ním poslední.
    Zlato za odvahu, zbylé medaile rozsoudila cílová kamera
     
    18:15
    Silniční cyklistika

    Silniční závod žen měl velmi nečekanou, ale přitom úplně logickou pointu! Po mnoha různých únicích a nástupech se v závěru 158 km dlouhé trati vytvořila na čele čtyřčlenná skupina s dvěma největšími favoritkami, Nizozemkou Marianne Vosovou a Belgičankou Lotte Kopeckou. A ty se navzájem tak strašně hlídaly, že když 3 kilometry před cílem vyrazila Američanka Kristen Faulknerová, koukaly se po sobě, nejela ani čtvrtá do party Blanka Vasová a byl z toho rozhodující únik! Kristen Faulknerová byla za svoji odvahu odměněna překvapivou zlatou medailí! Spurt zbylé trojice o zbylé dvě medaile rozhodovala až cílová kamera, stříbro bere zlatá z Londýna a trojnásobná mistryně světa Mariane Vosová, bronz Lotte Kopecká, loňská mistryně světa, a stejně jako v mužích zbyly pouze brambory pro Maďarsko, tentokrát pro Blanku Vasovou. To už je trochu smůla.

    Julia Kopecký dokončila závod na 36. místě se ztrátou více než 7,5 minuty.
     
    17:12
    Vodní slalom

    Tereza Fišerová po slušném startu do své eliminační rozjižďky výrazně ztratila na eskymáckém obratu, následně nezvládla vybojovat pozici v první protivodné brance, čímž ztratila naděje na postup, protože odstup na boj ve druhé protivodě byl příliš velký. Kajak kros bude ve čtvrtfinále pokračovat s českým a slovenským zastoupením pouze v kategorii mužů.
     
    16:50
    Vodní slalom

    Nepříjemné zprávy z vodního slalomu pro Česko i Slovensko, Antonie Galušková a Eliška Mintálová dokončily své eliminační rozjížďky na posledním místě a kajak kros pro ně končí.
     
    16:04
    Vodní slalom

    Lukáš Rohan sice odstartoval nejpomaleji, ale taticky fantasticky zvládl první protivodnou branku a z druhého místa své rozjížďky také postupuje do čtvrtfinále kajak krosu!
     
    15:54
    Střelba

    Hodně dlouho trvalo, než se dostřílela druhá polovina kvalifikace rychlopalné pistole mužů. A je to přesně, jak jsem naznačil, kdyby Matěj Rampula předvedl stejnou mušku jako ve druhé polovině i v té první, postoupil do finále. Takhle skončil na 14. místě, právě těch 5 bodů rozdílu mu chybí. Martin Podhráský je klasifikován na 27. pozici, tomu se vůbec nevedlo v posledních položkách obou částí kvalifikace. Do zítřejšího finále postoupili Číňané Li Jüe-chung a Wang Sin-ťie, Ukrajinec Pavlo Korostylov, Korejec Čcho Jong-čä, Ital Massimo Spinella a Němec Florian Peter.
     
    15:45
    Vodní slalom

    Jiří Prskavec skvěle takticky zvládl svoji rozjížďku kajak krosu a z druhého místa postupuje do čtvrtfinále! Z druhého místa postoupil ze své jízdy také Slovák Jakub Grigar.
     
    13:48
    Střelba

    Z rosztřelu postoupily do finále skeetu žen Chilanka Francisca Crovetto Chadidová a Danka Barteková, takže obě Slovenky budou za necelé 2 hodiny střílet o medaile!
    Drtivý poslední útok Nizozemců charakterizuje celý zápas
     
    13:41
    Plážový volejbal

    Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem v osmifinále bohužel potvrdili, že letos nemají takovou formu jako v předchozích letech, a v pozicích úřadujících mistrů světa skončili v olympijském turnaji už v osmifinále! Ve druhém setu proti výborným Nizozemcům Stefanu Boermansovi a Yoricku de Grootovi ztráceli už od začátku a nebylo v jejich silách, aby dokázali koncovku nějak zdramatizovat. Nizozemci skvěle servírovali a měli výbornou přihrávku. Tam naše volejbalisty výrazně předčili. Ve čtvrtfinále se utkají s Němci Nilsem Ehlersem a Clemensem Wicklerem.

    Osmifinále mužů:
    Ondřej Perušič, David Schweiner (CZE) – Stefan Boermans, Yorick de Groot 18:21, 16:21
     
    13:36
    Střelba

    Martin Podhráský sice začal druhou část kvalifikace rychlopalné pistole perfektní 100bodovou sérií, ale pokračoval 96 a na závěr pouhými 91 body a s největší pravděpodobností skončí v kvalifikaci na 27. místě z 29 účastníků s 573 body ze 600 možných. To Matěj Rampula si vedl ve druhé části kvalifikace lépe, 97, 97 a 99 je výsledek, který kdyby měl i v první části kvalifikace, bojoval by o postup. Takhle se jen posunul někam do poloviny výsledkové listiny. Přesné umístění bude známo až později.
     
    13:31
    Střelba

    Slovensko bude mít minimálně jednu střelkyni ve finále skeetu žen! Ze čtvrtého místa se tam s 121 setřelenými terči dostala Vanesa Hocková. Danka Barteková pak právě v těchto chvílích absolvuje rozstřel čtyř žen se skóre 120 o zbylá dvě postupová místa. 122 bodů pak v kvalifikaci posbíraly Řekyně Emmanouela Katzourakiová, Američanka Austen Jewell Smithová a Britka Amber Jo Rutterová.

    Barbora Šumová s výsledkem 114 končí na 22. místě z 29 účastnic.
    Poslední míč utkání o bronz už byl z české strany spíš čekáním na konec
     
    13:25
    Tenis

    Španělky Cristina Bucsaová a Sara Sorribesová Tormová byly v utkání o 3. místo naprosto dominantní a od prvních sekund bylo zřejmé, že si jdou nezadržitelně pro bronzovou medaili! Karolína Muchová s Lindou Noskovou jim nebyly schopné konkurovat, i ve druhém setu neudržely první ani druhou hru při svém podání a přes jeden získaný brejk zpátky s tím už nedokázaly nic udělat. Český tenis tak z Paříže odváží jednu medaili.

    Čtyřhra žen, o 3. místo:
    Karolína Muchová, Linda Nosková (CZE) – Cristina Bucsaová, Sara Sorribesová Tormová (ESP, 8) 2:6, 2:6
     
    13:24
    Plážový volejbal

    Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem nezvládli koncovku prvního setu osmifinále proti Nizozemcům Stefanu Boermansovi a Yoricku de Grootovi a prohráli ho 18:21.
     
    13:02
    Atletika

    Nikoleta Jíchová doběhla ve svém rozběhu 400 m překážek až na 5. místě v čase 55,45 s, téměř o sekundu za svým osobním rekordem, a musí zítra běžet opravy.
     
    12:50
    Tenis

    Karolína Muchová s Lindou Noskovou hrály proti Španělkám Cristině Bucsaové a Saře Sorribesové Tormové v prvním setu druhé housle a prohrály 2:6. K senzační bronzové medaili je stále dál.
     
    12:08
    Atletika

    Kvalifikační limit v dálce skočili pouze 2 muži, kromě Radka Jušky ještě největší favorit Řek Miltiadis Tentoglou, který hned prvním pokusem doletěl na 832 cm. Finálovou dvanáctku doplňují Číňané Wang Ťia-nan a Čang Ming-kchun, Švýcar Simon Ehammer, Chorvat Filip Pravdica, Ital Mattia Furlani, Jamajčané Wayne Pinnock a Carey McLeod, Brit Jacob Fincham Dukes, Kolumbijec Arnovis Dalmero a Němec Simon Batz. Chybí například Uruguayec Emiliano Lasa, všichni tři Američané, Švéd Thobias Montler. Hodně překvapivá kvalifikace.
     
    12:06
    Střelba

    Barbora Šumová také v poslední kvalifikační sérii skeetu netrefila hned 3 terče, celkem má tedy pouze 114 trefených ze 125 možností a v konečném pořadí kvalifikace bude s největší pravděpodobností až ve třetí desítce z 29 účastnic.
     
    11:45
    Atletika

    Petr Meindlschmid podlehl atmosféře svých prvních olympijských her a vůbec se nedokázal srovnat na rozběhu. Po prvním ani ne sedmimetrovém skoku a dvou přešlapech pro něj dálka mužů končí. Ale je mu teprve 18 let a je to obrovská naděje do budoucna.
     
    11:30
    Střelba

    Martin Podhráský sice v první polovině kvalifikace skvěle zastřílel druhou položku, jenže první a hlavně třetí vůbec ne a celkový součet 286 bodů má ještě horší než Matěj Rampula. Čeští pistoláři jsou tak v polovině kvalifikace na 23. a 25. místě z 29 účastníků a šanci na postup pouze v rovině matematické teorie. Rampula ztrácí na postupovou pozici 5 bodů, Podhráský 7.
    Úspěšný kvalifikační pokus Radka Jušky
     
    11:24
    Atletika

    Radek Juška postupuje do finále dálky! Ve druhé sérii přesně trefil jak odraz, tak hranici kvalifikačního limitu 815 cm!
     
    11:15
    Střelba

    Slovenky Vanesa Hocková a Danka Barteková útočí na účast ve finále skeetu. Po právě dostřílené čtvrté kvalifikační sérii mají shodně skóre 96, což je drží ve skupince žen, které by čekal rozstřel.
     
    10:00
    Střelba

    Barbora Šumová zaznamenala ve čtvrté kvalifikační sérii skeetu svůj dosud nejhorší výsledek, minula 3 terče. Celkem udělala už 8 chyb a klesá do poloviny výsledkové listiny.
     
    9:38
    Střelba

    Pokud ještě existovala nějaká minimální šance na účast Barbory Šumové ve finále skeetu, je definitivně pryč. Musela by odstřílet obě zbývající kvalifikační série čistě, ale v té první netrefila hned třetí terč.
     
    9:28
    Střelba

    Pistoláři střílí kvalifikaci ve střídajících se skupinách. Matěj Rampula má za sebou polovinu první části kvalifikace, po které má bohužel hodně daleko. Zatímco ti nejlepší trefili i 297 bodů z 300, Matěj nejdříve výborných 99, poté podprůměrných 96 a na závěr špatných 93, takže má součet 288 bodů.
     
    9:00
    Střelba

    Martin Podhráský a Matěj Rampula za malý okamžik zahájí kvalifikaci rychlopalné pistole.

    Libor Štěpán

    Program 9. dne soutěží
    Atletika
    10:05 3 000 m překážek žen (rozběhy)
    10:20 kladivo žen (kvalifikace)
    10:55 200 m žen (rozběhy)
    11:00 dálka mužů (kvalifikace, Radek Juška, Petr Meindlschmid)
    11:50 110 m překážek mužů (rozběhy)
    12:35 400 m překážek žen (rozběhy, Nikoleta Jíchová)
    19:05 400 m mužů (rozběhy, Matěj Krsek)
    19:55 výška žen (finále)
    20:05 100 m mužů (semifinále)
    20:30 kladivo mužů (finále)
    20:35 800 m žen (semifinále)
    21:10 1 500 m mužů (semifinále)
    21:50 100 m mužů (finále)

    Badminton
    8:30 dvouhra žen (semifinále)
    10:50 dvouhra mužů (semifinále)
    15:00 čtyřhra mužů (o 3. místo)
    16:10 čtyřhra mužů (finále)

    Basketbal
    11:00 Japonsko–Belgie (ženy, skupina B)
    13:30 Kanada–Nigérie (ženy, skupina B)
    17:15 Německo–USA (ženy, skupina A)
    21:00 Austrálie–Francie (ženy, skupina A)

    Basketbal 3×3
    17:30 Francie–Čína (základní skupina mužů)
    18:00 Polsko–Lotyšsko (základní skupina mužů)
    18:35 Litva–Srbsko (základní skupina mužů)
    19:05 USA–Nizozemsko (základní skupina mužů)
    21:30 (čtvrtfinále mužů)
    22:05 (čtvrtfinále mužů)

    Box
    11:00 a 15:30 ženy do 57 kg (čtvrtfinále)
    11:32 a 16:02 ženy do 75 kg (čtvrtfinále)
    12:04 a 16:34 ženy do 54 kg (semifinále)
    12:20 a 16:50 muži do 51 kg (semifinále)
    12:36 a 17:06 muži do 63,5 kg (semifinále)
    12:52 a 17:22 muži do 80 kg (semifinále)
    13:08 a 17:38 muži do 92 kg (semifinále)

    Golf
    9:00 muži (4. kolo)

    Házená
    9:00 Švédsko–Japonsko (muži, skupina A)
    11:00 Egypt–Argentina (muži, skupina B)
    14:00 Německo–Slovinsko (muži, skupina A)
    16:00 Maďarsko–Francie (muži, skupina B)
    19:00 Dánsko–Norsko (muži, skupina B)
    21:00 Španělsko–Chorvatsko (muži, skupina A)

    Jachting
    12:05 dinghy mix (jízdy 5-6)
    12:05 dinghy mužů (jízdy 7–8)
    12:13 kite mužů (jízdy 1–4)
    12:33 kite žen (jízdy 1–4)
    14:35 dinghy žen (jízdy 7–8)
    15:45 multihul mix (jízdy 4–6)

    Jezdectví
    10:00 drezura jednotlivců (finále)

    Lukostřelba
    9:30 individuální soutěž mužů (osmifinále)
    13:00 individuální soutěž mužů (čtvrtfinále)
    13:52 individuální soutěž mužů (semifinále)
    14:33 individuální soutěž mužů (o 3. místo)
    14:46 individuální soutěž mužů (finále)

    Plavání
    18:30 50 m volný způsob žen (finále)
    18:37 1 500 m volný způsob mužů (finále)
    19:10 4×100 m polohový závod mužů (finále)
    19:32 4×100 m polohový závod žen (finále)

    Plážový volejbal
    9:00–22:00 osmifinále žen i mužů
    13:00 Ondřej Perušič, David Schweiner

    Pozemní hokej
    10:00 Indie – Velká Británie (muži, čtvrtfinále)
    12:30 Belgie – Španělsko (muži, čtvrtfinále)
    17:30 Nizozemsko – Austrálie (muži, čtvrtfinále)
    20:00 Německo – Argentina (muži, čtvrtfinále)

    Silniční cyklistika
    14:00 silniční závod žen (Julia Kopecký)

    Sportovní gymnastika
    15:00 kruhy mužů (finále)
    15:40 bradla žen (finále)
    16:24 přeskok mužů (finále)

    Stolní tenis
    13:30 dvouhra mužů (o 3. místo)
    14:30 dvouhra mužů (finále)

    Střelba
    9:00 rychlopalná pistole mužů (1. část kvalifikace, Martin Podhráský, Matěj Rampula)
    9:30 skeet žen (2. den kvalifikace, Barbora Šumová)
    13:00 rychlopalná pistole mužů (2. část kvalifikace, Martin Podhráský, Matěj Rampula)
    15:30 skeet žen (finále)

    Šerm
    11:50 fleret družstev mužů (čtvrtfinále)
    13:40 fleret družstev mužů (o umístění)
    14:50 fleret družstev mužů (semifinále)
    16:00 fleret družstev mužů (o umístění)
    19:10 fleret družstev mužů (o 3. místo)
    20:30 fleret družstev mužů (finále)

    Tenis
    12:00 čtyřhra žen (o 3. místo, Karolína Muchová, Linda Nosková)
    následuje dvouhra mužů (finále)
    následuje čtyřhra žen (finále)

    Vodní pólo
    14:00 Maďarsko–Austrálie (ženy, skupina A)
    15:35 Itálie–Španělsko (ženy, skupina B)
    18:30 Kanada–Nizozemsko (ženy, skupina A)
    20:05 Francie–Řecko (ženy, skupina B)

    Vodní slalom
    15:30 kajak kros mužů (rozjížďky, Jiří Prskavec, Lukáš Rohan)
    16:40 kajak kros žen (rozjížďky, Tereza Fišerová, Antonie Galušková)

    Volejbal
    9:00 Itálie–Turecko (ženy, skupina C)
    13:00 Francie–USA (ženy, skupina A)
    17:00 Čína–Srbsko (ženy, skupina A)
    21:00 Brazílie–Polsko (ženy, skupina B)