Blansko – Znojmo 3:0 (kon.) | Uničov – Karviná B 2:1 (kon.) | Strání – Hlučín 0:1 (kon.)
konec
FC Strání
0:1 (0:0)
FC Hlučín
Neděle 04.08.2024, 17:00 • Stadion Strání, Strání • 3. Moravskoslezská fotbalová liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    První víkend v srpnu startuje v Česku třetí nejvyšší fotbalová soutěž. Nováček soutěže FC Strání se střetne s ambiciózním týmem FC Hlučín. Tento zápas Vám v tomto textovém přenosu přiblížíme.
     
    FC Hlučín
    Ambiciózní tým ze Slezska vstupuje do sezóny s novým realizačním týmem. Týmu se chopil Lukáš Černín, asistenta mu dělá Michal Janík. A oba mohli být spokojeni, neboť minulý týden jejich tým úspěšně zvládl vstup do MOL Cupu. V druhém předkole si poradil s Krnovem vysoko 7:0 a dobře se naladil před prvním ostrým startem v domácí soutěži.

    V minulé sezóně se Hlučín umístil na 7. místě tabulky a v tabulce venkovních utkání skončil až v druhé polovině. Nejlepším střelcem týmu byl Lukáš Kania, který měl na kontě deset branek. Těsně za ním skončil Ondřej Moučka, který vstřelil branek devět. Oba hráči jsou i na soupisce pro tuto sezónu.
     
    FC Strání
    Zlínský kraj má zase o jeden tým v MSFL více. Divizi totiž ovládl celek Strání a zahraje si tak třetí nejvyšší soutěž. Svěřenci trenéra Dušana Tesaříka mají taky za sebou druhé předkolo MOL Cupu. Minulý týden zajížděli do Slavičína, kde zvítězili 3:1.

    V minulé sezóně Strání dokázalo vyhrát Divizi E o jedenáct bodů a po zásluze se dostalo o soutěž výš. Doma mělo bilanci 14-0-1 a na domácím hřišti nedávali body skoro nikomu. Nejlepším střelcem týmu byl Luboš Miklovič, který měl na kontě 34 branek a velmi dobrou zprávu pro tým je, že opora týmu zůstala i na tuto sezónu. V týmu zůstaly i další opory a Strání si tak brousí zuby na úspěchy i v MSFL.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Strání: Nemrava – Holík, Dekleva, Kičin, Nomilner, Michalec, Říhák, Haša, Švrček, Hruboš (K), Miklovič
    Náhradníci: Hodál – Spáčil, Čaňo, Silnica, Matúš, Tóth, Jahoda
    Trenér: Dušan Tesařík

    FC Hlučín: Murin – Wala, Plesník (K), Šrek, Kolaska – Cabadaj, Mládek – Kania, Smékal, Moučka – Ptáček
    Náhradníci: Thimel – Kovala, Hasala, Havran, Abdoulkarim, Buchvaldek
    Trenér: Lukáš Černín

    Rozhodčí: Tomáš Mankovecký – Petr Lukašík, Martin Ganaj.
     
    -5
    Oba týmy nastupují za doprovodu rozhodčích na hrací plochu. V útulném areálu za malý moment zahájí domácí FC Strání svou pouť MSFL. Na úvod ale mají velmi těžkého soupeře, protože FC Hlučín má vždy ty nejvyšší cíle.
     
    -2
    Luboš Miklovič dostává před zápasem utkání "křišťálovou kopačku", kterou si zasloužil díky čtyřiatřiceti brankám v Divizi F. Hlavně díky němu postoupil tým z Moravy do třetí nejvyšší fotbalové soutěže.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté z Hlučína rozehráli dnešní utkání. Slyšíme i fanoušky z Prajzské, kteří přijeli své svěřence podpořit. Převahu ale mají domácí fanoušci, kterých přišlo na úvodní zápas víc než dost.
     
    2
    První standartní situace z levé strany pro Hlučín. Míč do šestnáctky poslal Moučka, domácí obrana odvrací do zámezí na rohový kop.
     
    2
    Na zadní tyči číhal osamocený Plesník, na tribunách to jen zahučelo. Domácí brankář Nemrava uvede míč do hry odkopem od své branky.
     
    3
    Poprvé u míče i domácí tým, který se sžívá s trávníkem, který je díky dešti celkem kluzký.
     
    4
    Moučka vhazuje na útočné polovině a jeho tým se snaží o ohrožení branky.
     
    5
    Hlučín kombinoval na útočné polovině, Plesník ale poslal nepřesný centr do vápna. Hosté se snaží hrát aktivně, v úvodu drží míč častěji na svých kopačkách.
     
    6
    Smékal faulovaný na útočné polovině a tentokrát měl Hlučín standartní situaci z pravé strany. Kania poslal míč do vápna, jeho centr ale odvrátil obránce na přední tyči do bezpečí.
     
    7
    Další akce Hlučína, která byla nepřesná a míč končí v zámezí. Znovu v akci Nemrava, který odkopává od své branky.
     
    8
    Moučka poslal dlouhý míč za obranu na Cabadaje, který ale byl dobře ozbrojen. Na druhé straně rychlá akce domácích končí zdviženým praporkem rozhodčího, který signalizuje ofsajd.
     
    9
    Vysoká noha Ptáčka, hostující útočník se dopouští faulu a jeho tým se tak musí bránit.
     
    10
    Wala dostal hodně prostoru a mohl s míčem do útoku, nabízel se mu na pravé straně Moučka, nicméně si vybral složitější přihrávku vzduchem na Cabadaje. Míč se po mokrém trávníku sklouzl a skončil až v rukavicích Nemravy.
     
    11
    Nepřesnost i na domácí straně, kteří tak lehce přicházejí o míč. Murin uklidňuje hru a začíná s rozehrávkou od své branky.
     
    12
    Wala dobrým centrem z pravé strany hledal Ptáčka, ten se ale k míči na poslední chvíli nedostal díky dobrému zákroku obránce.
     
    13
    Velmi aktivní jsou na pravé straně Moučka a Wala, první jmenovaný ho chtěl vyslat do šance, bohužel nedorozumění zastavilo akci Hlučína.
     
    14
    Skvělý obranný zákrok nyní vykouzlil hostující kapitán Plesník, který zabránil soupeři k zakončení.
     
    15
    Čtvrt hodina zápasu za námi, Moučka skvělou přihrávkou hledal Ptáčka, kterému trvalo si míč připravit do palebné pozice. Obránce stihl míč odkopnout do zámezí na rohový kop.
     
    16
    Moučka poslal centr do vápna, míč se dostal na hranici vápna, kde operoval Mládek. Jeho následný střílený centr skončil v rukavicích Nemravy.
     
    17
    Hlučín působí aktivněji, dobrým napadáním nedává soupeři čas na kombinaci. Nyní dobrým presinkem získal míč a kombinace začíná u Murina.
     
    18
    Plesník vyvezl míč na útočnou polovinu, následně ale zkazil přihrávku za obranu a jeho tým se tak musí vracet do obrany.
     
    19
    Stoperská dvojice Plesník – Šrek zatím působí jistým dojmem a dlouhé míče si dokáže bez problémů rozebrat.
     
    20
    Ptáček nyní na středu hřiště nešetrně dojel do protihráče a dostává od hlavního rozhodčího důrazné kázání, že příště už to bude za žlutou kartu.
     
    21
    Dlouhý míč za obranu hledal Mikloviče, kterého ale ozbrojil Plesník a nepustil ho za sebe. Kanonýr Strání se zatím příliš do hry nedostává, hostující obrana je na něj dobře připravena.
     
    22
    Dlouhý aut do šestnáctky Hlučína si pohlídal Murin a ukryl míč v rukavicích.
     
    23
    Brankář Hlučína rychle rozehrál a hosté šli do rychlého brejku, Moučka si navedl míč na střed, jeho střela ale byla sražena mimo ohrožení branky.
     
    24
    Další šance hostů, tentokrát se za obranu dostal Ptáček, který ale nedokázal pod tlakem obránců zakončit efektivně. Vybojoval pro svůj tým alespoň rohový kop.
     
    25
    Velmi nebezpečný míč do vápna poslal Moučka. Nejdřív si na něj nabíhal Ptáček, ten ho ale vůbec netrefil. Následně na zadní tyči zakončoval Plesník, střela mu ale vůbec nesedla a končí vysoko nad brankou Strání.
     
    26
    Zahrozili i domácí, Miklovič si nabíhal za obranu, na poslední chvíli ale Murin vyběhl z branky a byl u míče o chvilku dřív.
     
    27
    Šrek propadl v obraně, následně Murin v celku nepochopitelně vybíhal z branky, naštěstí pro něj ale Miklovič nedokázal míč dostat lobem do branky.
     
    28
    Hlučín působí o něco lépe po fotbalové stránce, zatím ale neumí najít recept na obranu soupeře. Zkoušel to prolomit Kania, jeho finální přihrávka zleva ale nebyla přesná.
     
    29
    Na druhé straně se o vzruch postaral Miklovič, jeho finální přihrávka ale pouze proletěla malým vápnem.
     
    30
    Na pravé straně to zkoušel jeden z domácích hráčů individuálně, přes Šreka ale neprošel. Murin bude rozehrávat od své branky v době, kdy na světelné tabuli svítí třicátá minuta.
     
    31
    Wala to zkoušel na pravé straně dobře, Moučka byl ale v ofsajdovém postavení a svůj náběh za obranu tak zastavil.
     
    32
    Kolaska z levé strany posílal střílený centr na přední tyč, Ptáček ale míč nezkrotil a od něj se míč odrazil do zámezí. Stále čekáme na nějakou výraznější šanci utkání.
     
    33
    Jako by mě domácí hráči slyšeli a postarali se o první stoprocentní šanci! Nomilner se ocitl na levé straně sám, jeho pokus orazítkoval břevno branky Hlučína!
     
    34
    Hlučín se snaží také zahrozit, obrana soupeře je ale pozorná.
     
    35
    Za nelibosti domácích fanoušků pokračuje Hlučín v útoku, i když souboj na levé straně byl víc než podezřelý. Kolaska bude vhazovat poblíž rohového praporku.
     
    36
    Na velké šance to máme 1:1. Cabadaj poslal skvělý míč do vápna, Smékal elegantně sklepl na Walu, který z pravé strany protáhl brankáře Nemravu, který nohou vyrazil míč na rohový kop!
     
    37
    Po rohovém kopu se ke střele dostal Mládek, jeho pokus ze střední vzdálenosti ale mířil vysoko nad branku.
     
    38
    Svěřenci trenéra Tesaříka chtěli zahrozit z pravé strany, centrovaný míč ale končí v rukavicích Murina.
     
    39
    Domácí budou v této sezóně hrozit z dlouhých autových vhazování. Znovu z pravé strany přiletěl míč do vápna, Murin musel boxovat míč pryč.
     
    40
    Moučka faulovaný zhruba sedmadvacet metrů od branky soupeře a Hlučín má k dispozici přímý kop. U míče stojí Moučka a Kania. Spíše to volá po centru, než po přímé střele.
     
    41
    Moučka to zkusil přímo, jeho střela přes zeď letěla zhruba půl metru nad břevnem branky Nemravy.
     
    42
    Strání se snažilo zahrozit rychlým přechodem do útoku, zastavila je ale nepřesnost v před finální fázi.
     
    43
    Radim Plesník zatím vyhrává souboj s Lubošem Miklovičem. Další úspěšný zákrok kapitána hostů.
     
    44
    Blíží se konec prvního poločasu, fanoušci stále čekají na první branku. Aktuálně je na míči tým z Hlučína, který se snaží o tzv. "šatňáka".
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 1 minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Skončil nám první poločas 1. kola 3. Moravskoslezské fotbalové ligy, ve kterém nováček soutěže FC Strání drží krok s favoritem utkání. FC Hlučín byl o něco aktivnější, nicméně Nemrava musel pořádně zasahovat jen při střele Vojtěcha Waly, navrátilce z Kroměříže. Na domácí straně pořádně zahrozil Adam Nomilner, který orazítkoval břevno hostující branky. Sledujeme pohledné utkání, které má náboj. Chybí tomu jediné, a to branky. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně v 18:06.
     
    Oba týmy se vrací zpět na hrací plochu. Vypadá to, že ani jeden trenér nesáhl ke střídání.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned po rozehrávce se vydal domácí tým do útoku a Holík si nabíhal do šestnáctky. Hostující obránce skluzem posílá míč do zámezí na rohový kop.
     
    47
    Centr na přední tyč si obrana Hlučína pohlídala, následně neměla problém ani s dalším náletem.
     
    48
    Na útočné polovině i favorit utkání, nejprve byl faulovaný Ptáček, následně se Moučka dostával do zajímavé pozice, na míč ale o krok nedosáhl.
     
    48
    První žlutou kartu utkání vidí hostující Mládek, který na polovině hřiště fauloval unikajícího protihráče.
     
    49
    Vidíme na obou stranách nepřesnosti, ani jeden tým se neumí usadit na útočné polovině. Oba týmy nedarují soupeři ani metr volného prostoru a vidíme i celkem bojovné utkání.
     
    50
    Úvod druhého poločasu vychází lépe domácím, kteří jsou častěji na míči. Brankář Murin je ale zatím bez práce.
     
    51
    Nebezpečný centr do vápna odvrátila obrana Hlučína pouze na hranici velkého vápna, kde byl připravený Holík. Jeho střelu ale dokázal Cabadaj srazit do bezpečí.
     
    52
    Tohle vypadalo hodně nebezpečně, Smékal hledal ve vápně své spoluhráče, na poslední chvíli ale domácí obránce skluzem zabránil finální přihrávce.
     
    53
    Smékal znovu v akci, tentokrát dostal dost prostoru na hranici vápna, jeho střela ale neměla parametry na to, aby ohrozila branku Nemravy.
     
    54
    Na druhé straně se do šance tlačil Švrček, obrana Hlučína si ale celou situaci pohlídala.
     
    55
    Hlučín umí být v rychlém přechodu do útoku nebezpečný a nyní to ukázal! Wala utekl po levé straně, následně na zadní tyči hledal spoluhráče, Kania ale ve skvělé pozici zakončil těsně vedle levé tyče branky Nemravy! Tohle byla velká škoda pro hosty.
     
    56
    Moučka si nabíhal za obranu, míč byl ale nepřesný a Nemreva si došel pro míč až na hranici velkého vápna. Domácí uklidňují hru, protože nyní byli pod menším tlakem.
     
    57
    Znovu aktivní Moučka, který centroval do šestnáctky. Ptáček ale na míč nedosáhl a ten se dostal do zámezí.
     
    58
    Miklovič chtěl využít zaváhání obrany a hnal se do útoku, Plesník ho ale skvěle ozbrojil a potvrzuje, že tento souboj je zatím jasně v jeho prospěch.
     
    58
    Kania si navedl míč středem a rozhodl se vystřelit, domácí tým zachraňuje tyč!
     
    59
    Rohový kop pro Hlučín, který zvyšuje svou aktivitu.
     
    60
    Hosté rozehráli rohový kop nakrátko, Moučka poslal centr do vápna, kde se k hlavičce dostal Kolaska, který ale v těžké pozici neměl šanci zakončit razantně, a hlavně přesně.
     
    61
    Znovu jsme viděli dlouhý aut domácích až do malého vápna soupeře. Obrana Hlučína si i nyní s celou situaci poradila.
     
    61
    Dvojité střídání na straně Hlučína. Odchází Ptáček a Mládek, přichází Buchvaldek a Abdoulkarim.
     
    62
    Hlučín vybojoval další rohový kop.
     
    63
    Hlučín zatlačil svého soupeře a domácí můžou být rádi, že tento závar neskončil brankou. Další roh pro Hlučín.
     
    63
    Nyní dali o sobě vědět oba střídající hráči, do zakončení se dostal Abdoulkarim, který ale v těžké pozici neuspěl.
     
    64
    Pohledná kombinace Hlučína středem hřiště, Moučka střelou z dvaceti metrů trefil prostor, kde stál připravený Nemrava.
     
    65
    Hlučín stupňuje svůj tlak, oba příchozí hráči oživili útok a domácí tým je aktuálně na vlastní polovině, kde čeká, co soupeř vymyslí.
     
    66
    Buchvaldek prokázal, jak skvělý má přehled ve hře. Ve středu hřiště vymyslel skvělou přihrávku za obranu, kde ale jeho spoluhráč byl v ofsajdu a zakončení tak bylo navíc.
     
    67
    Dvojité střídání na straně domácích. Odchází Michalec a Haša, přichází Spáčil a Matúš.
     
    68
    Ani teď se nemění skóre! Trestuhodně za obranou se ocitl Miklovič, který ale nedokázal přehodit vyběhnutého Murina.
     
    69
    Kolaska dostal skvělý míč na levou stranu, přízemní centr našel Abdoulkarima, který si ale při zpracování pomohl rukou a útočné snažení Hlučína je tak zbytečné.
     
    70
    Na další míč za obranu si nabíhal Moučka, u míče byl ale dřív Nemrava, který přerušuje útok Hlučína.
     
    71
    Kania se nedostal na pravé straně přes obránce a míč se dokutálel do zámezí. Nemrava bude odkopávat od své branky.
     
    72
    Střídání na straně Hlučína. Odchází Smékal, přichází Havran.
     
    73
    Hlučín necelých dvacet minut před koncem utkání drží míč na vlastní polovině a snaží se něco vymyslet. Domácí poctivě brání a s favoritem zatím drží krok.
     
    74
    Wala po pravé straně unikal soupeři, byl nedovoleně zastaven a Hlučín má k dispozici standartní situaci. U míče stojí Moučka, který se bude snažit ve vápně najít své svěřence.
     
    75
    Hlučín právě vstřelil branku! Favorit utkání se dostává do vedení! Ondřej Moučka poslal do vápna ideální míč, který propadl na malé vápno, kde se nejlépe zorientoval hostující kapitán RADIM PLESNÍK, který doklepl míč do branky! – 0:1.
     
    76
    Domácí se rychle snažili o odpověď, míč do vápna dostal jeden z domácích hráčů, který ale trefil pouze boční síť.
     
    77
    Na druhé straně se do šance tlačil Moučka, jeho finální přihrávka ale nebyla vůbec přesná.
     
    78
    Domácí i přes nepříznivý stav utkání stále neskládají zbraně. Dnes předvádí sympatický výkon a Hlučín to v posledních minutách nebude mít vůbec jednoduché.
     
    79
    Hlučín drží míč na vlastní polovině a s rozehrávkou nikam nespěchá.
     
    80
    Havran dobře přenesl hru, Moučka ale nedokázal míč zkrotit.
     
    81
    Dnešní utkání sleduje 613 diváků, což je výborné číslo na třetiligové poměry.
     
    82
    Další žlutá karta na straně Hlučína, tentokrát jí vidí Cabadaj, který zastavil unikajícího protihráče.
     
    82
    Poslední střídání na straně Hlučína. Odchází Cabadaj a Kania, přichází Kovala a Hasala.
     
    82
    Jedno střídání si připravil i domácí trenér. Odchází Švrček, přichází Tóth.
     
    84
    Hosté mohli rozhodnout, míč za obranu dostal Abdoulkarim, který ale nedokázal udělat brankáři kličku. Následně si Nemrava celou situaci pohlídal.
     
    85
    Na druhé straně měli domácí k dispozici rohový kop, který ale byl příliš přetažený. Murin bude rozehrávat od své branky.
     
    86
    Domácím se krátí čas a začínají být mírně nervózní, včetně domácích fanoušků, kteří nejsou spokojeni s některými výroky hlavního arbitra.
     
    87
    Kolaska se dostal po chybě soupeře do útoku, vybojoval alespoň rohový kop a cenné vteřinky pro svůj tým.
     
    88
    Moučka poslal míč na přední tyč, obrana soupeře odvrací do zámezí.
     
    89
    Útočný faul Abdoulkarima zastavuje snažení Hlučína, který se musí vracet a plnit obranné povinnosti.
     
    90
    Dlouhé autové vhazování do vápna Hlučína nenadělalo výraznější vzruch. Murin bude rozehrávat od své branky.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    90+1
    Přetažený centr domácích, ani tato situace není přesná a domácím už příliš času nezbývá.
     
    90+2
    Hlučín vybojoval míč na útočné polovině, Kovala faulovaný a tohle hostům vyhovuje.
     
    90+3
    Moučka z levé strany provětral rukavice brankáře Nemravy, který rychle rozehrává. Poslední vteřiny zápasu.
     
    90+3
    Domácí si chystají jednu z velkých zbraní. Dlouhé autové vhazování do vápna. Do šestnáctky spěchá i Nemrava.
     
    90+4
    Hlučín se ubránil a tohle už pro ně vypadá velmi dobře.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! FC Hlučín pod taktovkou nového trenéra Lukáše Černína úspěšně vstupuje do Moravskoslezské fotbalové ligy. O jedinou branku zápasu se postaral po standartní situaci kapitán Radim Plesník. Domácí FC Strání předvedlo jako nováček sympatický výkon, na body to ale bohužel nestačilo.

    Příští kolo odehraje Strání venkovní utkání v neděli v Karviné. Hlučín bude o další body bojovat na domácí půdě v pátek proti Kroměříži. (18:59:29)

    David Bochňák

    Branky: 75. Plesník

    Karty:   48. Mládek (HLU), 82. Cabadaj (HLU)


    FC Strání: Nemrava – Holík, Dekleva, Kičin, Nomilner, Michalec (67. Spáčil), Říhák, Haša (67. Matúš), Švrček (82. Tóth), Hruboš (K), Miklovič
    Náhradníci: Hodál – Spáčil, Čaňo, Silnica, Matúš, Tóth, Jahoda

    Trenér: Dušan Tesařík

    FC Hlučín: Murin – Wala, Plesník (K), Šrek, Kolaska – Cabadaj (82. Hasala), Mládek (61. Buchvaldek) – Kania (82. Kovala), Smékal (72. Havran), Moučka – Ptáček (61. Abdoulkarim)
    Náhradníci: Thimel – Kovala, Hasala, Havran, Abdoulkarim, Buchvaldek

    Trenér: Lukáš Černín

    Rozhodčí: Tomáš Mankovecký – Petr Lukašík, Martin Ganaj

    Diváci: 613