Kayak Cross – ženy (kon.) | Kayak Cross – muži cz (kon.)
Kayak Cross – ženy (kon.) | Kayak Cross – muži (kon.)
Kayak Cross – ženy Vítězka: Noemie Foxová (AUS) (kon.) | Kayak Cross – muži Vítěz: Finn Butcher (NZL) (kon.)
konec
Kayak Cross – ženy

Pondělí 05.08.2024, 15:30 • Nautical St - White water, Paříž • Olympijské hry - Vodní slalom • Čtvrtfinále
Sledujte:
     
    Seznam postupujících do semifinále

    Elena Liliková (GER)
    Carole Diana Bouzidiová (ALG)
    Noemie Foxová (AUS)
    Luuka Jonesová (NZL)
    Kimberley Woodsová (GBR)
    Alena Marxová (SUI)
    Angele Hugová (FRA)
    Ana Satilaová (BRA) (15:51:16)
     
    4
    Všechny závodnice jely od začátku za sebou, ale následně první červenou branku projela skvěle Hugová a udělala si náskok. Usová se střetla se Satilaovou dokonce na obou červených brankách a bojovaly tak o třetí místo. Na prvním místě tedy skončila domácí Angele Hugová, druhá je nakonec Ana Satilaová díky chybě Franklinové, které se nesprávně přetočila na „Rollu“. Třetí končí Viktoriia Usová a čtvrtá tedy Mallory Franklinová.
     
    4
    Ve čtvrtém čtvrtfinále se nám představí Mallory Franklinová z Velké Británie, Angele Hugová z Francie, Viktoriia Usová z Ukrajiny a Ana Satilaová z Brazílie.
     
    3
    Woodsová se dostala do čela závodu hned ze začátku. Hned na první červené brance zachybovala Doriaová Vilarrublaová a začal ztrácet. Boj o druhé místo sváděly Leibfarthová s Marxovou, ale Leibfarthová udělala chybu na poslední červené brance a soupeřce nestačila. První tedy končí s přehledem Kimberley Woodsová, druhá Alena Marxová, třetí Evy Leibfarthová a čtvrtá Monica Doriaová Villarrublaová.
     
    3
    Ve třetím čtvrtfinále se nám představí Evy Leibfarthová ze Spojených států, Kimberley Woodsová z Velké Británie, Monica Doriaová Vilarrublaová z Andorry a Alena Marxová ze Švýcarska.
     
    2
    Noemie Foxová vítězí a spolu s druhou Luukou Jonesovou s přehledem postupují do semifinále. Tyto dvě závodnice již od začátku ujely a svůj náskok si držely. Za nimi skončila třetí Funková a čtvrtá Chourrautová, která se zdržela zejména na dvou zelených brankách v řadě.
     
    2
    Ještě tedy dodejme, že trať je stejná jako ty předchozí. Závodnice čelí celkem 8 brankám, z toho je 6 zelených po proudu a 2 červené proti proudu.
     
    2
    Ve druhém čtvrtfinále pojedou Noemie Foxová z Austrálie, Luuka Jonesová z Nového Zélandu, Ricarda Funková z Německa a Maialen Chourrautová ze Španělska.
     
    1
    Elena Liliková s přehledem vítězí v této rozjížďce i přes náročný začátek, kdy se všechny závodnice střetli, ale Němka z toho vyklouzla nejlépe. Na druhém místě končí Bouzidiová. Na třetím místě poté dojela domácí Prigentová a čtvrtá končí Hornová, která zachybovala na červené brance ke konci a musela se kousek vrátit. Do semifinále postupují vždy první dvě závodnice.
     
    1
    V prvním čtvrtfinále se nám přestaví Camille Prigentová, Elena Liliková, Carole Diana Bouzidiová a Stefanie Hornová.
     
    Startovní listina

    Čtvrtfinále 1
    Camille Prigentová (FRA)
    Elena Liliková (GER)
    Carole Diana Bouzidiová (ALG)
    Stefanie Hornová (ITA)

    Čtvrtfinále 2
    Noemie Foxová (AUS)
    Luuka Jonesová (NZL)
    Ricarda Funková (GER)
    Maialen Chourrautová (SPA)

    Čtvrtfinále 3
    Evy Leibfarthová (USA)
    Kimberley Woodsová (GBR)
    Monica Doriaová Vilarrublaová (AND)
    Alena Marxová (SUI)

    Čtvrtfinále 4
    Mallory Franklinová (GBR)
    Angele Hugová (FRA)
    Viktoriia Usová (UKR)
    Ana Satilaová (BRA)
     
    Hezké pondělní odpoledne všem příznivcům vodních sportů. Dnes máme na programu čtvrtfinálové, semifinálové a také i finálové závody v Kayak Crossu můžu i žen. V tomto přenosu se zaměříme na čtvrtfinále žen, ve kterém se nám bohužel nepředstaví žádná z českých ani slovenských závodnic. Čtvrtfinále žen začne v 15:30 a na tento přenos jste rozhodně všichni zváni.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 15:30.

    Michal Sklenařík